Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

18 august 2010

Caracteristica retrogradării mercuriene


Umbra lui Mercur pândeşte  - 3 -
Mercur în Fecioară dă claritate, logică, interes pentru ştiinţe, un mintal plastic, precum şi elocvenţă în exprimarea ideilor, o vorbire fluentă, chiar în mai multe limbi. Faza de retrogradare sugerează că multe dintre aceste idei necesită o revizuire de fond sau o soluţionare urgentă şi acest lucru nu se poate face decât cu foarte mare atenţie. Comunicarea în această perioadă tinde să devină nejustificat de analitică şi extrem de critică, echivalentă dacă vreţi cu un soi de irascibilitate care nu poate fi controlată şi de aceea este nevoie să ne temperăm, să învăţăm să fim calmi şi chiar să ridicăm mâna când să cerem să fim ascultaţi. Concluziile pe care le vom trage acum, vor fi pripite dar punctuale. Va trebui să ne controlăm irascibilitatea, egoismul şi critica chiar dacă mai planează asupra situaţiilor o umbră de supărare, mai ales că nativii născuţi în semnele mutabile.
Curiozitatea înnăscută a acestor semne pot conduce la noi căi de autocunoaştere şi este favorizată explorarea chimismului alimentar, a modului de alimentaţie, experimentarea unor noi gusturi şi asocieri de alimente. Toate aceste combinaţii pot duce la descoperirea unei alte lumi a aromelor şi le putem pune în practică fără reţinere, cu condiţia să lăsăm să treacă faza de retrogradare a lui Mercur. Consumaţi lichide, în special apă, 6 – 8 pahare pe zi, dar mai ales când simţiţi că vă este foame. Prin aceasta păstraţi echilibrul glicemic şi nici nu mâncaţi foarte mult.
Vor fi afectate toate formele de comunicare mai ales cele legate de transmiterea de date ştiinţifice, de analize de tot felul, de profesiile care implică studiu permanent cum sunt medicina, mai ales specializarea care are în grijă copiii noi născuţi (neonatologia) psihologia şi jurisprudenţa, dar şi anumite domenii de medicină veterinară; vor fi scurt -circuitată comunicare şi în ce priveşte acţiunile de prevenţie a incendiilor precum şi cele din domeniul serviciilor, inclusiv serviciile speciale de salvare de tip SMURD, Salvamont sau Salvamar, dar şi serviciile militare şi de apărare a ordinii publice şi, în general, oricare alt tip de serviciu de consultanţă.
Este o perioadă în care ar fi bine să ne notăm ideile care ne vin, soluţiile la care ne-am gândi, să planificăm călătoriile pe care vrem să le facem, să nu ne enervăm dacă Internetul cade sau mail-urile noastre sunt interpretate greşit ori dacă nu mai găsim actele, documentele sau hârtiile cu care lucrăm şi care, mai mult ca sigur, sunt rătăcite sub maldărul de hârtii de pe birou.

Jocul cosmic al ielelor

Adesea conjuncţia cu stelele fixe poate determina o distorsiune a influenţei benefice a planetelor ca să nu mai spun de amplificarea celor negative. Pe când Mercur se apropia de conjuncţia cu Mizar, stea fixă din constelaţia …care are caracteristici marţiano-plutoniene, este explicabil dezastruosul incendiu din Rusia, de exemplu, nu de alta dar Mizar este conectată cu focul, cu incendiile care se extind, incendii greu de stăpânit şi care în final se transformă în calamitate naţională, cu oameni morţi, cu industrie şi bunuri materiale  distruse şi pagube materiale însemnate. Vom vedea ce se va mai întâmpla când Mercur va trece iar pe lângă această stea, în următoarele săptămâni. Mizar se va afla în conjuncţie perfectă cu Mercur exaltat la 15 gr 00 Fecioară, aşa că ar trebui să ne aşteptăm la surprize mai mult sau mai puţin plăcute. Spun asta deoarece Mizar, din fericire, este asociată şi cu expresia artistică, deci să sperăm că nu ne vom confrunta cu blocaje la acest nivel, pe 25 septembrie când Mercur revenit în mers normal va face conjuncţia de care aminteam.
            Apoi, la fel de interesantă mi se pare conjuncţia Marte – Venus din 13 gr Balanţă cu steau fixă  Algorab, (de natură marţiano-saturniană, 13 gr 11 Balanţă), atât de apreciată de magicienii şi alchimiştii Evului Mediu şi care are o reputaţie nu mai puţin violentă ca a lui Mizar, accentuând indecizia, labilitatea psihică şi afectivă, are un caracter distrugător şi respingător, rea voinţa, invidia, cruzimea, ferocitatea şi minciuna, suicidul, avariţia, lăcomia şi predispoziţia spre accidente, de la cele de autoturism şi avion, la explozii de tot felul şi la cele datorate unui diagnostic eronat sau a unei medicaţii administrate greşit. Interesant este că Algorab era conjunctă cu Marte natal din tema revoluţiei solare a Mădălinei Manole şi a lui Ştefan Iordache, dar şi cu Marte natal din temele progresate ale actorilor Adrian Pintea, Gheorghe Dinică şi a îndrăgiţilor interpreţi de muzică populară şi lăutărească Ion Dolănescu, Romica Puceanu şi Fărâmiţă Lambru.
             Soarele va intra în semnul Fecioară pe 23 august, accentuând Luna Plină din semnul idealiştilor şi sensibililor Peşti. Este un lucru bun dacă ne gândim, că primele grade ale Fecioarei sunt asociate norocului şi bogăţiei atunci când sunt atinse de influenţa unor stele fixe, iar anul acesta, în mod special, Regulus va fi cea care va da tonul şi influenţele sale benefice se vor resimţi în primele 3 – 4 grade din Fecioară. Trebuie specificat căţ stelele fixe nu traversează eliptica cu aceeaşi viteză cu care o fac planetele. De exemplu, în ultimii 10 ani, Regulus nu a parcurs decât…8 minute!
            Mercur va reveni în mers normal pe 12 septembrie când va ajunge la 5 gr 26 Fecioară. Atunci va fi conjunct cu steaua fixă Alula Borealis, cea mai în spate stea din Ursa Mare. Ptolemeu spunea despre Ursa Mare că seamănă cu Marte şi deşi poate da calm, prudenţă, autocontrol, răbdare, atenţie, poate induce şi suspiciune, neîncredere, un spirit greu de liniştit, furie nepotolită şi măreşte dorinţa de răzbunare. Deci este posibil să simţim această revenire în mers normal mai sinergic şi mai dinamic decât ne-am aştepta.