Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

18 decembrie 2011

Dragoste și romantism de Crăciun! Conjunctia Jupiter - Lună Neagră


 Pentru prima dată după 33 de ani, pe 8 decembrie, Jupiter și Luna Neagră s-au aflat în conjuncție (și încă sunt) la 0 gr 24 Taur, în decanul lui Venus, aspectul, vrem, nu vrem o implică și pe aceasta! Cei doi vor sta în poziție încleștată sau de îmbrățișare, cum vreți, adică sunt în aspect aplicant până  pe 20 decembrie când orbul va fi de mai puțin de 40 de minute, apoi vor începe disjungerea ca pe 3 ianuarie 2012 separarea să vie vizibilă și simțită ca să spun așa. Aspectul va fi activat și de trigonul cu Luna Nouă din Ajun de Crăciun. Cred că va fi nevoie să adăugați mai multă strălucire serii festive și pentru copii venirea Moșului să fie mai mult decât magie, fascinație. Cuplurilor le-aș sugera să fie atente la contoația sexuală a momentului, pentru unii poate fi o noapte romantică cu adevărat.
Jupiter în conjuncție cu Luna Neagră aduce împreună două forțe aparent opuse, Jupiter semnificatorul spiritual, în esență, Luna Neagră – sexualitatea manifestă la nivel de subconștient cu repersusiuni nebănuite în conștient și realitatea imediată.
         Mitologic, să ne amintim de apetitul sexual al lui Zeus/Jupiter, mai ales plăcerea de a seduce și chiar viola cu nerușinare, nimfele, în timp ce și Luna Neagră vorbește despre plăcerea de a face sex, insațiabilitate sexuală. Cu toate acestea, Luna neagră, una din fațetele lui Lilith, cu sexualitatea ei lacomă este demonizată și i se relevă doar latura distructivă. Este normal să fie așa? Este normal ca în loc de mulțumire, de satisfacția fizologică și afectivă chiar la un moment dat, ea să fie etichetată drept nimfomanie? Nu cred.
         Și același lucru este valabil și pentru aspectul religios, magia Lunei Negre este marcată drept vrăjitorie când pentru Zeus/Jupiter acestea sunt valențe ale miracolului divin în manifestarea evlavie sale. Lilith ca și Jupiter este flămândă de Cunoaștere și de Înțelepciune, aceeași dorință de Cunoaștere și de Înțelepciune pentru care Eva a fost izgonită din Grădina Edenului.
         Luna Neagră în conjuncție cu Jupiter aduce o energie insațiabilă care sublimată în spiritual poate aduce extrazul tantric. Conotativ, sexul pe această conjuncție atinge sublimul de esență divină care este similar cu trăirile pe care le dă conjuncția Lună Neagră-Neptun. Dar dacă cu Neptun, Luna Neagră doar sugereză fantezia, nașterea fantasmelor erotice(forma pe care o ia erosul în conștientul fiecăruia), a dorului, a dorinței, neîmpărtășirea acestora decât în sine, cu Jupiter trebuie să avem o manifestare cât se poate de fizică a sexualității.
         În cazul în care însă nu se pune problema energiei sexuale, atunci sexualitatea poate sublima în spiritualitate, în devoțiune, în credința care trece dincolo de mistic. Pentru că această conjuncție este destul de rară, haideți să ne întoarcem pentru câteva clipe în perioada 1977 – 1978: 

·         ianuarie 1977, în premieră modială este prezentat la Chicago primul computer personal iar Apple Computers devine companie în toată regula;
·         10 martie 1977 sunt descoperite inelele lui Uranus
·         Ianuarie 1978 drepturile de copyright
·         25 iulie 1978, primul copil în eprubetă
·         6 august 1978 moare papa Paul al VI-lea
·         Tot în 1978, David Rorvik participă la crearea primei clone, avortul devine legal în Italia ș.a.

La ce ne-am putea aștepta? Extinderea Cunoașterii și o altă reformulare tehnologică a informației? O relaxare a dogmelor în biserica ortodoxă? Acceptarea preoților femei în biserica catolică? Adevăruri și revelații care vor viza celebrele secrete din pivnițele Vaticanului? Vom afla mai multe despre poziția femei într-o societate, cum mai spun eu, tipic paternalistă? Nu știu, vom vedea.
Jupiter și Luna Neagră vor mai fi în conjuncția în care sunt acum între  11 – 20 martie și 11 – 12 decembrie 2012, în decembrie 2013 după care se vor mai reîntâlni abia în 2047. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu