Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

15 martie 2011

Nodurile Lunare au schimbat şi ele semnul!

 Cum ne afectează această schimbare?
 La sfârşitul lui februarie - începutul lui martie, Nodurile Lunare au trecut de pe axa Rac - Capricorn unde au stat un an şi jumătate, pe axa Gemeni – Săgetător. După cum ştim, Nodurile Lunare reprezintă energia karmică din zodiac aşa că să nu ne mirăm că o mulţime de Gemeni au avut probleme – Teo Trandafir, Oana Zăvoranu, Monica Columbeanu ş.a. Şi ele, ca si planetele grele, atunci când trec dintr-un semn în altul provoacă reglăride conturi, ca să spun aşa şi destul de vizibile.
Această schimbare de axă marchează un nou set de reglaje, unele vizibile şi sesizabile, altele subtile şi nesesizabile, în funcţie de energia necesară reglajului respectiv. Din păcate, pentru foarte multă lume trecerea pe axa Gemeni – Săgetător poate crea serioase probleme deoarece Nodurile Lunare se află în semne în care nu se simt deloc bine, sunt, în ceea ce astrologic se numeşte cădere.
Căderea este opusă exaltării şi se manifestă ca o forţă orientată în sens involutiv. Citez dintr-un curs de astrologie: „tendinţa principală a influenţei planetare ţine de compromisurile legate de planul material. Apare nevoia de satisfacere a “dorinţelor lumeşti”, refuzul învăţării lecţiilor, insecuritate, frustrări, instabilitate, lipsa de control, indisciplină. Căderea într-un semn împinge fiinţa să-şi asume acţiuni care nu pot fi duse la bun sfârşit, promisiuni care nu pot fi ţinute, minciuni – bineînţeles toate acestea în coformitate cu rezonanţa energetică a astrului respectiv. Astfel, planeta fiind inhibată nu reuşeşte să-şi exprime calităţile într-un mod normal şi va conduce spre deziluzii, fantasme, obsesii. Valoarea spirituală a acestei poziţionări este asemenea unui semnal de alarmă ce ne atenţionează că aşa nu se mai poate, că trebuie să facem o schimbare în viaţa noastră. Este nevoie de autodisciplină şi responsabilitate. Planetele în cădere sunt avertismente importante, şi atât timp cât omul nu a "deblocat" aceste energii planetare se va confrunta cu repetarea aceloraşi greşeli, cu aceleaşi cercuri vicioase care îl vor coborâ la nivelul instinctelor animalice.
Se pare că lecţia pe care o avem de învăţat este legată de faptul că trebuie să ne învingem teamă  şi să îndrăznim să ne autodepăşim chiar dacă această schimbare nu este acceptată de colegi, prieteni, familie sau de anturajul în care trăim. Trebuie să învăţăm “să ne ducem singuri crucea” şi plini de umilinţă să ne asumăm responsabilitatea evoluţiei pe o cale spirituală autentică. Beneficiile colective se vor împuţina şi va creşte potenţialul de probleme în lunile următoare.”
            Odată cu trecerea Nodului Nord în Săgetător trebuie să ne aşteptăm la schimbări profunde, majore, într-o direcţie colectivă marcată de mişcări sociale care exprimă de departe preocuparea pentru depăşirea standardelor şi a tradiţiilor în favoarea unora noi care să stabilizeze climatul politic şi economic, pe de o parte, iar pe de alta căutarea Adevărului în ce priveşte libertatea personală asociată cu cea spirituală, religioasă şi socială. Săgetătorul este semnul  aventurii şi independenţei, deşi tradiţional este considerat un semn războinic, pus pe cucerit teritorii. Gemenii sunt un semn social, comunicativ dar trebuie să spunem că are o natură duală şi o limbă la fel de ascuţită.

Nodurile Lunare nu sunt planete în sens strict astronomic, ele reprezintă puncte sensibile pe ecliptică şi care sunt traversate de Lună atunci când trece din emisfera nordică şi în cea sudică şi invers.
În astrologie Nodurile Lunare mai sunt numite Capul  - Nodul Nord şi Coada Dragonului - Nodul Sud, sau Rahu şi Ketu în astrologia vedică. În sens mitologic, avem de a face cu Dragonul care încearcă să devoreze Soarele, forţa vitală, şi Luna, forţa emoţională şi în acest fel se explică eclipsele. Nodul Nord mai este numit şi Nodul Ascendent deoarece marchează punctul în care luna traversează ecliptica de la sudul la nordul celest, iar Nodul Sud, Nodul Descendent care marchează coborârea de la nord la sudul celest. Şi pentru că am ajuns în acest punct, trebuie să ştiţi că toate planetele au noduri, cu excepţia Pământului şi a Soarelui, dar de departe cele mai semnificative sunt Nodurile Lunare.
            Mişcarea acestora este aproape tot timpul retrogradă, iar în perioada 18 februarie – 3 martie cât ele făceau mişcarea de mutare, Nodul Nord ajungea în Capricorn, în primul grad. Ori acest grad cardinal foarte important, a fost sub presiunea mişcării lui Jupiter, a lui Uranus şi a lui Saturn, creând între acesta şi diverse semne tensiunile cu care noi ne-am confruntat în ultimele luni. Cred că aici este cheia, Nodul Nord a făcut saltul în Săgetător, am spune brusc, după ce în perioada 25 ianuarie – 13 februarie a ocupat acest prim grad. Remarcăm că în această perioadă au loc răsturnări de fronturi în Orientul Mijlociu, că oamenii se revoltă, se ridică şi îşi revendică eliberarea de sub un regim opresiv. Nodul Nord, în primul grad Capricorn, se afla în legătură cu steaua fixă Sinistra, o stea aflată în mâna Purtătorului de Şarpe, nimeni altul decât Ophiochus, cel care a catalizat disputa astronomie – astrologie vis-a-vis de cel de-al 13 semn zodiacal în a doua jumătate a lunii ianuarie. Aceasta stea care semnifică moralitatea îndoielnică, depravare, desfrânare, infamie, scandal, dependenţa de vrăji şi otrăvuri, a avut cu certitudine un rol subversiv în atacurile pornite împotriva astrologiei de către mass-media. Şi pentru că Nodurile Lunare sunt o axă, Nodul Sud era conjunct cu Menkalinan care nici ea nu este de bun augur la nivel mundan pentru că aduce ruină, ruşine şi moarte violentă în special a celor care trăiesc în lux şi huzurie şi am văzut ce s-a întâmplat în ţările din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu unde oamenii sătui de regimul opresiv al conducătorilor s-au ridicat împotriva lor.
            Interesantă, din acest punct de vedere este tema natală a colonelului Moammer Al-Gaddafi, care a fost eroul revoluţiei populare libiene, ajuns în zilele noastre un multi-milionar agăţat de putere. Pe 1 martie, Nodul Sud a început să exercite presiuni serioase, eclipsând la un moment dat Jupierul natal al leaderului libian, aflat în ultimul grad din Gemeni (grad anaretic!),  pe Uranus – perturabre, catastrofă cojunct cu Luna natală aflate în Punctul Aries şi în pătrat cu Nodurile Lunare în tranzit, deci regimul Gaddafi va cădea dar nu fără luptă şi vedeţi şi dvs. ce se petrece în Libia. Pe 21 martie, la echinox, Soarele, Luna şi Uranus vor fi în gradul 1 Berbec, ceea ce înseamnă că familiei Gaddafi nu-i va fi prea moale!
Karma Nodurilor Lunare nu este doar o forţă energetică considerată de unii absurdă, energia Nodurilor Lunare nu au scopul de a scoate la lumină partea inconştientă a lucrurilor, dar este o forţă menită să ne trezească, să ne smulgă din îngustimea năzuinţelor noastre şi să ne proiecteze într-o nouă stare de conştientizare şi de conştiinţă.
Iată care ar fi direcţiile pentru fiecare semn în parte, luând ca punct de plecare criza pe care o parcurge omenirea şi experienţele karmice pe care le vom încerca în perioada martie 2011 – septembrie 2012.

Pentru semnele cardinale:
Berbec
·         Criza se manifestă prin situaţii interne, direcţiile în carieră, atacurile din presă.
·         Reglajele pe care le vor avea de făcut în următorul an şi jumătate vor fi legate de călătorii, studii, educaţie şi bombardamentul informaţional cotidian.
Rac
·         Criza este dată de lipsa de perspectivă, centrarea pe propriul eu, probleme de sănătate manifestate prin erupţii cutanate greu de diagnosticat
·         Reglajele care le au de făcut ţin de depăşirea anxietăţii, stabilirea de obiective precise, claritate mentală şi spirit practic.
Balanţă
·         Perioadele de criză vor fi reprezentate de rigiditate, de statutul public şi de direcţia în care se îndreaptă cuplul
·         Reglajele ţin de felul în care ştiu să îi asculte pe ceilalţi, chiar să dea dovadă de dogmatism şi să nu se creadă deasupra celorlalţi.
Capricon
·         Criza ţine de raporturile de muncă şi pasiunile colaterale, de felul în care ar trebui să acţioneze
·         Reglajele se vor face la nivelul încrederii, vor învăţa să aibă încredere, să simtă mai multă compasiune pentru probleme celulilalt, să se ferească de presă

Pentru semnele fixe:
Taur
·         Perioadele de criză vor viza dualitatea logică versus intuiţie, îndoielile existenţiale, angajamentele, abuzul alimentar
·         Vor trebui să nu mai dea dovadă de rezistenţă la schimbare, să lase loc nevoii de schimbare, să nu mai poarte ochelari de cai atunci când se pune problema valorilor
Leu
·         Criza ţine de depăşirea termenelor limită pentru proiectele sale şi de sănătate
·         Reglajul se va face prin găsirea propriului drum, asumarea riscurilor atunci când trebuie, să se bazeze mai mult pe ceilalţi.
Scorpion
·         Criza este declanşată de aroganţă, de lipsa sensibilităţii şi de graba de a lua decizii
·         Reglajul va consta în a acorda mai multă atenţie la nevoile celorlalţi, vor vedea de unde a pornit criza şi ce goluri au de echilibrat
Vărsător
·         Criza lor este determinată de lucruri ascunse, nebănuite, de relaţiile cu instituţiile guvernamentale, de încrederea în propriile forţe şi de probleme de sănătate pe care nu le poate controla
·         Vor avea de lucrat la capitolul romantism, autoexprimare, speculaţii şi creştere financiară

Pentru semnele mutabile:
Gemeni
·         Criza se va declanşa atunci când se vor agăţa de posesiuni, de nevoia de securitate materială, de rolul altora în existenţa lor.
·         Reglajul se va produce atunci când nu se vor mai supraestima, când vor înţelege că loialitatea este un element de bază în tot ceea ce doreşte să facă
Fecioară
·         Criza este dată de detaşarea emoţională, teama de a ieşi în evidenţă, tendinţa de înstrăinare
·         Reglajele se vor produce prin nevoia de control asupra propriei vieţi private faţă de cea publică, nevoia de ascensiune sau de schimbare în carieră.
Săgetător
·         Criza este declanşată de confuziadintre valorile personale şi negarea de sine.
·         Reglajul se va produce printr-un parteneriat echilibrat, concurenţă intensă şi evitarea indeciziei sau a dependenţei de ceva anume.
Peşti
·         Criza va fi declanşată de nevoia acestui nativ de a se exprima într-o prietenie adevărată fără să dramatizeze însă, lucrurile
·         Reglajul se va produce în momentul în care va realiza că familia este mai importantă decât cariera, când va încerca să reformuleze relaţiile de familie pentru a crea imaginea publică dorită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu