Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

25 martie 2011

Momentul staţionării dinainte de a intra în mers retrograd

 Perioada de retrogradare a unei planete  este cel mai bine analizată prin prisma unui ciclu. Acesta presupune momentul din care planeta începe să-şi frâneze mişcarea în jurul propriei axe, are momentul de hiatus, ca apoi să-şi înceapă valsul retro – direct în propriul ritmn. În timpul acestui ciclul energia planetei este extrem de puternică, mai puternică uneori deât atunci când este în mers normal şi de aceea are un potenţia atât de crescut să genereze evenimente sau momente critice, uneori de importanţă mondială. Iar această energie pare să se concentreze atunci când mişcarea ei devine din ce în ce mai lentă şi când pare că se opreşte, moment denumit de astrologie staţie.
Perioada de staţionare poate fi remarcată imediat după începerea ciclului  - când planeta se pregăteşte să-şi frâneze mişcarea retrogradării şi la jumătatea ciclului – când planeta staţionează din nou, înainte de reluarea mersului normal. Momentul de staţionare înainte de reluarea mersului direct este cel mai puternic şi poate fi folosit cu beneficii maxime.
Mulţi astrologi consideră că perioada de Umbră lui Mercur începe cu 2 – 3 săptămâni înainte ca Mercur să începă să încetinească cu circa 2 – 3 săptămâni înainte de a face prima staţie, cea dinainte de a intra în retrogradarea propriu-zisă, astfel că faza de Umbră pentru Mercur a început pe 17 martie când a trecut pentru prima oară peste gradul din care îşi va relua mersul direct. De multe ori se petrec lucruri ciudate dar particularităţile rertrogradării nu sunt vizibile cu adevărat decât când Mercur încetineşte semnificativ, cu câteva zile înainte de a intra în retrogradare.
Această perioadă de Umbră, durează cam 9 săptămâni pînă în clipa în care Mesagerul Înaripat va trece peste gradul din care şi-a început retrogradarea.
Acest proces cuprinde trei faze distincte:
·         pre-retrogradarea sau perioada de Umbră – planeta trece peste gradul în care, mai târziu, va schimba direcţia revenind în mers direct.  Evenimentele şi situaţiile din timpul acestei faze adesea se vor petrece altfel decât în perioada retrogradării. Este posibil să să trăim experienţele în aceleaşi circumstanţe ca şi în timpul retrogradării dar dinamica şi finalitatea acestora să fie altfel decât dacă s-ar produce în perioada de retrogradare, dar şi să iniţiem acţiuni care se vor finaliza în timpul retrogradării.
·         retrogradarea – etapă în care putem să ne reconsiderăm poziţia vis-a-vis de o serie de acţiuni sau de decizii luate în faza de pre-retrogradare ori ne pomenim cu un Trecut care revine brusc în viaţa noastră şi în care ne vom confrunta cu situaţii tensionate, vom trăi experienţe frustrante, sentimente de furie, de temă, de vinovăţie sau de descurajare faţă de fialitatea întâmplărilor sau soluţiilor pe care le-am dat atunci. Iară măcar un motiv să considerăm retrogradarea o cale de a găsi noi soluţii sau de a descoperi în potenţialul neexplorat noi idei. De aceea se spune că retrogradarea unei planete este favorabilă cercetării, reflecţiei, reevaluării, dar mai ales să învăţăm să ne evaluăm resursele, atât materiale cât şi spirituale.
·         post-retrogradarea sau staţionarea – planeta trece peste gradul în care, din nou schimbă direcţia, pentru a intra în mers aparent retrograd. Acum vom aplica ceea ce am învăţat în perioada de retrogradare. În căutările noastre de a materializa ideile ne ajută foarte mult perioada de meditaţia, reflecţia asupra a ceea ce ni se întamplă, întrebări de tipul ce ştim acum şi nu ştiam atunci, cum ne va ajuta ceea ce ştim să ne schimbăm percepţia asupra modului în care găseam soluţiile pe atunci, cum putem schimba direcţia în viaţa pe măsură ce informaţiile se adună sau, dimpotrivă, de ce să schimbăm ceva în viaţa noastră?!        
Ciclul retrogradării mercuriene se va încheia pe 11 mai, când acesta va trece peste gradul de care aminteam, când a intrat in retrogradare. Efectele fiecărei perioade de retrogradare sunt diferite, în funcţie de semnul în care are loc aceasta.
Mercur retrograd se întoarce de data aceasta în Berbec, în timp ce Soarele este în Berbec (dar se va muta curând, pe 20 aprilie, în Taur), iar Mercur este încă în Berbec de unde va pleca în Taur abia pe 15 mai.  Dar despre asta vorbim în alt material.
Ca o regulă, să reţineţi că planetele par să acţioneze mult mai puternic în faza de retrogradare când perioadele sunt marcate de evenimente aparent inevitabile sau par predestinate să se întâmple şi care au legătură cu sferele de influenţă ale primelor.

2 comentarii:

  1. Minerva, cand am deschis aceasta pagina, chiar ma intrebam daca nu gasesc ceva despre Mercur, si fazele acesta ale retrogradarii...nu este pentru prima data cand aminesti despre ele!

    si , personal, iti multumesc ca le-ai explicat asa frumos...
    am inceput de ceva timp sa tin cont si sa analizez aceste faze..si chiar sunt importante!
    numai bine,
    otilia

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup Otilia! Oricum, va fi o retrogradare ceva mai deosebita zic eu, vom vedea!

    RăspundețiȘtergere