Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

7 iunie 2010

Când Jupiter îl întâlneşte pe Uranus


La Punctul Aries...

Mâine, 8 iunie, Jupiter îl întâlneşte pe Uranus la 00 grade 18 minute, grad pe grad cum se spune, în Punctul Aries. Este un aspect destul de rar dacă ne gândim că într-un mileniu această conjuncţie s-a produs doar de 7 ori.

Ce este Punctul Aries? - În sens larg, Punctul Aries reprezintă un potenţialul individual de exprimare la nivel colectiv relaţionat cu o planetele care tranzitează punctul în acel moment. În grade, el reprezintă punctul de la 00.00 la 00.59.

De ce i se acordă atâta importanţă? - Atât Robert Hand cât şi Noel Tyl, astrologi extrem de preocupaţi de semiotica astrală, acordă Punctului Aries calificativul de Punct de iluminare sau Punct de revelaţie deoarece acesta sugerează frecvent deschiderea unor canale energetice care scot în evidenţă adevăruri personale în contextul celor colective şi care acoperă întreaga plajă de exprimare conştientă, de la economic, politic, administrativ, juridic până la cel educaţional, de săătate, artistic şi spiritual, adevăruri până atunci ascunse înţelegerii noastre sau aflate la punctul maxim de acceptare.

Ce semnifică semnul Berbec, în context? – Acest semn primăvăratec este semnul acţiunii imediate iar filosoficul Jupiter nu este tipul de hoinar care are concepţii confuze despre viaţă. Va cere imperios să ne punem mintea la contribuţie şi să sesizăm rapid oportunităţile, pe deoparte, iar pe de alta pentru a astupa breşa care poate aduce schimbări nedatorite. De ce? Datorită impulsivităţii care uneori poate lucra în defavoarea noastră şi ne poate face să greşim.

Dar prezenţa lui Jupiter în acest semn atât de independen şi de energetic? - vorbeşte mai mult despre autocunoaştere decât despre studiul făcut sub îndrumarea unui Maestru spiritual. Aduce expansiunea conştiinţei de sine prin iniţiativă creatoare, totul pornind de la o înţelegere superioară dobândită. Preţuim încrederea în sine şi încrederea în propriile forţe şi vom susţine iniţiativele progresiste. Pe de altă parte, aceste căi variate prin care descoperim diverse lucruri, pot face dificilă păstrarea unei autodiscipline când se pune problema studiului. Acest lucru poate fi un act de respingere a laturii noastre retorice.

În plan personal? - poate scoate în evidenţă calităţi de leader, aduce expansivitate, optimism, jovialitate.

Cu ce vine Jupiter la această întâlnire? - cu un potenţial crescut de popularitate care poate transforma în vedetă un anonim, poate aduce eradicarea unor maladii, remediul pentru o boală considerată letală, un pachet de măsuri care să vegheze la starea de sănătate a populaţiei, soluţii financiare neaşteptate, entuziasm, optimism, credinţă, judecăţi de valoare care atrag respectul tuturor. Vorbeşte despre un fapt de justiţie menit să atragă atenţa tuturor, imaginea noastră aspra vieţii se expandează, ne poate transforma într-un leader mondial peste noapte.
În sens negativ însă, Jupiter semnalează şi taxează excesul, riscurile asumate aiurea, neatenţia şi risipa.

Dar Uranus? - Uranus sugerează abilitatea noastră de înţelege lucruri care până acum ne-au scăpat, va pune faţă în faţă ideile novatoare c cele conservatoire şi poate destabilize societatea civilă într-o zonă în care aceasta părea mai sgură. Aduce surpriză, inventivitate şi inspiraţie dar şi reforme sau chiar mişcări revendicative de amploare. Mai poate aduce vestea unor noi invenţii epocale, a unor inovaţii, tendinţa spre revoltă cum spuneam mai sus, reforme sociale atipice, excentricitate.

Ce înseamnă această conjncţie pentru România? - conjuncţia se petrece la nivelul Casei 1, a identităţii şi arată debusolarea, neîncrederea în Executiv, în instituţia Preşedenţiei şi în Parlament, dorinţa de schimbare şi furie mocnită. Dorinţa de schimbare este însă contrată de opoziţia cu Saturn, cel care frânează, obstrucţionează, blochează. Totuşi, ceea ce mi se pare la fel de important pentru România este trigonul dintre Luna în tranzit, Saturn natal conjunct cu Marte în tranzit şi Mercur natal din Capricorn care sugerează o echilibrare a planului stărilor interioare şi exterioare, echilibru care se realizează prin găsirea unor soluţii neaşteptate de care România are atâta nevoie.

Ce a însemnat ea din punct de vedere istoric? - întâlnirea dintre Jupiter şi Uranus în Punctul Aries, este similară momentului în care energia plutoniană (Pluto era şi pe atunci în Capricorn) îi dădea curaj lui Martin Luther să publice în limba germană, textul Noului Testament, primul pas care anunţa Reforma Protestantă din perioada 1522 – 1523, iar invenţii şi idei noi, veneau să prefigureze nu doar Revoluţia Agrară dar şi pe cea socială, înainte de toate, avea să dea acea înţelepciune spirituală prin care omenirea să mai facă un pas pe calea Cunoaşterii şi era pregătită să înveţe cum să citească. Cititul nu mai era supus niciunui canon religios şi implicit inchizitor, ci producea în conştiinţa colectivă mutaţia esenţială pentru evoluţia sa spirituală adică ne-a arătat că trebuie să ne gândim şi la noi înşine.

Dar din punct de vedere economic? - Jupiter este cel care influenţează câştigurile de orice fel. În evul mediu, această cojunctură astrală l-a făcut pe conqistadorul spaniol Cortez să ruineze economia Europei prin importul masiv de aur. Cantitatea uriaşă de metal nobil a atras după sine scăderea valorii de piaţă a acestuia. Dorinţa veche de înavuţire a costat scump. Mă întreb câţiva saci de făină s-au dat la schimb şi ceea ce era odată valoros s-a pierdut prin dorinţa rapace de înavuţire?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu