Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

1 ianuarie 2012

Capricorn 2012


22.12 – 20.01 
Natura elementară:  - pământ
Genul elementar: - feminin
Tipul elementar: - cardinal
Guvernatorul zodiei: - Saturn
Ziua norocoasă: - sâmbăta
Animalul: - capra, ţapul, elefant, câine
Plante: - iederă, cânepa, tătăneasa, mătrăguna
Copacul: - pin, chiparos, măr
Floarea: - regina nopţii, ghiocel
Pasărea: - şoim
Culoarea: - negru, indigo, maro închis
Cristalul zodiei: - Agat, Ametist, Calcedonie, Cristal de stâncă, Cuarţ roz, Jad, Lapis-
 Lazuli, Malahit, Ochi de pisică, Ochi de tigru, Onix, Opal, Piatra sângelui (Heliotrop).
Metal : - plumb
Partea corpului pe care o guvernează: - piele, dinţi, unghii, păr, oase, genunchi
Predispoziţii maladive: - diverse tipuri de scleroză, atrofia musculară şi reumatismul articular, surzenie, probleme cu pielea, psoriazisul este frecvent întâlnit printre Capricorni.
Remediul homeopat: - Plumbum, Iris vesicolor, Silicea
Vitamine: - C şi L1.
Număr: - 1, 3, 8                           
Alimente: -  rădăcinoase, mâncare din oase, îngheţată, alimente bogate în calciu, alimente ce cresc în pământ, nuci, alimente de culoare neagra.
Condimente: - nucşoara, mărar, pătrunjel, tarhon, ţelină ş.a.
Caracteristici de bază: - practic, organizat, auster, serios, concentrat
Temperament: - melancolic
Caracter: - ferm
Fire: - ascunsă
Muzică: - ritmata, lentă, sentimentală, veche, clasică, de concentrare, de meditaţie sau relaxare.
Sunete preferate: - cele de percuţie.
Instrumente muzicale: - tobe.
Spaţii prielnice: - dormitorul, camera de studiu.
Locuri unde se simte bine: - locuri retrase, ferite de lume şi aglomeraţie, în locuri cu o mare încărcătură romantică, în case bătrâneşti, în casa bunicilor, în peşteri, cabane, păduri, munţi, parcuri, grădini, pivniţe, mine, târguri, magazine, pieţe, la ţară, în preajma anticariatelor, la serviciu, la şcoală, la bibliotecă, la mânăstire, în staţiuni balneo-climaterice. 
Zone benefice: - nordul ţării, nordul oraşului, în camere cu ferestre spre nord; să plaseze patul cu capul spre nord.
Profesii: - administraţie, agricultură, minerit, anticariat, ceasornicărie, analiză şi control, arhivă, politică, reumatologie, geriatrie, dermatologie, sculptură, geologie, matematică, consilier, salvamont, tot ce e legat de munte şi pietre, gemolog, geolog, miner, fermier, constructor, inginer, afaceri, funcţionar, birocrat.
Aromele preferate: - Mirosul discret de panseluţe, de viţă căţărătoare şi amaranthus are un efect deosebit.
Aromaterapie : - întăresc puterea de convingere şi calmează emoţiile: pelinul, lavanda, ienupărul, rozmarinul şi bradul; trandafirul şi nucşoara le asigură încrederea în forţele proprii; tămâia îi protejează nu numai pe reprezentanţii acestui semn, ci şi familia acestora de energia negativă; crinul trezeşte darul previziunii iar aroma de cimbru îi redă forţele.

În acest an responsabilităţile, aşa cum stă bine unui Capricorn, vor fi cap de lisă. Vei fi preocupat să îţi organizezi viaţa atât la serviciu cât şi acasă. Noroc că de astă dată nu mai ai gânduri negre când te apuci de treabă şi ar putea ieşi chiar o chestie frumoasă după curăţenia de primăvară. Pe de altă parte este foarte important să înţelegi că responsabilitatea de părinte mai înseamnă şi altceva decât simplul sărut de noapte bună.
Vor fi momente în care şansa îţi va surâde pe neaşteptate şi existenţa ta va căpăta un nou sens. Freamătul acestei schimbări se va regăsi în energia şi entuziasmul pe care ţi le va insufla guvernatorul Ascendentului. Vei fi invitat la simpozioane internaţionale şi nu doar de formă ci din respect pentru ceea ce reprezinţi, iar aceste întâlniri îţi vor dezvolta în special, o nouă viziune asupra lumii. Cunoaşterea şi înţelegerea şi ceea ce apreciază toţi la tine, îţi vor da posibilitatea să-ţi impui punctul de vedere bazat pe intuiţie şi pe toleranţă.
De asemenea, este un an în care întoarcerea către Divinitate, către spiritualitate va fi foarte accentuată. Vei deveni mult mai religios şi chiar vei avea chef să filosofezi pe marginea unor teme interesante din Biblie. Vei descoperi că există şi alte căi prin care lumea să ţi se deschidă şi prin revărsatul de Lumină, să te facă să te bucuri de viaţă altfel decât o făceai până acum. Dar fii atent cum asimilezi toate aceste daruri ce ţi se par o adevărată revărsare a Cornului Abundenţei şi nu supraestima ce ai, mândria de a te lăuda atrage după sine căderea. Vrei să dai ceva, dă, vrei să donezi bani unui bolnav, fă-o, fără a te lăuda că ai făcut-o. Mândria şi făloşenia te pot trage în jos şi prin aceasta să pierzi comunicare cu Dumnezeu.
             La începutul verii te vei confrunta cu o criză de identitate, vei avea prea puţină încredere în tine, ţi se va părea că tot ce faci nu este de ajuns sau că nu ţi se recunosc meritele. Un sentiment de inutilitate care îţi lezează lumea interioară şi chiar facă te socoteşti alături de ceilalţi, chiar dacă trăieşti alături de ei, te vei simţi la fel. Te va încerca sentimentul că lumea toată apasă pe umerii tăi şi această presiune face să nu te poţi ridica la nivelul cerinţelor. În această situaţie întoarce-te către cămin, asumă-ţi responsabilităţile faţă de familia ta şi acest lucru te va ajuta să găseşti drumul. Fii atent la nevoile celor mai slabi ca tine, părinţii sau copiii, ridică-l pe cel prăbuşit şi vei avea satisfacţia de a nu fi trăit degeaba.
             Timpul îţi va fi aliat doar dacă nu te pierzi în detalii şi dacă nu te cramponezi de faptul că nu întotdeauna lucrurile funcţionează cum ar trebui. Te închizi în tine unde te confrunţi cu nevoia de schimbare dar nici tu nu ştii ce ai vrea să schimbi. Nu este cazul nici, să fii urâcios, nici gelos, nici morocănos, nici să păstrezi distanţa faţă de subordonaţi sau de colegi. Pune totul pe seama trecerii de la vară la toamnă. În cazul că vrei să promovezi sau să avansezi din punct de vedere profesional, ai fi în avantaj dacă ai da mai multă atenţie felului cum te comporţi.
            Nu lăsa neîncrederea să-ţi macine mintea, tu eşti un tip raţional, caută altă formă de exteriorizare a energiei mentale, concepe strategii, proiectează o casă, caută pentru că tu ai capacitatea de a găsi lucruri viabile şi idei care se pot materializa.
Domnilor, veţi simţi că nu mai sunteţi siguri pe voi, ba mai mult vă veţi pomeni întrebându-vă care sunt nevoile voastre sexuale şi dacă sunteţi capabili de performanţă. Veţi începe să căutaţi materiale, să citiţi despre cum trebuie să fiţi, să iubiţi, să vă cunoaşteţi corpul dacă nu aţi făcut-o până acum. Doamnelor, vă veţi concentra atenţia mai mult asupra corpului vostru, în special vă veţi concentra asupra blocajelor care face să nu vă puteţi manifesta, vreţi să învăţaţi să fiţi spontane, să nu vă mai pierdeţi timpul încercând să vă tot mobilizaţi ca să vă manifestaţi sentimentele. Nu vă mai gândiţi atât, focalizaţi-vă atenţia asupra momentului şi…Acest lucru nu este o influenţă astrală, ci una psihologică pe care trebuie să învăţaţi să v-o stăpâniţi.
             Sfârşitul anului vă va găsi într-o mare dilemă. Ce să vă preocupe mai mult, viaţa de familie cu cea profesională? Scoateţi o foaie de hârtie şi împărţiţi-o în două. Prima coloană este pentru avantaje, cea de-a doua pentru dezavantaje. Completaţi şi pentru familie şi pentru serviciu, apoi faceţi suma. Rubrica la care aveţi mai multe avantaje înseamnă că sunteţi pe drumul cel bun.
             În ce priveşte sănătatea, nu uitaţi că  lipsa de exerciţiu fizic duce la atrofierea încheieturilor, iar în timp poate induce diferite tipuri de scleroză. Apoi, cum sedentarismul este punctul vostru forte, atenţie la reumatismul articular.

2 comentarii:

  1. In cazul in care as dorii sa fac o investitie pe termen lung , (doresc sa mobilizez un grup pentru miscarea in aer liber)imi recomandati sa o fac in intervalul 11 iulie -5 octombrie , sau dupa 5 octombrie .. deoarece saturn trece in casa a 11 , cea a scorpionului?..

    care este influenta cea mai potrivita pentru mine ca nativ capricorn (6-1- 1990) inainte sau dupa 5 octombrie 2012 ?

    RăspundețiȘtergere
  2. In cazul in care as dorii sa fac o investitie pe termen lung , (doresc sa mobilizez un grup pentru miscarea in aer liber)imi recomandati sa o fac in intervalul 11 iulie -5 octombrie , sau dupa 5 octombrie .. deoarece saturn trece in casa a 11 , cea a scorpionului?..

    care este influenta cea mai potrivita pentru mine ca nativ capricorn (6-1- 1990) inainte sau dupa 5 octombrie 2012 ?

    RăspundețiȘtergere