Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

14 iunie 2011

Atenţie la gelozie, relaţii adulterine şi neîncredere !!


 Eclipsa totală de lună se produce cu Luna în Săgetător şi Soarele în Gemeni , la 24 gr 23 şi este nu doar prima eclipsă de lună din acest an ci şi una puternică cu Luna conjunctă cu Nodul Nord conjunct încă cu Ras Alhague din constelaţia Purtătorului de Şarpe (Ophiochus) la aproximativ 7 grade vest de Nebuloasa Laguna, o aglomerare de steluţe situate în Arcul Săgetătorului. Este o eclipsă de lungă durată cu o fază totală care durează aproximativ 100 minute.
Aspectul relevant pentru această eclipsă este sextilul dintre Marte şi Ceres ceea ce face ca eclipsa de lună să fie extrem de provocatoare.  Ceva asemănător am trăit la Luna Nouă din Martie. Pentru Luna Provocatoare atacul este una din cele mai bune forme de apărare, pentru că modelul implică Marte(26 Taur 12) – acţiune, răzmeriţă, luptă, război şi alimente, resurse de subzidenţă prin Ceres (26 Peşti 17) aşa că s-ar putea să asităm la o serie de negocieri dure în ceea ce priveşte alimentele naturale de pe piaţa mondială. Să ne gândim numai la castraveţii contaminaţi cu Eschericchia Colli din Europa Centrală, Neptun aflat la 0 gr 53 Peşti face cu un semi – septil cu Ceres iar Marte este conjunct cu steaua fixă Algol. Epidemie rebelă provocată de agresivitatea unei bacterii care contaminează alimentele. Algoritmul este cu atât mai vizibil cu cât şi Luna Nouă putem spune că face conjuncţie cu steaua fixă Lesat din Scorpion şi inconjuncţie cu Marte - Algol.
Dacă stau să mă gândesc bine, este un aspect deloc liniştitor pentru următoarele 6 luni. Lesat este o stea de natură mercuriano-marţiană şi vorbeşte desăre pericol, disperare, răutate şi imoralitate  dar şi despre otrăvirea cu diverse substanţe de la acizi la bacterii şi alte microorgnaisme. Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare avem şi un semi-sextil Marte-Mercur. Posibil ca presa să devină virulentă în ce afirmă – să acuze şi să jignească doar de dragul de a se răzbuna pe cineva şi povestea să capete sens dar să atragă şi cititorii / telespectatorii, iar informaţiile care le colportrează să aibă un efect devastator. De asemenea, combinaţia Marte – Algol: violenţă, moarte, cadrave multe (vedeţi ce se întâmplă încă în Orientul Mijlociu, în Libia şi Siria, ca să nu amintesc de deja cunoscutele zone de conflict Afganistan sau Iraq) sau combinaţia Marte – Mercur poate sugera proceduri medicale neortodoxe în laboratoare, manipulare genetică. Să ne amintim de sângele Medusei, acesta poate vindeca dar poate şi otrăvi. Conexând toate aceste informaţii, la modul benefic, s-ar putea ca în următoarele 6 luni să asistăm la noi descoperiri ştiinţifice în lumea medicală, la un nou tratament medical.
Pe de altă parte, inconjuncţia cu Marte, ne va fi dificil să accelerăm lucrurile atunci când ele sunt lente de felul lor şi de aici irascibilitate, nervi în trafic mai ales pentru şoferi sau izbucnirea unui conflict  major în situaţii în care punctul nostru de vedere va fi minimalizat.         
 Nodul Nord conjunct încă cu Ras Alhague tandem Om – Medicament sar potrivi cu tema generală. Ras Alhague este legată în acelaşi timp, de shamanism, de persoana shamanului care s-ar putea traduce printr-o intensificare a vânzării de droguri pe stradă. Intervine şi Ceres în ecuaţie şi ar trebui să ne gândim şi la controverse legate de sănătatea noastră. Haideţi să ne gândim la controversele şi revolta stârnită în lumea adepţilor terapiilor alternative şi naturo-patiei vis-a-vis de decizia UE de a interzice plantele medicinale pe care mai marii UE le confundă cu drogurile şi de aici decizia de a închide cabinetele de tratament alternativ şi magazinele de produse naturiste. Algol vorbeşte printre altele, de puterea auto-castratoare lăsând zeii (medicii) să decidă ce este mai bine pentru pacient. Aceasta decizie descrie procesul de pierdere a contactului cu semnalele pe care ni le trimite organismul nostru dar şi teama de a merge la medic.
La nivel personal acest lucru s-ar traduce printr-o atenţie mai deosebită pe care trebuie să o dăm organismului nostru, să fim atenţi la orice disconfort sau durere cât de  mică. Am putea decide, de exemplu să renunţăm la dietă sau la orice alt regim. Marte în sextil cu Ceres poate determina acumularea de kilograme în plus, la un moment dat. Lesat ne poate zgândări cu idei de tipul ce am vrea să bem şi cum Marte este conjunct cu Algol, asocierea cu alcoolul este cunoscută, aşa că va trebui să fim atenţi la semnalul violenţă de e urma consumului de alcool. Iar relaţionat cu această eclipsă aş sugera să lăsăm lucrurile să îşi urmeze cursul lor normal şi să nu încercăm să manipulăm prea mult situaţiile chiar dacă ne sunt favorabile. Tendinţa de răzbunare este foarte mare.
                 Luna Sagetator, coroborat cu Nodul Nord însă aduce şi mult entuziasm afectiv şi o atitudine puternică de exprimare, cu accent pe ataşamentul faţă de relaţii şi aspiraţiile care fac inima să tresalte. Cu toate acestea se pare că ne va fi dificil să ne mutăm de pe axa ego-ului pe cea a altruismului fără să resimţim dezamăgirea până în cea mai îndepărtată celulă a fiinţei noastre.
                Revenind la Ceres aş spune că una din principalele influenţe ale acestei eclipse este faptul că ea este în pătrat cu Soarele şi cu Luna. Aduce astfel în ecuaţie, persuasiunea pentru a obţine mai mult care nu face altceva decât să inducă sentimentul de pierdere şi de nemulţumire. Cu Ceres focar pentru că privit din perspectiva configuraţiilor suntem totuşi în faţa unui Careu în T, scopul principal este de a creşte prosperitatea dar că există numeroase piedice până la a avea această prosperitate. Există soluţii dar va trebui să se recurgă la măsuri drastice pentru a asigura nevoile fiecăruia. Compromisul ar putea fi realizat prin creşterea preţurilor la alimentele de bază şi obligaţia de a ne adapta noului rol de consumator.
Mercur la 27 Gemeni 55 este în trigon cu Neptun – 00 Peşti 53 şi aduaugă prin asta notal de calm, de liniştire de pe urma aceste eclipse. Aspectul aduce intuiţie şi imaginaţie. Pe de altă parte, pătratul cu Ceres sugerează că ştim adevărul instinctiv, fără să ni se spună, dar şi că nici nu facen ceva ca să ameliorăm situaţia preferând un compromis. Dar mai ştim că orice compromis, cât de mic este drumul către un şir incontrolabil de compormisuri. Totuşi aspectul ne va permite să ne concentrăm mai mult pe partea pozitivă a rezultatului, vom afişa un zâmbet de mulţumire deşi interior, trăim un ciudat sentiment de dezamăgire.
Cu Luna în inconjuncţie cu asteroidul Sedna, se adaugă un aer de confuzie situaţiei de fapt, mai ales în ceea ce priveşte pierderile şi în loc să o căutaţi în voi vă veţi repezi la primul venit sau veţi căuta consolare la persoana nepotrivită iar trigonul cu asteroidul Eris face să vedem motivaţia logică dar să nu fim capabili să păstrăm linia, să mai fim şi productivi ideatic sau să avem senzaţia că suntem izolaţi, excluşi din evenimente care în mare parte ne aparţin.
                Stăpânul Lunii Noi şi implicit al eclipsei, este Jupiter aflat la 2 Taur 13 în sextil (aspect separant) cu Neptun. Spiritual şi imaginativ a fost un aspect centrat pe încredere, dar şi pe suflul creator, pe grija pentru eforturile celuilalt. Destul de gelos şi defetist, această sursă de energie excitabilă doreşte să creeze şi să producă, dar nu cred că este suficient de puternic pentru a o face acum iar acest sentiment de lipsă de putere îi poate face pe unii să se blocheze, să-şi încarcereze  forţa de creaţie în sentimente cum sunt nemulţumirea, invidia, gelozia. Încurajarea exprimării emoţiilor artistice este o cale de ieşire din impas.
                Venus (7 Gemeni 36) este puternic influenţată de trigonul cu Saturn (10 Balanţă 27) relaţie care încearcă să o ţină pe loc deşi ea lucrează din greu. Pe cealaltă parte, inconjuncţia cu Pluto (6 Capricorn 30) aduce stres şi tensionează relaţiile cu ceilalţi. Luna Neagră (9 Berbec27) îi influenţează pe amândoi, ceea ce ne va irita cel mai puternic va fi relaţia cu autoritatea, cu persoanele lunecoase care vor să scape de responsabilităţi sau să-şi asume realizările altora ori se joacă, nu vor să se implice afectiv. Cum vom dori angajament, intensitate, afectivitate, iar feed-beck-ul va fi minim, relaţiile pot deveni dificile.
                Şi această eclipsă se produce în preajma a nu mai puţin de zece asteroizi. Ploile par să continue dacă ne gândim la conjuncţia dintre Lună şi asteroidul 217 Eudora, nimfa ploii, una dintre cele şapte Hyade. Să sperăm că nu vom mai asista la inundaţii maraton, la erupţia în forţă a vreunui vulcan şi nici la beţii crunte însoţite de şuvoiae de lacrimi şi cu regrete care nu se trezesc decât sub influenţa alcoolului. De asemenea, conjuncţia cu 1064 Aretusa. În mitologie, nimfă a apelor care a jurat să rămână castă. Scăldându-se în apele limpezi ale râului Alpheu habar nu avea că acesta se va îndrăgosti iremediabil de ea. Apărându-şi fecioria, nimfa i-a respins avansurile şi a rugat-o pe Artemis, printre altele şi zeiţa castităţii, să o apere. Aceasta a transformat-o într-un nor doar că Alpheu s-a transformat în vâlvătaie şi a facut-o să revină pe pământ în chip de ploaie. Artemis a apărat-o din nou, deschizând o prăpastie între ploaie şi râu dar şi această tentivă a eşuat şi prin urmare ploaia s-a amestecat cu apele râului Alpheu. Putem spune că unii dintre noi se pot confrunta cu negarea propriei emotivităţi şi sentimente pentru a evita asumarea unor responsabilităţii decât să se confrunte cu ea, dar poate sugera şi un dezechilibru emoţional. Conjuncţia cu Aretusa poate indica, de asemenea, hărţuirea sexuală la locul de muncă şi de care unele fete nu pot scăpa.
                Soarele este conjunct cu:  2153 Aristeu care patronează şeptelul, pomii fructiferi, vânătoarea şi apicultura, semn că suntem invitaţi să reflectăm puţin asupra acestor domenii; cu 4946 Askalaphus, mică zeitate a lumii subterane transformată în bufniţă de către Demetra, mama Chorei/Persefonei răpite de Hades/Pluto pentru că a  recunoscut că fiica ei înainte de a părăsi lumea subterană a mâncat seminţele unei rodii, ceea ce pecetluia soarta acesteia şi o obliga să revină la viaţa de sub pământ. Poate semnifica pedepsirea pentru că am avut curajul să spunem adevărul aşa cum este nu cum ar vrea alţii să fie; sacrificiul de a tăcea sau cum spun eu, mai bine muşcă-ţi limba decât să spui ceva ce ai putea să regreţi imediat, pare să vină sub forma conjuncţiei cu 2759 Idomeneu, regele care şi-a sacrificat fiul pentru o promisiune pe care a făcut-o lui Poseidon /Neptun, ca să-i salveze viaţa dintr-o furtună în timp ce naviga pe mare; în timp ce conjuncţia cu 3391 Sinon sugerează frica de a nu fi înşelaţi şi ce ar trebui să facem ca să ne protejăm de aceasta.
                Stăpânul eclipsei, Jupiter este şi el conjunct cu doi asteroizi. Cu 105 Artemis care aduce competitivitate, mândrie şi ambiţie în ecuaţie. Cu alte cuvinte vom fi nevoiţi să apelăm la atitudini mai agresive, altfel decât cele obişnuite chiar şi în relaţiile de familie. Cu 85 Io avertismentul este mai ales pentru iubăreţi şi cei care au obiceiul să intre în relaţii adulterine, să stea cuminţi o perioadă, şansa de a fi prinşi este foarte mare şi de aici toate celelalte. Din punct de vedere a afacerilor, este indicat să se evite comenzile onorate la repezeală.
                Marte este la rândul său conjunct cu 57 Mnemosyne şi 3200 Phaeton. Conjuncţia cu 57 Mnemosyne sugerează trăiri nostalgice de pe urma amintirilor plăcute. Conjuncţia cu 3200 Phaeton, să nu uităm că,acest prinţ aflând că este fiul lui Helios a vrut să conducă şi el carul de foc al tatălui său dar necunoşterea într-ale cailor şi condusul carelor a dus la moartea sa prin prăbuşirea din înălţimi, ne sugerează să fim atenţi nu cumva să ne supraestimăm şi că cel mai bun lucru, atunci cându nu suntem siguri de ceva, este să cerem sfatul cuiva. De asemenea, este un îndemn să ne ascultăm intuiţia.
                Una peste alta, această eclipsă va continua să alimenteze fluxul de energie, de curaj şi de înţelepciune generat de eclipsa parţială de Lună de pe 1 iunie, ba mai mult, vom fi tentaţi să dăm la oparte o oportunitate în care nu credem sau să ne ferim de o afacere pentru că ni se pare nouă nesigură şi înşelătoare. De aceea este foarte important să fim atenţi la ce se petrece în jurul nostru, la ce spune sau promitem, să ne încredem în judecata noastră şi să fim deschişi la discuţii şi sfaturile pe care le primim. De asemena, să fim atenţi la reacţiile noastre pentru că gelozia fără acoperire ne poate crea destule probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu