Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

3 ianuarie 2011

Ultima Eclipsă din 2010...


           Eclipsa de Lună se produce atunci când în mod misterios strălucirea astrului noţii dispare. Basmele populare spune că atunci un vârcolac înghite Luna. În zilele noastre poate fi considerat un răspuns iraţional. Deoarece Luna stăpâneşte emoţiile, problemele casnice şi personalitatea afectivă mai mult decât aspectele mundane de tip lege, decizie, circumstanţe sociale, eclipsa de Lună acţionează mai mult în plan personal decât cea de Soare care afectează subconştientul colectiv, aspectul social şi politic.
Este o regulă ca femeile şi familia, să fie, în general, mult mai afectat de ciclul lunar, în timp ce bărbaţii şi politicul de cel solar. Aceasta nu înseamnă că femeia nu este un zoon politikon cum spunea Aristotel, mai mult decât este bărbatul, dar eclipsa de lună este cea care, în particular, afectează mai puternic latura personală a individului decât aria publică, socială ori politică, cu atât mai mult cu cât şi în secolul 21 lumea este încă dominată de bărbaţi sau, altfel spus, lumea poate fi descrisă ca având o energie masculină.
           Ultima eclipsă totală de Lună din 2010 a avut loc odată cu Solstiţiul de iarnă, pe 21 decembrie, la 29 Gemeni 20, ora 10.13 (ora României) deci pe axa semnelor mutabile, cu Soarele în Săgetător şi Luna în Gemeni. Spectacolul astral a putut fi urmărit în toată splendoarea sa în Amerca de Nord, Groenlanda şi Islanda. Europa occidentală şi jumătatea estică a Americii de Sud a pierdut ultima parte a spectacolului deoarece acesta s-a produs când deja se luminase de ziuă şi similar, Estul Asiei, Japonia, Australia şi Noua Zeelandă, deoarece fenomenul a avut loc înainte de apusul Soarelui. Dinm nefericire, elipsa nu a fost vizibilă nici pentru partea de est a Africii, Orientul Mijlociu, sudul Asiei şi vestul Australiei.
Durata acesteia a fost de circa trei ore şi jumătate şi nu s-au luat în calcul fazele de penumbră deoarece au fost dificil de sesizat. În eclipsele parţiale de Lună, se observă fenomenul de mişcare lentă a astrului nopţii din partea de est spre partea de vest, partea care nu se vede a Pământului de unde şi denumirea de umbră. Luna nu are nevoie atunci decât de o oră ca să intre în zona de umbră. Culorile şi strălucirea unei eclipse totale de Lună variază de la o eclipsă la alta, iar eclipsele întunecate sunt cauzate de praful vulcanic care blochează mare parte din lumina Soarelui care în mod normal ar trebui să ajungă la Lună. Recentele erupţii ale vulcanului Merapi din Inonezia ar putea conduce la o eclipsă întunecată, pe 4 ianuarie 2011, când culorile roşu închis şi maro vor fi singurele vizibile.
Când Luna este complet acoperită de umbra Pământului vorbim despre o eclipsă totală. În timpul acesteia, acoperirea totală a durat circa 72 de minute, cu puţin mai mult decât eclipsa totală de Lună din 21 februarie 2008 care a durat doar 50 de minute. După ce faza de totalitate as fost depăşită, Luna a început să se vadă din ce în ce mai mult, progresiv pentru ca în scurt timp să poată fi văzută în totalitate.
Ce a fost neobişnuit la eclipsa din 21 decembrie a fost că ea s-a produs într-o perioadă în care Mercur retrograd era combustat (ars) de Soarele din Săgetător şi bineînţeles, în opoziţie cu Luna din Gemeni. Or semnul Gemeni este sub stăpânirea lui Mercur, deci au fost afectate comunicarea, comerţul, tranzacţiile de orice fel şi reţelele de socializare de pe Internet, mai mult decât implicarea emoţională. Confruntări de idei cu scântei, lucruri care merg prea încet ca de obicei, schimburi de idei şi dialoguri dificile, stări interioare contradictorii, negocieri blocate şi când ar fi indicat să nu călătoreşti. Eu am fost nevoită să plec din Bucureşti şi de regulă, până la autostrada către Piteşti făceam cam o oră, pe 21 decembrie am făcut...trei ore şi jumătate.
Un alt aspect produc a fost Marea Cruce în semne mutabile care a inclus în unul din braţele sale şi pe Junona, asteroidul care semnifică mariajul, şi bineînţeles, s-au produs şi scurt-circuitări în paradisul terestrul al îndrăgostiţilor -  certuri, tensiuni, gelozie, neînţelegeri pornite la chestiuni minore, insignifiante.
Ca un corolar, stresul generat de Luna Plină şi de eclipsa de Lună au adus faţă în faţă, pe de o parte, Soarele – conducătorul şi adevărul despre sine şi pe de alta, Luna – echilibrul interior şi afectivitatea, la care s-au adăugat o serie de conjuncţii ale celor doi aştri cu câteva stele fixe nefaste: Soarele era conjunct cu Sinistra, iar Luna cu Steaua Polară, cu Betelgeuse şi Menkalinan. (*) Adăugaţi la toate acestea pe Mercur retrograd combustat, tăcut şi haotic, aflat şi în cădere în Săgetător şi aveţi imaginea de ansamblu.
Pe de altă parte, Mercur se afla într-un  aspect partil (pătrat) cu neliniştitul Uranus (revoltă, calamităţi şi dezastre naturale, să ne gândim numai la Ocna-Mureş unde, aproape un întreg cartier s-a scufundat sau la coliziunea a opt autoturisme, fără să fie gheaţă, fără polei, într-un cartier din Bucureşti ori la incendii devastatoare în care au ars porţiuni din case, acele porţiuni în care dormeau mama şi doi copii, de exemplu!) aflat în Peşti şi în opoziţie cu Luna (publicul, nivel de trai, sentimente). Betelegeuse, stea roşie din constelaţia Orion, este asociată de cabalişti cu Prima Carte din Tarot, Magicianul şi cu litera evreiască Aleph. Numai că aceasta este cartea care îl reprezintă pe Mercur - carismatic, inventiv şi ştiinţa care îşi dezvăluie secretele. Din nefericire toată înţelepciunea lui Mercur este acum sub o presiune imensă deoarece este în dreptul Centrului Galactic iar eclipsa ne-a dat asigurări că tot ceea ce va urma va avea mai de grabă, un caracter nefast, fatidic. Ceea ce face ca acest aspect să fie şi mai perturbator este că Uranus conjunct cu Jupiter – expansiune, legiuitorul fac o opoziţie dură cu Junona – femeia ca partener, contracte, divorţ, infidelitate, în mitologia latină nimeni alta decât soţia lui Jupiter (aflaţi într-un veşnic conflict conjugal). Vă daţi seama, că Soarele şi Luna sunt prinşi într-un aspect sau mai bine zis într-o conjunctură astrală, cu un impact major – frustrări (vezi aruncarea unuia din angajaţii televiziunii române de la unul din balcoanele din Parlament), exagerări, speranţe distruse de detalii nesemnificative, gesturi de neînţeles ale unor persoane publice.
Informaţiile şi ideile au fost trunchiate, metodele discutate şi partadiscutate şi alegerile au fost oricum făcute. Dificultăţile şi frustrările merg mână în mână până a la nu mai putea să procesăm cantitatea enormă de informaţii. Detaliile pot să deformeze foarte uşor realitatea, de aceea trebuie să fim siguri că avem toate informaţiile şi ştim ce anume ne sugerează ele. Dar prea multe detalii pot face dificilă de văzut imaginea de ansamblu. Multă lume exagerează sau supralicitează situaţiile sau informaţiile pe care le deţin. Să ne amintim doar scandaloasa farcă privind scurgerea de informaţii privitoare la un potenţial nuclear în Pakistan, nimic altceva decât o gogoaşă media sau de scandalul WikiLeaks şi scurgerea de materiale diplomatice pe cele mai citite canale media via Internet şi care a împărţit lumea politică în două; o parte care credea în noua deshidere a diplomaţiei şi circulaţia liberă a informaţiei şi alţii care susţineau că diplomaţia internaţională a trebui să fie mai fermă în ceea ce priveşte confidenţialitatea informaţiilor dintre guverne şi surse. Aceasta a fost o dovadă, în plus, cât de periculos poate deveni jocul cu informaţia atunci când este accesată de oricine dar şi un avertisment adresat guvernelor despre felul în care este manageriată propria sursă diplomatică. De-acum va trebui să ne aşteptăm ca schimbul de informaţii diplomatic să devină mai restrictiv dar în acelaşi timp, cei implicaţi, vor trebui să-şi reprime sentimentele, să verifice de zece ori înainte de a da drumul unei informaţii şi să zâmbească nu de alta, dar interesul marilor guverne este de a-şi consolida poziţia.
            O altă provocare a zilei de 21 decembrie a fost pătratul dintre Lună şi conjuncţia Jupiter – Uranus, care a adus brusc şi pe neaşteptate probleme de natură domestică şi cheltuieli la fel de neaşteptate, să amintim doar de explozia de la Bacău, dar şi de numeroasele accidente bizare aş spune, de pe şoselele României, pe când Luna era în opoziţie şi cu conjuncţia Soare – Mercur – Pluto, adică confuzie mentală, conflicte între parteneri, lupta pentru dominaţie asociate cu nemulţumiri generate de tensiuni interne, teamă şi necaz, vezi cazul angajatului Televiziunii Române. Câteva ore mai târziu Mercur făcea pătrat cu Jupiter – frustrări, exagerări, amănunte ratate, iar Luna făcea opoziţie cu Marte – accidente, izbucniri pătimaşe, chiar promiscuitate sexuală, urmate la scurt timp de un pătrat cu Saturn care aducea condiţii pentru instalarea depresiilor, teamă, nelinişte, probleme cu autorităţile sau cu cei mai în vârstă.
            Fiecare dintre noi a experimentat într-un fel sau altul, aceste stări, în funcţie de locul unde s-a produs eclipsa în tema natală a fiecăruia, mai ales nativii semnelor mutabile – Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti sau cu Ascendentul în aceste semne, în special cei născuţi în ultimele grade sau cu Ascendentul în ultimele 3 grade ale acestor semne. Şi chiar dacă influxurile acestei eclipse au fost dure, putem lua în continuare măsuri, să reducem stresul provocat de ele.
            Evenimentele de-acum ne avertizează însă că trebuie să regândim semnalele eclipsei totale de Lună din 26 iunie care a avut loc în Capricorn. Ele cer clar ca problemele din trecut să fie rezolvate odată pentru totdeauna dacă vrem să mergem mai departe, spre un nou început şi să fim poregătiţi să-i înfruntăm pe Jupiter în Berbec sau, mai târziu, pe Marte şi Uranus. Principalul obiectiv trebuie să fie păstrarea unei conduite diplomatice pline de curtoazie dar şi de detaşare pentru a face faţă eveneimentelor neplăcute, dureroase sau pentru a evita o confruntare deschisă. Dacă aţi trăit senzaţia întoarcerii în timp, vă puteţi aştepta la o evoluţie pozitivă, cu atât mai mult cu cât prima eclipsă de Soare din 2011 va avea loc pe 4 ianuarie. Se cere imperios echilibru şi diplomaţie atât în politică cât şi în afaceri, bun simţ şi generozitate.
...prima Eclipsă din 2011
             Va fi o eclipsă parţială de Soare. De-a lungul vremii eclipsele au fost privite cu un soi de groază vecină cu nebunia, cum este posibil ca astrul care dă viaţă, care hrăneşte, dispare inexplicabil de pe firmament, păsările se pregătesc de culcare, cerul se întunecă în mijlocul zilei, ceva înspăimântător este pe cale să se producă! De-a lungul timpului, experienţa a arătat că lucurile vechi se reînnoiesc sau se înlocuiesc, astfel că eclipsa de Soare a fosta asociată rapid cu un nou început.
Efectul unei eclipse este vizibil la nivel mundan şi, în general, se resimte în următoarele 6 luni, ca până la următoarea eclipsă energiile cosmice să se restructureze, să se reaşeze. Astrologic, eclipsele de Soare pot semnifica probleme serioase şi în funcţie de semnul, casa sau sectorul din zodiac în care se produce stresul generat este legat de aspectele care se formează. Eclipsa poate crea un adevărat haos la nivel mondial, cu calamităţi – inundaţii fără precedent, căderi masive de zăpadă, alunecări de teren (fenomenul scufundării din Ocna Mureş care a însoţit, e drept, eclipsa de Lună din 21 decembrie anul trecut) sau cutremure -  să ne gândim doar la cel din Argentina de aproape 7 grade pe scara Richter, din 2 ianuarie 2011.
La nivel personal, eclipsa de Soare poate avea un efect considerabil asupra vieţii noastre atunci când este conjunctă cu planetele din tema natală a fiecăruia, mai ales cu Soarele, Luna sau planeta guvernator a semnului sau a casei in care se produce aceasta. Alţi factori importanţi sunt Nodurile Lunare, Ascendentul, Mijlocul Cerului şi, fapt verificat în ultimii ani, cu Pars Fortunae (Partea Norocului). Locul în care se produce eclipsa este foarte important, deoarece energia acesteia este exprimată de casa în care cade şi care va arată în ce sector al vieţii noastre poate avea loc un nou început, de exemplu.
            Eclipsa de Soare din Capricorn de pe 4 ianuarie 2011 este o eclipsă parţială care va fi vizibilă în în mare parte a Europei, Nordul Africii sau Asia Centrală. Penumbra va atinge pământul undeva în nordul Algeriei, apoi umbra va călători spre răsărit, astfel că pentru Europa de Vest eclipsa va coincide cu răsăritul Soarelui. Mari oraşe europene, cum sunt Madrid, Paris, Londra sau Copenhaga se vor bucura să fie martorele acesteia. Eclipsa propriu-zisă, se va produce în intervalul orar 11.02.35 cu Soarele şi Luna aflate la 13 grade 38 Capricorn, şi va fi vizibilă în nordul Suediei. În tot acest timp umbra Lunii va parcurge circa 510 km. Mare parte din eclipsă va fi vizibilă din Cairo, Ierusalim, Istambul şi Teheran. Sfârşitul eclipsei, în jurul orelor 13.00.54, va fi vizibilă în Rusia, Kazahstan, Mongolia şi nord-vestul Chinei. Nu vor vedea eclipsa locuitorii celor două Americi, estul Asiei, sudul Africii, cei din Australia şi din Noua Zeelandă.
            Important este să reţinem că în 2011 vom avea parte de 4 eclipse parţiale de Soare şi 2 totale de Lună:
·         Eclipsa parţială de Soare,  4 inuarie, 11.02, Soarele şi Luna în 13 grade 38 Capricorn
·         Eclipsă parţială de Soare, 1 iunie, 23.01, Soarele şi Luna în 11 grade 01 Gemeni:
·         Eclipsă totală de Lună, 15 iunie, 22.13, cu Soarele în Gemeni şi Luna în Săgetător la 24 grade 23:
·         Eclipsă parţială de Soare, 1 iulie, 10.54, cu Soarele şi Luna la 9 grade 12 Rac:
·         Eclipsă parţială de Soare, 25 noiembrie, 08.09 cu Soarele şi Luna la 2 grade 36 în Săgetător:
·         Eclipsă parţială de Lună, 10 decembrie, 16.36, cu Soarele în Săgetător şi Luna în Gemeni la 18 grade 10:
Astronomii spun că rata de 4:2 a combinaţiilor Soare – Lună într-un singur an este destul de rar şi în secolul 21, în doar 6 ani se va peterece aceste fenomen: 2011, 2029, 2047, 2065, 2076 ţo 2094. Prima şi ultima eclipsă se va produce întotdeauna în Ianuarie şi Decembrie.
Eclipsa se va produce la 13 grade 38 Capricorn şi va fi conjunctă cu două stele fixe considerate norocoase. Prima este Ascella, stea de natură jupiteriană (noroc, expansiune, spiritualitate) şi mercuriană (intelect, comunicare), aflată sub  braţul înarmat al Săgetătorului. Vivian Robson spune despre această stea că este asociată de către cabalişti cu litera evreiască Vau care în Tarot corespunde Cărţii a 6-a, Îndrăgostiţii. Interesant este că şi Marte într-o conjuncţie separantă cu Soarele şi Luna, este conjunct cu o stea fixă deosebit de norocoasă Dheneb din coada Vulturului, care şi ea, este asociată Cărţii a 6-a din Tarot. Cu Mercur în elevare, aflat în dreapta Mijlocului Cerului şi în acorduri fine cu Jupiter mesajul devine clar pentru cei care îl caută.
Dincolo de ce reprezintă eclipsa în sine, ea este în proproţie de 80 % benefică, pozitivă, cu un potenţial extraordinar de reconciliere a partidelor din opoziţie, şi care ar putea restructura societatea sau anumite reguli după care se conduce aceasta spre mai bine. Nu este vorba despre binele personal, deşi unii ar putea astfel resimţi această eclipsă, cât va oferi câteva puncte de sprijin pentru decizii cu capital social.
Cu toate acestea, fiind implicat semnul Capricornului şi masiva concentrare de forţe cosmice, ne putem aştepta la lovituri de teatru în lumea politică. De asemenea, efectul eclipsei se poate resimţi şi în plan geofizic. Şi când spun asta nu pot să nu mă gândesc la cutremurul devastator din august 1999, din Turcia, în condiţiile în care, în Argentina, ieri, s-a produs un cutremur de aproape 7 grade şi douăsprezece ore mai târziu, în Chile, unul de 7.1 grade.
Cutremurul din Turcia s-a produs pe o eclipsă de Lună şi pe o cruce cosmică, în semne fixe. Eclipsa de mâine, de departe nu este atât de puternică ca cea din 1999, iar Crucea Cosmică este formată în semne cardinale şi nu în semne Fixe, cum a fost cea de atunci. Totuşi sunt câteva elemente la care ar trebui să fim atenţi, deoarece nu doar tranzitul lui Saturn din tema eclipsei face pătrat cu Ascendentul temei natale a Turciei dar Saturn este conjunct şi cu Saturn din tema natală a Turciei, care era retrograd la momentul formării statului turc modern. Mai mult, conjuncţia Uranus – Jupiter este în opoziţie cu Nodul Sud conjunct cu Luna natală din tema Turciei. Un alt aspect problematic este Ceres tema astrală a eclipsei care vine peste Martele natal al Turciei însă nu este destul pentru a trage semnalul de alarmă. Este o îngrijorare şi atât, să sperăm că valul cosmic nu va mai produce şi alte temeri.
Eclipsa are loc în Capricorn ceea ce înseamnă că nativii semnelor cardinale – Rac, Balanţă, Capricorn şi Rac vor simţi efectele acestui fenomen ceva mai puternic decât ceilalţi. Următoarea eclipsă parţială de Soare se va produce pe 1 iunie, în vară, dar următoarea eclipsă totală va avea loc abia pe 13 noiembrie 2012.
*
·         Sinitra este considerată o stea nefastă, de natură saturniano-venusiană, aflată la 29 gr 45 Săgetător care sugerează imoralitate, depravare, neglijenţă, inidiferenţă, corupţie, scandal, infamie, otrăvire, desfrânare, depravare şi practici oculte.
·         Se spune că Menkanlinan, aflată la 29 gr 55 Gemeni, stea nefastă , de natură marţiano-mercuriano-venusiană, aduce ruină, ruşine, moarte violentă în special prin căutarea plăcerii pe căi perverse, dar şi încredere în propriile puteri, şi onoruri, plăcerea de a trăi la ţară; când este conjunct cu eclipsa de Soare a fost asociată cu cutremurele de pământ.
·         Betelgeuse, de pe umărul stâng a lui Orion, aflată la 28 gr 45 Gemeni, de natură marţiano-mercuriană, deşi aparent aduce norocul neaşteptat şi faimă, în sepecial pentru militarii de carieră, este considerată nefastă pentru că este asociată calamităţilor de tot felul, pericolelor şi violenţei.
·         Steaua Polară, aflată în vârful cozii ursului mic din Ursa Minor, aflată la exact 1 gr 14 de Polul Nord. Influenţa sa, spune Ptolemeu este de natură saturniano-venusiană. Robson subliniază că ea aduce indiferenţă şi disiparea energiilor spirituale ceea ce poate aduce multe necazuri.
**
·         Ascella se găseşte la 8 gr 16 Capricorn, în sub braţul înarmat al Săgetătorului şi este considerată o stea benefică, foarte bună. Natura ei este jupiteriano-mercuriană şi aduce noroc, daruri de valoare, dragostea femeilor, pasiuni nestăvilite, fericire dar, atenţie, sugerează diverse forme de arsuri – de la apă clocotită şi foc până la acizi şi diverse substanţe chimice şi otrăvire accidentală.
·         Deneb se află la 19 gr 48 Capricorn şi este o stea foarte norocoasă, de natură mercuriano-jupiteriană, aflată coada Vulturului din constelaţia cu acelaşi nume care aduce diverse beneficii, abilităţi de leader şi de comandă şi înclinţii spre practicarea artelor marţiale.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu