Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

6 ianuarie 2011

Fecioară 2011

 


Anul acesta, nativi Fecioară vor trece cu viteză sporită, prin toate domeniile. Acest lucru le va consolida poziţia, nu atât prin cunoştinţele pe care le au, cât prin sentimentul de siguranţă pe care li-l dă. Impulsurile jupiteriene le vor stimula dorinţa de acţiune mai ales în direcţia pe care o doresc, o siguranţă de sine mai mare, indiferent de domeniile în care evoluează.  Conservatorismul lor carateristic le va face să fie atente la oportunităţile pe care le întâlnesc, care oportunităţi dacă nu sunt lăsate să treacă, le va asigura securitatea materială o bună perioadă de timp. Ceea ce le va elibera spiritual şi le va face să acţioneze în forţă pentru a le permite să evolueze într-o direcţie constructivă.


Este anul în care vor comunica şi vor colabora mai mult cu colegii lor. Vor avea şansa să demonstreze că ştiu ce este spiritul de echipă, de care au nevoie, pentru a avansa cu proiectele în care sunt prinşi. Fecioarele ştiu că întotdeauna există loc pentru altceva dar niciodată nu vor fi de acord să stea cu braţele încrucişate şi să nu facă nimic. Vor fi surprinşi de continuitatea proiectelor lor dar mai ales de faptul că vor găsi sprijin acolo unde se vor aştepta mai puţin ori vor rezolva problemele profesionale pe căi nebănuite. Concesiile pe care le vor face nu îi va pierde, din contră le va aduce şansa de a materializa lucrurile dorite. Tot ceea ce fac, că este muncă brută sau că este cercetare, este cu siguranţă favorizat, în special datorită noilor contacte. O notă dominantă vine dinspre Jupiter şi dinspre Soare care îi vor susţine pe termen lung cu condiţia să arate deschidere către ceilalţi dar mai ales să fie deschişi către tot ce este nou şi inovativ.

               Finanţele vor fi centrul de interes pentru Fecioare în 2011, cu şanse mari de acumulare, cu consiţia ca ei să muncească într-o direcţie constructivă. Impulsurile pe care le vor primi de la Soare, de la jupiter şi de la Mercur va atinge sectorul cel mai dorit de nativii Fecioară – proprietăţi şi finanţe. Roata se mişcă şi în privinţa progreselor profesionale şi vor începe să le reintre în cont sume de bani, cu regularitate, vor obţine venituri de pe urma unor contracte sau de pe urma unor achiziţii interesante. Şansa va fi de parte lor în 2011 şi aceasta datorită îndrăznelii şi fermităţii lor. Vor fi favorizate schimburile de idei şi proiectele noi, succesul va fi garantat cu atât mai mult cu cât vor paria pe aprofundarea şi finalizarea obligaţiilor de serviciu fără să-şi facă probleme, astfel vor avea banii pe care îi doresc şi siguranţa materială la care visează.
              Şi în 2011, Fecioarele vor depune eforturi pentru a reuşi să îşi atingă obiectivele. Sunt convinşi că vor rezista, în continuare, să muncească non stop după cum îi cunoaşem. Cu toate acestea, costurile vor fi mult prea mari pentru tensiunea interioară de care nu vor scăpa nici anul acesta pentru că, tipicari cum sunt, şi-au propus ţeluri destul de greu de atins, din teama de a nu minimaliza ceea ce au de făcut. Inconjuncţia cu Uranus ar putea fi contrabalansată de efectele lui Jupiter, dar nu cred că le va putea distruge din cauza îndoielilor care le macină. Pentru ei este mai mult decât necesar să îşi planifice activitatea, să-şi cultive relaţiile, să nu meargă pe ideea că porcul se îngraşă în ajun. Tranzitul plutonian se va înăspri şi capacitatea acestuia de a manipula se va accentua şi va continua să le producă temeri interioare. De aceea este nevoie ca să facă uz de realismul lor pentru a opri aceste tendinţe.
              Planul sentimental va fi caracterizat în 2011 pentru nativii Fecioară de echilibrul pe care aceştia vor ştii să-l păstreze între profesie şi sentimente. Posesivitatea poate fi o caracteristică mai ales a nativilor născuţi în a doua parte a semnului. Pasiunea se va opri la uşa dormitorului dacă nu vor fi siguri de ceea ce simt şi cobtrar obişnuinţei, anul acesta s-ar putea să nu prea mai meargă pe...dragostea la prima vedere. Şansa unei mari iubiri apare încă de la începutul anului şi o vor întâlni, culmea, pe alte meleaguri – că va fi o călătorie de afaceri, că va fi o călătorie de plăcere, întâlnirea cu o persoană aparţinînd unei alte culturi le va face inima să bată mai repede iar călătoriile exotice le vor fi extrem de favorabile. Raţiunea va fi de partea sa, nu se va mai angaja uşor într-o relaţie, ba se va abţine de la decizii majore care să îi lege de cineva pe termen lung, vor prefera să cultive ceea ce au şi îşi consolideze relaţia acolo unde există. Îndoielile şi bănuielile lor se vor risipi din a doua parte a anului, iar din toamnă vor fi mai puţin posesivi şi mai siguri de ei. Unii vor începe un nou ciclu de viaţă, mai ales dacă nu au partneri, pentru că au şansa să întâlnească persoana de care au nevoie şi le va reuşi asta foarte uşor deoarece vor evita lucrurile de suprafaţă şi vor merge la esenţă ca să evite greşelile. Din toamnă, dragostea se va combina cu prietenia, vor consolida complicitatea cu partenerul lor iar dacă sunt singuri vor cunoaşte pe cineva prin intermediul unor prieteni.

               Aspectele planetare care stăpânesc cerul Fecioarelor în 2011 le va da o energie considerabilă, în special pentru a acţiona într-o direcţie constructivă. Vitalitatea musculară se va conserva dacă vor profita de asptectele de bază din primăvară, care vin de la Jupier şi de la Uranus şi care urmează plecării lui Saturn să le incite metabolismul. Această accelerare a energiei le va permite să taie de pe listă o grămadă de lucruri pe care au stabilit să le facă. Atenţie însă, activitatea supralicitate duce la un exces de irascibilitate şi nervozitate. Este indicat să luaţi pauze cu regularitate, mai ales în ultimele trei luni ale lui 2011.


În momentul trecerii dintre ani, Jupiter se va afla încă în Peşti, e drept pentru o scurtă perioadă de timp, ca pe 22 ianuarie să intre în Berbec, în Casa a 8-a a Fecioarelor. În această poziţie, am spune că vor fi caracterizate de o dinamică creativă şi o stare de spirit proprice mai de grabă romantismului, decât logicii şi raţiunii cu care ne obişnuise. Vor fi după amieze şi seri în care vor prefera să petreacă timpul alături de persoana iubită, să iasă, să se distreze, să interacţioneze sponatn, în loc să adăste cuminte în patul lor şi să viseze liniştiţi. S-ar putea redescoperi financiar prin idei noi, inovaţie, vor fi interesaţi de investiţii antreprenoriale, competiţie şi motivaţi să muncească din greu şi să câştige o cotă mai mare din profituri. Şi cum Jupiter este în sectorul finanţelor comune, veţi constata că veniturile soţiei/prietenei/iubitei plombează cum nu se poate mai bine golurile temporare din bugetul familiei, mai mult Jupiter va continua să stimuleze, în continuare, situaţia voastră financiară.

                În Taur, în schimb, va stimula nevoia acestui semn pentru securitate financiară, pentru materialitate, comfort, statul personal, imaginea despre sine şi le întăreşte dragostea pentru al meu. Semn de pământ şi el, Taurul stăpâneşte tot ceea ce înseamnă bunuri personale, avere, valori nete, dar în aceeaşi măsură iubesc se iubesc şi pe ei înşişi. La nivel macro, vom constata că economia se poate stabiliza, ba poate deveni şi elastică, dar tot de o manieră puternică  şi stabilă. Fiind vorba despre un semn de acelaşi fel, pământ, nativii Fecioară vor putea manifesta pe parcursul acestui tranzit o încăpăţînare excesivă, prudenţă şi foarte mult conservatorism, dar în acelaşi timp, vor dori şi un cont stabil într-o bancă, îşi vor dori numai lucruri bune fără teamă de sărăcie sau de concurenţă.

Casa implicată acum este a 9-a, casa voiajurilor lungi, a studiilor aprofundate şi a conştiinţei universale. Cum Jupiter este stăpânul Casei, normal că este asemeni unui rege care face numai ce vrea în regatul său. Pentru Fecioarele decise să-şi continue studiile universitare, să facă un master, un doctorat sau să mai urmeze o facultate, este un moment proprice. De asemenea, Fecioarele implicate politic şi social se vor bucura de un discurs logic, coerent şi credibil spre disperarea opozanţilor şi detractorilor săi. În schimb, Fecioarele decise să făca lungi călătorii, să studieze interferenţa câmpurilor culturale, să înveţe o limbă străină, să exploreze şi să cunoască şi alte culturi, va fi un an rodnic, totul funcţie însă de poziţia lui Jupiter în tema natală şi relaţia cu Jupiter în tranzit. Este o perioadă proprice pentru dezbateri politice, academice, religioase, filosofice, juridice atât în plen, în presa scrisă cât şi în talk-show-uri televizate. Nativi Fecioară sunt mult mai puternici şi mai convingători în toată această perioadă, de asemenea, în cazul că au de dus vreo bătălie juridică, datorită lui Jupiter care este capabil să concentreze diverse tipuri de energie, pot câştiga detaşat. Şi indiferent ce problemă de legalitate ar avea Fecioarele, atâta timp cât Jupiter le tranzitează Casa a 9-a, nu vor avea probleme în soluţionarea lor.


Prezenţa lui Saturn în Casa a 2-a le poate crea probleme financire Fecioarelor.  Cât a tranzitat Casa a 12-a, aceşti nativi s-au confruntat cu probleme de sănătate mintală – cele mai frecvente fiind depresiile sub diverse forme, apoi c-a mutat în Casa 1, în casa personalităţii şi a felului în care se iese în întâmpinarea celuilalt, ca acum să se mute în Casa a 2-a casa securităţii materiale.

Teoretic, în acest timp, majoritatea Fecioarelor pot avea o părere foarte bună despre sine şi atenţionările de tipul ai grijă, ai greşit nu au deocamdată nici un temei pentru ei. Deci este timpul să înveţe să se vadă într-o altă lumină, ceva mai mult decât prin prismă financiară, lucruri pe care până acum le luau drept o lecţie de viaţă destul de uşoară şi simplistă. Din nefericire pentru ei, încurcăturile financiare sunt provocările preferate de Saturn şi căi favorite prin care să-şi oblige elevii să-şi facă temele, adică pe Fecioare. Nu este singura cale, dar este metoda cea mai comună şi sigură.

Încercând să înţelegem câte ceva despre puţinătatea banilor, învăţăm să ne evaluăm pe noi înşine, să vedem cum ştim să ne administrăm propriul buget şi dacă va trebui să renunţăm la ceva care ar fi proprietăţile sau bunurile de care ne-am dispensa cel mai uşor. Învăţând care este calea prin care să ne ascultăm vocea interioară, după ani de răsfăţ şi/sau de cheltuieli nechibzuite, pentru uni dintre noi pot apărea momente în care să învăţăm să ne cunoaştem altfel decât până acum. Uneori au de învăţat cum să-şi administreze bugetul, cum să pună bănuţ pe bănuţ, care sunt cheltuielile care au prioritate sau ce este cu adevărat important atunci când se pune problema unor cheltuieli.

Acestea pot apărea toate deodată sau în cascadă, dar felul în care reuşim să rezistăm ispitei de a cheltui, tentaţiei de a face risipă de bani, va fi o lecţie care ne va ajuta mai târziu să vedem lucrurie aşa cum erau ele de fapt şi nu aşa cum le vedeam noi. Deci, nativii Fecioară să nu uite că scopurile lui Saturn sunt acelea de a-i învăţa ce este responsabilitatea financiară, ce este independenţa financiară, ce esete autocontrolul, deci să nu scape din vedere acest lucru, dacă li se va părea că tot ce li se întâmplă este nedrept sau necinstit şi sunt forţaţi să treacă prin situaţii financiare grele.


            Şi Uranus se va afla în Peşti, la începutul anului, tot în Casa a 7-a, a mariajului şi a parteneriatelor de orice fel. Şi va sta acolo până pe 12 Martie după care se va muta definitiv în Berbec şi în Casa a 8-a unde va staă câţiva ani buni. În Peşti, Uranus este cumva îngenuncheat. Ştim că Peştii stăpânesc forţele ascunse care lucrează fără ca noi să ştim, un soi de lucrat din spatele scenei. Lucruri ca boala mintală, secrete neştiute, autodistrugerea, dependenţa, misterele spiritului, forţele paranormalului şi nebuloasele gândirii stau sub semnul acvatic al Peştilor. Iată măcar un motiv pentru care cu această poziţie pentru Fecioare găsim aici pasionaţii de jocuri pe Internet, pornografia şi alte activităţi care pot da dependenţe, accesibile online căci Uranus, printre altele este promotorul Internetului. Dar mai găsim aici activitatea diverselor departamente din ministere şi din agenţiile guvernamentale care încearcă să stabilească o legislaţie universal valabilă pentru utilizatorii de Internet pentru a neutraliza cascada de spam-uri care ne ia cu asalt căsuţele de mail. Găsim aici cam tot ce se poate despre abordarea spirituală a lumii, despre psihiatrie şi psihologie, despre cum ne putem ajuta singuri li despre atitudinea pozitivă pe care trebuie să o avem, totul se găseşte stocat în memoria aparent fără limite a Internetului. Exită oare cineva care să nu fie dependent, într-un fel sau altul, de Internet? Pe de altă parte, timpul cât Uranus a hălăduit prin semnul Peştilor a ajutat la apropierea dintre oameni, la crearea de reţele de socializare în întreaga lume, lucruri pe care altfel nu le-am fi realizat dacă nu era Internetul. Fraţia universală este mult mai uşor de acum de încurajat. Peştii cred în sacrificiul pentru celălalt dacă acestuia ăi va fi mai bine şi Uranus este fanul numărul unu al umanitarismului. Împreună, ei au indus crearea de website-uri care au lucrat pentru educaţia spiritului şi au promovat ajutorul umanitar prin colecte internaţionale pentru ţările mai puţin dezvoltate sau sărace. Uranus n-o fi avut el loc de zbenguială în Peşti aşa cum şi-ar fi dorit sau o face în alte semne, dar fără îndoială datorită şarmului şi spiritului său am putut ajunge aici.

             Pentru Fecioară, el s-a aflat în Casa a 7-a, cum spuneam mai sus, Casa parteneriatelor de orice fel. Trecerea lui prin această casă a fost extrem de dură pentru unele cupluri. Tipic, când Uranus este în Casa a 7-a, pentru că el împinge partenerii la o mai mare nevoie de independenţă care este dăunător pentru un mariaj sau pentru un parteneriat de afaceri. Nimănui nu-i convine un partener care devine peste noapte bezmetic, încăpăţânat sau mult mai doritor de independenţă ori de activităţi sociale sau să trăieşti cu sentimentul că doar tu eşti cel care trage la căruţa căsătoriei. În ultimul timp, foarte multe Fecioare şi-au văzut partenerii de viaţă că încep să se poarte asemeni unor adolescenţi sau că vor să trăiască numai pentru ei şi pentru asta trebuie să rămână singuri dar când ai întrebat de ce şi-au dorit asta nu ştiu ce să răspundă. Ghinion, aţi fi tentaţi să spuneţi, nu? Dacă pentru multe Fecioare căsătoria a fost la început o formalitate - un partener senin, bonom, vesel, care socializa cu uşurinţă, s-a dovedit o greşeală, pentru că avea un partener nu loial cât dependent de celălalt. Brusc, pe neaşteptate, îşi dau seama că situaţia este greu de suportat. Cu semnul Peştilor implicat, rădăcinile problemei trebuie căutat sub masa bonomiei şi seninătăţii – labilitate emoţională, dependenţe, depresii.
Apoi va trece în Berbec, dar Uranus a mai făcut o vizită în Berbec, în vara lui 2010, vizită destul de zgomotoasă şi de zbuciumată. Pentru nativii Fecioară, Uranus în Casa a 8-a, sugerează după un mariaj formal, o viaţă sexuală haotică, probleme sexuale, schimbarea nevoilor din intimitate şi un accent mai puternic pe fidelitate (mai ales cu Jupiter plimbându-se şi el prin Casa a 8-a). Dar le mai poate aduce munca în echipă, diverse prietenii şi o îmbunătăţire a situaţiei financiare (este vorba de bani din alte surse, nu de cei proveniţi din muncă proprie).

Neptun, se află în Casa a 6-a a nativilor Fecioară, casă a muncii cotidiene, a colegilor de serviciu, a sănătăţii fizice şi a sentimentului că eşti folosit. Cu Neptun în această casă, viaţa acestor nativi nu va fi tocmai uşoară.          

Fecioara este un semn care stăpâneşte logica, desteritatea, meticulozitatea, calificarea profesională, productivitatea, seriozitatea şi punctualitatea. Neptun este la polul opus, el stăpâneşte intuiţia, birocraţia, lucrurile ascunse care pot duce la autodistrugere. Cariera lor poate fi dată peste cap faţă de anii trecuţi, dacă punem lucrurile cap la cap, de prezenţa lui Neptun în acest sector.  Dacă profesia lor este analitică, plictisitoare, anostă, obositoare, exigentă şi pretenţioasă, cu Neptun în Casa a 6-a, nativii Fecioară pot ajunge să o urască.

Dacă nu munca este cea care ar putea avea de suferit, atunci ar trebui să fie atenţi la sănătate. Acestora li se poate părea atrăgător câteva kilograme în plus sau alte activităţi fizice care le tuinează sănătatea. Ar putea să se aştepte chiar să-şi seducă şi să înceapă o relaţie romantică cu un coleg/ă de serviciu. Sau colegii de serviciu se vor dovedi necinistiţi, bârfitori, ranchiunoşi, superficiali. Pe de altă parte, nativii Fecioară s-ar putea bucura de instincte puternice care să îi ajute şi să-i ghideze în activităţile cotidiene şi pentru atingerea scopurilor.

Pentru Fecioarele care lucrează în sănătate, cu accent pe psihiatrie şi psihologie, în firme sau servicii de recuperare, administraţia publică locală, accent pe serviciile de taxe şi impozite, în domenii care au legătură cu spiritualitatea – religie, terapii alternative ş.a., activităţi paranormale sau în strângerea de fonduri, Neptun le-ar putea fi un real ghid.

În Peşti, Neptun este în domiciliu şi alături de Peşti stăpâneşte toate domeniile ale cărei stăpâni sunt aceştia din urmă. Neptun poate fi foarte puternic în această poziţie, cu ctât mai mult cu cât stă destul timp în semnul lor. Pentru cei care au un Neptun susţinut în tema astrală sau care face un aspect bun cu Neptun în tranzit, acesta le poate aduce dragoste, compasiune, generozitate şi deschiderea spre mirajul ştiinţelor oculte, dacă, în schimb, este în aspect stresant poate induce dependenţe nedorite, deziluzii, depresii, amăgire, erori, necinste, falsitate.
Pentru Fecioare, Neptun se va afla în Casa a 7-a, Casa parteneriatelor de orice fel. Poate acţiona să aducă magie dar şi idealism într-un cuplu. Parteneriatele de afaceri şi profesionale pot beneficia de pe urma creativităţii neptuniene şi abilităţii de a muncii în echipă. Cei mai buni prieteni, ar putea să se confrunte cu probleme psihice iar Fecioarele să le fie alături. Din nefericire acolo unde este disonant, aduce necinste, înşeltorie, secrete, credulitate, naivitate, distrucţie în căsătorie sau parteneriate. Vor descoperi că partenerul lor este superficial, flecar şi dependent de ei şi atunci vor fi puşi în situaţia de a decide dacă merg mai departe împreună sau pun punct. Din nefericire, poziţia lui Neptun prin Casa parteneriatelor, îi poate aduce adesea pe nativii Fecioară, sub influenţa lui Neptun, în căutarea unui alt tip de partener şi, implicit o nouă relaţie, situaţie deloc uşoară. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu partenerul de afaceri şi cu parteneriatele sociale, de regulă. Neptun poate aduce magia dar, în acelaşi timp, poate atrage şi autodistrugerea, asupra tuturor lucrurilor pe care le atinge, totul în funcţie de relaţiile pe care le face pe parcursul tranzitului prin Casa a 7-a a nativilor Fecioară sau a celor cu Ascendentul în fecioară.

Cu Pluto situaţia pare să fie ceva mai roză. El se află pentru nativii Fecioară în Casa a 5-a, Casa creativităţii, a iubirii, a copiilor, a romantismului, a televiziunii, a plăcerilor trupeşti, a dragostei, a animalelor de companie, a luxului şi a fericirii, a bucuriei de a trăi. În schimb, pluto stăpâneşte, cum spuneam şi la celelalte semne, încrederea şi partajarea, sexualitatea, fidelitatea, conturile bancare, moştenirile patrimoniale şi financiare, bunurile dobândite prin succesiune, comisioanele, regalitatea, veniturile din asigurări, redevenţele, taxele, loteria şi alte forme de profit.

În situaţia semnului Fecioară, Pluto se concentrează asupra relaţiilor de dragoste, asupra romantismului şi a relaţiilor pasionale, urmăreşte propria plăcere, extaz şi fericire, vindecă vechile răni sufleteşti prin activităţi plăcute, îi face pe aceştia să-şi găsească timp să miroase un trandafir şi posibil să regăsească plăcerea vreunui hobby abandonat pe care să îl transforme într-o afacere profitabilă, mai ales că dacă au învăţat lecţia lui Saturn, vor avea ocazia să materializeze toată înţelepciunea acestuia în situaţii care pot dura pentru Fecioare chiar, toată viaţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu