Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

10 decembrie 2010

Citiţi şi paragrafele scrise cu literă mică nu doar ideile principale! Mercur a intrat in retrogradare:


Mercur – jongleorul astral al comunicării,  a intrat în mişcare aparent retrogradă, din gradul 5 Capricorn 54, obligând ca tot ceea ce înseamnă comunicaţii, călătorii, comerţ, reţele de calculatoare şi mail-uri să intre într-un joc destul de imprevizibil, la fel de imprevizibil ca şi stăpânul lor, de altfel.  
Perioada de retrogradare începe, întotdeauna, cu câteva zile înainte ca Mercur să ajungă în unghiurile de curbură ale elipsei care este orbita sa adică îţi încedtineşteviteza de rotaţie în jurul proprie axe, şi durează aproaspe trei săptămâni, până la 30 decembrie 2010, atunci când mesagerul înaripat are acel moment de respiro, ca să spun aşa, acea staţionare înainte de a-şi relua cu adevărat mersul normal. Întreg ciclul retrogradării se va încheia pe 18 ianuarie când Mercur va trece peste gradul din care urma să intre în retrogradare.
În mod normal,  Mercur  retrogradează cam de trei ori pe an, dar în acest an, s-a întâmplat ceva cu el pentru că va retrograda de 4 ori!! Efectele fiecărei perioade diferite, în funcţie de semnul în care se întâmplă .
Deşi are o influenţă astrologică mare, Mercur este o planetă destul de o mică, care se deplasează cu rapiditate prin zodiac. În ciuda faptului că este cea mai apropiată planetă de Soare, Mercur nu este întotdeauna în acelaşi semn cu acesta din urmă. El va intra în cea de-a patra retrogradare din Capricorn, pe când  Soarele este încă în Săgetător; să nu uităm însă că şi Soarele se va muta în Capricorn, la solstiţiul de iarnă, pe 21 decembrie , în timp ce, Mercur se va reîntoarce în Săgetător, iată un soi de cha-cha astral aşa cum şade bine unui comunicator. Mercur va intra în mişcare directă din Sagetător pe 30 decembrie când Soarele va fi încă în Capricorn unde va rămâne până pe 18 ianuarie.
La ce ne-ar predispune retrogradarea lui Mercur? De regulă, planetele acţionează ceva mai puternic, chiar îndărătnic aş spune, atunci când sunt retrograde de parcă ar vrea să ne spună ceva iar noi nu înţelegem mesajul. Acesta se referă, în  mod special la problemele nerezolvate din trecut care acum ne bat pe umăr şi ne obligă să le dăm atenţie şi să tratăm cererea lor expres.
Faza de retrogradare reprezintă o serie de evenimente care nu pot fi controlate conştient, şi care au legătură de regulă, cu semnul în care se produce retrogradarea, dar asta nu înseamnă că toate răspunsuruile noastre sunt intuitive, ci că pot fi şi rezultatul unei acţiuni conştiente. De exemplu, Mercur tretrograd în Capricorn – ambiţie şi loialitate, se comportă total diferit decât atunci când se află în Săgetător – libertate, independenţă, justiţie, act de justiţie.
Ca să înţelegem retrogradarea cel mai bun lucru este să privim fenomenul în ansablu, ca pe un ciclu care începe cu momentul când planeta începe să-şi încetinească viteza de rotaţie în jurul proprie axe, pare că se opreşte un moment înainte de a începe mersul retrograd – moment care se numeşte staţionare şi planeta pare că nu se mai mişcă, şi se încheie în momentul în care se mai opreşte odată, să-şi tragă sufletul, în acelaşi punct în care s-a oprit prima oară, de această dată înainte de a-şi relua mersul normal.
Ce este foarte important de reţinut, este că în timpul retrogradării, planeta are un potenţial de energie mai mare decât normal care o şi împinge să genereze evenimente critice. Atunci când planeta se deplasează din ce în ce mai încet până în momentul de staţionare, se pare că acest potenţial energetic creşte şi el, altfel cum să explicăm furia sau forţa cu care loveşte. Cel de-al doilea moment de staţionare, atunci când planeta pare să se oprească înainte de a-şi relua mersul normal, este mai puternic decât primul moment şi poate fi utilizat cu beneficii maxime.
            Astrologii consideră ca faza de umbră pentru Mercur a început cu  circa 18 – 20 de zile înainte de primul moment de staţionare, pe 22 noiembrie, când Mercur a trecut pentru prima oară peste gradul din care îşi va relua mersul direct la sfârşitul retrogradării. De atunci s-au petrecut multe lucruri ciudate în România, nu mai departe bâlbâiala guvernului vis-a-vis de scurtarea timpului pentru creşterea copilului, care a şi dus cu ambiguitate tipic mercuriană la o soluţie cu două rădăcini sau adevărul despre Ordonanţa 50. Experienţa arată că efectele perioadei de retrogradare sunt marcate încă din perioada de umbră.
În general, Mercur stăpâneşte gândirea şi percepţia, prelucrarea şi diseminarea informaţiilor şi toate mijloacele de comunicare, comerţul, educaţia şi transportul. Prin extensie, se adaugă oamenii care lucrează în aceste domenii, în special cei care lucrează cu inteligenţa lor cum sunt scriitorii şi, oratorii consultanţii, comentatorii şi criticii, sporovăiala si înţepăturile colegiale ale medicilor, agenţii de vânzări, profesorii, călătorii, escrocii şi... hoţii. Mercur are, de asemenea, o latura ocultă, iubeşte terapiile complementare, astrologia şi transmiterea de cunoştinţe spirituale. Cu toate acestea Mercur retrograd dă naştere la neînţelegeri în plan personal, la comunicaţii eronate, perturbate sau întârziate, negocieri dificile şi defectuoase, afectează comerţul, reţelele de telefonie şi de calculatoare, transortul în comun ş.a.  Şi toate aceste probleme apar, de obicei, acolo unde un calup important de informaţii, sau o componentă cum ar fi actele, hârtiile dintr-un dosar, hârtiile important s-au rătăcit cine ştie pe unde.
Nu este înţelept să se ia decizii importante în timp ce Mercur este retrograd, deoarece este mai mult decât probabil ca aceste decizii să fie umbrite de dezinformare, slabă comunicare şi de o gândire superficială. Mercur vorbeşte, înainte de toate, despre claritate mentală şi puterea minţii, aşa că atunci când este retrograd aceste caracteristici tind să fie mai puţin clare ca de obicei, deoarece facultăţile critice sunt, de regulă, estompate. Asiguraţi-vă că citiţi cu atenţie şi cele scrise cu litere mici!
            Problema cheie este cea de atenţie, de focalizare asupra lucrurilor. Retrograd, Mercur tinde să aducă schimbări neprevăzute şi blocaje, care agravează frustrarea că unii dintre noi nu ştiu să se bată pentru ideile lor. În aceste condiţii, el îşi propune să restructureze procesele noastre de gândire şi pentru mulţi dintre noi acest lucru este dureros si frustrant. Probleme nerezolvate din trecut tind să revină în forţă şi să ceară imperios rezolvarea. Problema este că aceste experienţe evidenţiază deficienţe de organizare, cum ar fi planificarea, de exemplu, dar şi de atenţie. Mercur retrograd, ca orice aspect cosmic, afecteaza oamenii în mod diferit, în funcţie de ce are fiecare în tema astrală.
- va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu