Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

28 decembrie 2010

Rac 2011

Rac
21.06 – 23.07
Eforturile cu care au încheiat anul 2010 se vor fructifica cu adevărat pentru Raci, în 2011.  Acestea se vor regăsi în toate domeniile vieţii, dublate de o creşterea a gradului de conştienţă asupra a ceea ce se petrece în jurul lor. Şi acestea vor cunoaşte un trend ascendent până către sfârşitul anului; şi cum succesul nu vine niciodată singur, vor avea numeroase ocazii să-şi sporească averea de pe urma noilor tehnologii, dialogul cu personaje cheie poate deschise noi uşi care pot fi căi mai scurte, mai precise şi mai accesibile pentru materializarea proiectelor acestora.
Singură, influenţa lui Pluto poate încetini unele lucruri prin amintirile care îi vor năpădi din când în când, sfatul meu fiind să nu trăiească în trecut ci să continue să meargă înainte.


Viaţa profesională a Racilor se va relansa asemeni unui concurs, fără menajamente în 2011. După relativa calmitate de anul trecut, vor începe anul fie cu proiecte noi, fie de pe alte funcţii, într-o nouă ambianţă. Schimbările plutesc în atmosferă, indiferent de locul de muncă în care îi găseşte trecerea dintre ani. Vor fi unele dintre cele mai active perioade ale Racilor când vor trebui să nu stea prea mult pe gânduri, să ia decizii rapide, să demosntreze că este un om pe care se poate conta cu toate efectele decizieiilor pe care le vor lua. Gustul pentru provocări vine să le stimuleze combativitatea care în 2010 a fost oarecum dezactivată. Dacă au activităţi în domeniul comercial vor trebui să fie de acord şi cu noi infuzii de capital, de împrumuturi sau de acorduri pe care vor trebui să le ia ca pe nite facilităţi. Dacă lucrează în domeniul cercetării sau de investigaţie, tot ceea ce vor atinge se vor realiza parcă de la sine. Iniţiativele personale vor fi cele mai eficiente.

Vor începe anul cu o nevoie imperioasă de siguranţă materială, cum nu au mai avut-o de destul de mult timp. Impulsurile jupiteriene vor determina, într-adevăr, nevoia de progres care le vor da Racilor energia necesară să taie răul din rădăcină şi să reconstruiască tocmai ceea ce credeau că au pierdut. Banii vor fi în 2011 pentru Raci un soi de auto-asigurare pe termen lung, cu acţiune directă asupra relaţiilor de afaceri. Interesant este că şi poveştile de dragoste ale Racilor vor fi în 2011 strâns legate de finanţe. Va fi un aspect fundamental care îi va face să se gândească la siguranţa emoţională în aceeaşi măsură în care se vor gândi şi la siguranţa financiară şi nu vor permite nimănui să le dea sfaturi în domeniu, dimpotrivă îşi vor feri investiţiile de ochii lumii. Vor simţi când sunt pe un teren minat şi dacă vor ştii să se retragă la timp, vor evita găurile din buget.

Jupiter le va da o mare siguranţă de sine, ceea ce n-au prea avut în ultimul an. Vor trebui să lase aparenta nepăsarea deoparte şi să încerce să fructifice tot ce le iese în cale, pentru că vor fi în acţiune mai tot timpul anului. Pe de altă parte, le-aş sugera să fie atenţi la acele aspecte care fac atingere juridicului şi respectării legii şi, în consecinţă, să nu se joace prea mult cu focul că s-ar putea arde, adică să nu îşi asume riscuri inutile prin ocolirea acestora din urmă, să nu uite, în ghilimele spus, de anumite plăţi, să fie în termen cu taxele şi impozitele pe care le au de plătit. Uranus în aspecte disonante cu semnul lor poate duce aceste tendinţe in extremis, să inuducă comportamente rupte de realitate. Să fie atenţi la detalii şi la tot ce înseamnă parte practică, mai ales din toamna lui 2011.
Vor considera că relaţiile lor sunt incitante dar că este mai bine să stea în banca lor. Pot pune aceste cuminţenii pe seama lipsei de timp, de disponibilitate, preocupaţi fiind să facă bani şi să se afirme sau pur şi simplu din lipsă de voinţă, conţtienţi că nu vor putea duce la capăt o relaţie serioasă, în cazul că nu au una, sau că este mai sigură cea de acasă dacă sunt căsătoriţi sau implicaţi în vreo legătură. Din martie încolo însă ar putea să lase să cadă aceste bariere auto-impuse. Aceste perioade, de abstinenâă şi de tentaţie, le va permite să-şi analize sentimentele din perspectiva obligaţiilor proprii şi a unui nou unghi. Partenera/ul sau iubita/ul, le va fi mai de grabă un prieten, un confident, persoana care să-i înţeleagă cel mai bine. să nu le fie teamă, să spună tot ce au pe suflet, chiar şi cele care îi par ridicole, fără să încerce să emită judecăţi de valoare. Efectele venusiene îi vor împinge spre un soi de complicitate în doi deşi, uneori, li se va părea dificl să vorbească chiar despre lucrurile cele mai intime. Un efect pozitiv vor avea eforturile în direcţia depăşirii cunoscutei lor pudicităţi şi decenţe. Dacă sunt singuri, lunile de vară ale lui 2011 vor fi extrem de încărcate şi bogate în întâlniri captivante care îi va face să se angajeze în relaţii de durată.
Metabolismul lor va fi supus unui bombardament de impulsuri plutoniene, mercuriene şi venusiene. Vor vedea viaţa în profunzimea sa iar energetic şi vibraţional organismul lor va funcţiona activ şi dinamic. Viaţa va fi un pariu pe care îl vor cîţtiga numai dacă vor ştii să lase deoparte comportamentele vicioase şi se vor relaxa şi odihni mai mult. Mişcarea, participarea la diverse forme de marş, vor fi, de departe, cele mai bune mijloace de a-şi reîncărca bateriile, şi moral şi fizic. Vor simţi oboseala musculară instalându-se în mai şi în octombrie. Dacă vor să urmeze o cură la băi sau un tratament de rejuvenare, perioada de iarnă le este benefică. Sistemul digestiv, punctul lor nevralgic, va fi mai rezistent şi va funcţiona mult mai bine ca în ultimii ani.

Jupiter se va afla, la începutul anului în Casa a 9-a, casa călătoriilor lungi, a culturii şi filosofiei, a libilor străine şi a ideologiilor religioase, a politicii, legii, studiilor aprofundate şi a mass-mediei. Jupiter este în domiciliu, el stăpânind Casa a 9-a, ceea ce le dă putere de influenţă şi de acţiune. Prima parte a anului, va fi o perioadă excelentă pentru a călătorii, pentru căutări şi alegerea unor noi baze pentru clădirea noilor tipuri de tehnologii.
Este, de asemenea, o perioadă excelentă pentru dezbateri politice, academice, religioase, filosofice, în presă. Au forţa şi puterea să iniţieze şi să-şi susţină ideile şi punctul de vedere, în scurtul timp cât Jupiter va tranzita acest sector al temei astrale. Totodată, vor vedea că noii sosiţi în viaţa lor sunt pasionaţi de acelaşi lucru, că au aceeaşi profesie ca şi ei sau provin din medii total diferite cu atât mai mult cu cât Jupiter promovează tot felul de "călătorii" şi , de aici, ideea de a preda altora ceea ce au învăţat în călătoriile lor.
Când Jupiter va trece în Casa a 10-a, a puterii, a imaginii sociale, a reuşitei şi a succesului, pe 22 ianuarie, Racii vor cunoaşte o adevărată relansare. Berbecul este competitiv, iubeşte inovaţia şi spiritul antreprenorial, gândeşte rapid, este fermecător, persuasiv şi curajos. Toate acestea le va da drum liber Racilor să se realizeze profesional, să asceadă acolo unde îşi doreşte şi să fie evidenţiat pentru ceea ce face.
Dacă nu locuiesc cu părinţii, îşi doresc o casă sau un apartament mai bun ca al acestora şi nu pentru că nu ar fi avut acasă ceea ce şi-ar fi dorit sau pentru că au fost săraci, nu, ci pentru că vor ca aceştia să fie mândri de realizările odraslei. Nu sunt nici leneşi, nici nu trag chiulul, dar cea mai mare parte a timpului o petrec, dacă nu la birou sau la şcoală, atunci acasă, unde au locul lor preferat şi unde continuă ceea ce nu au putut termina la serviciu. Când Jupiter trece prin acest loc extrordinar, cariera Racilor cunoaşte o revenire spectaculoasă care, adesea, implică o nouă direcţie. Rare ori li se întâmplă acestora să fie invidiaţi pentru munca lor. Berbecul în Casa a 10-a arată că Racii vor găsi în 2011 profesia lor fascinantă şi incitantă totodată. Jupiter le va aduce mai multă agitaţi ca de obicei, vor fi în trend şi spiritul întreprinzător se va regăsi din plin în ceea ce face.
            Când Jupiter va trece în Casa a 11-a, în Casa prietenilor, a protecorilor, a muncii în echipă, a asocierilor colective, a cercetării şi ştiinţei, a activităţilor sociale, Racii vor avea în prieteni şi în susţinători un suport extraordinar, pentru că implicarea lor profesională în rezolvarea problemelor sociale îi apropie foarte mult de seriozitatea Taurului, semn care va găzdui această casă. Profesia lor va implica mai multe şedinţe, mai multe întâlniri de lucru, proiecte în care se vor implica cu toată fiinţa. De asemenea, cu trecerea lui Jupiter în Taur, pe 4 iunie, Racii să se aştepte şi la creşteri financiare, la acea abundenţă cu care era obişnuit mai acum câţiva ani. Aspectele tensionate dintre acesta şi planetele lente sau cele rapide însă, vor aduce şi momente de încăpăţânare, de blocaje financiare, probleme de sănătate şi o atitudine ultraconservatoare vis-a-vis de probleme sociale ale momentului.

Pentru Rac să-l găzduiască pe Saturn în Casa a 4-a a familiei poate fi extrem de dureros. Racul este stăpânul acestei case, deci tot ce se petrece aici trebuie interpretat ca ceva extrem de personal. Casa a 4-a vorbeşte despre probleme patrimoniale, despre moştenirea ereditară, despre bunuri care ne-au parvenit ca moştenitori de drept, dar şi de probleme care ţin de casă ca bun – renovare, îmbunătăţire, reconstrucţie, despre părinţi, despre copilărie, despre întoarcerea acasă, revenirea la rădăcinile noastre. În aceste condiţii, Racii vor împrumuta ceva din atitudinea pisicii pe acoperişul fierbinte şi vor fi cu băgare de seamă la tot ce se petrece în jurul lor.
S-ar putea, pentru a-şi păstra acoperişul deasupra capului, să ducă o adevărată bătălie dincolo de ipoteci şi de rate, de reparaţiile necesare şi de proiectul de renovare, de dorinţa de a zugrăvii şi a da un aer mai tineresc interiorului caselor şi apartamentelor, cu cine altcineva dacă nu cu proprii părinţii care nu vor vedea cu ochi buni dorinţa fiilor de a schimba atâtea mai ales într-o perioadă de criză. Pe de altă parte, acei Raci care sunt certaţi cu familia, care nu vorbesc cu părinţii sau cu fraţii de ani de zile ar putea să revină la gânduri mai bune, să fie mai îngăduitori şi să facă primul pas spre împăcare.
Dacă au probleme în căsătorie, au trecut printr-un divorţ urât şi nu-şi mai doresc o relaţie, acum se vor confrunta cu dorinţa de a avea un cămin, o familie dar mai ales, se vor confrunta cu teama că vor rămâne singuri; dacă locuiesc cu părinţii, celibatarii vor dori dintr-odată să locuiască singuri ca să-şi poată pune planurile de renunţarea la burlăcie în aplicare.
Saturn îi va supune la provocări legate de noţiunea de familie şi de cămin. Felul în care vor trece examenul sau îl vor cădea, va trebui să le dea de gândit, să încerce să vadă unde au greşi şi să corijeze ce se mai poate corecta. Cei căsătoriţi vor fi tentaţi să schimbe partenerii, drumul pe care sunt li se pare fad şi insipid, dar să fie atenţi şi la drumul pe care o vor lua pentru că suprizele ar putea fi dintre cele mai neplăcute. Dacă sunt tensiuni, dar mai există un dram de înţelegere, cuplurile vor căuta să vadă unde sunt problemele, să înţeleagă ce anume i-a adus aici, şi să le rezolve. Atenţie, sunt vizate, în special, cuplurile mature, care au în spate vechime de 20 – 25 de ani de căsătorie.

            Cu intrarea în 2011, Uranus se pregăteşte să-şi încheie lunga călătorie prin Casa a 9-a, casa studiilor aprofundate, a filosofiei şi a ideilor religioase, a politicii, a mass-media, a limbilor străine, a voiajelor lungi, a conştiinţei universale şi să o ia pieptiş pe cea prin Casa a 10-a, a succesului, a imaginii sociale, a puterii.
Dacă a fost ceva de descoperit, de inovat, de schimbat şi de încheiat, toate acestea s-au petrecut pe parcursul a 7 ani, iar Uranus când trece printr-o casă, fie ea a voiajului, a politicii ori a studiului, întotdeauna aduce răstunări de situaţii, în special, prin reorientare profesională. Mulţi Raci au simţit că nu fac ceea ce le place şi au încercat, majoritatea au şi reuşit, să schimbe acest lucru.
Pe de altă parte, Uranus i-a obligat pe Raci să fie atenţi la tot ceea ce fac, nu de alta dar cum el este stăpânul surprizelor, de multe ori acestea au venit pe neaşteptate şi nu au fost întotdeauna plăcute! A creat haos de multe ori dar prin acesta el i-a forţat pe Raci să fie atenţi la ceea ce fac şi să se implice. Cetăţenii străini, preoţii şi demnitarii bisericii, avocaţi, politicieni, cei angajaţi în turism, profesorii, editorii cât şi persoanele care lucrează în aceste domenii, au avut parte de suprize mai mult sau mai puţin, plăcute în ultimii ani datorită burzuluirii lui Uranus.
Odată cu intrarea sa în Casa a 10-a, persepctiva, logic, se schimbă. Dar atenţie, dacă celelalte planete în tranzit sunt în conflict cu Uranus prin aspectele tensionate pe care le fac, el va aduce dezordine, haos, încăpăţânare şi o mulţime de situaţii dramatice. Acolo însă, unde, aspectele sunt armonice, Uranus va aduce în arsenalul de instrumente profesionale ale Racilor: munca în echipă, reţeauă de afaceri, inovaţii, şi tehnologii noi.
Acest lucru poate aduce schimbări importante şi bune pentru acei nativi Rac care practică marketingul pe Internet şi au în proiect dezvoltarea unor reţele de afaceri online. Aderarea lor la asociaţii profesionale le va aduce un plus de imagine, le va întări poziţia profesională şi prin asta vor avea capacitatea să-şi atingă obiectivele.
            Dacă Jupiter trece prin Casa a 10-a ca o binecuvântare, Uranus va sta aici destul de mult timp şi nu odată, Racii vor simţi că sunt atinşi de aripa genialităţii prin ideile care le au şi care odată puse în practică le vor aduce nu doar recunoaşterea socială ci şi un alt nivel de viaţă. A, şi va sta oricum mai mult decât Saturn care le tranzitează casa opusă şi ţi îi va supune periodic unor teste de anduranţă.

Neptun, în schimb, se va afla în Casa a 8-a şi pe parcursul lui 2011, va trece în Casa a 9-a. Casa a 8-a este, în esenţă, o casă a încrederii şi a alegerii (între sex şi bani, de exemplu). Datorită caracteristicii sale de bază, acela de a te băga în ceaţă la propriu pentru că el poate acţiona pe baza principiului acum îl vezi-acum dispare, din această perspectivă, cel mai afectat domeniu este cel financiar şi de aceea acestuia trebuie să i se dea o atenţie deosebită. Nu cred să existe nativ Rac care să nu se fi confruntat cu probleme financiare în ultimii ani. Când aveau bani de nu ştiau ce să facă cu ei, când nu ştiau pe unde să scoată pârleala. Dar pentru că Neptun, odată că este o planetă de apă şi elementar rezonează cu ingerinţele Racului, apoi prin faptul că nu aduce doar buimăceală în mintea noastră. Neptun înseamnă şi spiritualitate şi sănătate mintală şi intuiţie şi generozitate, aşa că să nu surpindă pe nimeni de ce foarte mulţi Raci care activează în aceste domenii, chiar dacă cu foarte mult zbucium, au reuşit să scoată profituri buniciele.
De altfel, orice job în care activează cu plăcere, în care se simte ca acasă şi ca într-o familie ceva mai mare, beneficiile financiare nu vor întârzia să apară. Nu faptul că aveţi bani este important acum pentru Raci ci acela că Neptun este cel care îi linişteşte, le aduce pace în suflete şi îi calmează, ba aş spune că îi respiritualizează, îi face să judece cu inima şi nu prin prizma banilor. Deşi Neptun nu funcţionează magic sau paranormal deşi patronează aceste activităţi, trebuie avut în vedere că în cea mai mare parte a timpului, el are nevoie de noi, pentru că el acţionează prin oameni şi în niciun caz, Racii nu vor vedea cum contul lor bancar creşte miraculos, deloc.
Cei mai mulţi Raci nu se vor trezi bogaţi peste noapte şi nici nu vor moşteni averi fabuloase, deşi poate vor dona în scopuri de caritate sume considerabile, vor muncii şi vor alege munca pentru că li se va părea mai atractivă decât o partidă de sex care apoi să devină obişnuinţă, de exemplu. Oricum vor respira uşuraţi la începutul lui 2012, când Neptun va trece în Casa a 9-a.
            Cum Casa a 8-a este şi casa veniturile în familie, mulţi Raci vor observa să nu atât ei, personal, se vor confrunta cu probleme financiare, cât partenerii lor, soţul sau soţia. Pe de altă parte, Casa a 8-a stăpâneşte initmitatea, sexul, fidelitatea şi loialitatea iar Racii vor constata că aceste noţiuni au fost pentru ei, multă vreme, neînţelese sau nebuloase. Vor constata că oamenii sunt extrem de diferiţi  atunci când vorbesc despre dragoste, dar mai ales vor înţelege că dragostea este şi altceva în afară de sex. Ar putea deveni peste noapte romantici, vor flirta, se vor îndrăgosti dar vor constata repede că dacă angajamentul, acolo unde atracţia s-a transformat în obişnuinţă, nu este susţinut şi de altceva, relaţia este condamnată la destrămare. În schimb ar putea fi atraşi de parteneri naivi sau cu tendinţe audo-destructive pentru că aceştia văd în ei doar un partner de pat. Într-adevăr Neptun aduce magie într-o relaţie dar aduce şi foarte multă dezamăgire, distruge încrederea în celălalt şi face să se vadă doar partea de plăcere trupească.
            Odată cu trecerea lui Neptun în Casa a 9-a, la mijlocul lui 2011, lucrurile vor fi văzute altfel, diferit şi absolut. În această poziţie el va stimula intuiţia Racilor, misterele spirituale, dorinţa de multiculturalism şi le va da un vag sentiment de unitar. Cât Neptun va tranzita Casa a 9-a, vor accesa orice informaţie cu uşurinţă, le va adora, se va regăsi pe ele ca să renunţe într-un final la acestea pe motiv că sunt superficiale iar ei doresc ceva mai mult, ceva mai profund. Va fi ca o căutare fără sfârşit, va crede în realitatea promisă care foarte rapid însă, se va dovedi iluzorie. Va fi dezamăgit cu uşurinţă de clasa politică, de guvern, de sistemul social, de mediul academic în care şi-a dorit atât de mult să intre şi odată ajuns să constate că nu era decât un balon de săpun. Ce pot face în această situaţie? Simplu, să nu ia decât acele părţi care îi convin. În cele din urmă, problemele se vor rezolva într-un mod care le va permite să le sorteze după cum se încadrează ele în imaginea de ansamblu a vieţii.

În ce-l priveşte pe Pluto, el doar ce a intrat în Casa a 7-a, casa parteneriatelor, inclusiv a căsătoriei, a celui de afaceri, a celor mai buni prieteni. Racii vor fi uimiţi cu câtă repeziciune se ajunge la acest tip de relaţii. De această dată discutăm despre planeta încrederii şi alegerii aflată în casa noastră, unde sunt doar noi doi şi în zodia integrităţii.
Această poziţie le dă Racilor o energie incredibil de puternică pentru a lega o relaţie, în adevăratul sens al cuvântului. Pluto aduce fidelitatea sexuală, pasiunea şi încrederea în instituţia căsătoriei.
Este, de asemenea, un prilej foarte bun pentru a-şi radiografia prieteniile, ceea ce va duce la o vindecare a sufletului, la încredere şi înţelegere intuitivă a relaţiei. Parteneriatele de afaceri sunt foarte mult susţinute de prezenţa lui Pluto în acest sector. Pluto poate aduce comisionae, redevenţe şi alte forme de partajare a profitului, dar şi încrederea şi plăcerea de a lucra împreună. Dacă sunt în căutarea unui partener romantic, a unui prieten sau a unui partner de afaceri, ar putea descoperi brusc că sunt atraşi de nativii Scorpion sau de nativi cu personalităţi similare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu