Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

5 decembrie 2010

Deseară, orele 19.36, Luna Nouă

Un sfârşit de an dinamic şi provocator

Fenomenul de Lună Nouă se va produce în seara aceasta, la ora 19.36, cu conjuncţia Soare - Lună la 13 gr 29 Săgetător. Este semnalul că putem antama noi proiecte, este oportunitatea pentru a plonja în noi experienţe, spontan şi instinctiv, pe baza intuiţiei fiecăruia. Optimista, filosofica, vizionara şi idealista fază de renaştere care este Luna Nouă în Săgetător, reprezintă, în sfârşit, naşterea unei noi viziuni, ne sugerează să cercetăm faţa ascunsă a lucrurilor, faptelor, dorinţelor noastre. Acestă lipsă, de mult resimţită, este supapa de siguranţă pe care nu o putem vedea dar care există şi care face posibilă cufundarea în conştinetul colectiv pentru găsirea unor ideii vechi, simple, fără compromis, care să ne ajute să depăşim problemele economice, sociale şi  politice, prin acţiuni minime şi la obiect, dar, în acelaşi timp, să ne extindem conştiinţa socială.
            Fire deschisă şi minte ageră, metafizicul Săgetător asociat cu bunăvoinţa lui Jupiter, aminteşte că este timpul să punem capăt căutărilor haotice şi să ne îndreptăm atenţia asupra viitorului, să cercetăm măruntaiele pământului,  să explorăm tainele cosmosului şi ale intelectului şi să ne bazăm pe intuiţie. Dar, ne averetizează, să fim atenţi, totuşi, că Săgetătorul are tendinţa de a supralicita devenind excesiv, extravagant, acţionând sub imperiul impulsului de moment.
            La doar câteva ore după Luna Nouă, tot pe 5 decembrie, radicalul, revoluţionarul, excentricul Uranus, în mişcarea sa pe firmament, va reveni în mers direct, din gradul 26 Peşti 40. Este prima săptămână din decembrie în care vom simţi energia uraniană pe propria piele şi vom vedea ce va face ea la nivel mundan, dacă ne gândim la pătratul agresiv şi provocator pe care l-a făcut cu impulsivul Marte, vineri, pe 3 decembrie.
            La scurt timp după această încleştare cosmică înfocată, Marte se va muta în zona de influenţă a responsabilităţii, a structurii şi a organizării rigurosului Capricorn, mai precis pe 7 decembrie.
În noaptea de 13 spre 14 decembrie, va face  conjuncţie cu puternicul şi intensul Pluto, la 4 gr 39 Capricorn. Aceasta va activa elemente ale subconştientului colectiv care vor constitui platfoma menită să iniţieze procesle de distrugere sau de transformare atât de necesare pentru evoluţia noastră spirituală. Nu vă împotriviţi, nu lăsaţi evenimentele să vă dezechilibreze emoţional, pentru că aspectul nu va dura prea mult timp. Lăsaţi în urmă lucrurile vechi, care vă blochează, şi acceptaţi provocarea noului.
 Mercur va intra în retrogradare pe 10 decembrie din gradul 6 Capricorn. Această aparentă întoarcere înapoi, îl va aduce încă odată în conjuncţie cu Pluto, ceea ce sugerează că este momentul să ne curăţăm mentalul, să reducem comunicarea, să scurtciruităm o perioadă transmiterea de informaţii. Androginul Mercur va reveni în mers normal pe 30 decembrie la 19 gr 37 Săgetător, când tactul şi diplomaţia va deschide cale pentru lung timp, comunicării libere.
            Revenind la Luna Nouă , din gradul 13 Săgetător 29, să mai spunem că este într-o conjuncţie aproape perfectă cu Marele Atrăgător aflat la 14 gr 02. Această aglomerare de materie cosmică este mult mai mare decât o galaxie. În terminologia astronomică, există clustere de galaxii care pot conţine sute de galaxii şi superciorchini care conţin grupuri de galaxi. Marele Atractor este o asemenea superaglomerare, dacă nu chiar ceva mai mare. Denumirea de Marele Atrăgător s-a dat atunci când s-a observat că acesta atrage Caleea Lactee, galaxia din care face parte Sistemul Solar, în direcţia sa. Mişcarea de galaxii din apropierea galaxiei noastre a sugerat că se întâmplă ceva. Deocamdată nimeni nu a putut explica ce anume, decât că galaxii ca Andromeda sau Caleea Lactee erau atrase spre el. Ce va fi, vom vedea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu