Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

2 august 2012

Cum acţionează pătratul dintre Uranus şi Pluto la nivel interior - 2 -



Ultima oară când Uranus şi Pluto şi-au unit forţele, în deceniul şaizeci, a fost o legătură extreme de puternică care a adus un deceniu de schimbări radicale. Şi pătratul din prezent cu numărul neobişnuit de mare de refaceri şi desfaceri a aspectului în sine, nu mai puţin de şapte, promite reiterarea unui alt deceniu şaizeci şi la fel de agitat. Deci, în prezent, înteaga omenire se află ca într-o oală de gătit sub presiune, care atunci când ajunge la punctual de firbere degajă presiunea acumulată, zgomotos.
Abordarea arhetipală a astrologiei vede planetele ca fiind exponentele calităţilor semnelor pe care le stăpânesc sau guvernează, iar aşa numitul alfabet de semne, case şi planete este privit ca o expresie a celor douăsprezece arhetipuri fundamentale. Astfel Uranus, este purtătorul calităţilor Vărsătorului, semn fix de aer, după cum Pluto este purtătorul calităţilor Scorpionului, semn fix de apă,  prin casele şi semnele pe care le tranzitează. În prezent, caracterele apei plutoniene se regăsesc în Capricorn, semn cardinal, de pământ iar Uranus reprezintă amestecul de aer şi foc din Berbec şi el semn cardinal, dar de foc.
Richard Tarnas, în cartea sa Cosmos şi Psyche sprijină abordarea arhetipală a astrologiei şi include în lista de manifestări a energiilor combinate ale lui Uranus şi Pluto, următoarele - erupţia vulcanică de impulsuri revoluţionare şi de emancipare, care duc la o amplificare a tulburărilor sociale şi politice, o accelerare intensă a ritmului de schimbare,  a intensificat fermentul cultural,  a radicalizat mişcările politice şi ideologiile, ameninţare nucleară  şi  dezlănţuirea forţelor elementare ale naturii.
Şi ia să privim ce s-a întâmplat în 2011; păi, au izbucnit războaiele şi revoluţiile în lumea arabă, tulburările sociale din întreaga lume s-au acutizat răbufnind în greve spontane şi proteste de stradă, catastrofa nucleară de la Fukushima, o serie de cutremure devastatoare, erupţii vulcanice fără precedent, tornade şi secetă. Aceste manifestări din lumea exterioară se regăsesc în problemele care au apărut în viaţa privată dar şi în contradicţiile şi frământările din noi înşine.  Având în vedere corespondenţa simbiotică dintre macrocosmos şi microcosmos pe care se bazează astrologia, putem face o paralelă între problemele personale, evenimentele exterioare şi circumstanţele în care se produc acestea pentru a înţelege ce se întâmplă de fapt.
Individul uman este un complex sistem energetic în care organismul funcţionează ca o interfaţă. Corpul fizic (pământ în astrologie) este cel mai dens şi ocupă acelaşi spaţiu în care sunt şi emoţiile (apa) şi mentalul (aer). Că toate sunt interconectate, vedem din trăirile noastre, un amestec de sentimente, emoţii şi afecte, în minte este un amalgam de sentimente contradictorii, în timp ce acţiunile fizice şi emoţiile pot afecta perioade îndelungate şi chiar ireversibil. Psihologii pot vedea aceste modele energetice fixate în corpul emoţional şi care s-au format condiţionat – disciplină, restricţii ş.a. Unele urme sunt atât de adânci încât neeliberându-se s-au depozitat în noi şi indică poziţiile de blocaj emoţional prin relevarea a ceea ce numim traumă. Cine are în temă astrală un Pluto dominant, un accent deosebit de Scorpion sau pe Casa a 8-a sau, în mod similar, un Uranus puternic, un accent de Vărsător sau pe Casa a 11-a, modele energetice corespunzătoare sunt profunde şi indică intransigenţă şi inflexibilitate mentală. Ei bine, tranzitul lui Uranus şi a lui Pluto va declanşa aceste modele.
Când Uranus este într-un semn de foc şi cardinal pe deasupra, cum este în prezent în Berbec, este previzibil ca presiunea uraniană să se resimtă la nivelul convingerilor profunde şi ar putea incita la acţiune extremă, să ne gândim numai la violenţa din şcolile româneşti de anul acesta, la votul urii de la locale sau la erezia USL care, pur şi simplu, pare că acţionează din instinct şi nu programatic! Atunci când Pluto este într-un semn de  pământ, cardinal, cum este în prezent în Capricorn, emoţiile adânc înrădăcinate pot hipersensibiliza vis-a-vis de valori ca securitatea financiară, siguranţa locului de muncă şi a statutului social, astfel încât, impresia că toate acestea sunt în pericol poate conduce la măsuri disperate şi uneori chiar la sinucidere.
Ceea ce este depozitat în noi, la impactul cu influxurile lui Uranus şi a lui Pluto, pot induce încăpăţânare şi împotrivire la schimbare şi să ţinem cu dinţii de stare de fapt prestabilită dar asta numai până la preluarea schimbării care va aduce noi circumstanţe, de multe ori radicale.  Este ca şi cum ni s-a tras covorul de sub picioare şi am fost catapultaţi pe un nou curs al evenimentelor în niciun caz cele pe care le-am planificat. Eu cred că aceasta este o oportunitate ca să lăsăm în urmă trecutul şi să accedem un nou Început. De multe ori însă nu se întâmplă aşa. Lucrurile, obiceiurile, amintirile, emoţiile sunt atât de puternic ancorate în noi încât atunci când ajungem în poziţia de a reconstrui ceea ce s-a distrus vom recrea un mecanism nou dar pe o structură veche şi familiară. Şi ne trezim că repetăm aceeaşi greşeală. De exemplu, opoziţia Uranus-Pluto din timpul revoluţiei franceze a dus la decapitarea lui Ludovic al XVI-lea şi prăbuşirea vechiului regime politic, un punct de plecare extrem de radical. Cu toate acestea, aceiaşi revoluţionari care au adus schimbarea au renunţat treptat la idealurile democratice care au inspirat revoluţia şi i-au adus coroana de împărat lui Napoleon! Nu vi se pare că seamănă foarte mult cu ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii 22 de ani după căderea regimului comunist şi a lui Ceauşescu? Uranus era în Capricorn, semn cardinal, de pământ şi în care nu se simţea bine deloc, Pluto era în domiciliu deci se lăfăia în fieful său iar sextilul dintre ei era un aspect separant. Adică ne pregătea pentru ceea ce este astăzi!
În general, putem defini trei etape ale tranzitului acestui pătrat Uranus-Pluto:
a) - exploatarea, reprimarea şi negarea,
b) - explozia, catharsisul şi distrugerea şi
c) - libertatea, reconstrucţia şi... fie transformarea, fie repetarea.
Aş spune că, în prezent, în vara lui  2012, am adus în scenă stadiul B şi asistăm la Primul Act. Presiunea constantă a format o punte între Uranus si Pluto care şi-au intensificat influxurile şi cardinalitatea, acţiunea încearcă să îşi asume libera exprimare şi de creaţie. Cu toate acestea, suprimarea stabilităţii crează tensiuni de pe urma fricţiunilor dintre nou şi vechi, iar presiunea acumulată este acum la punctul de debuşeu. La fel ca presiunea exercitată, de jos în sus, în scoarţa terestră care provoacă cutremure şi erupţii vulcanice, se întâmplă cu ​​emoţiile noastre care nu mai pot fi reprimate iar eruptia lor aduce la suprafaţă răni vechi, amintiri, traume din trecut;  aceasta este a doua fază a catharsisului.
Cred că, în prezent, relaţii sunt măcinate de izbucniri violente, alimentate de presiunea exterioară, iese la suprafaţă ranchiuna reprimată, furia, frica şi ura şi cam tot ce a foat negat. Tranzitul Uranus-Pluto poate aduce la suprafaţă chestiuni emoţionale refulate încă din copilărie. Erupţia acestora este distructivă pe moment, dar pe termen lung ea poate aduce vindecarea, încărcătura emoţională acumulată de-a lungul timpului este transformată în energie care curge liber. Totodată însă pot apărea stări nevrotice şi psihoze de pe urma pierderii unor persoane dragi, cu a căror dispariţie nu ne putem împăca.

Un comentariu:

  1. Este foarte complicat de spus care si cum va fi acel ÎNCEPUT. Pîna la urmă, cred că fiecare dintre noi va trebui să ne modificăm...iar la nivel macro, doar Divinitatea ştie ce, cum, când şi în ce fel va schimba forţele care guvernează Pământul.
    Mi se pare interesant cum, in aceste zile de caniculă, uitându-mă pe harta zilei, văd cele mai multe aspecte ale planetelor, în semne de foc şi de aer... Doar Pluto este în Capricorn, Neptun este în Peşti şi Kiron plasat deasemeni, în zodia Peşti. Oricum, acestea se consideră ca fiind planete cu mişcare lentă - de generaţie - aşa încât să nu ne mirăm de ceea ce se întâmplă. Aerul întreţine focul, iată căldura mare şi vântul fierbinte. Rău şi greu mi se par şi mie evenimentele pe care mai mult le intuiesc, uitându-mă la zilele şi anii ce vor urma. Cine ştie ce zile vor mai trăi şi copiii noştri. Dumnezeu cu mila, mă rog Cerului să aibă sănătate şi un strop de noroc!
    Multe complimente doamnă, pentru elocinţa şi curajul cu care spuneţi lucrurilor aşa cum se văd. Păcat că administratorii acestei ţări nu sunt interesaţi de locuitorii ei. Este ca şi cum gospodarul a devenit un beţiv, nevastă-sa o leneşă şi-atunci copiii şi curtea, grădina şi acareturile etc., sunt părăsite, abandonate, furate. Vai de ea gospodărie...Cred că nici unul dintre cei care sunt la guvernare nu vă intreabă nicio dată cum ar putea face gospodăria aceasta mai înfloritoare, nu? Eram sigură...

    RăspundețiȘtergere