Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

3 august 2012

Atmosferă extrem de încărcată şi tensiunea este aproape palpabilă - 3 -


           George al III-lea al Angliei a fost un rege sever, care şi-a reprimat pulsiunile, sentimentele şi emoţiile, aşa cum o cerea eticheta; a avut crize de nebunie, aparent inexplicabile, în perioada 1788 – 1789. Să fie o coincidenţă că aceste crize s-au produs pe opoziţia Uranus – Pluto, care a însoţit revoluţia franceză. Eu spun că nu, ci că influxurile celor două transpersonale au fost debuşeul cu funcţie catarctică care a dus la eliberarea tensiunilor interioare, atât de necesară pentru libidoul său puternic suprimat.
Şi în zilele noastre s-au produs asemenea evenimente. Conjuncţia Uranus-Pluto din deceniul şase, a adus în prim plan admiratoarele care urlau până la leşin la vederea idolului lor; aceste reacţii erau rezultanta educaţiei rigide şi a mentalităţii din anii 50 care le-a marcat adolescenţa.
În prezent, uitaţi-vă la tensiunile create de cascada de evenimente de pe scena politică care a scindat România în două, la patima cu care se dispută convingerile, la reacţiile violente cu care ne confruntăm. Tensiunea este aproape palpabilă. Apoi, valul de incendii forestiere fără precedent, furtunile şi seceta, manifestări ale unui Uranus în cardinalul Berbec, semn de foc. Corespunzător în lumea noastră interioară, putem trăi acut senzaţia de prea-plin, de apăsare, de pârjolit, presiunea de la locul de muncă sau alte tensiuni nedorite din viaţa personală. Mintea, deja hiperstimulată de încărcarea masivă de informaţii - în special online - pe care trebuie să prelucrăm în fiecare zi, poate claca şi ne poate arunca în afara drumului. Ce este de făcut? Renunţaţi la nevoia de a şti totul, dacă vreţi să aveţi controlul vieţilor voastre.
            Atât Uranus cât şi Pluto sunt titani - forţe cosmice a căror putere zdrobeşte şi ignoră voinţa noastră firavă. Tot ce putem face este să fim conştienţi şi flexibilă, aşteptările noastre să nu ne sperie ci fim gata să reacţionăm în ton cu ceea ce se petrece. Practic, avem nevoie de încredere în noi şi în viitor. Pe de altă parte, felul în care resimţim efectele pătratului Uranus – Pluto, depinde de casele din tema noastră astrală pe care le tranzitează. La nivelul acestora vom experimenta dorinţa intensă pentru schimbare.
Dacă aspectul se formează deasupra orizontului ascendent-descendent (casele 7-10), vom fi mult mai afectaţi de dramele publice – lupta politică, decizii juridice în coadă de peşte, degringoladă financiară, tendinţa scenei politice de a-şi subordona justiţia, bătălia pentru schimbare mai ales atunci când nu se ştie cât este de benefică această schimbare, decât atunci când s-ar forma sub linia orizontului. Acţiunile de protest politic vor fi asemeni magmei vulcanice, se intensifică, se calmează şi erup pe neaşteptate implicând la un moment dat nu doar scena politică ci şi lupta pentru a preveni distrugerea mediului înconjurător sau ameninţările schimbărilor climatice. Prăbuşirea băncilor, lipsa comenzilor şi închiderea întreprinderelor vor afecta siguranţa zilei de mâine prin pierderea locului de muncă, presiunea băncilor în a-şi recupera banii şi imposibilitatea plăţii acestor datorii care poate avea consecinţe dramatice pentru omul de rând.
Dacă aspectul se formează sub orizont, Casele 1 – 6, presiunea se va resimţi la nivelul vieţii private care va impune, în perspectivă, schimbări radicale. Acestea ar putea include – boli neştiute îşi arată colţii, abandonul familiei, decesul neaşteptat al unor persoane dragi sau ruperea unor relaţii care până mai ieri erau foarte sigure.
Cea mai grea lovitură căreia trebuie să i se facă faţă este pierderea plasei de siguranţă care proteja domeniile majore ale vieţii, reprezentate într-o hartă astrală de casele angulare (1, 4, 7 si 10). Acestea vizează, experienţa personală, casa şi viaţa de familie, căsătoria sau parteneriatul de afaceri, cariera şi, implicit, imaginea publică. Dacă tranzitul uraniano - plutonian se face printr-una din ele, schimbarea va fi dramatică şi provocatoare. Şi aici l-aş aminti nu doar pe Traian Băsescu ci şi pe ceilalţi doi – Victor Ponta şi Crin Antonescu. De asemenea, planetele natale implicate sau atinse de aspectul Uranus – Pluton vor pune, sugera locul unde si cum să ne aşteptă la schimbări majore.
Una din cele mai frecvente drame cu care m-am întâlnit a fost ruperea relaţiilor, desfacerea unui mariaj considera solid şi foarte bine sudat. Venus natală este în Casa a 10-a şi atinsă de pătratul Uranus-Pluto care este format între Casele 1 şi a 4-a, case angulare. Soţul sau soţia au fost de acord să plece la muncă în străinătate pentru că aici nu se mai descurcau. Partenerul/partenera ar fi urma să îi urmeze în scurt timp, cu copiii. Surpriza a fost că atunci când se pregăteau de plecare să afle că soţia/soţul are o altă relaţie. Normal că celălalt partener nu mai vrea să plece pentru că s-a speriat, cum să plece cu copiii într-un loc pe care nu îl cunoaşte şi în condiţiile în care partenera/partenerul au pe altcineva. Luna în Rac indică dependenţa emoţională şi afectivă de familie şi o relaţie strânsă cu copiii, ei bine, această relaţie cu copiii ar trebui să fie colacul de salvare, dar acuma există riscul să-şi piardă nu doar partenerul ci şi copiii (Uranus în opoziţie cu Venus). La asta se adaugă sentimentul acut de abandonare a acestora într-un loc străin, fără familia pe care o ştiau şi fără casa lor (criza se manifesta la nivelul Casei a 4-a). Pe de altă parte, gelozia pe cel sau cea care i-a luat locul (patratul lui Pluto cui Venus) şi gestul partenerului de a-l sau a o înlocui rapid, zdruncină serios încrederea în sine (Casa 1 – crisa personală).
Află că acest partener a cumpărat o locuinţă în străinătate, unde să locuiască cu copiii dar fără să renunţe la relaţia adulterină. Confruntarea cu partenerul infidel este amânată luni de zile, poate chiar ani, în acelaşi timp însă ignorând faptul că nu mai sunt un cuplu normal, totul cu scopul de a păstra chipurile familia unită şi de a da o aparenţă socială familiei. Îşi suprimă sentimentele ostile faţă de partener, face gestul de bravură şi îi lasă pe copii la partenerul infidel şi îşi tratează durerea apucându-se de fumat sau de...consumat alcool.(prima fază a tranzitului Uranus – Pluto de care am amintit în materialul de ieri). Ajunşi în această fază realizează că este din ce în ce mai greu să-şi controleze sentimentele reprimate. Îşi aminteşte că în nenumărate rânduri şi-a acuzat soţia/soţul de lucruri neadevărate, cu accese de gelozie pe care nu le putea controla şi urmează şocul. Este speriat/ă de ceea ce-şi aminteşte şi nu-i vine să creadă că a fost capabil/ă de aşa ceva, partenerul înşelat s-a văzut mereu ca o fiinţa raţională, civilizată, tolerantă şi cinstită, dar abia acum a descoperit monstrul care era ascuns în adâncul fiinţei sale (Casa 1, casa identităţii, a EU-lui, a percepţiei propriei imagini despre sine).
În această stare ajung, de regulă, la mine. Am avut cazuri în care ne vedeam şi la 2 zile şi vorbeam zilnic la telefon în tentativa de a-i ajuta să se înţeleagă mai bine pe sine (Pluto în Casa 1) chiar dacă teama că-şi va pierde copiii şi partenera/ul îi tortura încă. Trec săptămâni, poate luni, până îşi fac curaj şi decid că au suferit destul şi este cazul să-şi vadă fiecare de drumul său. Vor să pună capăt unei situaţii care nu are ieşire (Uranus – Pluto i-a adus la limită) şi ajung să divorţeze, să pună capăt suferinţei, cu toată durerea de moment, decât o suferinţă la nesfârşit. Probabil însă că finalul, cu adevărat nu va veni pentru ei decât în 2015, atunci când patratul Uranus – Pluto va începe să se desfacă.

2 comentarii:

  1. Si eu sunt foarte atenta la acest careu!
    Si ma chiunui sa il intampin cat pot de bine!

    Sunt curioasa, pana in 2015...cate mai aflam nou!
    Este interesant de urmarit finalul lui septembrie, incepand cu 19 sept 2012, cand se va perfecta acest careu!

    RăspundețiȘtergere