Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

16 iunie 2012

Venus în Gemeni sau despre gramatica dorinței - 4


Pe întreg parcursul retrogradării sale, Venus s-a confruntat şi încă se confruntă cu o serie interesantă de provocări. Este în Gemeni (pe 27 iunie, îşi va relua mersul normal, ciclul retrogradării însă se va încheia abia pe 31 iulie!), semn de polarizare intelectuală, de analiză binară, semn al expresiei inteligente şi, cred eu, fundamental, de codificare a experienţei în cuvinte. Preocupările lui Venus de această dată, nu sunt numai de interes lingvistic însă. Ştim că ea guvernează pasiunile dar şi mintea şi corpul care includ frumuseţea sub toate formele ei, însă este la fel de ataşată de experienţele de non-verbale. În Gemeni, Venus infuzează limba, inclusiv limbile tehnice, cu o eflorescenţă estetică ieşită din comun. Arhetipul Femeii întruchipând iubirea este aici doamna care are poftă să cizeleze folosind ca baghetă magică stiloul şi hârtia sau laptopul.
Venus in Gemeni spune tot despre explorarea unei game extrem de variate de dorinţe. Acestea sunt împărţite şi subdivizate, ajung să atingă categorii nebănuite sau neaşteptate. Ca o curiozitate, aici intră şi explorarea întregului spectru sentimental – de la cel declarativ, vezi aparentul război Parlament – Preşedenţie, felul în care s-a votat pentru că trebuie să recunoaştem a fost un vot al urii şi a nemulţumirii, la cele care ţin de delirul religios – vezi asasinarea preotului din Focşani. Astfel, că nu există bucurie în noutate şi varietate, plăcere în noi forme şi combinaţii inteligente de plăcere, fără explorarea lingvistică a acestora. Venus retrogradă, în Gemeni, sapă adânc în terenul arhetipal al semnului, scoţând la suprafaţă contradicţii emoţionale nebănuite. Dragostea şi ura clocotesc şi ies la suprafaţă la persoane dintre cele mai calme şi mai liniştite sau în activităţi care le complică relaţia de muncă. Aceste dualităţi, deşi distrag atenţia, necesită răspunsuri emoţionale cât mai cinsitite. Deşi încercăm să simplificăm sentimentele noastre, ne plac cei care ne urăsc şi urâm ceea ce ar trebui să ne placă. Este adevărat, dar este, de asemenea, confuz. Călătoria retrospectivă a lui Venus ne stimulează să explorăm aceste contradicţii aparente şi admite complexitatea emoţională la locul de muncă. Unii vor fi năuciţi de această multitudine de sentimente şi vor rămâne în espectativă dar mişcarea lentă a lui Venus, înapoi, va dezvălui că aceste contradicţii, de fapt, co-exista. Încercând să înţeleagă şi să recunoască această complexitate nu se diminuează tensiunea din relaţii, în schimb le înviorează.
Venus nu numai că evidenţiază polaritatea sentimentelor noastre faţă de alţii ci accentuează dualităţile din noi înşine, fundamentală fiind relaţia dintre părţile noastre masculine şi feminine. Părticelele acela din noi care, sunt clasificate drept masculin şi feminin, sunt simple exagerări ale acestor calităţi, care se găsesc în fiecare dintre noi. Platon vorbeşte despre un mit al omului original - mitul androginului sau hermafroditului, în care se spune că omul, la Început, a fost atât bărbat, cât şi femeie; în acesta îşi au rădăcinile ideile jungiene,  procesul de dezvoltare şi de integrare a părţilor masculine şi feminine din psihicul nostru. Alchimiştii din Evul Mediu foloseau o imagine similară atunci când vorbeau despre hermafrodiţi, omului originar a lui Platon. Hermafroditul este cu atât mai prezent, în afara ocultării în tema gemenilor, cu cât  Venus se află aici, în semnul stăpânit de Mercur. Întânirea dintre Venus (Afrodita) şi Mercur (Hermes), se regăseşte într-un alt mit antic grecesc, prin rodul iubirii lor, un copil care avea caractere şi de fetiţă şi de băiat.
Una din temele principale ale retrogradării venusiene rezidă din acele sentimente, care au fost ignorate până acuma şi care vor fi împinse la suprafaţă şi obligate la explorarea barierelor emoţionale ridicate, sentimente adormite care se retrezesc şi ne obliogă să recunoaştem că aceste grupuri de sentimente ne aparţin chiar dacă nu ne recunoaştem în ele. Cu toate acestea, nu toată lumea are de gând să conştientizeze problemele care se ridică la locul de muncă. Majoritatea dintre noi nu o va face. Aşteptaţi-vă să vedeţi şi partea urâtă a unor oameni pe care îi credeaţi integri sau să surprindeţi reacţiile neaşteptate de încăpăţânare atunci când e nu este obiectivată, care atunci când nu găsesc soluţia să iasă din impas sar la gâtul altora.
Venus este, printre altele, puternic asociată cu femeile şi în consecinţă fiind voprba şi de Gemeni, se va pune puternic accent pe vocile femeilor. Aşteptaţi-vă ca ciclu retrogradării venusiene să pună un accent special pe drepturile femeilor, pe poziţia lor socială – vedeţi disputa Segolene Royale şi Valerie Trierweiler, fosta şi actuala doamna a preşedintelui francez Francois Hollande.
Gemenii sunt stăpâniţi de Mercur, aşa că ne putem aştepta la intreruperi in comunicare, tehnologia high-tech să ne dea bătăi de cap sau să avem probleme dacă plecăm în concediu sau la un drum, lucruri care adesea se petrec pe Mercur retrograd. După cum spuneam şi sus, Venus va stârni discuţii în jurul valorilor alternative, a stilului de viaţă ale personalităţilor indiferent de domeniu, a parteneriatelor uni-sexuale sau căsătoriile non-standard de tipul concubinajului.
Şi cum Venus este o planetă care răspunde de tot ce este valoare iar Gemenii se referă atât la tehnologie cât şi la transport aceste domenii ar putea fi cele mai viciate. Ca atare, ne putem aştepta ca valoarea stocurilor de tehnologie şi a transportului, sub toate formele sale, să fie deosebit de volatil până în preajma datei de 31 iulie.
                                                                              -  Sfârşit -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu