Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

19 martie 2012

Criza europeană – UE în flăcări - 4 -


Chiar dacă analizele recente au fost potrivnice și de rău augur pentru euro şi zona euro, prognoza nu este atât de rea ca atunci când le-am suprapune peste tema momentului intrării moneidei euro pe piață. Și dovada este elecventă, priviți ce face cu Leul național.
Marte retrograda taman când trecea peste MC momentului apariției monedei euro, ceea ce ar putea sugera un nou Început. Posibilitatea este susținută și de faptul că Marte în momentul retrogradării făcea un trigon cu Venus din tema natală a apariției monedei europene. Din păcate însă, Marte nu poate fructifica acest aspect favorabil decât în prima săptămână a lunii iulie 2012, datorită ciclului retrogradării.
Deși, pe 15 martie, este într-un Careu în T cu Nodurile lunare, va fi în trigon cu Soarele natal al momentului nașterii monedei euro și astfel va reduce din impactul acestui aspect destul de stresant, cel puțin pentru cei care au depozite ori rate în euro.
Cum se vede retrogradarea lui Marte din perspectiva nativității UE? Dur. Marte retrograd face un pătrat aplicant cu Saturn din tema natala a UE. Momentul este oricum inflamat de către Mercur retrograd (a intrat în retrogradare pe 12 martie) și vizează tot ceea ce înseamnă risc financiar – de la investitori la jucătorii înrăiți. Dificultățile și întârzierea plăților în această perioadă pot fi cauzate de lipsa de pregătire, de planificare și organizare – în sine a organizației care este UE, a organismelor implicate prin colaborarea cu UE sau a țărilor care fac parte din UE. Din păcate, în ciudat tuturor măsurilor de precauție, evenimentul nu este predictibil decât în chiar momentul producerii sale datorită aerului volatil și asta face ca rezerva specialiștilor să fie una întemeiată. Influența este puternică și euro rezistă eroic; chiar amenință pozițiile autoritare prin pătratul dintre Soare și Lună cu axa Nodurilor Lunare din tema natală a monedei europene.
Cu toate acestea, aşa cum am văzut în tema natală a monedei euro, există un potenţial crescut ca succesul să fie unul neașteptat prin forța de acțiune și experiența care-și spune cuvântul, deoarece impune ca acestea să păstreze cursul. Oare să ne îngrijoreze momentul? Ei bine, Saturn (restricţie, tristeţe, clasa muncitoare) este conjunct cu Jupiter natal din tema astrală a UE (avere; expansiune; agenții guvernamentale; conducători, leaderi), aşa că ar putea fi o problemă. 
Din start, creşterea economică şi prosperitatea generală va fi restricţionată. Identităţile culturale vor fi mult mai clar definite, astfel că sunetul tobelor care clamează naţionalismul se aude tot mai tare – președintele francez vrea să reorganizeze zona Schenegen, madame Christine Lagarde care vrea să curețe Franța de venetici sau, tot în Franța, atacurile armate asupra etnicilor evrei sau faptul că Orientul Mijlociu este în pragul unui război iminent, fraude și spălare de bani la Vatican, Suedia vrea să renunțe la cash și să opereze doar cu carduri și file cec etc. Ideile şi atitudinile cu privire la aceste lucruri vor fi mai tranșante ca niciodată așa că se cere, calm și o schimbare pozitivă de atitudine, noi reguli în ceea ce privește tradițiile şi autoritatea împotriva libertăţilor individuale, în special să taxeze orice abatere de la norme, structura şi forma din trecut. Zona euro şi locuitorii ei pot deveni mai realiști, în multe domenii, așa că investitorii vor trebui să accepte un profit mai lent în această perioadă. 
Mai mult decât atât, Uranus şi Ceres, în momentul retrogradării lui Marte, - forţe distructive care sunt eminamente active - sunt conjuncte și în preajma gradului 2 din Berbec, în Casa a 7-a, astfel Casa dușmăniilor are ușa larg deschisă. Mai mult, în apropiere sunt stele fixe Kerb și Deneb Kaitos care avertizează asupra pericolului ca iubita să fie părăsită de amant. Ambiție, vanitate, intuiție, entuziasm, capriciu și decizii proaste cam așa s-ar traduce situația și atârnă greu deasupra popoarelor din zona euro! Fără îndoială, iluzia și autoamgirea nu îi va ocoli pe cei din Consiliul UE după cum ei însăși se văd destul de diferit față de cum îi văd ceilalți.
Acest lucru este demonstrat și de inconjuncția incomodă dintre Neptun tranzit și Ascenedentul temei natale ale UE, aspect aplicant la o diferință de niciun minut. Jupiter este în opoziție cu Neptun conjunct cu Uranus, la care se adaugă inconjuncția dintre Ceres – Neptun și Jupiter din tema natală a Comunității Europene. E, iată o combinaţie problematică într-adevăr, încărcată de neînţelegere şi perversitate. Apoi tranzitul lui Pluto care este în conjuncție cu Soarele UE, un aspect masiv, puternic, care va transforma multe proiecte europeane împotriva voinței unora, încet și sigur, pe parcursul următorilor patru ani.
Această fază, pe termen lung, amplifică intens conştiinţa de sine și induce o nevoie imperioasă pentru un nou început și transformare. Este inevitabilă. Trecutul va avea mult de a face cu prezentul, pentru a prelua iar controlul asupra vieții lor, mai ales acele state care au permis altora să se implice în rezolvarea problemelor naționale. Sunt vizate în mod special cartelurile financiare străine și instituțiile financiare internaționale.
Marte retrograd în opoziție cu Chiron din Pești din 22 martie, arată testele tipice opoziţiei, aduce emoţii puternice sau reacţii inflamate, dificil de controlat sau de a le menţine sub control. Idealismul poate împinge spre rezultate imposibile. Presiunea din partea celor din jur, poate provoca reacţii extreme iar reacțiile exagerate și emoţiile sporite ne pot transforma în propri noștri duşmani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu