Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

18 februarie 2012

Priviți atent peste umăr - 3 -


            Când Marte este retrograd în Fecioară, se pare că replicile lui nu mai urmăresc tiparul clasic al flăcăului răzvrătit, irascibil și gata să sară la bătaie, ci, dimpotrivă, se pare că ne face pe toți mai introspectivi și avem tendința să ne gândim mai de grabă la modalităţi de a acţiona și reacționa la aspectele şi problemele care se referă la semnul implicat decât să avem o atitudine energică. Nativii cu Soarele sau Luna natală în Fecioara, cu Soarele natal și Luna natală în ascensiune, vor fi deosebit de predispuse la astfel de introspecții. Nu avem de ales, v-o spune o nativă cu Luna în Fecioară, dar acum este momentul să ne reconsiderăm opiniile cu privire la propria viață dar și la viață în general, deoarece avem ocazia să vedem perspectiva motivaţiilor inconştiente precum și legăturile acestora cu motivaţiile ascunse care ne determină să acționăm fără să ne gândim. Și pentru că Fecioara este un semn mutabil normal că și celelalte semne mutabile Săgetător, Pești și Gemeni, vor simţi efectele retro-marțiene mai acut.
Marte retrograd în Fecioară este hipercritic, vizează perfecționismul până la obsesie pentru detalii, crește atenția pentru lucrul bine făcut și înclinațiile spre meticulozitate mai ales dacă este vorba despre alimentație, probleme de sănătate și de asistență medicală sau decizii militare. Îngrijorarea și grija pentru detalii vor avea aspecte morbide. Anxietatea va dezvolta aspecte care țin de hiperbolizarea ideii de valoare și semnificațiile acesteia vis-a-vis de produsele farmaceutice, de substanțele chimice și pesticide sau de medicină. Și pentru că Marte în Fecioară este, de regulă, original, plin de resurse și dornic să lucreze în colectiv sau în echipă, ne putem aştepta să devină extrem de critic față de colegii de echipă sau de șefi, mai tot timpul nemulţumiţi de activitatea acestora.  Acest lucru va fi vizibil în special în ceea ce priveşte problemele care țin de greșelile din trecut, de micile erori care au dus la problemele majore din prezent. 
Cei care au funcţii de răspundere sau de autoritate vor trebui să se uite mai atent în spatele lor. Șefi sau subordonaţii, angajaţi în asociaţii organizate ierarhic, cum ar fi sistemul sanitar – medici, asistente medicale, infirmiere ori sindicatele şi armata sunt instituții în care să se experimenteze tulburări de orice natură de natură – vezi fitilul SMURD aprins de demisia doctorului Raed Arafat din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, întemeietorului Serviciului Mobil de Urgență din România, și care orglindește cum nu se poate mai bine faptul că realitatea celor de sus nu se pupă cu realitatea celor de jos și care a declanșat amplee mișcări de stradă sau cazul locotenentelui Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, care cu temperamentul caracteristic vârstei a ținut să-și manifeste offul. Greșeala a fost că a făcut-o în uniformă și de aici problemele pe care și le-a generat singur. Sunt convinsă că în tema natală are un Marte disonant care a fost flambat de cel în tranzit. Sau demisia premierului Emil Boc, o Fecioară sadea!
Eforturile noastre de a ne perfecționa abilităţile şi capacităţile la un nivel imposibil de atins se va confrunta cu imperfecţiunile din realitatea imediată. Iată măcar un motiv pentru care trebuie să cultivăm toleranța față de asemenea situaţii imperfecte, să evităm să implicăm propriile sentimente când se pune problema de munca în colectiv, pentru că o atenție prea mare la detalii face să pierdem din vedere taman esențialul și în loc de lucru bine făcut ne putem pomeni acuzați de superficialitate și neatenție. De asemenea, acţiunile agresive, în special stimulate de incapacitatea de a vedea ansamblul lucrurilor, adică pădurea de uscături, duce la pierderi prin speculaţii şi asocieri riscante în afaceri, avorturi sau dezagregarea relației copii – părinți, dezamăgire sau durere provocată de iubirea înșelată, abandonată, uitată, respinsă; predispoziția spre accidente, spre acte de violență datorate neglijenței, agresiuni care pot culmina cu acțiuni nebunești care pot induce stări de nervozitate, dureri intestinale, dureri musculare de pe urma stărilor tensionate, mâncatul până la extenuare cu tendința de a lua în greutate și oscilații alarmante ale glicemiei. Cei care fac treaba asta să bea un pahar cu apă în care au stors o jumătate de lămâie, cu o jumătate de oră înainte de a se așeza la masă.
            Apoi, inconjuncția cu asteroidul Palas sugerează că acţiunile, în general, sunt susceptibile de a fi blocate, mai ales dacă un dezechilibru de putere trebuie să fie îndreptat, în special între bărbaţi şi femei. Pallas, înţeleptul razboinic de sex feminin, dă sens şi direcţia luptelei femeilor de a se elibera de dominaţia opresivă a bărbaților – vezi mișcarea feminină care de mai bine de un an zguduie lumea Islamului. Asemenea fratelui său Ares/Marte – sacrificiul, setea de sânge, războinicul pur sânge, Palas Atena era și ea considerată o zeiță a războiului, dar poziția ei era întotdeauna de strateg pe când fratelei ei implica violența imprevizibilă. Și iată-ne prinși într-o încrengătură de contrarii – masculinul și femininul. Palas este asociată luptei pentru o cauză, reprezintă punerea în practică a abilităților strategice și a inteligenței creatoare în scopul de a fi mai bune la locul de muncă, o trăsătură specifică semnului Fecioară. Cu toate acestea cumulate, este bine să se evite orice intervenție chirurgicală care vizează creierul, nervii sau organele senzoriale – tegument, amigdale, corzi vocale, tranzacţiile și afaceri, intrarea în fabricație a unor noi prototipuri, evenimente sportive, misiunile militare de anvergură – priviți doar starea tensionată SUA – Iran unde Iranul se pare că dă dovadă de mai multă minte și a propus un dialog diplomatic la masa tratativelor, demararea de noi construcții. În schimb ar putea fi avantajate proiectele de inginerie, mecanice sau spațiale în scopuri militare – satelitul românesc Goliat!
            Marte a intrat în retrogradare acompaniat de o cohortă de Careuri în T. Cel mai important mi se pare însă cel cu Nodurile Lunare sau axa destinului, care tranzitează în prezent semnele Săgetator  (Capul Dragonului, Nodul Nord care vorbește despre evoluția noastră în această viață) - Gemeni (Coada Dragonului, Nodul Sud, marcajul karmic, pedeapsa în viață, obligaţiile şi plățile pe care le avem în această viață), din 15 martie și care va dura până în a doua săptămână a lunii mai. Mi se pare un aspect dificil, tensionat care va aduce multă violență și conflicte, atât la nivel mundan cât și în plan personal pentru cei care sunt afectați direct de acest tranzit. Pe de altă parte, Saturn aflat la 28 gr 22 R Balanță, este în opoziție separantă cu Jupiter, 9 gr 43 Taur, iar Jupiter este într-un semi-pătrat stresant cu Soarele, 25 gr 20 Pești, şi inconjunct cu punctul de eclipsă din noiembrie 2011 (eclipsa totală de Soare, 2 gr 37 Săgetător), ceea ce cere atenție sporită. 
Cele două planete, Saturn (restricţie; durere) şi Jupiter (extindere; avere) nu sunt doar în opoziţie separantă ci sunt, de asemenea, opuse prin natura lor. Semipătratul cu Soarele adâncește această diferență și implică un potenţial negativ sporit. Orice aspect major între cei doi mari Cronocratori aduc schimbări majore. Responsabilitățile, restricţiile şi reglementările sunt în conflict direct cu libertatățile individuale, factori esențial dacă ne gândim la blocajele pe care le implică la nivelul progresului, succesului sau propria fericire. Nu putem conta pe reușită atunci când autoritatea noastră este contestată. Valorile religioase şi filosofice tind sa fie rigide, ortodoxe sau prea materialiste. Încercați să nu abordați lucruri noi din perspectiva unei excelente oportunități pentru că veți avea probleme, cel puțin pe moment. Este greu de luat decizii importante, probabil din cauza neîncrederii în ceilalți. Pot apărea dificultăţi de ordin juridic şi procesual ca urmare a presiunilor sociale. 
Saturn şi Venus sunt în paralelă iată un factor moderator pentru că Saturn şi Venus sunt prieteni (Saturn este exaltat în Balanță semn stăpânit de Venus). Aspectul de paralelă are tendinţa de a scoate ce este mai bun din Saturn dar, ce este mai important, este că o face pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât valori precum frumusețea dar și dorința de structura, atracţia dar şi determinarea să se combine pentru a da contextului o aromă benefică vreme îndelungată.
Trigonul lui Saturn cu Neptun (delir, fantezie, iluminare spirituală), într-un aspect partil, îi dă ocazia lui Marte să poată ajuta la doborârea structurilor osificate ale religiei şi politicii, ceea ce s-ar putea numi un posibil un progres.
Marte în conjuncție cu steaua fixă Denebola, o stea  masivă, albastră, din coada Leului, o stea de natură saturniano-venusiană care semnifică nenorocire și rușine. Fiind vorba și despre Marte – răzbunare, curzime, lipsă de popularitate, pierderea unei poziții și oprobiu public, mă duce cu gândul că este posibil să mai asistăm la câteva prăbușiri răsunătoare – lideri politici, oragnisme economice și financiare internaționale.
- va urma - 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu