Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

19 octombrie 2010

În căutarea propriei relaţii cu ceilalţi - Luna Plină



Parcurgem o perioadă pe care am putea-o numi unică dacă ne gândim şi numai la ce aglomerare de planete era până nu demult în Scorpion, şi logic, această buluceală era, şi însă simţim asta, concentrată pe tot ceea ce însemna relaţie. Şi asta nu datorită Soarelui, lui Mercur sau a lui Saturn care a luat în picioare, în peregrinarea lor celestă, semnul Balanţei,  sau a lui Venus care este retrogradă – recent ieşită din conjuncţia cu Marte, ci pentru că la toate acestea se adaugă fenomenul de Lună Plină, de pe axa Berbec – Balanţă, cu Soarele şi Luna la 29 grade 32 în Balanţă, respectiv Berbec.
Luna Plină se produce atunci când între Soare şi Lună există o opoziţie perfectă. Când cei doi aştri sunt în opoziţie, Luna primeşte lumina solară în plenitudinea ei. În timp de Luna primeşte lumina astrului diurn, acesta se află în spatele ei,  amplificând natura acesteia: pe când Soarele este fierbinte şi uscat şi, aparent, staţionar, Luna este rece şi umedă şi, aparent, în mişcare constantă. De fapt, natura noastră lunară este capabilă să absoarbă inflxuruile care îi sunt complet străine şi să le folosească pentru a crea ceva frumos şi adevărat. Altfel spus, semnul în care se află Luna natală arată cum sau cât suntem de deschişi unul faţă de celălalt, faţă de locuri şi idei dar şi felul cum ne reflcetăm în toate acestea.
Pe Lună Plină tindem să devenim mai conştienţi de aceste două forţe conjugate, de energia lor complementară, nu trebuie decât să o integrăm în viaţa noastră. Subconştientul şi latura feminină sau emoţională a fiecăria este mai receptivă în toată această perioadă. Deci, bazaţi-vă pe intuiţie, pe sentimetele şi emoţiile voastre şi învăţaţi să spuneţi acest şi aceasta şi nu acest sau aceasta, adică împreună nu dispersat. Balanţa pretinde de la noi să învăţăm să cumpănim lucrurile şi să nu scăpăm din vedere, nici împărtăşirea acestora, nici distribuţia, nici chiar compromisul. Cam mult pentru latura neştiută şi activă a subconştientului nostru care lucrează şi ea şi care, de obicei, ori reprimă ori respinge ceea ce este altfel decât ego-ul propriu.


Iată că vine Luna Plină să trezească aceste sentimente şi emoţii şi să ne ajute să integrăm toate aspectele tulburi ale inconştientului nostru şi ale celui colectiv. Acum putem învăţa să proiectăm această parte ascunsă din noi asupra altei persoane. De exemplu, reprimăm sentimentele pentru cineva şi brusc conştientizăm acest fapt iar dacă ne uităm în calendar, precis este Lună Plină. Şmecheria pentru a reechilibra relaţia este să nu vezi aşchia din ochiul vecinului înainte de a scăpa de bârna din ochiul tău, adică mai întâi să te analizezi pe tine, abia apoi reacţiile celuilalt.
            Această a doua Lună Plină din Berbec, după cea din martie, poate însemna începtul unei noi identităţi - Berbec, care recunoaşte şi calităţile celuilalt – Balanţa, atât interioară cât şi exterioară. Opţiunea noastră pe această Lună Plină este de a alege între dragoste – Balanţă / Venus sau război – Berbec / Marte. Mi-aminteşte de mottoul mişcării New Age – make love don’t war, faceţi dragoste nu război. Eu una, cel puţin, consider ura, bigotismul şi cruzimea o prostie. Din păcate, el trăiesc şi în noi şi răbufnesc când te aştepţi mai puţin, dar şi în afara noastră. Trebuie să învăţăm să le stăpânim, ba chiar să le tratăm cu umor şi să mergem mai departe. Păi, da, dacă opoziţia ne oferă propria imagine, atunci cum am putea dialoga cu aceste aspecte ale naturii noastre interioare decât astfel? Gingaş dar ferm, raţional dar cu afecţiune, şi să mai adăugăm la toate acestea, umorul.
            Luna Plină în Berbec ne va da energia necesară să privim adânc în noi, să mergem la rădăcina relaţiilor noastre ca prin analiza acestora să învăţăm cum să acceptăm ideea că şi cel de alături poate avea o părere personală sau că şi ceilalţi au propriile păreri şi idei. Acceptarea acestora este un salt spiritual pentru fiecare dintre noi.
            Să ne oprim o clipă asupra semnelor în care sunt Soarele şi Luna, Berbec şi Balanţă,  prima opoziţie din zodiac ceea ce înseamnă că ea este concentrată pe axa Eu şi Ceilalţi, cum mă percep eu şi cum mă percep ceilalţi. Dacă nu vrem să ştim cine suntem, cum putem să relaţionăm cu alte persoane, în adevăratul sens al cuvântului? Dacă acestea sunt părinţii, prietenii, partenerii de viaţă, şefii sau colegii de serviciu, mulţi dintre noi se tem să-şi exprime adevăratele sentimente, mulţi nu îndrăznesc să-şi susţină punctul de vedere. Grea problemă, nu e aşa? Nu am fost bine înţeleasă? Atunci haideţi să o luăm altfel: bărbaţi sau femei, mulţi dintre noi înţeleg greşit şi resping, diferitele puncte de vedere ale celuilalt referitoare la politică sau la religie, de exemplu, în timp ce diferenţele dintre bogaţi şi săraci se adâncesc de la o clipă la alta. Economia însă nu este construită numai de cei bogaţi, ci şi de cei săraci. Putem atinge un nivel de trai mai ridicat sau avem percepţii diferite asupra uneia şi aceleiaşi probleme? Putem depăşi propriul ego – Berbec şi să muncim împreună – Balanţa aşa cum ne-o cere agenda de lucru a realităţii – Saturn?
Nu este prea greu să observăm că ne aflăm la mijlocl unei lecţii de viaţă având ca subiect relaţiile dintre noi. Poate că relaţiile noastre funcţionează cu scurt-circuitări dar nu sunt cu nimic mai deosebite decât cele din anii 60 când părinţii noştri nu înţelegeau ce ar trebui să încerce să facă pentru a realiza viziunea lor legată de pace şi de iubire, asta că tot pomeneam de perioada New Age!  Acum, noi şi cei care ne reprezintă, leaderii lumii, suntem scoşi la rampă şi ni se cere să rezolvăm problemele omenirii. Şi aceasta, probabil din cauză că în subconştientul colectiv încă operează modelul patriarhatului sub forma paradigmei universale – divide et impera, care domină lumea noastră în care informaţia şi puterea sunt valori intriseci.
            Poate că fiecare dintre noi are nevoie să se descopere pe sine – şi abia apoi lumea, prin celălalt, un model relaţional care să se bazeze pe ideile de egalitate, de fraternitate, pe spiritul de compasiune şi dragoste. Deci, dacă ne oprim câteva clipe şi privim mai atent această Lună Plină, vom ştii, într-o anumită măsură e drept, ce fel de parteneri vom fi. Este momentul să ne asumăm resaponsabilitatea – Saturn faptelor noastre care îi implică pe ceilalţi – Balanţa.
-         va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu