Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

6 octombrie 2010

8 octombrie – ziua în care Venus va retrograda

 – 1 -
Mai toată lumea a simţit pe pielea sa boroboaţele lui Mercur din perioadele sale de retrogradare. Sunt şi alte planete care fac acest lucru. Una din acestea este Venus, care pe 8 octombrie, va intra în unul din rarele sale retrogradări în semnul Scorpionului, semnul sexului şi a sexualităţii (este valabil pentru toată lumea), unde va sta până pe 18 noiembrie, când va revei în mers direct. Pe 8 octombrie, la ora 21.06, Venus îşi va începe marşul aparent retrograd, din gradul 13 Scorpion 14 în care staţiona din 5 septembrie, în perioada de pre-retrogradare, până pe 18 noiembrie, când îşi va relua mersul normal din gradul 27 Balanţă 40.
Venus se distinge în panoplia denumirilor de planete prin faptul că este singura din sistemul solar care poartă numele unei zeiţe şi nu a uneia oarecare, ci a însăşi zeiţei frumuseţii. Poate şi pentru că planeta semnifică chintesenţa feminităţii – de la frumuseţe, dragoste şi farmec, la seducţie şi senzualitate. Tradiţional, Venus este reprezentată ca o femeie conştientă de propria sexualitate, debordând de dorinţă, senzualitate şi exercitând un întreg arsenal al seducţiei. Chiar dacă lumea de astăzi este mult mai complexă, rolul conceptului estetic nu s-a diminuat mai de loc, eventual abordarea şi organizarea din interiorul său, şi continuă să fie atribuit planetei Venus.
Venus reprezintă, dacă vreţi, principiul Yin din filosofia asiatică, partea de receptivitate şi de creativitate a  acestuia dar şi lobului drept al creierului, cel stâng fiind atribuit bărbatului, relaţiile femeii şi interacţiunile sociale la orice nivel. Venus se regăseşte în orice care exprimă atracţia, inclusiv în tot ceea ce o atrage la cineva dar şi ce ne atrage la ea/el. Ea stăpâneşte atitdinea socială şi conduita feminină, împreună cu gustul estetic şi înclinaţiile artistice. Venus, regina gustului rafinat şi a artei, reprezintă din acest punct de vedere principiul armoniei, a justiţiei şi a echilibrului. Ea mai sugerează locul unde valorile noastre devin ireale, dar şi felul în care ne stabilim priorităţile.
            Venus reprezintă,în acelaşi timp, tot ceea ce face ca o relaţie să se lege, ce vedem noi plăcut la o parteneră/un partener precum şi momentul în care se încheagă relaţia dintre cei doi. Şi pentru că stăpâneşte dorinţa, locul în care se află într-o temă astrală descrie înclinaţia noastră spre romantism, parteneriate, căsătorie, exerciţiul plăcerii sub toate formele sale dar şi simţul umorului.  Însă Venus mai înseamnă şi lucrurile care ne plac şi, de aceea, numele ei este asociat cu banii, câştigurile, averea, bijuteriile, resursele şi orice lucru de valoare pe care îl avem. 
Înainte însă de a vedea ce reprezintă retrogradarea lui Venus, faptul că ea retrogradează odată la un an şi jumătate, în comparaţie cu Mercur care face acest lucru de trei ori pe an, să vedem cine sau ce se înseamnă ea, în câteva cuvinte. Pentru a ne fi mai uşor, voi lista câteva chei astrologice asociate lui Venus:
Principiu feminin – frumuseţe, dragoste, farmec, şarm, forme. 
Dragostea – afecţiunea, adoraţia, plăcerea, sex-apeal, atracţia, erotismul, dorinţa.   
Relaţie – mariaj, relaţia de dragoste, parteneriatul de afaceri. 
Interacţiune – socializare, relaţie, a da şi a lua, felul în care relaţionăm, răspunsul, reflecţia, imaginea în oglindă, percepţia celuilalt. 
Frumuseţe – modă, vogă, muzică, artele, gingăşia şi tot ceea ce are legătură cu domeniul frumuseţii, eleganţei, rafinamentului şi plăcerii. 
Cooperare -  diplomaţie, înţelegere, negociere, strategie, compromis, alinţe, acorduri mutuale.  
Averea – bani, afaceri financiare, resurse, posesiuni, comisioane, dividente ţi alte valori materiale. 
Plăcerea senzorială – alimentele, în special dulciurile sau cele bogate în grăsimi, masajul, atingerea, parfumul, muzica, arta.
Din punct de vedere romantic, Venus din tema astrală a unui bărbat arată ce tip de femeie îl atrage instinctual, în timp ce Venus din tema astrală a unei femei, arată modul în care ea devine scopul atracţiei pentru sexului opus.
            Cunoscută drept Luceafărul de Dimineaţă sau Luceafărul de Seară, Venus, a doua planetă de la Soare, este, dacă vreţi, sora mai frumoasă a Pământului, deşi, această planetă strălucitoare, nu are nici un satelit, aşa cum ar fi normal sau cum au celelalte planete. Poate cea mai strălucitoare stea de pe cer, Venus are aproape aceeaşi mărime ca şi Pământul, deşi astronomii spun că planeta ar fi mai puţin densă ca acesta din urmă şi anul venusian are cu mai puţin de o zi mai mult decât anul pământean. Ca o curiozitate, Soarele răsare la vestul şi apune la estul planetei Venus, în timpul neobişnuitei sale aparente retrogradări.
Zeiţa iubirii, stă, în medie, circa 4 săptămâni în fiecare semn, luându-i mai puţin de un an să facă un tur complet al zodiacului, adică să străbată toate cele 12 semne. Venus intră în retrogradare odată la 18 luni, circa 42 de zile, pregătindu-se pentru retrogradare printr-o staţioare de aproximativ 11 zile.


- va urma - 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu