Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

19 septembrie 2010

Eternii îndrăgostiţi – Marte şi Venus

Viaţă înseamnă relaţie. Născuţi din relaţia dintre părinţii noştrii, indiferent cât de solidă a fost ea, cât de bună a fost sau cât de rea, noi am crescut, mai la bunici, mai la creşă sau la grădiniţă, dar cu grijă şi înconjuraţi de dragostea lor. Cu toate problemele, cu toate grijile, iată-ne ajunşi aici, unde trăim, muncim, iubim. Iar când timpul ne investeşte cu înţelepciunea timpului, rolurile par că se inversează şi noi suntem cei care avem grijă de ei. Cu toţi am auzit însă, şi am citit, despre copii care nu ştiu ce este dragostea unui părinte, mângâierea şi sprijinul lui şi au plecat Dincolo fără să fi cunoscut vreodată aceste sentimente de protecţie şi de siguranţă. Dar viaţa este legătură. Viaţa este unică. Viaţa este dragoste. Fără acestea suntem asemeni unui pom care se usucă şi moare. Ca să spunem că am trăit o viaţă împlinită avem nevoie de dragoste şi de o relaţie sigură.
            Mulţi dintre noi parcurgem, în afara celor cotidiene, şi un traseu spiritual, dar sunt clipe în care ne năpădesc amintirile şi retrăim acut suferinţele nespuse ale copilăriei. Am trăit aceasta pe pielea mea dar şi alături de prieteni mei, am abandonat un drum care părea sigur pentr unul anevoios dar care nu scotea la lumina traumele pe care le tot dosim în sufletele noastre şi pe care am învăţat să le încuiem în tainiţele cele mai ascunse ale memoriei, aruncând-ne în muncă, construindu-ne o viaţă aşa cum ne-o dorim. Aceste gânduri a stat la baza acestui înscris, m-au făcut să recurg la autoevaluare, să scot la lumină dureri din copilărie pe care, cu mintea şi sitaţia de acum, să le tămăduiesc amintindu-mi doar lucrurile bune şi frumoase din viaţa mea. Îmi place viaţa mea şi nu aş vrea să o schimb cu nimic.
Dar în ce context astral am decis oare să fac acest lucru? Păi, cu pasionala întâlnire dintre Venus şi Marte din 14 septembrie în Scorpion, semn al morţii şi renaşterii, şi Chiron din Vărsător, prietenul lor în acest moment, oferindu-le şansa să facă unele săptături în sufletele noastre, să scoată la lumină rănile copilăriei pe care le ţinem cu atâta cerbicie ascunse şi să le vindecăm. Conjuncturii se alătură şi Pluto din Capricorn, care pe 13 septembrie a revenit în mers direct, Pluto care ne cere să fim cinstiţi cu noi înşine, în relaţiile noastre, şi să ne schimbăm pe măsură ce lucrurile, evenimentele, relaţiile dintre noi devin anacronice, avem această înţelepciune, mai ales că pentru o vreme, pătratul cu Saturn aflat în Balanţă ne-a dat această înţelepciune, de a înţelege ce ni s-a întâmplat şi cum să scăpăm de Trecut.
            Chiron este cunoscut drept vindecătorul rănit, obligat să se vindece singur de pe urma unei răni provocate de instanţa divină pentru că a băut din licorile zeieşti. Odată lecuit el a devenit Profesorul celor aflaţi în suferinţă. Dacă Chiron este puternic în tema natală şi susţinut de relaţiile cu celalate planete, veţi găsi calea vindecării personale, mai ales că de pe urma acestui proces se vor bcura şi cei apropiaţi vouă.
            În ce îi priveşte pe eternii îndrăgostiţi Marte şi Venus, ei sunt prinşi în miticul dans al seducţiei în care emoţiile, sentimentele şi trăirile sunt subjugate de simţuri şi fac ca inimile să bată mai repede ca de obicei.
            Marte are misiunea de a cuceri pentru plăcerea şi nevoia sa. Voinţa şi luciditatea sunt marile calităţi cu care intră în joc. Este prototipul bărbatului viril, puternic, exultând de testosteron, luptător şi cuceritor, în acelaşi timp. Este expresia forţei brute, necizelate, forţei materilizate din impulsul dinamic de a cuceri şi a domina. Nerăbdarea, forţa şi implsul sexual sunt slăbiciuni la fel de puternice ca şi calităţile, dar prin curajul canalizat de sentimente el este Protectorul prin excelenţă, protectorul iubirii, protectorul femeii pe care însă, o consideră posesiune proprie din păcate.
            Venus, născută din spuma mării, diafană dar dotată cu o voinţă şi un erotism ieşit din comun, este zeiţa iubirii şi armoniei. Calmează printr-o simplă atingere izbucnirea agresivă dar impulsul erotic de care amintieam o face să meargă direct la ţintă şi să metamorfozeze energia masculină în plăcere. Aşa se face că aceşti eroi legendari se completează reciproc, merg mână în mână deşi concepţia de viaţă şi nevoile lor sunt total diferite.
            Cu Marte şi Venus în Scorpion aflăm cât de puternică este relaţia noastră, dacă modelul ales este cel bun şi cum va evolua ea. Scorpionl este un semn de apă, centrat şi înrădăcinat, bine fixat, în ceea ce priveşte perfecţiunea şi în pasiunea profundă. Sexualitatea lui debordantă, în variata sa formă, îl fac un partener viguros, exponent al jocurilor sexuale, capabil să reia iar şi iar procesul împerecherii pentru a deprinde cele mai ascunse taine ale amorului, vigoare care se transferă, sublimează, cu uşurinţă în sfera puterii.
            Dar ce aduce acum această întâlnire din Scorpion? Dacă sunteţi pregătiţi, foarte multe relaţii vor fi revigorate şi vor releva o altă faţetă. În acelaşi timp, ne arată vlnerabili şi uşor de rănit. Dacă lăsăm garda, putem fi  cudestabilizaţi cu uşurinţă. Cum este bine să procedaţi? Încercaţi să discutaţi câteva minute cu partenra / partenerul, încercaţi să descoperiţi ce îi place şi ce nu îi place din relaţia voastră, disctaţi c sinceritate despre voi, este şansa de a salva relaţia. Vorbiţi despre dorinţele şi plăcerile voastre, despre temerile care vă macină vis-a-vis de relaţia voastră, despre ce credeţi că are nevoie relaţia voastră ca să se consolideze. Este foarte important să vă ascultaţi, fără să vă întrerpeţi, doar ascultaţi şi meditaţi la ceea ce auziţi. După jumătate de oră, schimbaţi rolurile. Apoi, decideţi de comun acord dacă vreţi să aprofundaţi cele discutate sau lăsaţi să treacă o perioadă de timp pentru ca lucruile să se sedimenteze pentru a evalua relaţia cât mai bine. Aceste discuţii sunt un instrument extraordinar dacă vrem ca relaţia noastră să funcţioneze. Am putea face acest lucru, măcar odată pe lună. Ca femei, adesea facem greşeala să credem că partenerul nostru nu ştie să ne descifreze nevoile sau că nu este capabil să răspundă acestora şi de aceea simţim nevoia să-l atenţionăm  clipă de clipă aspra acestor lucruri. Sau dacă timiditatea şi jena de a vorbi despre sentimentele şi dorinţele noastre nu ne lasă să vorbim deschis , lăsăm pe ici, pe colo câte o portiţă deschisă şi aşteptăm ca ei să o deschidă, fără să ne gândim că poate este la fel de timid, că se simte la fel de prost să vorbească deschis despre dorinţele lui cele mai intime, ca şi noi. Atunci de ce să nu încercăm şi altceva ca să ducem relaţia la un nivel superior?
Cred că primul pas ar fi vindecarea rănilor interioare şi eliberarea durerii. Şi cel mai probabil cele mai multe piedici să fie rănile provocate de vechi relaţii şi care repercutează aspra celei prezente. Acesta este locul în care suntem cei mai vulnerabili. Să ne amintim de câte ori ne acuzăm partenerele / partenerii că încă suferă după fostul sau fosta. Odată coştientizată această durere, avem puterea dar şi responsabilitatea să ne îngrijim de vindecare ei. Ceea ce va duce la creşterea noastră spirituală şi la extinderea gradului de conştiinţă, ba mai mult va consolida relaţia noastră. Şi oricât ne-ar displace reacţia partenerei / partenerului nostru să ne asumăm reflecţia, nu de alta dar nevoia de dragoste este o prioritate nu doar ancestrală ci şi prezentă.
            Cu Marte şi Venus în Scorpion avem suportul să facem încă un  pas pentru liniştea sufletului nostru, să iubim  mai profund şi să fim toleranţi cu noi înşine dar şi cu omul iubit. Nu uitaţi, Chiron ne este alături şi face ca acest pas să fie unul nu doar hotărâtor ci şi tămăduitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu