Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

18 septembrie 2010

Rememorări afective Luna Plină pe 23 septembrie,


              Lună Plină din 23 septembrie, care va avea loc undeva la prânz, 12.16 pm, cu Soarele în Balanţă şi Luna în Berbec (0 gr 14) în Punctul Aries este un memento sentimental, dacă vreţi. Ba mai mult, ne reaminteşte că o relaţie implică trei componente: eu, tu şi...noi şi care se doresc să se contopească ca să formeze acel Unu indestructibil. Astăzi, cuplurile pot trăi experinţa acestei contopiri, mai mult pot înţelege că ecuaţia iubirii este una exponenţială decât una cumulatorie, că relaţia are identitate, imprimă propria sa personalitate şi are propria sa viaţă. Putem vedea care poate fi aportul nostru pentru a o face mai variată decât este în prezent, iar acesta este un lucru firesc, mult mai curinzător şi mai explicit decât să vedem că relaţia este segmentată în EL şi Ea.
Iată că acum, fenomenul de Lună Plină este strâns legat de Echinocţiul de toamnă, este ceea ce numim Luna Recoltei, când astrul nopţii pare mai mare şi străluceşte mai tare decât este normal. Poartă acest nume pentru că exprimă, se pare, cel mai bine, pregătirea muncilor câmpului, culesul, recolta, iar hambarele sunt pline. Ei bine, astrologia spune despre acest Lună strălcitoare că aduce lumina, limpezimea şi claritatea în relaţie dar arată şi care sunt punctele slabe ale acesteia.





            Astrologic vorbind însă, Luna - care semnifică nevoile noastre şi ce este bun pentru noi, este în semnul Berbecului, mai mult, va sta pentru câteva zeci de minute în Punctul Aries. Pe când, semnul polar, Balanţa poate exprima calm, aşteptare, planificare, calităţi care lipsesc perechii sale, Berbecul. Aşa că s-ar putea să ne trezim că Vrem Totul sau Nimic. Deci, fiţi foarte atenţi că sunteţi gata să izbucniţi datorită nerăbdării şi a irascibilităţii. Acum, nu este neapărată nevoie ca energia lui Marte musai să fie negativă, dar Luna este acolo într-un semn energic şi ne infuzează ca pe o bujie, ne face să explodăm în nevoia de a ne exprima legat de lucrurile de care avem nevoie.
            Pentru România, se păstrează condiţiile pe care le regăseam şi la Luna Plină din 24 august, cu refacerea crucii în semne cardinale, emoţiile noastre dau pe dinafară, populaţia nu mai poate suporta nevoile şi sărăcia şi freamătă să intre în acţiune – vezi revolta de la spitalul judeţean Brăila şi pregătirea unui ampluu program de proteste sindicale, inclusiv la nivelul puterii - funcţionarii publici şi o parte din magistraţi(procrorii şi grefierii).
            Opoziţia Soare – Lună este una din braţele acestei cruci, pe axa Caselor 1 – 7, unde avem pe deoparte poporul, naţiunea, identitatea naţională – repercusinea blocajelor economice, ordonanţe şi legi care par să vină şi să pună capac problemelor (cum este legea pensionării de pildă), iar pe de altă parte reflectarea ei în afară, percepţia problemelor pe care le are România şi modul cum sunt văzute acestea, relaţiile externe, atacurile intenţionate la adresa imaginii României – vezi expulzările în masă din Franţa dar şi responsabilizarea unoru foruri internaţioale cum este UE care, în sfârţit, dă semne de asumare a resposabilităţilor care le revine, pentru că problema rromilor nu este numai o problemă a României, aceştia trăiesc şi în alte ţări ale UE.
            Cum spuneam această Lună Plină se produce la o gr 14 Balanţă (Soarele) şi Berbec (Luna), în Punctul Aries şi este ştiut că atunci când planetele trec prin acest punct care face conexiune între noi ca indivizi şi noi ca şi colectivitate, va trebui să retrăim impactul individual asupra colectivităţii precum şi repercutarea acestuia în plan personal. Acest impact se va resimţi puternic la cei care au planete în punctele importante ale temei natale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului şi Fundul Cerului) sau în apropierea gradului 0 din Balanţa sau Berbec, dar şi din celelalte semne cardinale Rac şi Capricorn.
            Balanţa este asociată cu pielea, partea inferioară a spatelui şi cu echilibrul zaharurilor din organism în timp ce Berbecul răspunde de cap, sistemul muscular şi sistemul circulator. Deci, atenţie la aceste regiuni ale corpului şi la funcţiile fiziologice amintite în preajma Lunii Pline.
Că tot vorbim de rememorări afective şi despre impactul la nivel macro-social ori personal a Lunii Pline, întrebarea care mi-o pun, este cum poate afecta acest fenomen comunitatea sau colectivitatea din care facem parte? Greu de dat un răspuns în câteva cuvinte.
De mii de ani se crede că norocul omului este schimbător şi s-ar datora unui ciclu. În vechime conceptul de noroc apărea sb forma Roţii Norocului sau Bonei Fortuna, care se învârte veşnic şi periodic aduce fericirea şi bunăstarea în viaţa noastră, dar poate aduce şi nenoroc şi ghinioane, este de fapt, o tentativă de a explica esenţa echilibrului cosmic. Oamenii ştiau că viaţa lor are un anumit număr de zilele dar nimeni nu ştie care este acest număr. Nici în prezent lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Abia de câteva sute de ani ştim precis că mareele, fluxul şi refluxul, se datorează acestui ciclu lunar, pe când cursul evenimentelor din viaţa noastră nu este chiar atât de uşor de prevăzut. De cele mai multe ori ele se petrec independent de voinţa noastră, pe negândite şi fără a fi provocate de vreo forţă exterioară.
            O cercetare exhastivă şi sistematică, extinsă pe o perioadă de 30 de ani s-a dovedit întemeiată. Astfel s-au stabilit numeroase legături între comportamentul uman şi ciclurile naturale, de la fluctuaţiile presiunii atmosferice, schimbarea vremii, radiaţiile solare la fazele lunii şi ciclurile planetare, uneori consecinţele fiind de-a dreptul dramatice.
            Creşterea ratei criminalităţii. Psihologul Arnold Lieber de la Universitatea din Miami şi colegii săi au decis să verifice o serie din credinţele legate de Luna Plină, cu acel scepticism tipic oamenilor de ştiinţă. Statisticile arătau, de exemplu, că în Dade County (Miami), pe parcursul a 15 ani s-au produs 1887 de omucideri. Când cercetătorii au marcat incidentele au avut surpiza să constate că 1 din 2 crime era aveau legătură, într-un fel sau altul, cu fazele lunii. Indiferent că a fost Lună Nouă sau Lună Plină, rata criminalităţii a crescut brusc, în schimb, scădea în timpul Primului şi Ultimului Pătrat.Ca să fie siguri că nu au greşit, cercetătorii repetă experimentul, de astă dată, în Cuyahoga County din Ohio (Cleveland). Şi din nou statistica a arătat că cele mai multe crime s-au comis pe Lună Nouă şi Lună Plină. Dr.Liber şi colegii săi nu au fost prea surprinşi de rezultat. Un raport mai vechi, al Institutului American de Climatologie Patologică, întocmit de Departamentul de Poliţie din Philadephia şi intitulat <Efectele fazelor de Lună Nouă şi Lună Plină asupra comportamentului uman> vorbea despre rezultate similare. Raportul a mai arătat că atunci când este Lună Plină se înregistrează un maximum infracţional de tip psihotic – crime, agresivitate sporită, şofat periculos şi cleptomanie (furt patologic). Sunt oameni care parcă o iau razna în aceste zile din lună şi sunt lucruri cu care s-au obişnuit demult angajaţii din Poliţie şi din Spitale. Şi într-adevăr dacă privim în urmă, nu mai departe de secolul 19 în Anglia, de exemplu, crimele comise în acea perioadă pledează pentru momentele de lunaţie, deoarece majoritatea grozăviilor s-a produs pe...Lună Plină. Cu toate acestea, oamenilor de ştiinţă le-ar conveni un model şi o tipologie psihologică clară care să explice aceste descoperiri pentr că nu toşi sunt de acord cu aceste explicaţii. Dr.Lieber pne aceste fluctuaţii ale comportamentului uman pe seama faptul că organismul nostru este constituit în proporţie de 80 de procente din...apă şi în nopţile cu Lună Nouă şi Lună Plină acesta ar intra în rezonanţă pe de o parte cu mareea energetică generată de astrul nopţii, iar pe de alta cu magnetismul terestru. 
O altă concluzie a fost creşterea incidenţei intervenţiilor chirurgicale urmate de hemoragii. Astfel, în Jurnalul Asociaţiei Medicilor din Florida, dr. Andrews J.Edson, publica un studiu în care spunea că din 1000 de amigdalectomii, 82 % snt rmate de hemoragii în preajma zileleor cu Lună Nouă şi Lună Plină spre disperarea medicilor care nu se confruntau cu asemenea probleme în celelalte zile. Iată un motiv întemeiat ca în zilele cu Luna Plină să nu se planifice interveţii chirrgicale.
Altă observaţie, validată astrologic de mult timp, este că în economie se foloseşte cu succes planificarea în funcţie de ciclul lunii. Ploile tropicale din America de Sud şi Asia de Sud – Est sunt un adevărat calendar pentru locuitori. Contractele vizând exploatările forestiere din zonă însă, sunt semnate numai în funcţie de fazele lunii. Lemnul este tăiat doar când Luna este în descreştere, în faza de Lună balsamică a acesteia. Aceasta deoarece în perioada de Lună în Creştere, apa urcă spre vârfurile ramurilor copacilor şi atrage valuri de scarabei, care scurmă lemnul. Cunoşterea acestui ciclu este echivalentă cu diferenţa dintre a cîştiga sau a pierde milioane de dolari în fiecare an.
            Un alt lucru important constatat, a fost stabilirea sexului viitorlui copil. În viitorul apropiat vom putea concepe copiii pe care îi dorim. Curtis Jackson, inspector la Spitalul Metodist din California de Sud a raportat că majoritatea copiilor sunt concepţi în perdioada de creştere a Lunii decât în cea de scădere. El a constat că din 11.025 de copii născuţi pe parcursul a şase ani, peste 10000 erau concepuţi în perioada de creştere a lunii. Acest tip de concepţie este relativ la-ndemâna cunoscând acest lucru. 
            Mult mai interesant  sunt rezultatele cercetătorului german Wilhelm Behler. El a analizat un număr de 33.000 de naşteri şi ceea ce a constata a fost semnificativ. În perioada de Lună în creştere s-au npscut, preponderent, băieţi. Această descoperire combinată cu tehnicile medicale de ultimă oră au afectat direct fertilitatea şi sexul, în sensul că oamenii pot planifica sexul copilului lor cu mult înainte de a-l concepe.
            Vom continua discuţia pentru că mai sunt atâtea lucruri intereante de descoperit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu