Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

5 iunie 2010

Pe 26 iunie, ora 11.37, în semnul Capricorn

Eclipsa totală de lună     Eclipsele au stârnit curiozitatea oamenilor din cele mai vechi timpuri. Misterul lor nu a fost elucidat, speculaţiile pe tema acestora, mai ales asupra rolului pe care îl joacă ele şi care este semnificaţia pentru viaţa cotidiană, continuă şi astăzi. Astrologii au acceptat ideea că o eclipsă de Lună nu este musai să fie urmată de una de Soare pe când o eclipsă de Soare este urmată adesea de o eclipsă de Lună. S-a observat însă că, periodic, o eclipsa de Soare – totală, parţială sau ine lară – este însoţită cu două săptămâni înainte şi două după, de cel puţin o eclipsă de Lună. Această ciclicitate a fost numită Saros.
   Ciclul Saros este o suită de eclipse cu o peridiocitate de aproximativ 18, 2 ani (6585,3 zile conform Rose Lineman sau Bernadette Brady) care ajută astronomii şi astrologii să stabilească momentul când se produc eclipsele viitoare, fie ele de Soare, fie de Lună. De fapt, în cadrul unui ciclu s-a observat că o eclipsă se produce, conform geometriei în spaţiu, în aproximativ acelaşi loc în care s-au produs eclipsele din ciclul anterior. Această ciclicitate poartă denumirea de Ciclu sau Seria Saros.
     Despre ciclul Saros, vorbesc, încă din antichitatea timpurie, astronomii babilonieni şi sumerieni şi au fost cunoscute chiar de către Hiparch, Plinu cel Bătrân şi Ptolemeu care amintesce de ele în scrierile lor. Denumirea de Saros este o derivaţie a cuvântului sumerian SAR – unitate de măsură şi a fost folosit pentru prima oară, în 1691, de Edmond Halley care găsise, într-un Lexicon din secolul al 11-lea, un text în care se vorbea despre acest fenomen. O asemenea serie Saros a fost eclipsa din 27 – 28 octombrie 2004 care se va repeta pe 8 noiembrie 2022, 18 noiembrie 2040, 30 noiembrie 2058.
    Seria Saros este strâns legată de periodicitatea Lunii pe orbita sa atunci când se calculează următoarea serie de eclipse Saros: Luna sinodică, Luna draconică şi Luna anomalistă.
· Luna sinodică este perioada în care Luna se mişcă în jurul Pământului în mişcarea sa de revoluţie de 29,2 zile şi este responsabilă de fazele lunii aşa cum le cunoaştem noi – Luna Nouă, Primul Pătrar, Luna Plină, Ultimul pătrar.
· Luna draconică se referă la punctele de intersecţie în care planul de mişcare al Lunii intersectează eliptica Pământului în două puncte numite nodale (Nodul Nord şi Nodul Sud), ştiut fiind că planul de revoluţie al Lunii are o înclinaţia de circa 5 grade faţă de orbita. Altfel spus Luna draconicădefineşte intervalul dintre două treceri succesive ale Lunii prin Nodul Nord (Ascendent).
· Luna anomalistă se referă la faptul că orbita selenară, mai mult elipsoidală decât un cerc, trece de la apogeu la perigeu şi invers într-o perioadă mai lungă de timp decât ar fi normal. Anomalist derivă de la anomalie care încearcă să explice tocmai această încetineală în a reveni la punctul iniţial de pe absidă.
    Diverşi paramentri care nu se regăsesc în interpretarea tradiţională a unei teme astrale, se regăsesc în interpretarea eclipselor şi cum spuneam mai sus, unul din aceşti parametri este ciclul sau seria Saros. Semnul în care se produce eclipsa de Soare dintr-o serie Saros opereză asemenea unei conjuncții cu semnul în care s-a produs eclipsa din seria Saros anterioară şi care particularizează eclipsa.
     Au fost identificate 38 de serii Saros, numerotate consecutiv de la 1 la 19 pentru fiecare Nod Lunar şi observate particularităţile tiparului producerii acestora. La un interval de 6 luni, se produce în apropierea Nodului Nord al seriei, o eclipsă de Soare, notată cu N, urmată la un de una succesivă, în apropierea Nodului Sud, notată cu S. De reţinut că pentru fiecare serie, ambele noduri au propria succesiune. În perioada în care operează aceasta dualitate, eclipsă de Soare – eclipsă de Lună, se produce şi suita de eclipse – Soare, Lună, Soare sau Lună, Soare, Lună, cu un interval de succesiune de 14 zile între ele. Această succesiune dă naştere şi numărului de serie, are acelaşi tipar cu succesiunea de eclipse din seria anterioară şi se va replica în seria următoare. Altfel spus, tiparul Saros se rezumă la faptul că ciclicitatea eclipselor de Soare se regăseşte în eclipsele de Soare din seria următoare.
     Anomaliile se petrec când începe un nou ciclu/serie Saros înainte ca ciclul/seria Saros anterior/oară se încheie. Peridiocitatea produceri unei suite de eclipse în interiorul seriei este de aproximativ doi ani.
     Într-o temă natală, eclipsele sunt importante când sunt conjuncte sau în opoziţie cu Soarele, Luna şi celelalte planete, sub un orb de 1 grad.
     În temele mundane ele afectează naţiunile şi oraşele care s-au format în semnele în care se produce eclipsa, mai ales dacă, aceasta din urmă, este conjunctă sau opozabilă cu Ascendentul, Mijlocul Cerului, Saorele sau Luna din tema natală a acestora. De asemenea, naţiunile pot fi afectate de eclipsă dacă aceasta se produce în semnele stăpânite de luminarii. Mulţi astrologi spun că eclipsele sunt mult mai blânde şi mai puţin viguroase, când se produc în semne de Pământ, în special în Casa a 4-a.
     Eclipsele care au loc pe Ascendent afectează, de regulă, proiectele recent demarate şi tineretul; cele de pe Mijlocul Cerului afectează statele, mai ales sistemul legislativ al acestora şi populaţia de vârstă mijlocie; cele de pe Descendent pot izbucni conflicte armate, dispute diplomatice dar afectează populaţia vârstnică. Efectul eclipselor solare este foarte puternic când Soarele este în ascensiune sau pe Mijlocul Cerului.
     Este de luat în considerare orice stea fixă, de magnitudine 1 sau 2 (magnitudinea se referă la strălucirea unei stele) care se găseşte înaintea Soarelui dar şi cele situate în urma astrului, mai ales dacă eclipsele se produc în ultimul cadran, în Casele a 10-a, a 11-a şi a 12-a (poziţia stelelor fixe pe Mijlocul Cerului este mai importantă decât prezenţa unei stele fixe pe Ascendent, de exemplu.
     Natura eclipselor este dată de stăpânii semnelor (planetele) în care se produc eclipsele şi steaua fixă cea mai apropiată. Stăpâna eclipsei este planeta aflată în demnitate dar la fel de importante sunt şi aspectele pe care le face cu Mijlocul Cerului dacă eclipsa cade în Casele a 7-a, a 8-a şi a 9-a sau cu Ascendentul dacă ea se produce în Casele a 10-a, a 11-a şi a 12-a. Dacă o planetă domină gradul în care se produce eclipsa este de preferat să luăm în considerare planeta care o domină dar şi planeta care stăpâneşte semnul în care se produce şi se numeşte cosignificator.

Diferenţele dintre eclipsa de Soare şi cea de Lună

    În primul volum - Iniţiere în astrologie medicală, am vorbit, e drept în treacăt, prin ce se diferenţiază eclisele, haideţi acum să discutăm despre acest lucru puţin mai sistematizat. Un lucru se poate spune cu certitudine despre eclipse, ele anunţă de fiecare dată, o schimbare, dar mai departe putem spune oare şi ce schimbare aduce? Se spune că ele provoacă procese biochimice şi enzimatice neaşteptate, activează unele structuri ale subconştientului şi la nivel spiritual, dar oare ne arată şi cum sau în ce fel se vor produce acestea?
    Deoarece eclipsele de Soare se produc pe Lună Nouă iar cele de Lună pe Lună Plină ne putem da seama de natura lor pentru că fazele Lunii sunt călăuza primară a acestui proces cosmic invariabil şi ne ajută să desluşim o parte din dinamica lucrurilor care stau în spatele lor.
    Luna Nouă prin refluxul său energetic (energia este slabă deoarece se află în punctul minim de forţă, de acum ea va începe să crească pe parcusul a 14,7 zile) ne pregăteşte pentru un nou ciclu lunar. Perioada dintre Luna Nouă şi Lună Plină este perioada de creştere a puterii sale. Suntem mult mai receptivi la schimbări – de exemplu, un tratament nou, un medicament nou, o altă metodă de intervenţie chirurgicală (laserul, de pildă), la ideile noi – metode de tratament care vor schimba radical calea de abordare a bolii – markerii tumorali arată dacă expansiunea celulelor canceroase continuă sau a fost stopată, roentegenoterapia ţintită fără a mai iradia şi organele ori ţesuturile sănătoase din preajma tumorii ş.a., mai mult este o eprioadă excelentă pentru a demara proiecte noi – cercetarea în sănătate poate depăşi momentele de stagnare. Luna Nouă acţionează pozitiv la toate nivelurile. Şi pentru că astrul nocturn începe să crească în luminozitate şi organismul are tendinţa de a absorbi totul şi de a reţine apa în ţesuturi sau de a face febră deoarece Luna până la Primul Pătrar are caracter temperamental umed şi cald.
     Cei care sunt născuţi pe Lună Nouă trăiesc intens aceste momente. Dacă în tema natală a unui asemenea nativ Luna este exaltată aceştia trăiesc acut senzaţia de regenerare iar reactivitatea organismului este pe măsură, de retrezire. Calităţile casei în care se află Luna se manifestă plenar, deoarece conjunctura astrală presupune noi începuturi, noi posibilităţi, inclusiv în plan spiritual.
    Lucrurile începute pe Lună Nouă tind să atingă paroxismul în punctul maxim energetic adică pe Lună Plină. Foarte multe decizii, mai bune sau mai rele, mai inspirate sau mai puţin inspirate, în funcţie de tema astrală a fiecăruia, se iau în momentul în care astrul noţii este foarte luminos.
    De la faza de Luna Plină la cea de Lună Nouă, energia lunară începe să scadă; la fel scade şi luminozitatea, ca în prag de Lună Nouă, regina noţii să fie secătuită de energie.
    În această perioadă organismul are tendinţa să elimine lichidele (perioadă excelentă pentru curele de slăbire, cum mai spuneam), toxinele, tot ceea ce nu este bun pentru organism şi atinge punctul culminant în perioada Ultimului Pătrar. Tot acum somnul este agitat, trăirile în vis sunt intense, dar partea bună a lucrurilor este că acum putem culege roadele acţiunilor demarate pe Luna în creştere. Perioada este foarte bună pentru a analiza şi urmări desfăşurarea acestora, inclusiv afaceri, sau pentru a contabiliza şi observa modul cum s-a adaptat, de exemplu, organismul ori cum a evoluat boala în urma unei linii terapeutice noi - medicaţie, medicamente, o nouă metodă de intervenţie chirurgicală, mai ales dacă Luna se află într-o casă în care se simte bine. Acum, putem urmări reacţiile celor cu care lucrăm – angajaţi, şefi, parteneri de afaceri, colaboratori, putem înţelege dacă s-a procedat corect când s-a decis schimbarea unui tratament, politica menegerială a unor spitale, institute specializate pe produse farmaceutice ori pe cercetarea medicală, precum şi toate fenomenele şi lucrurile care decurg de aici asociate casei şi semnului în care are loc Luna Nouă sau Luna Plină, precum şi reflexul lor în casa şi semnul opozabil. De exemplu dacă Luna Plină se produce în Capricorn, în Casa a 10-a, în decanul 1 patronat de Saturn – sub nici o formă nu ne vom încumeta la intervenţii chirurgicale, urgenţele spitalelor oricum vor avea de lucru mai mult ca de obicei, ritmicitatea acestor evenimente este fantastică, tensiuni în relaţiile dintre Guvern şi Parlament şi dintre Parlament şi instituţia Preşedenţiei, blocaje pentru că este şi Saturn ca stăpân al decanului 1, dar trebuie să fim atenţi şi la ce se petrece în Rac, în casa a 5-a, în decanul 1 patronat de Lună, şi care ne spune că femeile se pot confrunta cu avorturi spontane traumatizante iar bărbaţii cu probleme cardiace majore şi ştiţi şi voi că românul are o vorbă - nu aduce anul ce aduce ceasul, cu infracţionalitate crescută – violuri în special, violenţă familială ş.a.
     Revenind la discuţia noastră, este de reţinut că eclipsa de Soare umple de energie, pregăteşte de acţiune, pregăteşte terenul pentru proiecte noi, provoacă la noi experienţe vis-a-vis de relaţiile cu ceilalţi. În plan personal ne putem confrunta cu o amplificare a EU-lui – încăpăţânare, orgolii, eclipsa face atingere cu idealurile noastre care acum se pot schimba, mai precis se pot redirecţiona, poate aduce crize de identitate, deschidere spirituală dar şi creşterea frecvenţei crizelor depresive, de personalitate multiplă sau maniaco-depresive, dependenţa de medicamente ori de droguri poate duce la accidente de tip overdoză. Mai poate aduce conştientizarea unor calităţi latente – bioenergie, clarviziune, claraudiţie şi pe care eclipsă le poate activa, dă vitalitate şi experienţe inedite la nivel de conştient/subconştient, sănătate/boală etc.
     Eclipsa de Lună atinge latura emoţiilor şi afectivităţii – amplifică temeri interioare vis-a-vis de lucrurile care ne-au scăpat din vedere sau pe care nu le-am luat în calcul atunci când trebuia, este butonul declanşator a avertismentelor pe care intuiţia ni le transmite cu câteva săptămâni înainte ca eclipsa să se producă, tensionarea bruscă a relaţiilor. Dar aduce şi revelaţii şi momente care vor culmina şi vor completa diverse atitudini faţă de societate, de familie, de boală, de medic – hotărârea bruscă de a merge la un control medical, acceptarea unei intervenţii chirurgicale pe care am amânat-o de atâtea ori sau introducerea unui medicament nou în linia de tratament, decizia de a schimba ceva în viaţa noastră, o conduită medicală, un regim de viaţă, un mod de alimentaţie, o cură de slăbire etc. Poate devoala o adâncire a propriei cunoaşteri însoţită de introspecţie şi menită să ne ajute să ne cunoaştem pe noi înşine, conştientizarea unor lucruri, fapte şi evenimente pe care le-am igonorat până până în acel moment, care ne-au provocat suferinţă ori bucurii înainte de vreme, relaţii pe care le credeam simple şi care acum se dovredesc extrem de complicate.
     Celeste Teal, Berbadette Brady şi Rose Lineman sunt de părere că eclipsele de Soare sau de Lună depind foarte mult de relaţiile cu Nodurile Lunare, de cât de aproape sau de departe de ele se produc.

Interacţiune astrală Nodurile Lunare - Eclipsele

     Nodurile Lunare arată conexiunea în timp şi spaţiu dintre vechile energii (Nodul Sud) şi noile energii (Nodul Nord). Când Nodul Sud este conjunct cu eclipsa, acţiunea distructivă a acesteia este mult mai mare şi implică o dinamică de tip saturnian (malefică) decât dacă ea s-ar prduce cu Nodul Nord care are o dinamică comparabilă cu o benefică de talia lui Jupiter. Cu alte cuvinte, eclipsa conjunctă cu Nodul Nord este benefică în comparaţie cu cea care implică Nodul Sud. Nu înseamnă însă că eclipsa pe Nodul Sud aduce numai rău. De regulă resimţim acţiunea negativă a acestei conjuncţii atunci când ne agăţăm de lucruri şi acțiuni care s-au dovedit blocante din start, care au ridicat probleme din momentul în care ne-am implicat, adică dacă ne încăpăţânăm să grăbim lucrurile, să nu ţinem ritmul lent de tip saturnian al eveniemntelor ori să insistăm asupra unor lucruri deja depăşite, perimate, învechite – mod de alimentaţie vicios, unele medicamente care nu mai dau randament, neîncrederea în propriile puteri, o viaţă dezordonată. În momentul în care boala începe să se manifeste ne oprim dar din păcate poate prea târziu, când boala nu mai poate fi oprită din evoluţie decât prin intervenţii chirurgicale complicate, prin suferinţă şi chin şi din păcate, de cele mai multe ori finalizată cu exitusul.
     Eclipsa de Soare produsă pe Nodului Nord, sugerează că lucrurile nu sunt chiar atât de rele, în funcţie şi de decanul în care se produce evenimentul. Implică mai ales latura materială a vieţii care poate fi un tratament nou sau o medicaţie experimentală care poate revoluţiona actul medical la un moment dat, sporeşte încrederea în sine iar bolnavul se recuperează mai uşor. Boala odată debutată poate fi stăpânită.
     Cu Eclipsa de Soare pe Nodul Sud lucrurile nu mai sunt chiar atât de bune. Anunţă debutul unor boli neaşteptate sau descoperirea unor boli care acţionează de mult timp insiduos pe un fond imunitar slăbit – diabet, trombocitopenii, scleroze multiple (Saturn puternic sau în disonanţă cu Marte, Mercur, Venus), leucemii, lupus, encefalopatii, diverse forme de cancer (dacă sunt implicaţi Marte şi Pluto), accidente de maşină cu leziuni mai mult sau mai puţin recuperabile (un Marte foarte puternic); formele de cancer descoperite în fază incipientă au şanse mari de ameliorare dar implică suferinţă care de foarte multe ori are efecte traumatizante.
     Eclipsa de Lună pe Nodului Nord implică aspectul emoţional cu impact asupra bolii, culminând cu evenimente radicale – accidente vasculare, accidente de circulaţii cu hemoragii masive, tulburări de tensiune cardiacă, intervenţii chirurgicale neaşteptate, în regim de urgenţă, abcese dentare, litiaze biliare şi renale, toate însă cu şanse mari de recuperare şi reechilibrare.
     Când eclipsa de Lună se produce pe Nodului Sud este poate cel mai periculos moment din punct de vedere a vieţii, vitalităţii, viabilităţii. Acum multe boli cronice se pot complica, accidentele de autoturism sunt letale, pot interveni probleme cardiace pe masa de operaţie (cu Marte foarte păuternic care îl implică în pătrat pe Jupite în Casa a 8-a); pot debuta vicii – dependenţa medicamentoasă, droguri sau alcoolism (dacă sunt implicaţi Neptun şi Venus); pot fi descoperite varii forme de cancer în fază terminală şi în care medicina nu mai are ce face; pot avea loc accidente catastrofale: - în semne de pământ: cutremure, prăbuşiri de clădiri, prăbuşiri de mine, alunecări de teren, erupţii vulcanice; în semne de aer: aacidente aviatice, prăbuşiri de vioane, a unor sateliţi, furtuni devastatoare cu caracter de tornandă, electrocutări prin trăsnet, dacă este implicat Neptun sau Chiron, izbucnirea unor epidemii ş.a; în semne de foc: incendii devastatoare, incendii de sondă, explozii la sondele de extracţie soldate cu victime, descărcări electrice, fulgere care provoacă incendii şi care pot afecta centralele electrice sau nucleare, temperaturi caniculare care pot provoca incendii, accidente colective de autoturism, explozii ale pungilor de gaz, accidente soldate cu arsuri care pot pune viaţa nativilor în pericol, cu amputarea unor membre (efect mutilant care îl implică mai ales pe Jupiter şi pe Saturn în poziţii disonante) ş.a.; în semne de apă: epidemii, înec, eşuaje şi scufundări de nave, prăbuşirea unor aparte de zbor în mare sau oceane, inudaţii, furtuni fără precedent, ploi torenţiale urmate de deversări masive, rupere de baraje, erupăţii ale unor vulcani subsersibili care duce la scufundarea unor teritorii locuite etc. hemoragii masive în urma unor avorturi, hemoragii interne care pun viaţa sub semnul întrebării ş.a.
     Să vedem ce aduce eclipsa totală de lună din 26 iunie (pereche cu cea din 11 iulie) fiecărui semn în parte:
 • Berbec – se va petrece tot în semnul Capricornului ca şi cea din 15 ianuarie, tot în Casa a 11-a și dacă șansa din ianuarie nu au știut să o fructifice este posibil să o materializeze acum. În schimb este posibil să fie preocupat de problemele de sănătate ale unui părinte. Este posibil ca ei înșiși să fie suferinzi, iată măcar un motiv pentru a merge la un control medical. Sunt preocupați de materializarea unor idei, caută sponsori, caută ajutor pentru a demonstra ce pot.
 • Taur – are loc în Casa a 7-a, a parteneriatelor de orice fel. Poate aduce promovarea pe care o așteaptă de multă vreme. Relațiile cu partenera / partenerul de afaceri este bună. Posibilă chiar o căsătorie pentru femeile Taur. În funcție de tema astrală a fiecăruia, pot avea loc și separări și împăcări. Încă nu și-au revenit din loviturile primite în iarnă, însă acum sunt mai detașați, privesc lucrurile mult mai rațional semn că sunt pe cale de vindecare. Acest lucru nu va împiedica ruperea unor contracte care nu le mai sunt necesare și încheierea, e drept, mai puține, a unora mai convenabile. De asemenea, se poate pune capăt unor prietenii de o viață.
 • Gemeni –cu Luna în exil, eclipsa le poate aduce acestor nativi din păcate, rupturi de relații, în special profesionale și sunt vizate femeile. Cuplurile în care unul din parteneri este Gemeni, vor lua decizia să se separe. Pentru cei tineri este un moment periculos deoarece vor fi tentați să dea dovadăă de neîncredere în sine și să abandoneze studiile. Vor trebui să dea dovadă de foarte multă voință (ceea ce lor le cam lipsește) ca să nu facă vreo prostie. Versatailitatea lor proverbială și care îi scoate din multe situații, s-ar putea să le joace acum o festă urâtă. Lucru bun vine dinspre zona afectivă deoarece dau dovadă de o schimbare a modului de abordare a relațiilor, în special, cu femeile – iubire, prietenie, colegialitate, considerație etc. fapt ce le-ar putea aduce o prietenă/prieten/soție/soț.
 • Rac – Eclipsa se va petrece la nivelul Casei banilor obținuți din muncă proprie ceea ce înseamnă, în funcție de tema astrală a fiecăruia, că pot excela la capitolul inițiativă, entuziasm, conducere, pot pleca într-o călătorie, se pot apuca de studiu, se vor trezi că îi pasionează învățarea unei limbi străine, de exemplu. Se poate remarca tendința de a începe mai multe lucruri pe care să nu le finalizeze, cum ar fi inițierea unei strategii pentru o virtuală afacere pe care nu o vor face decât mult mai târziu sau poate niciodată pentru că se vor lovi de tot felul de piedici. Dacă însă au voință, vor găsi puterea să treacă peste greutăți și să facă lucruri extraordinare. Atenție, Pluto conjunct cu Luna arată că este nevoie de os serie de schimbări la nivel afectiv cu o canalizare a emoțiilor spre reglarea unor relații care țin de înțelegerea cu frații, cu prietenii, țin de comunicare, în general. Atenție la răceli, căderi ale sistemului imunitarea, declanșarea vreunei boli prin mecanism autoimun.
 • Leu – Pentru aceşti nativi, eclipsa se produce cu Luna în cădere şi cu Soarele în opoziţie, în domiciliul Lunii, pe axa Caselor 2 – 8. Atenţie, căci trăirile interioare ale Leilor vor fi puse la încercare de emoţionala Lună, deoarece vizează banii veniţi din muncă proprie, deci să nu cumva să piardă o sumă importantă de bani, poate salariul, sau să nu fie buzunăriţi. Pe de altă parte, ar putea cheltui o sumă considerabilă la medic, posibil ca mama, sora sau chiar nativul în cauză dacă este femeie, să aibă nevoie de un set de analize costisitoare, fie să o intervenţie chirurgicală în regim de urgenţă. Este vorba despre simptome care se declanşează rapid şi care, la fel de rapid, dispar şi care nu trebuie ignorate. Mai poate fi vorba despre pierderea unei moşteniri dar şi a unei persoane dragi ori investiţii proaste, făcute după ureche, fără să se consulte, în prealabil, cu cineva.
 • Fecioară – pentru voi, eclipsa are loc la nivelul Caselor a 3-a (relațiile cu frații, drumurile scurte, studiile medii) și a 9-a (călătorii, studii superioare, iedologie, credință ș.a.). Relațional eclipsa se poate exprima printr-o serie de probleme între frați legate de drumuri sau de atașamente familiale. O hotărâre pe care o vor lua părinții vis-a-vis de un frate îl va deranja pe celălalt. Posibil ca decizia de a-și completa studiile să îi deranjeze pe unii din frați. Dacă își vor dori o călătorie la care au visat de multă vreme este posibil ca ea să nu fie pe placul partenerei/ului. Unele Fecioare, cu precădere femeile, vor decide să pună capăt vieții lumești și să se retragă într-o mânăstire. Pluto conjunct cu Luna din tema unor Fecioare, arată dragostea divină ca un act de profundă transformare interioară cu renunțarea la tot ceea ce este laic. Crucea în semne cardinale formată din axele 3 – 9 și 6 – 12 atenționează asupra unor probleme serioase de sănătate: tensiune urmate de accidente vasculare (Jupiter conjunct cu Uranus în Berbec), apariți și evoluția galopantă a unor tumori cerebrale sau pusee de boală cronică care se manifestă periodic cum ar fi artrozele, reumatismul, litiazele renale, microcalculi în vezica biliară dar și în cea urinară (Saturn în Balanță). Social, este posibil ca unele Fecioare să se confrunte, cum este de așteptat, cu probleme la locul de muncă – pierderea, reducerea postului din schemă, disponibilizare prin reaua voință a unor șefi.
 • Balanţa – pentru voi lucrurile par mai ciudate. Crucea cardinală care acționează pe Casele 1 – 7, brațul fiind constitui din opoziția dintre Saturn și Uranus, și pe Casele 4 – 10, opoziția Soare – Lună, adică eclipsa. În primul rînd, tot ce vor iniția acum, fie că este vorba despre familie, fie că este vorba despre acțune socială, se va închieia în sptembrie 2011. Este o zi în care relațiile de familie - acele Balanțe puternic implicate în social, politic, artistic, sunt personalități cunoscute, se pot rupe. Pentru ele va fi o surpriză, dar dacă știu că și-au neglijat familia în favoarea celorlalți, aceasta este plata. Posibil ca pentru unele Balanțe, eclipsa să fie un moment de glorie în sensul că tot ceea ce au creat, că este vorba despre frumusețe, despre un act artistic, despre conceprea unei strategii de muncă, să fie răsplătite prin recunoaștere, promovare și un salariu adecvat. Sunt avantajați, logic, cei tineri. În schimb, atenție, indiferent de domeniul în care activează, va fi un moment de cumpănă din punct de vedere relațional. Fie sunteţi victime colaterale prin acțiunea unor legi care lovesc și în interesul lor, fie cum sunteţi sensibili la tot ce se petrece în jur, veţi trece printr-un moment care le va pune serios în cumpănă sentimentele, relația cu iubita/ul, soția/ul, prietena/ul , partenera/ul și le va submina încrederea în sine în asemenea măsură încât să le facă să greșească de manieră ireversibilă – divorț, demisie, rupturi de contrcate, rupturi de afaceri.
 • Scorpion – acestor nativi le aduce o reevaluare personală prin prisma credinţei. Brusc se pomenesc rugându-se sau că vor să meargă la biserică. Tot pe negândite ar putea pleca în străinătate. Cei care au afaceri ar putea semna un contract fabulos. Se vor bucura de protecţia unor protectori foarte puternici care îi vor susţin în tot ce întreprind. Vor finaliza vânzarea unor bunuri - autoturisme, acţiuni, utiaje, bunuri electrocasnice. Totuşi să fie atenţi la impulsivitate. Deşi sunt oameni pe faţa cărora nu se poate citi mai nimic, s-ar putea ca furia să dea pe dinafară şi apoi să regrete în sinea lor gestul, deschis însă niciodată. Printr-un concurs ciudat de împrejurări pot afla că au intrat în posesia unei moşteniri. Şi ce îl poate încânta mai mult pe un Scorpion decât averea?! Unii Scorpioni pot lua decizia subită de a divorţa. Să nu surprindă pe nimeni! Opoziţia Saturn – Uranus acţionează puternic la nivelul Caselor 1 - 7, case de relaţie. Alţi Scorpioni pot fi implicaţi în afaceri nu tocmai curate şi pe care Jupiter, de astă dată în calitate de Justiţiar, le va scoate, pe negândite, la lumină. Autorităţile vor găsi dovada, veriga lipsă în structura logică a unor dosare de urmărire penală şi vor fi taxaţi. Vârstnicii să fie atenţi cum manipulează sursele de foc şi de electrictate. Apoi, problemele cronice de sănătate îşi vor arăta colţii acum.
 • Săgetător – o zi destul de tensionată pentru tineri sau cuplurile tinere. Poate vestea venirii pe lume a uni copil să îi destabilizeze nițel pe tătici. Vor avea idei îndrăznețe în ce privește modul de a câștiga bani, pot miza pe o serie de mici venituri de pe urma unor investiții mai vechi, pe discuții vizând schimbarea unor aspecte de muncă în firma sau instituția care lucrează. Trigonul în semne de aer, de pe casa investițiilor, a speculațiilor financiare și a personalității îi poate transforma în mici vedete printre prieteni pentru că au șansa de a câștiga acolo unde puțini au curajul să încerce: în investițiile financiare. Pe de altă parte, cei care studiază au șansa de a găsi locul de muncă pe care l-au căutat mult timp. Pentru adulți și vârstnici, opoziția Saturn – Uranus poate aduce cutremure mai ales la nivel familial. Vor avea curajul să pună capăt unor relații care nu mai funcționează de mult și să-și vadă de drumul lor.Stresul poate veni și dinspre reactivarea unor boli, cele care vizează sistemul imunitar, digestiv, atenție mai ales la ficat, și renal. Osteo-artrozele vor da și ele semne că există.
 • Capricorn – Este viciată comunicarea la toate nivelurile. Părinții s-ar putea să aibă surpriza ca odraslele să nu ia bacalaureatul sau să îi anunțe pe nepusă masă că ei renunța la școală ca să meargă la muncă. Pot izbucni certuri între frați care erau foarte apropiați. Din nefericire eclipsa acționează în contextul în care o cruce în semne mutabile își face simțită din plin prezența, tot pe axa 6 - 12. Posibil ca un diagnostic să fie greșit după cum este posibil să ajungă la medic prea târziu. De asemenea, este posibil să se amâne o serie de călătorii. Asăzi cel mai bun lucru este să ieșiți cu familia la plimbare, să vă relaxați, să dormiți, să vă odihniți. Pentru cei care doresc să-și întemeieze o familie, pot spera.
 • Vărsător – Lucrurile stau altfel pentru aceşti nativ deoarece Luna în tranzit este conjunctă cu Pluto în tranzit și fac opoziție nu doar cu Soarele ci și cu Mercur tranzit. Deci, să evite discuțiile în contradictoriu cu colegii de serviciu, să nu intre în conflict cu vreun șef sau cu partenerul de afaceri, să facă ce știu face și să urmărească sumele de bani care le intră în casă. Având în vedere opoziția despre care aminteam, din punct de vedere a sănătății, este posibil ca acum să afle despre existența unor tumori la stomac, aici sunt vizați bărbații, sau la esofag și la sâni, femeile. Este indicat să se meargă cât mai rapid la medic să nu lase lucrurile să meargă de la sine pentru că evoluția poate fi extrem de rapidă și chiar letală pentru unii. Vârstnicii s-ar putea ca în această zi să decidă cui să lase moștenire ceea ce au, maturii pot bate palma pentru o achiziție imobiliară sau un teren pe care le-au dorit de mult, iar tinerii să-și trăiască viați liniștiți că tot ale lor vor fi și moștenire și casa, mai târziu. Pentru alți vârstnici, în special, cei cu probleme grave de sănătate sau care bolesc de multă vreme ar putea fi momentul trecerii. Cei angajați în industria lichidelor, lacurilor și vopselelor, construcții navale, platforme petroliere, să fie atenți la cum manevrează mecanismele cu care lucrează nu cumva să provoace vreun accident de muncă. Cei care merg la pescuit să fie atenți la furtunile care se declanșează brusc și sunt însoțite de fulgere.
 • Peşti – Posibil ca unii nativi Peşti să-şi piardă unul din părinţi sau să afle despre o boală grea a unuia dintre părinţi. Eclipsa se petrece pe fondul unei cruci cardinale care sugerează că problemele nu sunt noi şi că ceea ce se întâmplă este rodul însumării în timp a unor lucruri care păreau fără însemnătate. Vestea bună vine şi acum tot dinspre sectorul financiar, este vorba despre câştiguri aşteptate care acum le poate intra în buzunare, iar aici vorbim despre cei care muncesc pe cont propriu. Mai poate fi vorba şi despre recunoaşterea intrnaţională a unor artişti români. Pentru cei care sunt angajaţi, lucrurile sunt destul de complicate pentru că pe axa 6 – 12, privită ca axă muncă – lucruri ascunse, lucruri care se petrec fără ştirea lor sau ceva care lucrează împotriva lor, se produce opoziţia Uranus - Saturn. Prin Uranus aduce schimbări neaşteptate poate chiar ideea de restrângere a obiectului de activitate a instituţiei, lucru pe care muncitorii îl află pe la colţuri şi nu printr-un avertisment direct iar prin Saturn, lucrurile se derulează cu o anume lentoare, destul de iritantă mai ales că oamenii se aşteaptă la orice. Tot aici acţionează şi opoziţia Marte – Jupiter şi aş spune că sunt afectaţi Peştii care lucrează în sectorul privat. Schimbarea s-ar putea datora separării asociaţilor – divorţ sau rupere de asociere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu