Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

15 iunie 2010

Degetul lui Dumnezeu sau Yodul ca avertisement


Ingineria Genetică şi era Vărsătorului

     În secolele anterioare s-a produs un fenomen interesant şi anume sincronicitatea cu care au fost descoperite planetele grele.
  • Uranus recunoscut pentru potenţialul său revoluţionar şi pentru că stăpâneşte şi cercetarea ştiinţifică - a fost descoperit în 1781, decenii în care au avut loc Războiul Civil în America şi Revoluţia franceză, guvernează semnul Vărsătorului şi, bineînţeles, va stăpâni şi Era Vărsătorului.
  • Neptun cunoscut pentru stăpânirea sa asupra psihicului şi spiritului, a fost descoperit în 1846 moment care coincidea cu romantismul, comerţul cu opiu şi cu începerea răspândirii misionarismului spiritual.
  • În sfârşit, Pluto care răspunde de transformare, moarte şi renaştere, a fost zărit prima oară în 1931, moment care coincidea cu descoperirea atomului şi împărţea lumea în mari puteri.
     Această trinitate este frecvent sau puternic responsabilă de ceea ce s-a petrecut şi se petrece în spatele uşilor închise de sute de ani, mai precis în ultimele două milenii. Procesul se continuă şi în prezent iar noi toţi suntem subiect şi parte a acestuia. Începutul culturii occidentale se poate situa acum 4000 de ani şi s-a produs rapid şi dinamic dar evoluţia care a condus la amplificarea creativităţii, a dus şi la descoperirea laturii întunecate a conştiinţei, experimentul exploatării aproapelui nu a mai ţinut cont de conştiinţă ci doar de lăcomia care tocmai răbufnise, dorinţa înverşunată de înavuţire.
     Intrarea într-o nouă etapă de evoluţie ne poate determina şi pe noi să acţionăm cu mai multă responsabilitate vizavi de sănătatea noastră. Momentul acestei conştientizări a debutat în anii 60, când două din planetele de mai sus, Uranus – Revoluţionarul şi Pluto – Transformarea, s-au întâlnit în semnul Fecioarei care stăpâneşte sănătatea.
    Paradoxul în termeni de sănătate, constă în două lucruri care s-au petrecut în acel moment.
    Primul rezultat: contactul dintre cele două planete a deschis uşa crizei prin care trecea sănătatea mondială. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cheltuit sume enorme, mai bine de un deceniu, pentru eradicarea holerei, fibrei tifoide şi a variolei. Rezultatul a fost peste aşteptări, adică un real succes. Problema care s-a ivit însă era că populaţia lumii creşte exponenţial. Şi atunci s-a impus ca normă mondială vaccinarea copiilor împotriva bolilor copilăriei şi altor boli, ideea că sistemul imunitar al acestora trebuia întărit a dat roade.
     Al doilea rezultat, dezvoltarea psihoterapiei – se formează o întreagă serie de terapeuţi care vor încerca să înţeleagă psihicul uman, care vor admite şi vor integra şi dimensiunea spirituală în munca lor și care trebuia să asigure interfaţa între cele trei funcţii ale psihicului: raţiune, emoţie şi afectivitate.
     De fapt, noii terapeuţi încercau să distingă o interfaţă între sănătatea psihică, cea emoţională şi afectivă, prin reîntoarcerea la metodele de tratament care se practicau în templele antice – odihnă, relaxare, terapia prin cuvânt, muzică, dans, pictură ş.a. dar mai mult şi mai mult a adus în prim plan interesul pentru biologie, în mod special pentru aceea ramură care să ne facă să visăm la un alt viitor şi poate la nemurire: genetica.
      La finele anului 1987 s-a făcut pentru prima oară corelarea între o temă natală şi harta genomului uman. Au fost descoperite o serie de gene oncogene, în special cele răspunzătoare de cancerul cervical, cel de sân, de prostată, de plămâni etc, şi corelate într-un fel sau altul cu harta astrală.

Pluto, Ereditatea şi Casa a 4-a

      Este cunoscut şi acceptat de lumea medicală, că marea majoritate a patologiilor severe au drept cauză a cauzelor un efect cromozomial. De aici, dacă acestea sunt cauzele profunde pentru unele patologii, este clar că vor apărea şi în tema astrală.
  • De exemplu, ştim pe din afară că esenţa simbolismului Casei a 4-a este profund şi că Fundul Cerului este similar cu stabilitatea pe care o dă Pământul. Pământul este principalul nostru suport, pentru existenţa materială.
  • Casa a 4-a semnifică părinţii nativului şi rolul pe care îl joacă aceştia în dezvoltarea organică şi psihică a copilului.
  • Aceeaşi Casă a 4-a indică relaţiile noastre cu tradiţiile, cu trecutul nostru, cu structura noastră fizică, cu tiparul nostru psihologic, cu atitudinile noastre şi, posibil, cea mai importantă dintre toate, moştenirea rasei umane, antecesorii noştri ş.a.
  • Casa a 4-a reprezintă, de asemenea ceea ce este ascuns din punct de vedere psihologic, este respirarea subconştientului colectiv care este comună tuturor, deoarece biologic suntem o unitate. Nu este o funcţie a experienţei individuale, dar îşi are rădăcinile în ereditatea comună şi în experienţele rasei umane, indiferent de rasă, cultură sau variabilele individuale.
          La un alt nivel, superior, suntem doar o entitate fără limite care să separe indivizii, indiferent că este vorba despre om sau despre animale. La acest nivel în schimb, suntem interconectaţi. Inconştientul colectiv simbolizat prin Casa a 4-a este cordonul ombilical care conectează conştientul şi inconştientul, care sunt rădăcinile rasei umane.

          În rezonanţă cu cele spuse, primul pas s-a făcut prin studierea raportului dintre casa angulară care este Casa a 4-a şi FC, urmărind ora şi minutul momentului naşterii şi planetele implicate în procesul patologic propriu-zis. Unghiul format între planetă sau planete şi FC a ajutat la localizarea precisă a poziţiei punctelor sensibile în preajma MC, în acelaşi fel s-a procedat cu Ascendentul şi Descendentul, iar ca timp s-a folosit timpul sideral al naşterii Aplicând apoi metoda folosită, gena oncogenă a fost prefigurată mult mai precis. De ce? Pentru că nu mai intervenea factorul uman în proces.
        Să ne închipuim organismul ca o pe o plantă uriaşă în care se petrec mii de reacţii diferite, simultan, în fiecare minut. Aceste reacţii chimice sunt interdependente; dacă una nu mai funcţionează un întreg lanţ de reacţii este afectat şi astfel apare boala. Într-un organism sănătos reacţiile acestea funcţionează fără rateuri. Cel care răspunde de aceste reacţii este nimeni altul decât Pluto, stăpânul transformării şi renaşterii…
         Orice chimist ştie că atunci când particulele chimice se combină, în cantităţile necesare, obţine o altă substanţă. Un asemenea exemplu este cel al amestecului de sifon cu suc de lămâie din care rezultă dioxidul de carbon. Reacţia decurge spontan când cele două substanţe sunt amestecate. Pe de altă parte, mai trebuie spus că majoritatea reacţiilor degajă o anumită cantitate de energie, de regulă căldură. Cu alte cuvinte pentru a avea căldură nu trebuie decât să aducem două substanţe în contact. Cam aşa se desfăşoară şi reacţiile chimice din organism, pentru a păstra contantă temperatura corpului.

          Unul din aceste tipuri de reacţii este oxidarea care degajă uneori pe lângă căldură şi lumină. Acest lucru se întâmplă când o substanţă se combină cu oxigen. Şi motorul autoturismului degajă căldură atunci când benzina se combină cu oxigenul din aer şi prin oxidare în cilindri motorului, degajă o cantitate considerabilă de căldură. Această reacţie poartă numele în tehnică de explozie. Oxidarea rapidă numită şi aprindere, produce atât căldură cât şi lumină. Când oxidarea se produce mai lent, ea nu mai este atât de eplozivă şi degajă doar căldură.

          Organismul obţine această căldură doar prin oxidare. În viaţa fiecărei celule, fie ea plantă sau animal, oxigenul luat din aer se combină cu un zahar, mult mai cunoscut sub numele de glucoză, şi în urma combinaţiei rezultă apă, bioxid de carbon şi energie.
         Apa şi bioxidul de carbon degajate au un rol insignifiant în procesul organic şi intră în alte reacţii. În schimb energia este folosită pentru a dinamiza celelalte reacţii chimice din fiecare celulă. Acest proces vital de bază a fost amintit atunci când am vorbit despre polaritatea semnelor ca fiind guvernat de axa Leu - Vărsător.

         Enzimele se află sub guvernarea lui Pluto, şi este la fel cu orice proces de replicare cum este printarea dacă vreţi, xerografierea, adică celulele se reproduc şi în cea mai mare parte după anumite tehnici reproductive. Multe dintre otrăvuri, guvernate de Neptun, sunt substanţe care intrând în combinaţie cu enzimele le distrug pe acestea din urmă. Observaţi deci efectul antagonist Neptun – Pluto.

         Enzimele sunt formate din acid ribonucleic (ARN ). Moleculele de ARN, care s-au format pe baza materialului genetic în nucleul celulei, sunt şablonul pe baza căruia se formează enzimele. Iar Pluto guvernează toate aceste procese.

         Când un organism viu se naşte cu un defect genetic sau cu o genă alelă, molecula de ARN nu este completă şi la fel se poate întâmpla cu o enzimă specifică care nu se formează sau îşi pierde specificitatea. Reacţiile de care depind aceste enzime fac ca acestea să nu se producă şi atunci vorbim despre un defect genetic. Iar dacă aceste reacţii sunt vitale pentru viaţă, organismul nu va supravieţui.

         Medicina modernă cunoaşte un număr destul de mare de defecte ereditare cauzate de absenţa unor enzime. Organismul copiilor născuţi cu fenilcetonurie, de exemplu, este incapabil să folosească fenil-alanina, un amino-acid, care se acumulează în organism şi duce la otrăvirea acestuia din urmă. Astrologia modernă explică aceste defecte prin afectarea lui Pluto.

          Neîndoios defectele ereditare sau mutaţiile genetice nu sunt singurele care duc la deces, dar ele schimbă chimismul organic. Când o asemenea modificare se instalează însăşi evoluţia specificităţii vieţii este afectată. În procesul evoluţiei care adesea implică mutaţii non-letale, nu le afectează pe vieţuitoarele uni- sau pluricelulare dar, animalele mari, implicit omul, au pierdut această abilitate. Iar organismele animalelor mari sunt capabile să producă o enzimă intestinală care, la rândul ei, poate produce vitamina C atunci când aceasta nu se regăseşte în alimentaţie, pe când organismul omului nu o poate face. Organismul său a pierdut această abilitate şi este nevoit să ia din alimentaţie vitamina C de care are nevoie.

         Când viruşii şi bacteriile atacă organismul, ele interferează cu enzimele pe care le întâlnesc şi iată condiţiile de boală întrunite. Şi cum viruşii şi bacteriile sunt stăpânite de Pluto, iată că funcţia plutoniană a organismului este subtil alterată de prezenţa primelor.

         Viruşii care sunt particule foarte mici ce se inoculează insidios în organism, sunt constituiţi dintr-un material similar celui ereditar din nucleul celular. Unii viruşi pot fi asemănători cu materialul nuclear deoarece urmează acelaşi şablon, şi obligă celula să producă un tip diferit de ARN, astfel ca producând noi enzime să satisfacă nevoile imediate ale viruşilor. Când celula se divide, celula fiică va fi diferită de celula mamă şi astfel ne trezim în faţa a ceea ce medicina denumeşte frecvent, o celulă canceroasă. Medicina tratează cancerul ( sub guvernarea lui Pluto) cu medicamente, ( guvernat de Neptun). Şi din nou ne lovim de antagonismul Pluto – Neptun.
         Bacteriile acţionează subversiv într-o celulă normală, subtil, fără urme, pe ascuns şi sabotează din umbră chimismul celular, toate aceste stând sub semnătura lui Pluto. Dacă îl socotim pe Neptun antiteza lui Pluto, să recunoaştem de unde şi decepţia. Aceasta deoarece funcţia psihologică a semnului Peşti, guvernată de Neptun, este de a recunoaşte substanţele străine care intră în organism pe care le distrug ori le neutralizează prin răspunsul antigenelor şi a celulelor albe.
         Timusul guvernat de Neptun joacă în particular, un important rol în protecţia organismului faţă de bacterii şi viruşi din momentul naşterii până când organismul învaţă să se apere singur de aceste atacuri.

          Am amintit de cele două situaţii ale organismului – reacţiile unui complex chimic redus la ceva mai simplu sau când în calitate de compus mai simplu, se combină cu substanţe mai complexe. Dacă enzimele cauzează aceste reacţii, atunci enzimele trebuie să fie guvernate de aceeaşi planetă care stăpâneşte reactivitatea lor. Enzimele care se implică în catabolism sunt guvernate de Saturn, este vorba despre descompunerea substanţei complexe în alte substanţe mai simple, iar cele implicate în anabolism sunt guvernate Jupiter, adică moleculele substanţelor formează o substanţă mai complexă decât cea de la care s-a pornit. Pluto rămâne guvernatorul tuturor enzimelor, Jupiter şi Saturn fiind guvernatori adjuncţi deoarece ele răspund doar de funcţia enzimatică în aţiune.
         Un exemplu de enzimă catabolică (Saturn) este renina care se găseşte în sucul gastric al copiilor până la 2 ani. Funcţia acesteia este de a reduce lacto-globulina, un complex proteic, care se găseşte în lapte, într-o substanţă mai simplă. Un alt exemplu este ptialina, care se formează în salivă şi a cărei funcţie este să spargă rigiditatea moleculară a dextrozei în molecule simple de glucid. Una dintre enzimele de anabolism (Jupiter) este clorofila din plante care combinată cu apă, bioxid de carbon şi energie solară, dau formă plantei.

         Fiecare enzimă are o formulă chimică unică. Multe dintre molecule sunt compuse din proteine, o secvenţă dintr-un cordon de aminoacizi, de altfel fiecare secvenţă de aminoacizi este caracteristică oricărei enzime. Dar acum este vorba despre mai mult decât despre compoziţia enzimelor.
          Poate v-a mirat faptul că vitaminele şi mineralele sunt esenţiale în viaţa noastră. Motivul este că fiecare moleculă de enzimă conţine vitamine şi cel puţin un mineral. Mineralul dă enzimei energie cu care aceasta se leagă de controversatul material brut care serveşte drept catalizator în cadrul reacţiei. Vitaminele completează structura unei anumite enzime. Organismul nostru are nevoie zilnic de vitamine şi de minerale pentru a ajuta continuarea procesului enzimatic.

           Ca să vedem cum lucrează enzimele, să analizăm puţin etilaza care conţine vitamina B-1, tiamina. Funcţia acesteia este de a converti alcoolul etilic în bioxid de carbon şi apă. Dacă o perosnă bea prea mult, etilaza nu mai poate converti întreaga cantitate de alcool ingerată, astfel sunt distruse proteinele iar persoana în cauză devine mahmură. Toate remediile anti-mahmureală conţin vitamina B – 1 care ajută ficatul să producă etilaza care este folosită în procesul de dezintoxicaţie alcoolică. Fără această enzimă, alcoolul devine o adevărată otravă pentru ficat şi distruge organismul.

            Etilaza este guvernată de Pluto dar şi de către Saturn deoarece reduce complexul alcoolic în substanţe simple. Alcoolul este guvernat de Neptun care poate fi , cel mult, convertit în grăsimi care sunt sub stăpânirea lui Jupiter, adică Pluto versus Neptun şi Saturn versus Jupiter, un tablou astrologic superb.

    Ingineria genetică între agonie şi extaz

          Revenind la tema în discuţie să îmi reiau discursul. Tot mai mult auzim, în ultimul timp, despre alimentele modificate genetic. Se vorbeşte despre ele în ideea că sănătatea noastră este mai importantă, că de modul de alimentaţie depinde nu doar sănătatea ci şi longevitatea, dar pentru că trebuie să ne alimentăm, cumpărăm ceea ce găsim pe rafturi, fără să ne gândim la cerealele modificate, la pesticide şi la bolile pe care le pot induce.

          Folosirea alimentelor modificate genetic s-a accelerat din 1999, pe când Saturn în Taur făcea primul mare pătrat cu Uranus din Vărsător, aspect care avea să se refacă la sfârşitul anului 2000. De ce aceste două planete au determinat o nouă ordine în alimentaţia noastră?

          Saturn este zeul antic al agriculturii. În Taur, el reprezintă mai mult decât Planeta de pământ, el înseamnă şi creşterea holdelor dar şi hrana de care are nevoie organismul nostru ca să crească sau să reziste. De asemenea, el îl reprezintă pe cel care posedă şi controlează resursele pământului. Iar Saturn în Taur este cât se poate de dominator. Rolul lui Saturn în afacerile Taurului este consolidat de propria putere asupra pieţii. De notat cum vrea Saturn să simplifice lucrurile şi să le monopolizeze – dacă cineva, oricare firmă mare producătoare de alimente, vrea să deţină supremaţia, el le ajută să-şi atingă scopul. Aşa se face că marile concerne producătoare de alimente controlează piaţa, făcând dificilă ascensiunea altor firme spre topul preferinţelor consumatorului. Acestea au reinventat forma şi au dat la o parte ceea ce nu coincidea cu interesul lor, cu alte cuvinte au mizat pe ingineria genetică. De ce? Pentru bani. Saturn în Taur este zgârcit, avar chiar în ce priveşte calitatea, deci nimic altruist nu va transpare dinspre obiectivele acestor concerne, deşi cuvântul de ordine era „să dăm mâncare oamenilor”.

          Uranus în Vărsător înseamnă căderea oricăror bariere. Tot şi toate aparţin tuturor. Mai înseamnă însă şi participarea implicită la beneficiile dezvoltării economice şi descoperirilor ştiinţifice, cu tot ceea ce incumbă ele. Aşa este Internetul care a prosperat ca domeniu public, nicidecum ca unul privat.

          Această planetă a tehnologiilor de vârf ne-a dat instrumentele cu care să ne transformăm total, începând de la celule şi chiar de la acizii nucleici. Iar noi am rămas în aceast Rai al High – Techului, dirijând totul cu bagheta magică iar rezultatele au fost mai mult decât suprinzătoare, au fost de multe ori trăznite.

          Uranus semnifică cunoaşterea şi accesul la cunoaştere şi la informaţie, dar şi conştiinţa, iar Saturn, mai ales în Taur este foarte zgârcit la capitolul cunoaştere care în termeni cunoscuţi nouă se mai numeşte şi proprietate intelectuală. Este ca şi cum am avea doi boxeri în ring aşteptând semnalul de începere a meciului.

          Uranus este democratic şi umanitar. Saturn este aliatul marilor afaceri, băncilor internaţionale şi a guvernelor puternice. Întrebarea care se pune este sub semnul cui plasăm cercetarea din domeniul geneticii în cazul nostru. Saturn în noua economie mondială este în afara Raiului geneticii. Nimic însă nu se face fără autorizare, fără control adică fără Saturn.

          Oare cei doi înţeleg într-adevăr consecinţele cercetărilor din domeniul geneticii care decurg din acestea? Oamenii de ştiinţă (Uranus în Vărsător) înşişi nu sunt siguri de ceea ce va urma. Pe câtă vreme Saturn în pătrat cu Uranus, descoperirile din domeniul geneticii şi potenţialul acestor descoperiri au fost bătaia peştelui pentru marile cotidiene încât foarte rapid s-a pus problema siguranţei şi securităţii dreptului de proprietate.

          În mai 2000, 6 planete erau aliniate în Taur, inclusiv conjuncţia Jupiter – Saturn, aspect care se petrece odată la douăzeci de ani. O asemenea conjuncţie este semnalul cu bătaie pe termen lung. Faptul că organizaţiile internaţionale au înfiinţat o Curte Supremă care să judece aceste aspecte au dat tonul pentru a înţelege semnificaţia, în plan astrologic, a pătratului dintre Saturn şi Uranus.

         Alinierea din semnul Taurului a sprijinit crearea supapei pentru cunoaştere asemeni unui taur furios care a sărit gardul ţarcului în care ar fi trebuit să fie ţinut. Acest Taur nu a evadat ca să fie închis din nou, dimpotrivă el a forţat limita cercetărilor în domeniul producţiei de alimente până la frontiera manipulării genetice.
         Cu Uranus şi Saturn implicaţi în acest aspect avem deja motivaţia: acceptarea modificării genetice a cerealelor şi implicaţiile ei. Dar când s-a trecut la animale urmând acelaşi discurs ştiinţific, am putut vedea cum renasc din eprubetă Centaurul (Săgetătorul) şi Ţapul cu coadă de peşte (Capricornul), o adevărată faună demnă de Insula dr. Moreau. Mai mult, conjuncţia lui Jupiter cu Saturn în Taur a deschis drum unor dezbateri aprinse pe această temă şi cu ţinte precise de astă dată, mai ales pentru următorii douăzeci de ani, în ce priveşte intimitatea – vezi Internetul, crearea de baze de date ş.a., încălzirea globală, terapia genică, clonarea, noi virusuri şi vechi epidemii.

          Termenul de modificarea genetică este o alternativă la ceea ce se numeşte manipulare genetică care intersectează barierele Naturii ba chiar permite străpungerea lor mai mult decât ar fi nevoie. S-a vrut crearea unui şeptel docil şi lesne de îngrijit, care să asigure subzidenţa generaţiilor viitoare, dar din nefericire au apărut puii cu patru picioare în acelaşi timp cu schimbarea direcţiei în ce priveşte alimentaţia, aceasta nu mai este un ritual care adună familia în jurul mesei, ci s-a transformat în servirea mesei pe fugă şi pe unde apucăm.

         Tehnica genetică încorporată în alimentele pe care le mâncăm poate duce la transformarea noastră. Şi atunci firesc ne întrebăm ce trebuie să facem ca să stopăm clonarea doar pentru a crea o fiinţă donatoare de organe sau doar ca să ne testăm inteligenţa? O clipă de neatenţie poate face să se aştearnă Tăcerea şi Întunericul definitiv pe pământ.
        Dar cel mai semnificativ moment care sugera că se petrece ceva crucial din perspectiva cunoaşterii umane a fost descifrarea codului genetic uman. Până şi astrele s-au coalizat ca să dovedească existenţa unui Creator, mai mult să arate că multe evenimente din viaţa noastră sunt diriguite de Sus. Mă refer la momentul în care preşedinte de atunci al SUA, Bill Clinton, înconjurat de oameni de ştiinţă, aducea la cunoştinţa întregii omeniri, că a fost descifrat codul...genetic uman.

         Dr. Fracis Collins, directorul Institutului Naţional de Cercetare asupra Genomului Uman, şi dr. Craig Venter, preşedintele Celera Genomics Corporation, s-au lansat într-o competiţie ştiinţifică fără precedent bineînţeles, nu doar între ei ci şi faţă de alţi cercetători, astfel că cele două instituţii cu o bogată activitate de cercetare în spate, au reuşit, pe căi separate, să descifreze secretul eredităţii conţinut de genomul uman.
         Genomul este constituit din 23 de perechi de cromozomi, molecule de ADN mari, şi fiecare pereche, câte unul pentru fiecare părinte, conţine mai mult de trei milioane de secvenţe chimice sau gene.
          Cotidianul New York Times scria despre acest lucru că este o speranţă care ar putea revoluţiona practica medicală. Biologii se aşteaptă ca în timp să se dezvolte o paletă de diagnostice şi de tratamente bazate pe terapia genică individualizată care să găsească în organism resursele şi mecanismele care să ducă la vindecare.

           Numai că informaţia conţinută de genomul uman poate fi folosită şi pe căi neortodoxe, în particular, ştiută fiind predispoziţia spre anumite boli a unor grupuri de populaţie şi cel puţin din acest punct de vedere nu este o garanţie a securităţii. Descoperirea are un enorm potenţial benefic dar în acelaşi timp reprezintă şi un mare pericol.

           Ce au spus stelele dincolo de anunţul făcut de Casa Albă? Tiparul astral este extrem de grăitor despre acest moment, pentru că întregul sistem planetar a concurat la această descoperire.

           Privind horoscopul ridicat pentru ora 22.19, Washington DC, observăm cel puţin o configuraţie care uluieşte: cele zece planete ale sistemului solar şi nodurile lunare formează un aspect astrologic mai rar întâlnit, cunoscut sub numele de Yod .

          Yod este o literă din alfabetul ebraic şi prima literă a numelui lui Dumnezeu din credinţa talmudică – Yahwe şi are forma literei Y. De aceea, se mai spune despre acest aspect astrologic că este…Degetul lui Dumnezeu.

           Aspectul este considerat profetic şi în harta individuală a unui nativ indică de regulă, că la un moment dat, în viaţă acesta se va reorienta în ce priveşte credinţa şi pe Dumnezeu. Este format dintr-o planetă sau mai multe care fac un quincunx (inconjuncţie), adică un unghi de 150 de grade, cu un grup de planete între care se formează cunoscutele sextile. Aspectul are forma unui Y.

          Cu adevărat surprinzător este şi ce a spus preşedintele Clinton atunci când a anunţat vestea: ”astăzi am învăţat limba în care Dumnezeu a creat viaţa”. Dr. Collins, la rândul său a remarcat: ”am aruncat prima privire, fugară e drept, asupra indicaţiilor pe care doar Dumnezeu le cunoştea până acum”. Credeţi sau nu într-o fiinţă supremă, la conferinţa de presă care anunţa epocalul eveniment, sentimentul a fost acela de atingere a dumnezeirii.

         Partea cea mai semnificativă a yod-ului o constituie planeta sau planetele care formează apexul yod-ului. În acest caz, trei dintre ele, Soare, Marte şi Venus, erau toate în Rac, Mercur şi Nodul Nord se aflau de asemenea în semnul Racului, dar ele, tehnic vorbind, nu participă la formarea Yod-ului.

         Racul reprezintă concepţia, gestaţia şi naşterea. Focalizarea interesului ştiinţific pe înţelegerea procesului de formare a vieţii şi prin această înţelegere, dezvoltarea lui. Soarele este viaţa în sine, iar Venus şi Marte, ca simbol a femeii şi al bărbatului, reprezintă impulsul la procreaţie. Mercur înseamnă abilitatea noastră de a înţelege. Şi în sfârşit, Nodul Nord care este reflectarea trecutului nostru în viitor.

          Soarele, Marte şi Venus primesc un aspect destul de stresant prin quincunxul care îl formează cu Pluto în tranzit aflat în Săgetător şi Neptun în tranzit aflat în Vărsător.

          Pluto dă impulsul de a experimenta, de a vedea lucruri până atunci ascunse, sporeşte impulsul pentru a străbate drumuri nebătătorite şi renaşterea prin transformare. Aceasta mai poate simboliza dorinţa omului de a crea viaţa.

         Un alt punct forte al Yod-ului este dat de Neptun. Acesta se află în punctul din care poate remedia, asana, vindeca. Neptun şi Pluto sunt într-un sextil larg unul faţă de celălalt, completând Yod-ul.

         Natura tensionată a Yod-ului sugerează că planetele din apex – grupul din Rac – trebuie să facă ajustările cuvenite unei noi dezvoltări şi să creeze prin aspectele cu celelalte planete. Calea prin care omenirea se înmulţeşte pe sine nu va fi niciodată aceeaşi.

         Deşi, tehnic, nu face parte din Yod, Uranus în Vărsător, semnul ştiinţei şi tehnologiei, face un quincunx cu Mercur şi Nodul Nord. Uranus este semnul care stăpâneşte Vărsătorul, vorbeşte despre dezvoltarea tehnologică în general, şi intensificarea în particular, a geneticii.

          Un alt aspect semnificativ a fost conjuncţia lui Jupiter şi a lui Saturn din Taur cu Mijlocul Cerului. Jupiter şi Saturn se întâlnesc odată la douăzeci de ani şi marchează începutul sau sfârşitul unor cicluri majore de schimbări sociale. Jupiter guvernează moralitatea iar Saturn reprezintă legea şi autoritatea.

          Conjuncţia în Taur înseamnă decizii etice şi legale privind viitorul cercetărilor din domeniul geneticii. În context, dinspre Taur vor veni fie decizii pozitive care vor da noi valenţe eticii din domeniul cercetării, fie negative din dorinţa de a deţine controlul cercetărilor care vor absorbi sume fabuloase.

          În sfârşit, ajungem şi la Lună. Ea are o semnificaţie ascunsă în Berbec, semnul pionieratului şi bravurii, şi aceasta face să nu ne fie teamă să ne mişcăm în interiorul noilor frontiere. Poetic, Luna vorbeşte despre o nouă lume, cu toate acestea noua lume are şi un potenţial horor, mai mult decât am putea să ne imaginăm.
         Această nouă descoperire va prezenta o serioasă provocare morală pentru viitor şi va aduce noi responsabilităţi leaderilor lumii. În nuvela sa Provocatoarea lume nouă, Aldous Huxley zugrăveşte o imagine a viitoarei societăţi în care omenirea şi ingineria genetică vor fi zimţii roţii sociale. Indivizii vor creşte în epubrete – unii vor lucra în fabrici, alţii în laboratoare, alţii vor fi funcţionarii de elită. Ei vor fi perfecţi în rolurile pentru care au fost creaţi, deoarece programul lor genetic a fost alterat prin selecţii consecutive. Eroul simbolic al acestei nuvele este un individ care acţionează mecanic, lipsit de sensibilitate, care îl va pune între ghilimele chiar şi pe Shakespeare. Este de fapt un memento tulburător la care ne supune Huxley ca să nu abandonăm Natura, atât de primitivă şi atât de poetică în acelaşi timp. Să nu uităm că suntem oameni. Câte creaturi bune sunt aici, scria Shakespeare în Furtuna. Ce mândră omenire este! O nouă lume minunată cu oameni la fel de minunaţi!
          OARE să fie chiar aşa?!

    2 comentarii:

    1. D-na Gabi, vorbeşte toata lumea de Era Vărsătorului, dar nu spune nimeni, concret, ce înseamnă acest lucru. Când începe, cât ţine - din punct de vedere astologic, ce implică acest semn. Sunt născută în zodia Vărsător, ca şi d-stră şi sună incitant Era Vărsătorului. Cam la ce ar trebui să ne aşteptăm?

      RăspundețiȘtergere
    2. Cautati pe net Petrea Ciortan Era Varsatorului,

      Minerva

      RăspundețiȘtergere