Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

5 iunie 2010

Din 30 mai Saturn isi reia mersul normal

    
   Din 30 octombrie 2009 Saturn a trecut pentru alți doi ani și jumătate în semnul Balanței, unde revine după circa 29 de ani.
    În această poziție el ne va obliga să învățăm lecția cinstei și a onestității, să ne prețuim la adevărat valoare pentru că el ne supune la o cizelare dacă vreți, a relațiilor dintre noi, ca familie și prieteni, dar și cu ceilalți. Vom redefini valorile diplomației, ne vom redescoperi echilibrul interior. Mai de grabă vom prefera să cooperăm decât să intrăm în competiții fără sens și vom descoperi cât de ușor putem să lucrăm împreună.
Saturn în semnul cardinal al Balanței este exaltat. Lecțiile lui nu vor mai fi atât de dure cât mai de grabă persuasive. Va trebui să învățăm arta responsabilității,să avem răbdare, flexibilitate și rezistență în relațiile dintre noi și chiar cu noi înșine. Din această poziție va trebui să lăsăm competițiile deoparte, în special cele de orgolii, și să dezvoltăm cum spuneam mai sus relațiile de colaborare.
   Iar această putere o avem atâta timp cât tranzitul saturnian prin Balanță este în relație armonioasă cu Saturn din tema natală a României. Pe de altă parte însă, Saturn va supune România şi cuplurile unui test de reevaluare și va acționa mai ales acolo unde nu există comunicare pentru că va obliga parteneeri, bineînțeles acolo unde se dorește, la o analiză atentă a propriilor nevoi, va disciplina și îi va învăța pe parteneri să se redescopere.
   Ce se întâmplă însă când este retrograd? Încă de la început de an, de pe 13 ianuarie Saturn a intrat în retrogradare. Pe atunci, tot în mers apparent retrograde erau Mercur şi Marte. Pe 30 mai Saturn îşi va relua mersul normal şi multe lucruri care păreau blocate, fără nici o ieşire sau doar neînţelese, îşi vor recăpăta acum sensul. Dar să le luăm pe rând.
Saturn, marele dirigutor, cel care împarte sarcini tuturor, ne învaţă şi ne aminteşte mereu care sunt lecţiile de viaţă pe care trebuie să ni le însuşim. Calea pe care suntem atenţionaţi ce avem de făcut este atent şi minuţios pregătită şa că nu avem altceva de făcut decât să acceptăm realitatea şi să muncim disciplinat, practic şi din greu tocmai ca să ne dezvoltăm spiritual, să vedem care ne sunt limitele şi să le extindem permanent. Este ca şi cum am clădi o casă, lecţia de viaţă o dă fundaţia, modul cum rezolvăm această lecţie este arhitectura, felul în care clădim casa, ea poate fi una trainică în care să locuiască câteva generaţii la rând sau poate fi una nesigură pe care prima furtună mai puternică o poate distruge. Să vedem cum am putea sintetiza elementele caracteristice pentru ceea ce reprezintă Saturn.
    Odată cu intrarea în semnul Balanţei, Saturn s-a focalizat pe semnificaţia relaţiilor dintre noi şi a obligaţiilor care ne revin din acestea. Este mai puţin vorba despre relaţii romantice, cât despre trăinicia şi puterea unei prietenii, a unor relaţii de familie (cu părinţii şi fraţii), a unei căsătorii sau a unei asocieri. În ciuda dificultăţilor pe care le întâmpinăm, a obstacolelor pe care le trecem, a frângerii unei piese din puzzelul care este viaţa noastră, nu trebuie să ne dăm bătuţi ci să ne înfruntăm chiar şi pe noi înşine, să muncim din greu ca să consolidăm relaţia pentru că numai aşa ne putem da seama cât este ea de trainică, înfruntân şi depăşind greutăţile.
   Apoi, să nu uităm opoziţia care se produce odată la 45 de ani, cu Uranus. Un adevărat meci de box al greilor:
• Prima rundă a avut loc pe 4 noiembrie 2008, pe axa Fecioară – Peşti, moment în care omenirea a parcurs prefaza primei crize economice din mileniul 3 (cu doar 22 de zile înainte se prăbuşise bursa din Wall Streed, iar indicele Dow Jones pierduse mai mult de 22 de procente din valoarea sa);
• A doua, pe 5 februarie 2009 (preşedenţia României şi Guvernul de atunci au fost avertizate de instituţiile bancare internaţionale în vederea iniţierii unui program de criză, avertismente care însă nu au fost luate în seamă);
• A treia rundă cosmică se producea pe 15 noiembrie 2009 (când guvernaţii au început să realizeze tzunami-ul economic a lovit şi România)
• A patra, şi ultima pe semnele Fecioară (Saturn) şi Peşti (Uranus), s-a produs pe 26 aprilie a.c. Programele anti-criză se dovedesc nepopulare şi lovesc în interesul omului de rând. Se dimnuează orice sursă de venit a bugetarilor, dar sunt protejaţi oamenii de afaceri şi parlamentarii, ceea ce va scoate în stradă sindicatele. Cu toate acestea asistăm la un dialog al muţilor într-o ţară a surzilor.
• A cincea şi ultima întâlnire dintre cei doi se va produce în semne cardinale de astă dată, pe axa Balanţă (Saturn) – Berbec (Uranus).
   Aceast joc de glezne accelerează – încetineşte nu face altceva decât să sublinieze tensiunile dintre Saturn şi Uranus şi care în traducere pentru cei care nu ştiu astrologie se rezumă la bătălia dintre ceea ce este vechi, anacronic, anchilozat (Saturn) şi ceea ce este nou, de avangardă, futurist (Uranus), confrntarea dintre cei doi nu este altceva decât proba prin care omenirea, şi fiecare dintre noi, este obligată să renunţe la tot ce este depăşit, să abandoneze căile care nu duc nicăieri, să mediteze puţin la situaţia prezentă şi să găsească noi căi de rezolvare pentrua putea merge mai departe.
    Un al treilea element a fost revenirea lui Saturn în semnul Fecioarei, la începutul lunii mai. Acest pas înapoi, a repliat şi mai puternic ostilitatea faţă de Uranus care se afla şi el, pe ultimele două grade din Peşti. Runda din aprilie 2010 s-a ţinut la 28 de grade, atât în Fecioară cât şi în Peşti. Toţi cei născuţi între 15 – 18 martie şi între 18 – 21 septembrie dar şi cei care au planete în temele natale, în gradele amintite, au simţit puternic această ciocnire. A fost ca o lovitură sub centură care i-a năucit.
    Modul egoist de a privi lucrurile, doar din perspectivă indvidualistă, a întârziat să restabilească armonia dintre căile vechi şi metodele care nu duc nicăieri şi ceea ce se oferea nou. Imaginea finală ar trebui să fie o îmbinare armonioasă între Vechi şi Nou, cu accent pe Nou, dar nu va fi uşor...atâta timp cât vine şi Pluto să-l contreze pe Saturn printr-un careu în T în semne cardinale, apoi crucea, tot în semne cardinale, care se va forma în vară, arată că lupta în Cer va continua. Pot spune însă, fără dubiu, că schimbarea se va produce pentru că viaţa de zi cu zi se va degrada în continuare, instituţiile considerate stabile se vor dezagrega, relaţiile considerate stabile vor da semne de fragilitate, căile pe care suntem se vor dovedi nesigure şi atunci trebuie să găsim soluţii. Multe dintre aceste căi sau decizii vor fi nepopulare, aparent antisociale, dar este nevoie să dăm de fundul sacului ca să îl apreciem şi să-l gestionăm cum trebuie atunci când ni se va umple din nou. Iar umplerea nu va avea loc fără muncă, fără efort, fără sacrificii. Auzeam până nu de mult că vârstnicii a fost generaţia de sacrificiu. Sunt şi nu sunt de acord cu această sintagmă. Cred că ar trebui să spunem că fiecare generaţie a făcut sacrificii pentru a fi mai bine generaţiei pe cale să vină.
    Cu ce vine acum Saturn în plan personal şi social? În primul rând cu stabilitate emoţională ceea ce ar trebui să facă relaţia să meargă, pentru cei care au o relaţie. La fel şi pentru cei căsătoriţi. Cum semnul Balanţei este un semn al iubirii, prezenţa lui Saturn acolo, sugerează că relaţia de dragoste va da câte un test în fiecare zi. De fapt, el intensifică totul în jur tocmai pentru a vedea care este anduranţa, limpezimea, rezistenţa şi durabilitatea relaţiei.
Axioma poate fi aplicată şi relaţiilor parteneriale în afaceri, prieteniilor vechi, apropierea de copii, cât este de pertinentă imaginea publică. Vom vedea în ce fel nivelul nostru de trai şi modul de viaţă îi afectează pe ceilalţi şi invers, cum suntem noi afectaţi de felul de a fi, a trăi şi a vedea lucrurile ale celorlalţi. Este momentul să nu mai credem că suntem unici în Univers, să vedem că există şi celălalt şi să punem capăt relaţiilor care nu mai merg.
Căminul va reprezenta pentru noi refugiul şi vom constata cât de important este să dăruieşti şi să primeşti, să îi acceptă pe cei din familie aşa cum sunt şi nu cum am vrea să fie.
Vom constata că nu ne mai mulţumesc răspunsurile superficiale la întrebările simple. Presiunea greutăţilor cotidiene va face să vedem şi celelalte laturi ale existenţei pe care până acum le-am ignorat, ba mai mult să nu ne mai ferim sau să nu ne mai ascundem de Adevăr şi de Realitate. Esenţa tranzitului saturnian se regăseşte în încleştarea tensionată din vară, cu Pluto aflat în Capricorn, semn pe care Saturn îl stăpâneşte. Saturn în Balanţă trezeşte conştiinţa şi provoacă reacţii dintre cele mai neaşteptate la orice abuz de putere a autorităţilor până la nevoia imperioasă de schimbare şi care se poate face chiar şi prin acţiuni de forţă, în stradă. 
    Din punct de vedere al sănătăţii, s-ar putea să se accentueze probleme renale, tulburările sanguine și pierderile de vitamine și minerale.
    Balanţa oferă asemeni simbolului său, două alternative: cu Saturn aici fie dăm expresie propriilor temeri şi învăţăm să le stăpânim, fie vedem viaţa din perspectiva cea mai neagră şi ne blocăm. Numai că acest blocaj poate fi un şoc la nivelul conştiinţei sociale şi am putea să vedem şi faţa urâtă a realităţii şi să acţionăm în consecinţă. Iar când lucrurile scapă de sub control...
    Revenind la discuţia despre Saturn şi la bazele astrologiei, să ne reamintim că acesta reprezintă strucutura, metoda, realismul, coagularea, munca din greu iar Uranus – schimbarea radicală, reorientarea scopurilor şi ţelurilor comune, neconvenţionalul, soluţii radicale, o nouă abordare a vechilor probleme. Opoziţia reprezintă, la rândul ei, tensiuni, provocări, multă energie care solicită şi insistă la refacerea echilibrului dintre planetele implicate. Întrebarea este cum ne va afecta viaţă ceea ce nu ştim încă? Va fi mai bine sau mai rău? Sau, ca să fiu în ton cu revenirea în mers normal a lui Saturn, să mă întreb, suntem pregătiţi pentru schimbare?

Saturn a mai fost în Balanță între:
  • octombrie 1921 – septembrie 1924, 
  • noiembrie 1950 – octombre 1953 și 
  • septembrie 1980 – august1983

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu