Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

9 iunie 2010

Fondurile de Pensii Private din România


     Este ştiut că energiile astrale exercită o anumită influenţă asupra mediului de afaceri şi financiar, în particular asupra investitorilor, brokerilor, asiguratorilor şi în funcţie de care piaţa financiară fluctuează pozitiv sau negativ.
     Fazele Lunii acţionează asupra noastră cu putere. Şi nu întâmplător suntem sfătuiţi să investim în perioadele în care Luna este în creştere, pentru că este un fenomen care totul se amplifică, se dilată, sporeşte, iar pe Lună în descreştere să analizăm, să concepem proiecte şi strategii, să pregătim momentul de acţiune care începe odată cu Luna Nouă. Luna este stăpână semnului Rac iar acest semn zodiacal stăpâneşte conştientul colectiv, iar astrologii au observat, de foarte multă vreme, că piaţa financiară adesea tinde să se tensioneze cu câteva zile înainte şi după Luna Plină. Este momentul naşterii de noi acţiuni, este emoţia fiecărui început.
     Un alt motiv pentru care astrologia financiară poate fi un reper, sunt ciclurile planetare pe baza cărora se fac prognozele financiare. Ani la rând, analiştii financiari au observat cum desfăşurarea activităţilor de comerţ sau afaceri, se desfăşurau după anumit ritual uşor predictibil. De exemplu:
  • · ciclul Jupiter – Saturn are o durată de aproape 20 de ani şi coincide cu schimbările care s-au produs pe piaţa financiară internaţională în ultimii 20 de ani. Ciclul a debutat în octombrie 1999.
  • · Apoi, ciclul Jupiter – Uranus cu o durată de aproximativ 14 ani şi care poate fi asociat schimbării metodologiei folosite în analiza de piaţă şi a investiţiilor. Ciclul va debuta în aprilie anul acesta.
  • · Mie mi se pare cel mai interesant ciclul Saturn – Uranus care durează circa 45 de ani şi care a fost pus în legătură cu bumul pieţei financiare iar apoi cu căderea ei. În momentul de faţă ne aflăm în faza de opoziţie a acestui ciclu, când Saturn şi Uranus sunt faţă în faţă şi acţiunile lor antagoniste se vor mai resimţii încă 4 -5 ani de acum încolo. Ciclul a debutat în septembrie 1988.
      Dar cum vedeta incontestabilă a economiei, în general, este Saturn, el se află în Balanţă, semn în care se simte foarte bine, se pare că România se va confrunta cu un profund proces de reorganizare şi regândire a conceptului de economie şi a instrumentelor de lucru pe care le implică acesta, nu doar din România ci din întreaga lume.
    Repetibilitatea unor tipare astrale cum este retrogradarea planetelor este de asemenea, folosit de către investitori pentru a câştiga avantaje substanţiale pe piaţa de capital. Ce înseamnă retrogradare? Orbitele planeteleor nu sunt rotunde, ele au formă elipsoidală, când planetele ajung în curburile cu unghiuri mici, ele îşi încetinesc mişcarea în jurul propriei axe nicidecum nu o iau înapoi. Este ca atunci când conducem cu viteza a 4-a şi vrem să virăm la stânga, moment în care vom reduce treapta de viteză în a 2-a, altfel riscăm să intrăm în casa sau stâlpul de peste drum.
     Acum, ce planete ar putea avea impact asupra pieţei de capital, în afară de cele amintite mai sus? De-a lungul vremii, cercetătorii au observat că se întâmplă ceva când retrogradează planetele Mercur şi Venus. Ambele planete au legătură cu banii cu investiţiile, cu tranzacţiile şi activităţile de brokeraj? Mai mult decât aţi fi tentaţi să credeţi.
     Intrarea lui Mercur în retrogradare, de exemplu, indică adesea că urmează o scădere a acţiunilor pe piaţa de capital. De exemplu, în perioada 24 septembrie – 15 octombrie 2008, Mercur şi-a demonstrat puterea dând o lovitură sub centură pieţii de capital americane. La începutul retrogradării lui Mercur, indicele Dow Jones era cotat cu 11022 de puncte ca la sfârşitul retrogradării, acest indice să fie doar 8577 pct, adică o cădere de mai bine de 22 % în doar 2 săptămâni. O dovadă în plus cât de periculos poate fi Mercur retrograd.
     În schimb, intrarea în retrogradare a lui Mercur , în intervalul 26 decembrie 2009 - 15 ianurie 2010, a ajutat România pentru că moneda naţională a devenit mai puternică în raport cu moneda euro deşi se spunea că sfârşitul de an va duce la o cădere a acesteia, dar ea, dimpotrivă, s-a apreciat în raport cu moneda euro. Aici şi-a spus cuvântul însă şi Saturn, care deşi intrase şi el în retrogradare pe 13 decembrie, a frânat căderea monedei naţionale.
     Anul acesta Mercur va retrograda între:
  • 18.04 – 12.05 – AZT Moderato, BRD Medio, BRD Primo şi ING Clasic, adică Pilonul 3, s-ar putea confrunta cu o serie de probleme. Acestea ar putea începe cu câteva zile înainte de intrarea ăn retrogradare, 15.04 şi să dureze circa o zi. Intarea şi ieşirea din retrogradare acţionează asemenea unui spasm. Posibil ca aceste tensiuni să se resimtă şi la nivelul Fondurilor constituite sub semnul Fecioarei.
  • 20.08 – 19.09 – va atinge într-un fel sau altul toate companiile implicate în domensiul pensiilor private. Cel mai puternic însă se vor resimţi Fondurile de pensii private Pilonul 2 constituite sub semnul Fecioarei: ALICO (AIG), BCR, BRD, EUREKO. La fel, şi Pilonul doi ar putea resimţi acest impact poate mai puternic decât Pilonul 2.
  • 10. 12 – 30.12 – fiind sfârşit de an şi moment de bilanţ s-ar putea să apară şi surprizele.
  • Dar cercetătorii au mai observat ceva. Că în momentul în care intra în retrogradare Venus, planetă relaţionată cu finanţele şi manipularea banilor (nu ar trebui să ne mire, doar este stăpână Taurului!), piaţa de capital se redresa, ba mai mult, creşteau valorile, banii se înmulţeau, monedele naţionale se apreciau, tranzacţiile sporeau. Şi cum Venus anul acesta retrogradează între 8 oct – 18 nov. Presupun că pensiile private vor cunoaşte o perioadă de creştere, ca volum şi valoare, în perioada 1.10 - 25.11.
     Revenind la Saturn în opoziţie cu Uranus, să nu uitaţi că Saturn este planeta bancherilor, a băncilor, instituţiilor financiare şi guvernelor iar şturlubaticul Uranus aduce schimbările bruşte, neaşteptate, inovaţia, revolta şi avangarda teritoriilor neexploatate. Această opoziţie care va stârni un imens tumult, o uriaşă debusolare cu efecte în urmărorii 4 – 5 ani, va culmina în august 2010.
    De ce durează acest aspect atât de mult? Pentru că planetele implicate în aspect, sunt planete grele sau transăpersonale. Saturn are un ciclu de 28,7 ani iar Uranus de 84 de ani. Dacă Saturn stă într-un semn aproximativ 2 ani și patru luni, Uranus stă într - un semn de 3,2 ori mai mult decât acesta.
     Pe de altă parte, trebuie luat în calcul faptul că Saturn are o relaţie extrem de tensionată cu Pluto care a debutat în 15 noiembrie 2009 şi va dura până pe 21 august 2010, şi această relaţie se suprapune peste opoziţia Uranus – Saturn tot timpul. Este o perioadă istovitoare şi stresantă pentru că Uranus, exponentul libertăţii şi al schimbării, se va ciocni de rezistenţa şi tradiţia pe care o impune Saturn. Cu Pluto implicat, configuraţia poate repercuta mai ales asupra taxelor şi impozitelor dar poate sugera şi faptul că puterea financiară este în mâna câtorva oameni. Uranus vrea să schimbe politica pieţei de capital şi a investiţiilor, implicit a impozitelor în sens de distribuţie echitabilă a acestora. Saturn spune stop, în ideea că nu este timpul pentru aşa ceva. Toată această luptă astrală loveşte în plan financiar, chiar dacă ştim că cel care va câştiga până la urmă va fi Uranus. De ce spun asta? Pentru că Uranus este talonat strâns de Jupiter, planeta bogăţiei şi a norocului.
     În sfârşit, un alt element de luat în considerare este eclipsa din 11 iulie 2010, în semnul Racului.
     Ea afectează mai ales concepția și contracepția, probleme cu nașterile, cu educația copiilor dar şi industria alimentară, dar poate scoate la lumină scandaluri legate de corupţie, bani şi tranzacţii financiare oneroase, în care să fie implicate persoane şi personaje cunoscute. Poate determina schimbări politice, poate scoate la lumină escrocherii financiare, spălări de bani, trafic de persoane, filiere infracționale în care să fie implicați funcționari publici și guvernamentali, trafic de droguri sau de documente oficiale cu implicări la vârf – consilieri și chiar miniștrii. Posibile proble de navigație, eșuaje și pierderi de nave, defecțiuni ale platformelor petroliere, accidente în care să fie implicate cisterne care transportă diverse substanțe – de la produse petroliere la deșeuri de orice fel, inclusiv cele toxice (mai ales dacă Neptun este într-o poziție delicată). Inundații, deversări greșite de baraje. Afecțiuni legate de stomac și de tractul digestiv.
      Pentru Fondurile de Pensii, este posibil ca eclipsa să aducă o serie de rearanjări a mecanismelor fianciare prin reorganizarea fundamentală a unor structuri administrative dar și prin distribuția parcimonioasă a fondurilor care să ducă la ieșirea din criza economică. Pot fi promulgate legi sau Hotărâri de Guvern care să îngrădească activitatea instituţiilor bancare şi a organismelor financiare. Probabil se va umbla la normele metodologice, se vor cere noi garanţii, vor fi restricţionate investiţiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu