Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

1 mai 2017

Nodurile Lunare schimba semnul

Nodurile Lunare schimbă semnele


Nodurile Lunare nu sunt planete în sens strict astronomic, ci reprezintă puncte sensibile pe ecliptica Pământului; de fapt, locul in care ecliptica Lunii intersectează ecliptica Pământului - orbita Lunii este mai înclinată cu 5 grade față de cea a Pământului, atunci când Luna trece din emisfera nordică şi în cea sudică şi invers. Nodul Nord este numit şi Nodul Ascendent deoarece marchează punctul în care luna traversează ecliptica Pământului de la sudul la nordul celest, iar Nodul Sud, Nodul Descendent marchează coborârea de la nord la sudul celest.
În astrologia vedică, Nodurile Lunare sunt numite Capul  Dragonului - Nodul Nord şi Coada Dragonului - Nodul Sud sau Rahu şi Ketu. Din punct de vedere mitologic vorbim despre motivul Dragonului care încearcă să devoreze Soarele, forţa vitală, şi Luna, forţa emoţională, de altfel, în acest fel se explică și eclipsele.
Toate planetele au noduri, cu excepţia Pământului şi a Soarelui, dar de departe cele mai semnificative sunt Nodurile Lunare. Nodurile Lunare tranzitează un semn în aproximativ 18 aluni.
10 mai 2017 este o zi extrem de importantă, deoarece axa Nodurilor Lunare schimbă semnul, mai exact Nodul de Nord trece din Fecioara în Leu, iar Nodul de Sud din Pești în Vărsător. Ultima dată când am avut Nodurile Lunare în Leu și Vărsător a fost din septembrie 1998 până în aprilie 2000. Încercați să vă reamintiți ce sa întâmplat în perioada respectivă pentru a vă putea da seama cam la ce să vă așteptați până în octombrie 2018.
Tot pe 10 mai avem o Lună plină foarte puternică, la 20 ° Scorpion. De această dată Luna Plină este una transformatoare si poate aduce schimbari pozitive în special pentru persoanele care au semnul Scorpionului în asceniune, adică în partea superioară a temei natale sau au planete în preajma gradului 20 Scorpion sau Taur. Pluto, conducătorul acestei Luni Pline face aspecte bune cu lunația -un sextil cu Luna și un trigon cu Soarele, care ar trebui să acționeze benefic. Într-adevăr energia plutoniană este, de obicei, dificil de digerat, dar de această dată avem șansa să o folosim constructiv.
Mercur, revenit în mers normal, și Uranus încă își dau coate amicale. Să nu uităm, că Mercur a fost susținut o vreme de Uranus și este foarte probabil ca Luna Plină și schimbarea semnelor de către Nodurile Lunare să îl activeze - vă puteți aștepta la observații și la informații neașteptate despre voi! Dacă aveți planete situate la 25 ° Berbec, așteptați-vă ca veștile să aibă legătură cu voi, cu alte cuvinte asteaptați-vă la surpize, chiar plăcute aș avea curajul să spun.
Am avut clienți pentru care perioada schimbării semnului de către Nodurile Lunare să coincidă cu evenimente semnificative din viața lor, dar care nu pot fi imediat sesizate, abia mai tarziu pot fi recunoscute ca puncte de cotitură semnificativă.
Se spune că Nodul de Nord ne trage înainte, în timp ce Nodul de Sud ne trage înapoi, motiv pentru care astrologii consideră adesea Nodul de Sud de prost augur. Dar din perspectivă modernă, la fel ca și în cazul lui Mercur și al altor planete retrograde, această schimbarea a semnului se petrece pe ciclurile de retrogradare ale mai lui Venus și ale lui Mercur încă active, a lui Venus se va încheia pe 18 mai iar al lui Mercur pe 20 mai. Se spune că această întoarcere în trecut are loc pentru a ne vindeca și a ne elibera de multe poveri sufletești, pe deoparte, iar pe de alta și pentru a ne ajuta să fim mai eficienți, cred că este unul dintre cele mai importante aspecte care țin de vindecare și de evoluție.
Casele, din tema natală, în care retrogradează Nodurile Lunare (pentru că ele sunt mai tot timpul retrograde) vor fi afectate și ele într-o oarecare măsură, în fond casa reprezintă câmpul de acțiune în care se desfășoară multe din luptele noastre interioare și existențiale.
Nodul Sud va aduce probleme din trecutul nostru, probleme profund legate de domeniului casei respective, iar Nodul Nord ne va aduce în contact cu oameni și situații care ne vor ajuta să progresăm în domeniul considerat important pentru casa respectivă.

Leul și Vărsătorul – simțirea și rațiunea
 
Axa Leu - Vărsător este o axă a dinamicii de grup și scopul său este de a ne învăța să găsim un echilibru între obiectivul poziției de leader dintr-o echipă și cultivarea egalității între toți membrii echipei. Leul și Vărsătorul sunt capabili să perceapă și să exprime iubirea necondiționată, cu specificația că Leul o trăiește la nivelul inimii, de o manieră personală, în timp ce Vărsătorul o experimentează la un nivel mai abstract și mai intelectual, arătând compasiune pentru Omenire ca întreg. Lecția dacă vreți, a axei Leu-Vărsător este dragostea necondiționată, ceea ce este posibil doar printr-un echilibru între inimă și minte.
Leul este deschis și generos, vrea să-și împărtășească personalitatea unică cu ceilalți și să obțină locul pe care-l merită în grup, dar El este generos pentru el însuși când își dezvăluie inima și se așteaptă să primească dragoste și recunoaștere în schimb. Aici este capacana! Leul poate deveni dependent de recunoaștere și atenție, de dorința de a străluci și de a da căldură celor din jur, fapt care se poate transforma apoi în nevoiea de a fi constant în lumina reflectoarelor. În aceste situații, generozitatea Leului devine extrem de stresantă și de interesată. Cu alte cuvinte, să ne amintim permanent că misiunea celor care au Nodul Nord în Leu este aceea de a urma ceea ce le dictează inima. Leul este jucăuș și spontan, cu un îndemn puternic spre creativitate. Cred că este o adevărată provocare să aflați ce vă permiteți să vă jucați pe voi înșivă și să vă exprimați în mod specific. Leului îi place să-și asume riscuri indiferent de ce cred ceilalți despre el, spun asta deoarece pot avea la un moment dat tendința de a-i ajuta pe ceilalți blocând dezvoltarea propriei creativități.
Energia Vărsătorului are o orientare deosebită, socială, deoarece se identifică cu grupul ca și cum ar fi un întreg unificat. El pune nevoile echipei deasupra propriilor nevoi și vrea să se asigure că structura și legile societății garantează libertatea cetățenilor. Vărsătorul crede cu sinceritate că toți oamenii sunt creați egali și merită viața pe care și-o asumă, dar de cele mai multe ori uită că fiecare persoană este diferită. Prin urmare, în ciuda iubirii sale imense pentru omenire, Vărsătorul poate avea dificultăți în interacțiunile sale cu oamenii pentru că nu identifică individualitatea în cadrul grupului.
Axa Leu - Vărsător, ne învață să arătăm iubirea necondiționată prin echilibrarea celor două abordări: interacțiunea cu oamenii la nivel individual dar și ca grup, la nivel colectiv. Orice abordare individuală trebuie să fie echidistantă față de iubirea universală și față de recunoaștere a statutului de egalitate pentru toți.
Cu Nodul Sud în Vărsător, putem fi preocupați de ideea dacă chiar trebuie să facem parte din grupul respectiv și cu teama că am putea ajunge la un moment dat centrul atenției celorlalți. Deoarece există tendință de a intra în contact cu ceilalți de o manieră detașată, este important să învățăm să ne conectăm la nivelul inimii, să experimentăm bucuria de a relaționa. Conectarea cu copilul nostru interior este cheia dezvoltării noastre spirituale. Apoi, faptul că Nodurile Lunare trec pe axa Leu – Vărsătorm mai semnifică ceva și anume, faptul că vom trăi cu toții o schimbare puternică în ce privește capacitatea de exprimare a harurilor și a talentelor creative, astfel încât să putem fructifica întregul nostru potențial uman.
Nodul Sud în Vărsător aduce libertatea și toleranța față de ceilalți, precum și o aprofundare a noțiunilor legate de Om și Omenire. Vărsătorul este întotdeauna gata să participe la schimbarea și la îmbunătățirea lumii în beneficiul tuturor, având capacitatea de a identifica principalele nevoi ale unei societăți. Capcaa identificată la acest nivel este că ei permit minții să controleze inima și trăiesc totul exclusiv prin abstractizări și idealism. Devine convins că binele general este mai important decât binele indivizilor și poate fi dificil pentru el să-și manifeste compasiunea față de o anumită persoană. De aceea este bine să învețe de la Leu cum să acționeze în funcție de ce le spune inima, să înțeleagă că fiecare Om este unic și merită să fie recunoscut, să aibă în vedere că toți sunt egali din această perspectivă. 

Mesajul acestei schimbări a axei nodale este de a înceta să mai căutăm ceva fără un scop bine definit chiar dacă o facem pentru o cauza corectă, pentru o mișcarea socială sau pentru o anumită comunitate. Ca și în cazul Lunii Negre / Lilith este vorba despre unplerea unui gol interior, doar că, în cazul Nodurilor Lunare vorbim despre un gol generat de detașare și de raționalizare a sentimentelor (Nodul Sud în Vărsător) așa că, trebuie să ne concentrăm asupra propriei nostre creativități și deschideri spre celălalt (Nodul Nord în Leu).
Cei doi conducători ai Nodului Sud - Uranus și Saturn - vor fi în trigon pe tot parcursul anului, până pe 13 ianuarie 2018. Tentația de a rămâne în confortul personal fără să acționăm, de a alege familiaritatea în locul posibilității de a schimba ceva și de a accepta ce ne spune societatea, trebuie să fie depășită acum. Următoarele luni trebuie să strălucim ca indivizi, să ne redescoperim pasiunea și puterea interioară.

     În sfârșit, nu uitați că Nodurile Lunare sunt folosite de astrologi pentru a determina mecanismul și legile prin care se exprimă destinul nostru (Nodul Nord) aducând la lumină talente native neștiute și de experiențe arhivate în subconștientul nostru și cel colectiv (Nodul Sud).  Se spune că oamenii născuți sub semnul aceleiași axe a Nodurilor Lunare sunt ca un trib sufletesc. Au Nodurile Lunare în aceleași semne pentru că au de învățat aceleași lecții.                                                                                                                                       Minerva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu