Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

21 decembrie 2012

Anul 2013:


Planeta sub semnul transformărilor
Aș începe prin a spune că nu este de mirare că au existat și există atât de multe profeții despre evenimente cruciale cum sunt cele care au avut loc pe parcursul anului 2012: o atmosfera marcata de cardinalitate care îndeamnă la acțiune dar parcă nimeni nu știe încotro să o ia, Venus și Marte au retrogradat amândoi în acest an, fapt neobișnuit, de regula într-un an retrogrdează Venus, în celălalt Marte; Jupiter, Saturn, Neptun precum și axa Nodurilor Lunare au schimbat semnele, totul acompaniat de cascada de pătrate, șapte la număr, între Pluto și Uranus pe parcursul perioadei 2012-2017.
Spuneam anul trecut că, odată ce Uranus a intrat în Berbec, vom asista la revolte și mari tulburări civile. Tonul l-a dat Orientul Mijlociu – in Siria continuă confruntările sângeroase, Egiptul este iar în prag de revoltă, Libanul este zguduit și el din temelii, Libia isi cauta drumul inca după executarea lui Gadaffi iar în Europa, am vazut de-a lungul anului demonstrații, revolte și nemulțumiri. Spuneam pe atunci că acesta nu este decât începutul. În 2012 nu va fi mai multă violență decât în 2012, vor mai muri civili, vor mai fi polițiști uciși, de asemenea scandaluri politice și financiare, oamenii se vor convinge că liderii nu sunt cei care credeau ca sunt si vor ieși în stradă clamând schimbarea. Pătratul Uranus - Pluto va intensifica contrastul dintre majoritatea oamenilor care se vor simți trădați, umiliți, tratați nedrept și părtinitor iar cei de la putere vor încerca cu disperare să țină lucrurile sub control și să suprime dorința populației pentru adevăr și competențe.   
Cu Pluto intrat în Capricorn în noiembrie 2008 s-a remarcat o creștere a dezastrelor naturale, iar cu pătratul Uranus - Pluto anticipez dezastre care se vor produce în cele mai neașteptate locuri. Am vorbit despre  dezastre și anul trecut și anul acesta și realitatea a fost mai crudă decât credeam – vezi seria de cutremure din Chile și Christchurch, tsunami-ul și cutremurul din Japonia, inundațiile catastrofale din Europa, taifunul recent dinn Filipine sunt doar câteva.
Cu Neptun în Pești din 4 februarie 2012, aș caracteriza perioada urmatorilor 12 ani drept liniștea dinaintea furtunii. Nu vă lăsați păcăliți de acest aspect, nu cădeți în capcana sentimentului fals de securitate pentru că nu va fi așa. Neptun este maestru al iluziei! Atunci când vom crede că lucrurile s-au liniștit, s-au așezat în matca lor se va întâmpla ceva care are să demoleze eșafodajul liniștei aparente.
Cu Neptun în domiciliu până în 2024, vom vedea că problemele vin în cascadă – politice, sociale, naționale sau sunt centrat în jurul valorii de apă. Nu vor fi inundații mai mari decât înainte, dar se vor intensifica uraganele, tornadele, taifunurile și furtunile neașteptate și am putea asista la orașe care vor dispărea într-o clipită – sa ne gandim numai la uraganele care răvășesc Statele Unite de ceva vreme, la tsunami-ul care a ras Fukushima, la furtunile cu caracter de tornadă de la noi, la ninsorile abundente de parcă ne-am pregăti de o nouă eră glaciară.
Șomajul va continua să crească, băncile vor încerca să lanseze mai multe planuri de salvare iar guvernele vor continua să imprumute mai mulți bani de la varii organisme internationale. Sunt pentru o schimbare a sistemului nostru financiar, care a devenit de necontrolat și inechitabil. Nu este permis ca pentru o datorie de 2000 RONI, o banca oarecare sa vina sa-ti vanda casa pentru care ai muncit o viața pe nimic si sa te arunce in strada iar statul sa nu dispună de o strategie de protectie sociala! Iar criza financiară nu ar trebui sa suprindă pe nimeni, ea se produce odată la aproximativ 40 de ani. 97% din totalul tranzacțiilor financiare au loc pe on line și doar 3% în sumă efectivă! Valoarea banului de hârtie se reflectă în cifrele de pe un ecran de computer! Sistemul financiar nu are substanță. Guvernele pot devaloriza moneda, tăia averea unora la jumatate și mai rău o pot face peste noapte. Acest lucru sa întâmplat deja în țări precum cele din America de Sud, vezi Brazilia și nu există nici un motiv ca aceasta să nu se întâmple și în Europa, priviți la disperarea cu care Uniunea Europeană încearcă să evite dezastrul pe care singură l-a creat.
Un alt aspect asupra căruia m-am oprit la vremea respectiva este recesiunea imobiliară, căderea prețurilor într-o avalanșă de neoprit: apartamente care mai acum 2 – 3 ani se vindeau la 100 – 120.ooo euro, au ajuns la jumătate de preț dacă nu mai mult. Transferul de lichidități și de avere, în general, se produce într-o clipă. Chiar şi unii dintre cei mai bogaţi oameni pot pierde totul peste noapte, vezi Irinel Columbeanu, sau pot pierde sume importante cum  este cazul lui Dinu Patriciu.
Sisteme de finanțare se vor schimba și, indiferent de ce spun experţii că se va întâmpla va fi diferit de realitate. Tot mai mulți oameni vor fi afectaţi. Pensiile nu mai sunt sigure și  unele state vor fi în imposibilitatea de a le plăti atunci când va veni timpul. Companiile de asigurări vor fi pe minus și cei care şi-au plătit primele de asigurare, de bună-credință, poate ajunge în situaţia de a nu mai fi despăgubiţi dacă societatea este în stare de faliment, să ne gândim numai la Societatea de Asigurări Astra cu ce probleme se confruntă, atunci când casa lor este lovită de o calamitate,  tsunami, tornandă sau un incendiu cum li s-a întâmplat unor locatari din Comfort City, după ce blocul în care au locuit a luat foc.
            Cât Jupiter a fost în Taur s-a  pus un accent foarte mare pe băncile și instituțiile financiare. Le-au intrat în conturi sume fabuloase şi câteva luni mai târziu, profiturile au fost pe măsură şi chiar le-au afişat sfidător!  Anticipam chiar şi scandaluri de fraudă financiară! În 11 iunie Jupiter a intrat în Gemeni iar sectoarele care au beneficiat şi vor mai beneficia până în iulie 2013, de influenţele acestui benefic vor fi cele ale comunicațiilor şi telecomunicaţiilor, a noii tehnologii -   calculatoare, telefonie, a media video şi electronică, scrisul, transporturile. Asteptati-va să vedeţi o adevărat explozie de comunicare pe site-urile de socializare, adică toate domeniile de care răspund Gemenii vor cunoaşte o expansiune exponențială.
Această destinație a lui Jupiter îmbunătățește tot ceea ce legat de comunicare. Vom găsi noi modalități şi interesante de comunicare și dar ne vom îmbunătății şi abilitățile noastre de gândire. Nu va fi un accent pe puterea mintii ci asupra modului cum ne vom folosi mintea noastră pentru a ne vindeca noi înşine fără intervenție medicală. Vom asista la salturi în ştiinţă, invenții care vor crește viteza de deplasare, vom călători atât fizic cât și mental.
 Nu va creşte numărul gadget-urilor ci vor îmbunătăţite ca să economisim timp, în schimb vom avea la dispoziţie noi instrumente şi dispozitive mobile de comunicații fără fir, mai multe aplicații; una din formele de tehnică avansată în domeniul cercetării care va cunoaşte un avânt fără precedent va fi în robotică, nanotehnologie și tot ceea ce ajută să economisim timp și energie. Vom avea mai mult timp cu ajutorul acestor dispozitive prin aplicații şi noi modalități de executare tranzacțiilor financiare iar ritmul de viață se va accelera. 
De exemplu, produsele care folosesc nanotehnologia vor deveni mai răspândite. De exemplu, în materiale de întreţinere a curățeniei, aţi văzut au apărut spray-uri de toaletă, de baie şi de bucătărie care pot fi pulverizate pe suprafeţele de lucru odată iar apoi timp de trei luni sau mai mult, rămân curate. Imaginați-vă cum este având un asemenea spray sa nu mai ai probleme cu curăţatul toaletei. Am putea avea un comutator cu amprentă vocalică la sistemele de plăți virtuale. În loc să mai folosim carduri de credit sau de debit, săavem ataşat un dispozitiv la smartphone care să ne permită să plătim pentru ceva imediat. Aşteptaţi-vă remarcaţi o creștere uriașă în nori de informare digitală. La un moment dat muzica, televiziunea, filmele și cărțile vor fi accesate prin serviciile de abonare digitală. Vor începe să se conecteze în moduri noi și vom știi mult mai multe unul despre celălalt.
Dar Jupiter guvernează sistemul juridic, astfel încât cu tranzitul prin ​​Gemeni să ne așteptăm la noi legi adoptate rapid și care le înlocuiesc la fel de repede pe cele vechi. Nu vă bazaţi însă că legile noi vor rămâne valabile zeci de ani. De exemplu, în multe țări occidentale legea este de partea chiriașului şi nu a proprietarului. Guvernul ar putea schimba această lege și să-l avantajeze pe proprietar. Sau legea care reglementează ocuparea forței de muncă s-ar putea schimba radical. De exemplu, legea care favorizează angajatul să-şi poată cere drepturile de la angajator la tribunal să se schimbe într-o clipă. Educația și învățământul, de asemenea, vor fi subiecte fierbinți şi vom asista la confruntări dure între unii care doresc ca totul să rămână neschimbat şi cei care doresc felxibilitate şi accesabilitate.
Deoarece Gemenii stăpânesc mâinile, abilitățile manuale vor reveni în actualitate. Artizanat, desen, tamplarie, dactilografiere, muzica, masaj va creşte numărul celor care vor dori să se întoarcă la munca pământului, să se ocupe de grădinarit, de legumicultură, pomicultură, apicultură ş.a. Orice acţiune care implică mâinile și modul în care le folosim vor fi îmbunătățite. Inclusiv partea de protetică se va afla sub semnul revoluţiei digitale, protezele de mâini şi de picioare vor fi perfecţionate într-atât încât vor suplini cu succes membrele amputate. Se vor vedea progrese și la persoanele care au dificultăți în a vorbi -  dislexie, dispraxie și alte provocări de învățare, autism. 
Proliferarea jocurilor creative va duce la folosirea acestora nu doar pentru distracție, ci și pentru educație și învățare. Vom sesiza o creștere uriașă a numărului invenții și cereri de brevete și drepturi de autor. Este un moment prielnic pentru ca oamenii să-şi unească forţele pentru a provoca schimbări uriașe la nivel planetar. Jupiter în Gemeni dezlănțuie puterea mintii. Să ne asigură că îl folosițim bine și în avantajul nostru.
- va urma -

2 comentarii:

  1. Foarte frumos si clar explicat! Poti sa ne spui ceva si despre activitatile de turism? ;) Multumim, Minerva!

    RăspundețiȘtergere
  2. Senzationala ... ca de obicei! Oricine citeste mateialele pe care le publicati, le si intelege. Sper ca tumultul care ne inconjoara sa se amelioreze incet, incet. Multumim frumos pentru postari.

    RăspundețiȘtergere