Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

28 decembrie 2012


Anul 2013

Mai întâi trebuie să fie rău ca să înţelegem ce este binele...
(continuare)
Din 5 octombrie 2012, Saturn a schimbat semnul, a trecut din Balanţă în Scorpion. Multe Balanţe au respirat uşurate, deşi pentru Saturn semnul este o adevărată binecuvântare fiind semnul lui de exaltare!
În perioada cât a fost în Balanţă s-a putut observa că majoritatea problemelor s-au centrat pe ideea de egalitate socială, egalitate financiară, egalitatea între oameni, egalitate, egalitate...încât termenul a ajuns o obsesie care s-a înşurubat bine în subconştientul colectiv.
            Industria, de orice fel ar fi ea şi care stă sub semn saturnian tinde sa să se limiteze, să fie restricţionată ba chiar să intre în cădere liberă. Cu Saturn în Balanţă au fost vizate industria produselor cosmetice, cea a bijuteriilor, industria confecţiilor si a modei, industria uşoară, în genral,  dar şi Parlamentele ca promulgatoare de legi.
Cu Saturn în Scorpion sunt vizate toate aspectele care ţin de sigurnaţa personală şi naţională, de securitate cu tot ce implică noţiunea, de poliţie, de sistemul de asigurări, de industria înmormântărilor pentru că la noi acest segment este o adevărată artă, de bănci şi instituţii financiare. Aţi văzut, nu au trecut nici două luni de când Saturn a intrat în Scorpion si deja au ieşit la iveala două scandaluri vizând lumea bancară – cea a creditelor in sistem suveica si cea a subminării puterii bancare de către însăşi domniile lor, bancherii.
            Apoi, Saturn este în recepţie mutuală cu Pluto din Capricorn. Asta înseamnă ca Saturn se află în semnul stăpânit de Pluto, iar Pluto în semnul stăpânit de Saturn. Poziţia este similară cu o fuziune a două energii deloc asemănătoare dar la fel de puternice,  aspect deloc uşor de suportat. Teamă mi-e că tentativa de a restabili o ordine financiară dată peste cap de restricţiile impuse de guvernul Boc, pentru că USL-ul va trebui să-şi respecte promisiunile, va aduce ţara în pragul unui colaps economic cu consecinţe greu de cuantificat, mai ales că la nivel global vorbim despre CRIZĂ! Da, pensiile se vor mări cu 4 % de la 1 ianuarie, dar de fapt ştiţi ce ascunde această creştere? Mărirea preţului unitar la gaze, la curentul electric şi a produselor agro-alimentare cu tot TVA-ul menţinut la 9 % pentru alimente. Scumpirile au fost anunţate iar dacă mergi la piaţă constaţi cu stupoare că preţurile de acum câteva săptămâni au explodat pur şi simplu. Vor fi mulţumiţi pensionarii? Vom vedea. 
           Mare scandal mare cu pensionarii militari că li s-au tăiat din pensii, dar vă întreb eu ce a făcut acel militar pentru mine sau pentru dvs. în plus faţă de ce au făcut ceilalţi ca să aibă parte de un statut preferenţial, mă refer la cei care au purtat uniformă pentru că ştiau ca au un viitor călduţ, că există nişte avantaje ab initio şi totuşi le-au fost ciuntite? Care drepturi? Majoritatea celor carora li s-a taiat din pensie, au rămas cu cel puţin 1300 dacă nu 1500 RON sau chiar 2000 RON. Ce să spunem de cel care are o pensie după 41 de ani de muncă, cu studii superioare care are intre 600 si 1000 RON?! Ce a făcut militarul în plus faţă de medicul care se bate cu moartea în fiecare clipă sau cu dascălul de vocaţie care nu iese de la clasă până când copilul nu pleacă lămurit asupra a ceea ce a invăţat? În timp ce medicul şi profesorul o târşâie de azi pe mâine, unora le mor oamenii pentru că nu sunt medicamente sau pentru că avem un sistem medical la pământ, celorlalţi li se împuţinează elevii la clasă datorită abandonului şcolar pentru că familia nu mai are putere să susţină şi educaţia, militarii primeau bani pentru haine, bani pentru hrană, bilete de odihnă gratuite ş.a.?! S-au expus va fi replica unora, iar eu nu pot decât să spun că s-au expus pentru că aşa au vrut, nu entru că au fost obligaţi. Fiecare şi-a decis soarta! Şi de când există sindicat în armată? Să fiu bine înţeleasă, nu am nimic cu ARMATA, şi poate unii îmi vor vorbi despre cei incartiruiţi şi plecaţi la mii de kilometri în cine ştie ce zona fierbine iar eu le răspund că şi acest patriotism este discutabil pentru că în spatele deplasărilor cu lunile în zonele de foc, stau salariile în euro; am putea crede că acei oameni au ajuns să-şi vândă viaţa pentru câteva mii de euro ca să poată pune o bucată de pâine pe masă celor dragi dar nu este chiar aşa, iar dacă tot vorbim despre egalitate atunci să fie egalitate, banii tăiaţi să meargă spre schimbarea unor sisteme ruginite, înţepenite în practici bolnave şi neloiale! 
          Ne mor copiii cu zile şi părinţii bolnavi, soţii şi soţiile pentru că un medicament oarecare nu există în spitale, farmaciile sunt goale, pensiile şi salariile se împart ca să asigure ziua de mâine, iar distribuitorii de medicamente şi importatorii fac legea pe banii contribuabililor din sănătate;oamenii sunt alungaţi din casele pentru care au muncit o viaţă pentru că nu mai pot să-şi plătească datoriile iar băncile cu neruşinare au început să intre în conturile cu alocaţiile copiilor, deşi nu au acest drept, numai ca să-şi recupereze banii! De ce? Pentru că ne este frică de SCHIMBARE şi nu avem curajul să punem piciorul în prag. Bătălia pentru ciolan este foarte mare aşa că să nu ne aşteptăm ca alţii să se gândească la noi dacă nu o facem noi înşine! Deci, cum am putea descrie mai bine blocajul financiar?
         Un coleg îmi spunea, achită-ţi ratele înainte de a intra Saturn în Scorpion. Din nefericire nu am cum pentru că am credite până în 2020. Mă gândesc ce se va întâmpla când muntele datoriilor personale şi naţionale se va surpa îngropând în avalanşa ce va urma, un întreg sistem de valori. (Acolo unde există!) Pentru că Saturn odată intrat în Scorpion va începe să facă ordine. Am mai spus şi repet, USL-ul a dorit să ia totul, a mizat pe ura celor obişnuiţi să ceară şi să primească, dar cred că a scăpat din calcul exact componenta astrologică sau lucrează cu astrologi superficiali. Pentru că trebuiau să ştie că cel puţin doi ani şi jumătate problemele vor creşte în progresie geometrică şi că oricât vor încerca să-şi acopere greşelile, Saturn îi va da în gât, ca să folosesc un termen de stradă. Cu cât vor încerca să astupe golurile create cu atât vor apărea mai multe. Nu sunt artizanii ultimelor alegeri şi dacă se culcă pe urechea asta, fac o mare greşeală. Câştigul lor se bazează pe o mică ecuaţie pro care, de fapt, este contra – majoritatea din 42% din câţi s-au prezentat la vot. Adica vreo 3 milioane si ceva din cele 7, 5 pe care le clamau la Referendum. Mie mi se pare un regres şi nu un progres. Adăugaţi si frauda intelectuală cu concursul mai multor televiziuni, pentru că să fim serioşi, cel putin 8 dacă nu 12 % din voturi au fost furate sub o formă sau alta. Jupiter în conjuncţie cu Luna neagră şi în pătrat cu Mercur din temele astrale ale celor care s-au înfruntat exact despre asta vorbeşte – manipulare, minciună, ocultare şi măsluire. Iar Saturn şi Pluto nu vor ierta aceste abateri, veţi vedea!
Saturn în Scorpion vorbeşte despre răfuială, despre taxarea unor lucruri făcute anapoda dar mai ales, va scoate la iveală FRAUDA. De orice fel este ea. Aminteam mai sus de scandalurile financiare de la noi, staţi liniştiţi, că vom mai auzi şi altele deoarece Saturn se află pe axa financiară a României, urmează să aflăm ceva şi despre fraudele din asigurări, din industria medicamentelor care dau dependenţă, despre lumea drogurilor care din subteran a ieşit la suprafaţă şi se întinde la niveluri înalte.
            Problemele psihice vor pune la îndoială conduita unora. Există milioane de oameni, mai ales tineri, care joacă jocuri virtuale iar eu cred că România se va confrunta cu un val de probleme de natură psihologică, fără precedent, care vin dinspre aceste persoane care nu știu să mai facă diferența între bine și rău. Jocurile violente, care vorbesc despre mutilare și moarte într-o realitate virtuală au început să iasă în lumea reală - vedeţi cazul Brevik sau Lanza, primul a impuscat peste 90 de persoane, al doilea 22 si amândoi jucau asemenea jocuri aşa zise strategiceş pe calculator, nu au mai făcut diferența dintre fantezie și realitate. Unul orbit de segregare, cel de-al doilea de inadaptare. Jocurile pe calculator ca și televiziunea sunt realității virtuale care denaturează percepția, iar acest lucru va duce la probleme sociale grave.
            Cu Saturn în semnul sxualităţii vom vedea delincvenții sexuali pe stradă, repetând actele teribile pentru care au fost întemniţaţi, în timp ce efectivele celor care ar trebui să ne apere sunt într-o scădere vizibilă, tot din raţiuni financiare, bineînţeles, veţi spune. Şi da şi nu. Este vorba şi despre restricţii financiare, dar este vorba şi despre oameni. Nimeni nu vrea să îşi mai expună viaţa pentru un salariu de mizerie, ba mai mult când sunt puşi în situaţia de a aplica legea constată că infractorii au mai multe drepturi decât ei şi riscul de a ajunge colegi de celulă cu aceştia este foarte mare. Nu sunt suficiente închisori pentru a-i închide aşa că tot singuri va trebui să învăţăm să ne protejăm. Va trebui să ne asumăm mai mult responsabilitatea pentru viețile noastre, nu să ne bazăm pe ideea că are guvernul grijă de noi. 
Vorbim despre relaxare fiscală? Nu cred, pentru că ziua scandenţei a sosit, ceea ce ni se dă, ni se va lua sub o formă sau alta pentru că guvernul va încearca cu disperare sa ramburseze datoria externă. Şi cum Uranus guverneaza Internetul şi calculatorul, iar Capricornul hotărârile de guvern în tentativa de a scoate bani dar şi de a pune limite liberei exprimări, vor impune taxe pe servicii până nu demult, gratuite. 
Se va intensifica sentimentul xenofob împotriva celor refugiaților ilegali care fug din calea razboiului intr-o Europă blocată financiar, inecată inundații, pârjolită de incendii devastatoare şi secetă, în căutare de locuri de muncă și de securitate. Cum depresiunea economică este una severă şi locurile de muncă vor fi din ce în ce mai puţine, iar nou-veniții vor fi invinuiţi pentru creșterea criminalității și a consumului de droguri dar și pentru degradarea sistemele de servicii sociale, sănătate și bunăstare. În 2011, unele țări europene, printre care Danemarca și Franța, au stabilit restricții de frontieră, chiar dacă acest fapt eludează Acordul Schengen care permite libera circulaţie în cele douăzeci și cinci țări membre UE, și anticipez că vor mai fi țări care vor impune restricţii în ideea de a opri imigraţia. Nicio problemă veţi spune, ne primesc ţările nordice, de acord, dar aşa cum se întâmplă mai frecvent, românii vor fi primii învinuiţi de problemele care vor apărea.
Cu Neptun în Peşti, am putea crea un univers paralel. Unii se vor abstrage din realitatea tragi-comică imediată, preferând să nu se mai gândească la greutăţi şi stres, vor alege să ducă o viață simplă, cu nevoi materiale minime. Vom observa cum tot mai mulţi semeni vor dori să-şi cultive singuri hrana, să-şi creeze surse de alimente proprii și să ducă un trai mai mult decât simplu. Se vor retrage din societate, pentru că s-au săturat de binefacerile civilizaţiei şi vor dori o viață mai simplă, mai detaşată. Ar putea să se retragă în comunități, cum am văzut că se întâmplă deja în alte părţi ale lumii, unde să trăiască alături de oameni care au idealuri similare.
Unul dintre lucrurile minunate care ar putea să se întâmple în următorii zece ani ar fi o renaștere, apariţia unui nou curent în arte. Acest lucru va fi o perioadă propice pentru creatori - muzicieni, actori, compozitori, artişti plastici și artiști de orice fel. Pentru că atât de mulți îşi vor pierde bruma de avere peste noapte încât singura soluţie va fi sa îşi reevalueze prioritățile în viață. Artiștii, muzicienii, actorii, pictorii, arhitecţii, animatorii îşi vor câștiga popularitatea prin faptul că vor promova plăcerea simplă, catartică, purificatoare nu moralizatoare și vor dori să se conecteze la un nivel mai profund şi mai semnificativ cu Universul.
Crearea unei societăți cu o vibrație mai înaltă și cu un destin echitabil şi echilibrat pentru toți va implica o schimbare de conştiinţă. Iar pentru realizarea acestui deziderat se va lucra în două planuri paralele - individual și colectiv. Cât va mai dura până vom observa aceste schimbări? Dar ele se produc deja! Putem evolua la un nivel superior? Cu siguranţă, da. Pluton în Capricorn poate induce teama de autoritate dar să nu uităm că Uranus este în Berbec - o oportunitate pentru ca masele de oameni să pornească într-o direcție neexplorată încă, o direcţie care ar putea aduce prosperitate și corectitudine pentru toți cei implicaţi. Şi nu este o utopie! De astă dată nu mai este o utopie pentru că avem toate pârghiile să facem aceste schimbări.
Este nevoie de un nou sistem de relaţii sociale, pentru ca fiecare persoană să poată avea șansa să-şi pună în valoare potențialul, să beneficieze de educație și să aibă acces la sistemele de sănătate și de protecţie socială. Încă putem crea o lume mai bună pentru noi înșine și pentru copiii noștri chiar dacă acuma trăim intens senzaţia că este haos.  

6 comentarii:

  1. Adorabil articol. Multumesc si totodata felicitari pentru el, draga doamna Minerva. tare va mai iubesc si pentru asemenea articole. Otilia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Detaliat, frumos expus...ati gandit mai repede decat ati putut sa scrieti, nu-i asa? Va multumesc mult, doamna!
    Nu ati putea oare sa mai insistati o idee pe ultima parte? Asa cum ne subliniati mai sus, "...un nou sistem de relatii sociale"... este o utopie. Eu insami, stiu sigur ca peste ani, asa cum arata harta astrala pt Romania, se va trai cumva...impreuna, intr-un fel de loc special amenajat, unde fiecare va face pentru celalalt gesturi pe care acum - in zilele acestea - nu ai curajul sa le spui oamenilor de teama de a nu rade de tine. Totusi, eu nu am atata experienta in analiza hartilor. De-aceea va rog, daca se poate, sa aratati care este acel "nivel superior" de care faceti vorbire.
    Va multumesc si va doresc un an mai bun decat 2012. Va mai doresc tot ceea ce-mi doresc si mie - cum zice maestrul Florin Piersic - s-apoi mie sa stiti ca-mi doreeeesc!
    angela_mol, 03.01.2013

    RăspundețiȘtergere
  3. Va ganditi la un sistem de tip kibutz? Nu, eu nu asa vad lucrurile, mai de graba fiecare va face pentru sine atat cat are nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Momentul in care nu va mai prima interesul personal ci cel cosmic, nu spun colectiv pentru ca ma refer in mod special la cea de a trei forma de constient, cel cosmic (după cel individual si cel colectiv), cand vom percepe legatura cu Cosmosul nu ca teorie ci ca practica si sunt deja care netezesc aceasta cale prin renuntarea treaptata la sine, prin meditatie si reculegere...sa stiti ca multi dintre cei care s-au retras in ultima vreme, pe la manastiri, de fapt, asta fac...netezesc o CALE.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru raspuns...cred totusi ca sunt foaaarte putine...exteem de putine persoane care ating in acest moment starea despre care amintiti mai sus. Bunul Dumnezeu stie cat de accelerat va fi procesul acesta, insa tind sa cred ca vor mai trece cateva generatii bune, pâna sa ajunga omenirea in faza de sublimare a sentimentelor...a starii de trezvie- cum o numesc duhovnicii, sihaştrii, călugării.
    Din pacate, in jungla aceasta ( lumea in care ne zbatem) este atat de greu sa decuplezi si sa fi tu doar cu linistea ce ti-o ofera nemarginirea! Desi romanii ar trebui sa caute "interesul cosmic", am deseori sentimentul ca se salbaticesc...se dezumanizeaza din cauza nivelului de saracie si lipsa de educatie la care i-au adus proştii administratori ai tarii. Ma gandesc de multe ori ca toata conjunctura astrala le da parca lectii...îi supune la niste cazne dureroase pe români mereu şi mereu, nu ştiu pînă când. Mă doare sufletul pentru copiii noştri, pentru nepoţii ce vor veni... Vorbind la modul ideatic, utopic - din nou, aş aduna intr-un spaţiu mare toate femeile din ţară şi le-as ţine lecţii despre cum să procedeze astfel încât să se schimbe totul...de la familia lor, la familia extinsă pe care eu o numesc România. Lecţii de religie, de istorie, de rugăciune (femeia româncă a uitat să se roage şi a uitat cum să se roage), de bune maniere, de renunţare, exerciţiu de iubire pentru familie. Dar să nu fiu intolerantă, nu doar femeia româncă a uitat...toate femeile au fost aproape obligate să uite, din cauza stilului de viaţă instaurat în lume - asta pe scurt, fără să detaliez. Barbaţii au ajuns o specie deteriorată din toate punctele de vedere, iar femeile nişte egoiste şi iresponsabile.
    Atunci...cum să aşteptăm acea iubire de tip agapae, de la cine spuneţi d-voastră că va apărea interesul cosmic?
    Vă mulţumesc pentru faptul că-mi arătaţi cu atâta inocenţă - asemeni unui copil- că încă există persoane care-şi doresc, aşa cum îmi doresc şi eu, altceva pentru omenire. Să sperăm că ne va ajuta Universul şi toţi "locuitorii" lui.

    RăspundețiȘtergere