Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

18 septembrie 2012

Capacitatea de a ne materializa visele?!


                             Ciclul retrogradării jupiteriene:
·         11 iulie 2012 - Jupiter a intrat în zona de penumbră – 6 gr 19. 
·         05 octombrie 2012 - Jupiter intră în retrogradarea propriu-zisă la ora 15: 32, ora Bucureştiului, din 16gr22 Gemeni. 
·         29 ianuarie 2013, în jurul orei 13:39, ora Bucureştiului când Jupiter ajunge în staţia de unde va intra în mers normal, adică va ajunge iar la 6gr19, moment în care a început să frâneze. 
·         25 aprilie 2013 - Jupiter va trece peste 16gr22 Gemeni şi încheie ciclul retrogradării.


Pe 5 octombrie, după prânz, Jupiter va intra în retrogradare, din gradul 16gr22 Gemeni, grad pe care se chinuie să-l atingă din 11 iulie când a început să-şi încetinească viteza de rotaţie în jurul proprie axe, pregătindu-şi retrogararea. Această încetinire a făcut ca în aproape trei luni Jupiter să parcurgă, 10 grade, aparent înapoi, datorită frânării, la 6gr19 Gemeni. Pe 30 ianuarie
Şi să ajungă abia la 16 gr 22 , până pe 30 ianuarie 2013, când va reveni la staţia de oprire din Gemeni, 6 gr 19. Perioada de retrogadare propriu-zis va dura până la gradul 16 şi 22 de minute, grad pe care îl va depăşi în mers normal pe 30 aprilie 2013 când se va încheia ciclul retrogadării jupiteriene.
Acesta este un ciclu regulat care are loc la fiecare 13 luni, iar durata sa este de aproximativ 4 luni. În timpul mișcării retrograde, oferta jupiteriană din mers normal - fericire, bogăţie, convingerile noastre filosofice sau religioase ori capacitatea şi dorinţa noastră de studiu,  pot fi sursă de introspecție și la care va trebui să fim  atenţi deoare circumstanțele par karmice în esenţa lor, este vorba, totuşi, despre o retrogadare, nu? 
Jupiter retrograd poate aduce la lumină calități mai puţin plăcute, dacă se poate spune aşa, mai de grabă le-aş numi defecte ascunse, cum ar fi veşnica nemulţumire sau, dimpotrivă, să ne mulțumim cu ceea ce avem şi să trăim acea senzație de fericire, mulţumiţi cu ceea ce avem, indiferent că este bun sau rău, egoism şi lăcomie, extravaganță şi răsfăț peste măsură, stări de gelozie nejustificate, de invidie, dar şi zel, ipocrizie sau dogmatism religios ori moral. Dacă vreuna din aceste trăsături se accentueayă sau se exacerbează în această perioadă,  este un semnal că aveți ceva de lucru la capitolul echilibru, sub toate formele sale. Ce valori pot înlocui familia și prietenii când se pune problema să câştigi? Dacă suntem prea generoşi, dând mai mult celor care nu merită şi primind puţin în schimb? Oricare ar fi problemele cu care ne vom confrunta, că ţin ele de noi, de nevoile noastre interioare, de sistemul axiologic sau vin din partea altor persoane la care nici nu ne gândim, scopul este acela de a creşte spiritual, de a învăţa  şi de a regăsi fericirea interioară.
Acum, dacă privim harta momentului pentru unii ar putea fi un şoc. Mulţimea de pătrate au făcut să-mi fugă şi mie ochii, mai ales că vedem nu una ci două Cruci Cosmice care se formează între conjuncţa Lună Neagră (Taur 28gr13, decanul lui Saturn, duadul Berbecului) – Nod Sud(Gemeni, 2gr35,decanul lui Mercur, duadul Gemenilor) – Venus (Fecioară, 2gr38, decanul lui Mercur, duadul Fecioarei) – conjuncţia Nod Nord (Scorpion, 28gr13, decanul lui Lunii, duadul Balanţei) – Marte (Scorpion, 28gr53, decanul lui Lunii, duadul Balanţei ) – conjuncţia Neptun (Peşti, 00gr43, decanul lui Neptun, duadul Peştilor)Chiron (Peşti, 5gr44, decanul lui Neptun, duadul Gemenilor), una este în semne mutabile şi una în semne fixe dacă priviţi atent, dar şi un trigon frumos între Soare (Balanţă, 12gr42,decanul lui Uranus, duadul Vărsătorului) – conjuncţia Lună (Gemeni, 12gr34, decanul lui Venus, duadul Balanţei) / Jupiter (Gemeni,16gr22, decanul lui Venus, duadul Balanţei) – Ascendetul momentului intrării în retrogradare (Vărsător, 14gr21, decanul lui Mercur, duadul Racului), în semne de aer, ceea ce sugerează că, cu diplomaţie şi analizând cu atenţie fiecare situaţie, vom găsi resursele să depăşim dificultăţile care vor apărea. Şi spun asta pentru că Jupiter, în momentul intrării în mers aparent retrograd, străbate constelaţia Orion şi trece peste o stea extrem de norocoasă, Rigel, o stea cu calităţi jupiteriene care aduce bogăţie, nu neapărat materială, fericire, generozitate. Vivian Robson vorbeşte despre această stea, în mod special şi spune că anunţă o rezolvare juridică extraordinară sau o recunoaştere ecleziastă glorioasă, multe călătorii, beneficii în afacerile externe şi este favorabilă căsătoriei. Pentru a avea toate acestea, însă, trebuie să găsim remediile cu care să contracarăm slăbiciunile lui Jupier de care aminteam ami sus şi dacă nu putem singuri, vor fi dintre cei care ne vor ajuta să le găsim.
Marea Cruce Cosmică are un caracter personal, deci în funcţie de tema astrală a fiecăruia, şi implică relaţii contagioase cu Luna Neagră conjunctă cu Nodul Sud, Marte şi Venus, după cum se poate observa. Conjuncţia Lună Neagră – Nod Sud este cea care aduce accentul karmic mai, ales în relaţiile de comunicare cu cei apropiaţi. Am putea spune că şi Luna, în aspect separant, este conjunctă cu Luna Neagră şi în privinţa ei, accentul se mută pe relaţiile de familie. Luna traversează Pleiadele şi este în acelaşi loc în care era şi la eclipsa totală de Soare din mai anul acesta.
  În opoziţie, sunt Neptun şi Kiron. Interesantă combinaţia de înţelepciune ocultă dar şi de iluzie şi curăţarea de otrăvurile lichide, vindecarea chironiană. Atenţie, otrăvurile lichide nu înseamnă neapărat o otravă lichidă, vorbesc la figurat deşi nu aş exclude otrăvirile accidentale! Dacă vă aduceţi aminte, eclipsa din mai conjunctă cu Pleiadele vorbea ceva despre tristeţe, lacrimi, inimi frânte sau suflete prea deschise, empatice, uşor de rănit, dar şi despre compasiune şi revanşă. Posibil ca acum să trecem la contabilizări de care deocamdată nu ştim.
Luna Neagră în opoziţie cu Marte poate provoca furia de a vedea năruite anumite planuri, dar şi izbucniri temepramentale şi emoţionale când abuzul psihic al iubiţilor, al şefilor, al celor din familie sau a unei naţiuni extrem de stresate, ajunge la paroxism – vezi situaţia din Libia, când un filmuleţ aparent fără mesaj a stârnit mânia lumii musulmane sau situaţia din Golful Persic, escaladarea tensiunilor dintre Iran şi Israel sau dintre China şi Japonia, catalizată de interesele altor state, nicidecum a celor implicate.
 Venus în opoziţie cu Neptun poate face sa fim mai sensibili ca de obicei, iar problema retrogradării lui Jupiter se va regăsi la fiecare nuanţate în funcţie de personalitate dar şi de tema natală. Mulţi se vor simţi folosiţi, înșelați în aşteptările lor sau înșealăm noi în cele mai neaşteptate moduri şi situaţii – fraze aruncate la întâmplare, proproziţii sau idei neterminate şi de aici înâelege fiecare ce vrea! Şi chestia asta funcţionează în ambele sensuri. Dacă realizaţi că fără să vă daţi seama profitaţi de alţii mai slabi schimbaţi atitudinea şi comportamentul faţă de aceştia, căutaţi altceva! Venus înseamnă pace, dragoste si bani, cum să prețuim și să dăm ca să primim afecțiune, dar atenţie, ea este şi o zeiţă a războiului, a revoltei din fiecare, iar sub presiunea lui Marte, a Lunii Negre, a Nodului Sud şi a lui Neptun face să ne simţim vulnerabili și folosiţi, uşor de manipulat şi forțaţi să ripostăm. 
    Mai există un aspect care, pe mine una, cel puţin, mă interesează. Trigonul dintre conjuncţia Mercur (Scorpion, 00gr10, decanul lui Pluto, duadul Scorpionului - să regăsim oare, mental, forţa de regenerare interioară?!) – Saturn (Balanţă, 29gr57, decanul lui Uranus, duadul Fecioarei – soluţii diplomatice neaşteptate? Metode medicale non-invazive noi? Noi surse de energie? Orice este posibil!) şi conjuncţia Neptun – Chiron. Cu Neptun şi Chiron implicaţi, s-ar putea să avem perspectiva practică pentru a ajunge la un rezultat dar şi capacitatea, neortodoxă, de a ne materializa visele.
    Pe de altă parte, conjuncţia Mercur – Saturn face un sextil cu Venus aduce respectul de sine şi capacitatea de a comunica orice nemulţumire, fără să jignim, cu tact şi înţelepciune şi, nu în final, dragoste. 
     Interesantă este şi relaţia lui Jupiter cu Ceres(Gemeni,16gr36, decanul lui Venus, duadul Balanţei) cu care primul era în conjucţie în momentul începerii ciclului retrogradării. Ceres ca exponentă a ideii de hrană, hrănire, alimentaţie are printre prerogativele sale culturile agricole, dar şi propria cultură spirituală şi cultul propriei persoane, deci o atenţie sporită la ceea ce mâncăm, decizia bruscă şi neaşteptată de a dori să ne schimbăm modul de alimentaţie, în ideea de a fi mai sănătoşi, Neptun ajutând la elimarea toxinelor din organism şi fără lăcomia jupiteriană. Ar fi o explicaţie pentru avalanşa de diete despre care se vorbeşte pretutindeni – presa scrisă, televiziuni,între prieteni ş.a. Apoi, Ceres este cea care veghează asupra relaţiilor de familie, în special, între părinţi şi copii dar şi asupra familiilor aflate în impas – relaţional, financiar, subzidenţă etc.
Exista în acel moment, o empatie extrem de puternică şi care se va resimţi pe tot parcursul ciclului retrogradării jupiteriene, între Luna din Berbec şi Venus și Ceres din Gemeni şi pe care am putea-o traduce prin tipurile de relații care ne-au ajutat, şi ne ajută, să găsim răspunsuri la problemele cu care ne-am confruntăm sau ne vom confrunta, să-i ajutăm pe cei care se confruntă cu diverse blocaje de acest tip. Întra-adevăr, această relaţie poate fi sursa unor drame afective, dar şi cheia pentru eliberarea şi creșterea spirituală sau pentru găsirea unei noi căi spre fericire.

3 comentarii:

  1. Va citesc cu deosebit interes de ceva vreme, de cind v/am descoperit saitul. Am sa fiu directa, cu o intrebare. La 30 ianuarie 2013, deoarece incepe stationarea pe 29 ianuarie 2013, cum il interpretez pe Jupiter, retrograd sau nu? Va multumesc din suflet daca va aruncati ochii si pe intrebarea mea, cu deosebit respect, Otilia. P.S. In ziua respectiva, de 30 incepe anul astrologic anual pentru mine. Da, cred ca am o eroare la programul astrolog 32. Duora orele 15,32 oct., Jupiter inca este retrograd in programul meu. De asta nu intelegeam cum de era retro in 30 ian 2013. Am o problema, nu stiu sa-i fac corectia. asta e.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar daca Jupi iese din retrogradare, abia dupa ce se va incheia ciclul retrogradarii vom scapa de influentele lui Jupi retrograd, mai precis pe 25 aprilie 2013, bineinteles mai atenuat, dar se vor resimti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult, doamna Minerva. Cu respect deosebit, otilia.

      Ștergere