Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

13 iulie 2012

O generatie care nu merita sa fie ignorata!Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! – aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul – eu le spun doar atât – RUSINE! Ruşine tuturor!
Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!
Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!
Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificată cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa!
Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!
Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!!
Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pefacebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???
Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de latitularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!!
Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc!
Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!”.

6 comentarii:

 1. Te imbratisez cu mare drag,am citit cu lacrimi in ochi,cresc doi nepotei,de care ma ocup ca bunica,singura.Iti scriu,pentru ca cel mare a terminat clasa a VIII-a,pe locul II, dar acest an a fost un calvar din toate punctele de vedere,privind absolvirea clasei a VIII-a si inca nu s-a terminat,urmeaza "repartizarea"la licee...
  In timpul anului,in momentele cand il verificam la teme,imi spunea:de ce sa invat?pentru ce?,tu nu vezi ce e la TV? si ce e in tara?ce faci cu studiile in tara asta?? De fiecare data,i-am spus ca invata pentru el,nu pentru "desteptii" din sistem.Iti multumim pentru curajul de a scrie ceea ce altii nu au curaj nici sa gandeasca...inca!

  pupici de la toti trei

  Ileana,Paul si Felix

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va imbratisez si eu si sa puna mana pe carte, ai carte ai parte, nu este intamplator acest proverb si nu intamplator face parte din ereseul nostru.

   Ștergere
 2. Buna ziua si va multumesc,

  pentru ca aveti curajul sa spune-ti lucrurilor pe nume , pentru ca prezentati realitatea noastra romaneasca dureros de adevarata, pentru ca acesti tineri NU merita ceea ce ei le dau, pentru ca aceste fete tinere frumoase , destepte care isi doresc un viitor curat sa fie racolate si obligate sa se prostitueze de catre o femeie care a avut norocul dar si pacatul sa fie d-na Marta( merita sa arda in Iad aceata fiinta).

  Si un sfat minunat suflet, ai grija de tine.Mana lor e lunga si distrugatoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E drept mi s-au cam inchis portile pe la televiziuni, dar nu ma sperie...

   Ștergere
 3. O şcoala DE şi PENTRU mame, la modul cel mai serios? A creşte un animăluţ, este foarte uşor, fiindcă nu are nevoie de prea multe...A creşte însă unul, doi, sau mai mulţi copii este o responsabilitate uriaşă! Să nu-mi spună cineva că acei copii care dau rate-uri la şcoală şi în viaţa lor complicată, au avut lângă ei mame care au stat zi şi noapte atente, cu discreţie şi multă dragoste, nemaivorbind aici de persuasiune...diplomaţie, atente ziceam să-i asculte...să-i lase unde vor ei, dar să-i provoace apoi să vorbească...să povestească tot. Poate că am şi avut pe cine să educ, dar am renunţat la multe, - era să scriu muuuulte şi ieşea cum face vaca - am terminat facultatea la 46 de ani...şi asta doar ca să mă simt şi eu altfel! Nu-mi pare rău, însă...deşi răzbesc foarte greu în România de azi, nici unul dintre ei nu este de părere că trebuie să plece...deocamdată. Ooooh, multe ar fi de spus în legătură cu pruncii...n-aş termina într-o viaţă şi jumătate! Mai spun doar că trebuie mers din când în când şi pe la şcoală, atât cât să nu-i faci pe copii să se simtă cretini, tâmpiţi şi sufocaţi, să-i întrebi cât de des poţi, ce-şi doresc...uitaţi, cu un animăluţ nu-i nevoie de atâtea, nu? Mâncare, caca, plimbare şi gata. Dar nu-ţi este totuna ce laşi în urma ta... În rest, eu iubesc taaare mult noile generaţii. Sunt atât de inteligenţi, de frumoşi şi evoluaţi, că nu mă mir câţi dintre ei nu pot fi dominaţi de părinţi...nu ajung la nivelul lor şi-atunci copiii tind să-i desconsidere...acolo trebuie iarăşi să se lucrezeee...ş.a.m.d.

  RăspundețiȘtergere
 4. Îmi cer scuze că nu am terminat prima frază...ERATĂ: O şcoală DE şi PENTRU mame, la modul cel mai serios, nu se înfiinţează?

  Asta era...şi nu vă mai plângeţi atât de mult de copii. Ei sunt aşa cum îi creşteţi, au sufletul atât de mare cât aţi muncit şi cât suflet aţi pus cei care sunteţi nemulţumiţi de ei.
  Asta este părerea mea şi am 1001...argumente.

  RăspundețiȘtergere