Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

9 mai 2012

O călătorie pentru vindecarea sufletului rănit - 2




Aspectele şi stelele fixe ​​oferă indicii neașteptate la nivel global pentru întreg ciclul retrogradării venusiene care, printre altele, implică și o componentă karmică. Să nu uităm caracterul karmic care este atât de familiar conceptului tradițional de retrogradare. Actualul ciclu sugerează că în viaţa noastră noastră de zi cu zi, conceptul de dragoste și de iubire se va circumscrie experiențelor afective din trecut.
Poziția Nodului Sud, în Gemeni, sugerează faptul că unele aspecte problematice legate de obiceiurile noastre habituale sau atitudinile vis-a-vis de dragoste şi relaţii vor fi aduse la lumină şi vor ieși puternic în evidenţă. Bineînțeles, vizați sunt Gemenii și Săgetătorii (efectul prin polaritate), dar și acei nativi în tema cărora axa Nodurilor Lunare are o poziție sensibilă în raport cu celelalte planete. Revin vechi amici, vechi cunoștințe, vechi prietenii, vechi iubiți sau iubite, din această viață sau din alte vieți, orice relație care se va lega în următoarele săptămâni va fi conexată la viețile trecute și de aici sentimentul de dejavu sau că oamenii pe care îi întâlniți îi știți de când lumea. Scopul este unul cunoscut deja, acela de a rezolva aspectele rămase nerezolvate.
Pătratul dintre Venus și Chiron ne forțează să ne confruntăm cu durerea sufletească provocată de iubirea neîmpărtășită, trădată, umilită, cu umilința de a fi respinși aparent fără niciun motiv, dar motivele vin dintr-o altă existență, de infidelități neașteptate care ne aruncă într-o umbră a disperării, a frământării și a neacceptării. Venus în pătrat Chiron arată că suntem obligaţi, prin evenimente şi prin relaţii, să facem faţă durerii din trecut. Acceptând acest lucru, eforturile de vindecare a durerii fac acțiunea manifestă, aceasta este natura chironiană, răniți să căutăm să ne vindecăm prin propriile forțe.
Luna aflată în inconjuncție cu Venus vorbește despre tensiunea cauzată de durere în sânul familiei și vor fi afectate mai ales femeile, în toate ipostazele – fiice, soții, mame sau surori. Când Venus a început ciclul retrogradării, pe 11 aprilie, era conjunctă cu grupul Hiadelor, stele fixe aflate în semnul Taurului, ceea ce sporește și mai mult expunerea la trădare și suferință din dragoste, după cum spunea și Vivian Robson, că Hiadele aduc lacrimi, evenimente bruște, violență dar și...contradicții legate de bani, de avere, printre altele. Ebertin a constatat că Hiadele pot determina oameni, cu o anumită poziție socială, să-i exploateze pe alții pentru a accede la putere, lucru ușor de observat în agitația politică din România, de la traseismul politic al unora care nu vor să lase puterea, la apariția unor noi jucători pe terenul politic – Partidul Poporului și Dan Diaconescu, de exemplu.
            Venus va trece peste stele fixe extrem de cunoscute, în drumul ei, între 7 şi 24 de grade Gemeni, este poate cel mai aglomerat traseu celest pentru stelele fixe. Le vom analiza doar pe cele mai cunoscute. Cea mai strălucitoare dintre stele, când Venus va începe ciclul retrogradării, mi se pare a fi Aldebaran, stea fixă, poziționată în ochiul Taurului și peste care Venus va trece de 3 ori în dansul retrogradării. Prima oară, a fost pe 15 aprilie, moment excelent pentru o revizuire a relațiilor din interiorul căsătoriei, la nivel intim – oscilația Oanei Zăvoranu în ce privește sentimentele ei pentru fostul soț căsătorit acum cu alta, dar și invidia surorii soției lui Pepe, iar la nivel mundan – să ne gândim la violențele armate din extremul Orient, Siria și Afganistan sau nu mai departe, tensiunea dintre Israel și Iran, catalizată de interesul strategic al Statelor Unite care doresc să controleze, în continuare, zona și care amenință să se amplifice. Numai că Rusia, vigilentă atâta așteaptă! Asta ca să nu amintesc de amenințările lui Putin la adresa scutului antirachetă și implicit la adresa noastră, a românilor.
Pe 25 aprilie, Venus a fost conjunctă cu o altă stea, foarte norocoasă când se pune problema iubirii și a dragostei, Rigel. Numai că dacă la nivel personal este bună pentru o căsătorie reușită mai ales pentru femei – Teo Trandafir și-a găsit perechea, de exemplu, la nivel mundan aduce furtuni violente însoțite de vânturi puternice însoțite de pagube materiale și umane, distrugerea recoltelor, cutremure – să nu uităm avalanșa de cutremure de intensitate mare din Asia și America de Sud, accidente cu număr mare de victime – să ne amintim numai accidentele de la noi și din Europa, microbuze si autocare prăbușite de la mare înălțime, ciocniri de trenuri, aterizări forțate sau prăbușiri de avioane dar și ploi neașteptate.
Iată măcar un motiv pentru care sextilul dintre Mercur și Venus din 3 – 4 mai să fi fost o oportunitate pentru o comunicarea deschisă și plină de compasiune – unul din atuurile forte ale lui Fracois Holland contracandidatul lui Sarkozy. Venus însă era conjunctă cu Bellatrix, o stea fixă din constelația Orion care sugerează atitudine prietenoasă față de ceilalți dar care poate poate și răni și iar ne lovim de rana chironiană. Venus însă conjunctă cu Bellatrix aduce "multă suferinţă, prin relațiile amoroase din cauza sentimentelor neîngrădite". Din nou mă gândesc la Oana Zăvoranu, dar și la relația lui Francois Hollande care nu este căsătorit cu partenera care îi este acum alături, jurnalista Valerie Trierweiler, recunoscută pentru personalitatea debordantă și care nu s-a sfiit să declare că va fi mult mai activă la Elysse decât a fost Carla Bruni. Oare la ce s-o fi referit?! Teamă mi-e că din prea multă dragoste se pot confunda foarte ușor rolurile, chiar dacă ea este artizanul ridicării lui Hollande cel care a stat foarte mult timp în umbra fostei sale soții, nimeni alte decât Segolene Royale, fosta contracandidată a lui Sarkozy din turul trecut, totuși el este Președintele!
În schimb, mă bucură aspectul financiar ala acestei conjuncții. Belatrix este asociată cu bogăția financiară, luarea deciziilor rapide, planurile se realizează cu energie, curaj, spirit de luptător, talent strategic, capacitate de organizare și discriminare – decizia Guvernului Ponta de a mării pensiile și salariile pare să stea sub semnul acestei conjuncții.
Venus va intra în retrogradare pe 15 mai, din gradul 23.59 Gemeni, zi în care ea va fi încă în conjuncție cu steaua fixă Alnilam, care se găsește pe Centura lui Orion. Momentul retrogradării va cădea pe umerii acestei stele. Revine din nou teama de durere, teama de repercusiuni pentru că Alnilam aduce probleme din dragoste, scandal, dușmănii din partea femeilor. Totuși, părerea mea este că impactul temei chironiene este mai puternic și că multe probleme se vor rezolva. Acesteia i se alătură trigonul lui Venus cu Saturn. Știm deja că Saturn nu este plin de farmec și nici un romantic prin excelență, el aduce seriozitate și sobrietate, iar acum este Învățătorul nostru, ne învață lecția afecțiunii și a dragostei, atenție! Trebuie să avem răbdare ca să înțelegem anumite aspecte, să înțelegem că trebuie să ne asumăm un angajament, în special când se pune problema unor relații lungi de ani de zile și care nu s-au finalizat până în prezent, să înțelegem ce l-a împins pe partenerul nostru, de exemplu, spre infidelitate. Oricum acest trigon sugerează progrese pe tot parcursul retrogradarii. În plus, Saturn este conjunct cu Spica una dintre cele mai norocoase stele fixe, favorabilă problemelor interne.
Marte în opoziție cu Chiron vorbește și el despre argumente dar și despre resentimente care provoacă bineînțeles, în subsidiar, durere, deci un alt aspect dificil căruia va trebui să-i facem față. Comunicarea deschisă, din păcate, nu duce la vindecarea sau la transformare ci doar la ameliorare. Acest lucru o dovedește trigonul dintre Mercur – Marte - Pluto.
Pe 27 mai, Venus va fi pentru a doua oară conjunctă cu Bellatrix, astfel încât să putem revizui orice greșeală în dragoste sau în afaceri. Posibil să fie vorba despre un triunghi amoros din trecut care revine în forță și reaprinde flacăra pasiunii, ia vedeți ce faceți!!
Pe 1 iunie, Mercur va fi conjunct cu Venus, la 8 gr 12  Gemeni, aspect care va pune cu adevărat accentul pe comunicare în interiorul relaţiei. Vom fi capabili să ne exprimăm deschis sentimentele, vom găsi cuvintele potrivite pentru a transmite ceea ce dorim, deci interacţiunile ar trebui să fie sincere şi deschise, iar apropierea pătratului cu Marte, din 5 iunie, să demonstreze că încălzirea începe; sentimentele vor fi puternice, intense, un amestec de iubire și ură, de pasiune carnală și de dorință. Cu toate acestea, Rigel potolește ardoarea și cred că vorbim mai de grabă de dragoste adevărată decât de ură.
6 iunie va fi o zi foarte specială deoarece Soarele este conjunct cu Venus. Revine o propunere de colaborare mai veche, dar nu orice fel de colaborare ci una care a rămas în suspensie și care trebuie finalizată. Este un tranzit rar al lui Venus, eclipsa venusiană de care am tot pomenit eu (se desfășoară pe parcursul a 300 de ani, in etape de câte 100 de ani!). O vom vedea pe Frumoasa Frumoaselor ca un punct negru pe fața Soarelui, un soi de aluniță a la Cindy Crawford, dacă vreți, pe fondul primei eclipse de Lună din acest an care va avea loc pe 4 iunie. Soarele conjunct cu Venus întruchipează personificarea dragostei și a frumuseții, iubirea plutind în aer pe tot parcursul zilei, mai mult ca oricând sunt favorizate întâlnirile cu prietenii, întâlnirile de pe chat și, de ce nu, potențiale povești de iubire!
Zece zile mai târziu, Venus va ajunge în conjuncție cu Aldebaran, o stea fixă favorabilă mariajului, și începe să-și frâneze viteza de rotație în jurul propriei axe pregătindu-se de staționarea de 11 zile, adică de revenirea în mers direct. Numai bine să facă un sextil cu Uranus, într-un orb foarte strâns, Venus 9 gr 45 Gemeni – Uranus 8 gr 15 Berbec. Iată un aspect deosebit de norocos, care sugerează nu doar o evoluție reală a unei povești de dragoste sau a unei relații, dar și soluții vindicative pentru acele relații în care dragostea pare să fi pierit. Posibil ca unele tinere să-și întâlnească sortitul, să înceapă o relație care să treacă dincolo de limitele aventurii.
            Pe 27 iunie, Venus va reveni în mers direct din gradul 07.29 Gemeni, conjunctă cu Hiadele, în același punct de unde și-a început retrogradarea. Pe atunci Venus era în conjuncție cu Nodul Sud (pedeapsa în viață) și în pătrat cu Chiron. Acum singurul aspect strâns este inconjuncția cu Pluto.
Deci, am putea spune că suferință pe care o provoacă neînțelegerile din relație dar și slăbiciunile noastre vis- a –vis de iubire (posesivitate, gelozie, acuze nefondate, tendința de dominare a relației din partea unuia dintre parteneri) a atins punctul culminant. Mai mult de atât nu vom mai duce. Este faza finală ale unor probleme care vorbesc despre adaptarea la o nouă dinamică a relației, adică am învățat să dăm și să primim iubire și trecerea, dacă este cazul, la o nouă etapă relațională. Venus înseamnă iubire, Pluto – transformare iar inconjuncția este un aspect de reajustare karmică, adică relația noastră și modul în care ne iubim pe noi înșine evoluează. Oricum Venus va intra în mers direct din aproprierea pătratului dintre Uranus și Pluto, adică această ajustare sau consolidare a relației vine pe un fond de schimbări mundane majore și dramatice. În plan personal, aceste transformări sunt cu mult mai profunde, ne ajută să facem aceste schimbări într-un mod mult mai afectuos și mai atent.
Călătoria sau ciclul retrogradării venusiene se va încheia pe 31 iulie, când Venus va trece de gradul 24 Gemeni, un parcurs în care mulți dintre noi s-au confruntat cu răni adânc ascunse în suflet – abandon, trădat sau respins, dar rezultatul final este maturitatea, înțelepciunea de a trata cu seriozitate orice tensiune din sânul relației, fără jenă și fără rușine. Soarele în trigon cu Uranus aduce o amplificare a conştiinţei de sine şi încrederea în a ne exprima într-un fel nou şi unic, mult mai deschişi spre experiment. Apoi, Soarele este focarul unui Yod  ceea ce va confirma faptul că retrogradarea lui Venus a presupus o misiune specială, de natură karmică. Am fost răniţi din dragoste, ne-am simţit sfârşiţi, am conştientizat faptul că la rândul nostru am produs durere într-un trecut mai mult sau mai puţin îndepărtat. Aspectele de inconjuncţie – reajustare karmică, au oscilat  între Chiron şi Pluto şi s-au finalizat cu Yodul de care vorbeam iar noi am evoluat spre înţelesuri mai profunde, spre maturizarea iubirii şi vindecarea prin transformarea propriilor idei şi concepţii despre dragoste şi iubire. Da, retrogradarea lui Venus din acest an, 2012, poate fi asimilată unei călătorii pentru vindecarea sufletului rănit...Vânt bun la pupa...navigaţi pe oceanele infinite ale Sinelui ca să vă regăsiţi în voi mai tari, mai frumoşi, mai puternici!

2 comentarii:

  1. buna seara,
    v-am descoperit blogul cautand pe net amanunte despre eclipsa inelara de maine.
    m-ati castigat drept o cititoare fidela, articolele dvs sunt foarte detaliate si scrise precum o poveste :)
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere