Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

17 noiembrie 2011

Mercur coboară în subteranele subconştientului coletiv şi individual


Că Mercur intră în mişcare retrogradă de trei sau chiar patru ori pe an, ne-am obişnuit. Problema este, că cei mai mulţi oameni nu ştiu suficient de multe despre Mercur şi îşi asumă doar ce este mai rău când este vorba de retrogradare. Totul se reduce la "Nu călătoriţi" , "Nu semnaţi contracte", "Nu vă căsătoriţi" sau "Nu te uita la computer prea mult că va exploda", glumesc acum, dar în opinia mea, atunci când vorbim despre Mercur retrograd trebuie să luăm în considerare întreg ciclul retrogradării care are aproximativ opt săptămâni și nu doar perioada propriu-zisă de retrogradare. 
Cred că motivul pentru care oamenii sunt speriaţi de Mercur retrograd este că în aceste perioade apare o schimbare neaşteptată în modul lui de a influenţa lucrurile. Mercur seamănă cu noi mai mult decât ne închipuim, poate nu întâmplător este o planetă personală. De regulă, eu zic că sunt o persoană jovială, bonomă, veselă, e în momentul când îmi sare ţandăra iese la iveala celălalt eu – furia, neputinţa de a reacţiona aşa cum spune primul impuls, stăpânirea de sine. Nu mai judecăm limpede. Cam aşa se petrece şi cu Mercur retrograd. Avem impresia că mintea ne joacă feste. Spun pare pentru ca în fapt, Mercur retrograd este o iluzie optică, este doar impresia noastră că lucrurile nu merg bine.
Motivul pentru care oamenii fac din Mercur retrograd o experienţă neplăcută ţine de pseudo-mitologia creată în jurul acestui aspect astral. Teama ne face stângaci nervoşi şi de aici impresia că totul merge cu susul în jos. Trăim cu impresia că un fel de mahie astrală ne domină mintea şi dictează realitatea. În realitate, aceasta din urmă nu este importantă, importantă este percepţia noastră asupra realităţii imediate şi a viitorului şi care generează succesul sau eşecul, în aceeaşi măsură. Acesta este testul la care ne supune Mercur retrograd, cum percep realitatea imediată atunci când el nu mai are putere sau este prea furios ca să ne mai ajute!
         Interesant este că astrologia vedică îl consideră pe Mercur mai puternic atunci când este retrograd deoarece este mai apropiat de pământ decât atunci când este în mers normal. Este după cum spu unii astrologi o călătorie în lumea subterană, adică o călătorie prin Iad sau prin Purgatoriu, cum doriţi, ca şi cum am fi nevoiţi să coborâm într-o Vale a Plângerii care are extensie în subconştientul colectiv dar şi în cel propriu. Este o bătălie care se duce între conştient şi inconştient şi de aici greşelile care se fac, faptul că interpretăm eronat orice mesaj sau ceea ce transmitem este perceput greşit.
         În următoarele trei săptămâni, în funcţie de casa în care retrogradează Mercur, acolo veţi coborâ în subteranele lumii voastre interioare. Lumea văzută printr-un obiectiv şi nu prin ochii voştri, ca şi cum ne-am afla pe culoarul lui Lilith şi simţim cât de fragile sunt graniţele dintre vis şi realitate, dintre realitate şi ficţiune, dintre iluzie şi deziluzie. Mesajele vin din toate direcţiile, se suprapun, ne înconjoară şi la un moment dat chiar vom fi copleşiţi de cantitatea imensă de informaţie. Ca în orice subterană, este Întuneric şi nu ne putem baza decât pe simţuri, sensibilitatea noastră se va accentua cum de altfel se vor accentua şi stările noastre psihice. Și totul cu o zi înainte de Eclipsa parțială de Soare.
         Realitatea va fi crudă, uneori dureroasă, vom observa lucruri, gesturi şi expresii pe care altă dată le treceam cu vederea şi acest lucru ne va obliga să ne solicităm, să evaluăm, să reconstruim sau să reinventăm, să ne reforumlăm în raport cu noi înşine dar şi în raport cu Celălalt. Atenţie însă că acest tranzit obligă participare personală nu mersul pe pilot automat!! Totul va fi pus sub semnul întrebării. Nervozitatea de dinaintea semnării unui contract este în fapt starea noastră de îndoială pentru că nu mai gândim liniar şi pulsatoriu: oare asta este ce-mi doresc cu adevărat? Pervers, Mercur ne stârneşte tot felul de gânduri paranoide astfel încât afacerea care ne reuşeşte sau demersurile care le facem ne reuşesc mai bine tocmai datorită stărilor dubitative pe care le trăim decât ar presupune Mercur retrograd. Cred că zona cea mai periculos supusă presiunii mentale este cea angajamentului, presiune care va scădea, veţi vedea, pe măsură ce Mercur se va apropia de momentul revenirii în mers normal.
Deci, cum putem folosi această perioadă constructiv? Păi, am spus mai sus...reformulaţi-vă în gama re major. Re-inventarea jocului este unul dintre favoritele mele. Dar cred că cea mai bună utilizare a acestui timp ar fi cel de re-căutare, în casele care se referă la ciclul de retrograd şi re-evaluarea tuturor lucrurilor şi acţiunilor imediate pe care Mercur le atinge pe parcursul calatoriei sale. 
Zilele dinainte de retrogradare sunt bune pentru colectarea informaţiilor, finisarea proiectelor şi compensarea informaţiilor incomplete, apoi stocarea acestora cu puţin timp îninte de a intra în peştera propriului EU, odată cu Mercur retro.  Pe urmă, puteţi incetini ritmul, lăsaţi-vă tentaţi şi de alte dimensiuni afective, încercaţi filtre de diverse intensităţi emoţionalei, coborâţi cât mai înlăuntrul vostru şi începeţi să daţi delete la tot ce nu vă mai foloseşte,  devirusaţi-vă programele afective, reebutaţi-vă şi chiar instalaţi şi o copie a programului interior, cu toată încrederea, nu are să muşte, vă promit!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu