Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

1 iulie 2011

Trebuie să moară ceva ca să se nască altceva!

       Cea de-a treia eclipsă din suita care s-a etalat în 2011 este o altă eclipsă parţială de Soare, cu Luna Nouă în Rac, la doar o lună după ce am parcurs-o pe cea din Gemeni, fapt destul de neobişnuit. Această combinaţie de 4:2 de eclipse solare şi lunare într-un singur an este destul de rară, doar şase asemenea momente vom avea în secolul 21 (2011, 2029, 2047, 2065, 2076 şi 2094), faţă de 4 câte am avut în secolul trecut.
Cea de astăzi, se va produce la 9 gr 12 în Rac, la ora 10.54, ora Bucureştiului şi va dura 70 de minute, în conjuncţie benefică cu steaua fixă Alchena şi cu o armonie a aspectelor dintre Mercur (intelect, comunicare) şi Venus (plăcere, dorinţă, bani) în Gemeni şi Jupiter (avere, extindere, putere) proaspăt intrat în Taur. Potrivit lui Vivian Robson, această conjuncţie cu Alchena este asociată de cabalişti cu litera ebraică Qoph ebraică şi şi cu Arcana Majoră 19 din Tarot care corespunde Soarelui. Se pare că este o eclipsă cu influxuri energetice destul de atenuate, adică Luna Nouă pare să nu ne supună la presiunea cu care ne obilnuisem, de aceea singurele lucruri care vor putea fi evidenţiate par să fie cele legate de aspectele amintite. Eclipsa va fi resimţită destul de puternic pe cei născuţi în primele zile din Rac dar şi de cei din prima decadă a celorlalte semne cardinale; cei din Berbec sunt pe un cazan sub presiune datorită lui Uranus gata oricând să răbufnească, cei din Balanţă vor fi încercaţi pe axa de relaţie cu copiii, cei din Capricorn cu Pluto acolo îi vor supune în continuare, la transformările interioare pe care trebuie să le accepte. Cu toate acestea, eclipsa pare să fie un moment excelent pentru a renunţa la lucrurile vechi sau la Trecut, în favoarea celor noi sau a unui Nou Început.
             Din păcate efectele benefice par să fie cumva atenuate de pătratul cu Saturn din Balanţă şi Pluto din Capricorn. Nu trebuie să ne speriem dar nici să trecem nepăsători. De ce spun asta? Pentru că tot ce se va petrece în următorii doi ani şi jumătate se va circumscrie unui nou ciclu Saros; ciclul Saros, cum am mai spus şi în alte materiale, este o familie de eclipse care se nasc la o conjuncţie sau o apropiere de sub 15 grade de unul din Nodurile Lunare. În cazul nostru eclipsa se produce la 13 grade de Nodul Sud. Fiecare ciclul Saros are propria zi de naştere şi este numerotate în raport cu ciclul  Saros anterior care s-a produs aproximativ, în aceleaşi condiţii. Este ca şi cum ceva trebuie să moară ca să se nască altceva.
Saturn deşi a revenit în mers normal, se mişcă lent şi deci este încă în conjuncţie cu steaua fixă Gienah din constelaţia Corbului, stea de natură marţiano-saturniană aduce în prim plan viclenia, lăcomia, răzbunarea, egoismul, minciuna, exacerbează instinctele materiale, agresivitatea şi violenţa. Să ne gândim numai la două procese de divorţ care sunt convinsă că vor face să curgă încă multă cerneală în paginile ziarelor: procesul Irinel - Monica Columbeanu pentru custodia Irinei şi cel dintre Remus Truică și soția sa Irina pentru custodia gemenelor dar şi pentru partajarea fabuloasei averi (şi-a fugărit soţia prin Caraibe, cu o rangă!!), descinderi și rețele de proxenetism și prostituție în care par să fie implicați oameni de afaceri dar și personalități media, agresivitatea guvernelor sirian și libian vis-a-vis de demonstraţiile populare. Şi pentru că am pomenit de Libia şi Siria, eclipsa pare să le fie favorabilă celor doi şefi de stat Moammer El Gaddafi şi Bashar al-Assad, totul însă pe termen scurt, Gaddafi este temporar favorizat de conjuncţia eclipsei cu Venus şi cu Jupiter natal, iar lui Assad pare să îi asigure o retragere onorabilă pe motive de...pensionare, dar poate fi vorba, într-adevăr şi de închisoare.
            Se pare că trăim zorii unei noi ere. O intensă şi puternică afinitate între Lună şi asteroidul Hades sugerează dorinţa de a experimenta totul profund şi îndeamnă la confruntarea deschisă cu demonii interiori pe care va trebui să îi exorcizăm.
            Alchena cu care este conjunctă eclipsa se află în Constelaţia Gemeni, între Castro și Polux, am putea asista la marșuri de protest menite să accentueze problemele sociale sau de mediu cu care se confruntă omenirea. Totuşi Alchena este o stea a talentelor artistice şi îi susţine mai ales pe cei care lucrează în domeniul comunicaţiilor de orice fel şi media. Cum se află între două stele antagoniste am putea avea o soluţie de compromis.Şi aş spune că soluţia se potriveşte foarte bine aspectului de opoziţie a eclipsei cu Pluto, balansul dintre extreme – Lumină – Întuneric, Întuneric – Lumină...extravertit – introvertit, introvertit – extravertit...scoatem la lumină cei mai ascunşi demoni din fiecare.
            Logoreicul Hermes/ Mercur face un trigon cu Demetra /Ceres, pe care o convinge să-şi lase fiica să se iubească cu taciturnul Hades/Pluto. Mercur în spiritul stelei Alchena, sugerează negocierea şi găsirea unei soluţii de compromis...la sugestia lui Zeus/Jupiter propune că Khore/Persefona să stea jumătate de an cu mama ei şi jumătate de an cu soţul. Bine zis, bine făcut doar că trebuie să fim puţin atenţi la inconjuncţia Pluto – Marte, care vorbeşte despre sexualitate dar şi despre abuz, ceea ce poate aduce destul de multă amărăciune deoarece experienţa sexuală intensă, atinge latura sadică şi abuzivă a unei relaţii şi face parte din arsenalul lui Hades/Pluto. Eu aş sugere tinerelor să fie atente cu cine merg, unde merg şi ce fac.
            Un alt aspect la care va trebui să fim atenţi este pătratul cu Saturn. Poate releva legătura de sânge şi este un aspect destul de greu  - ne pot muri părinţii, partenerii ne pot părăsi, copiii ne întorc spatele, deci aspectul sugerează, în general, durere şi dezamăgire în acelaşi timp. Dacă adăugăm opoziţia cu Pluto am putea transfera toate acestea asupra unei decizii intens emoţionale, o obsesie chinuitoare care implică durerea renunţării.
            Dintre asteroizi, Xante este conjunct cu eclipsa. Xante este una din cele 6000 de oceanide, fiica lui Oceanus,  rămasă în mitologie prin frumuseţea părului său. Lampeta, alt asteroid conjunct cu eclipsa, personifică lumina. Ei doi asteroizi par să echilibreze umbrele de Întuneric ale acestei eclipse.Ceres este în pătrat cu Venus, dragostea unor mame poate fi extrem de posesivă sau extrem de distantă. Posibil ca eclipsa să ne sugereze o călătorie în noi înşine pentru a înţelege dihotomia bine-rău, lumină-întuneric care sălăşluieşte în noi. Pot ieşi la suprafaţă probleme centrate în jurul ideii de casă şi de familie. Unii pot schimba locaţia, se pot muta în casă nouă şi trebuie să se ocupe de amenajare, de asemenea, biroul se poate transforma în casă şi poate fi un stimulent intelectual şi spiritual, mai ales dacă suntem preocupaţi de carieră mai mult decât de familie iar ambiţiile noastre sunt clare. Simţul responsabilităţii va fi mai acut ca în alte dăţi şi asta poate aduce unora o promovare.
Dar ce cred eu că este mai important este că ne vom regăsi încrederea în noi înşine, ne vom elibera de un Trecut mai mult sau mai puţin apropiat, vom aborda viaţa cu mai mult entuziasm, deschis şi tot ce ne părea până acum imposibil de realizat, de-acum devine posibil.

Un comentariu:

  1. Treaba asta cu Eclipsele...este ca am inceput sa o studiez mai intens de la un timp incoace.

    Punctul puternic a incepul la Astrofestival, cand s-a prezentat un material in aces sens,de catre Jeni Nicolae.(Imi pare rau ca nu te-am intalnit, eu am fost nuami in prima zi!)
    Asa ca am inceput sa dau cautari de materiale de studiu...
    Multumesc ca am gasit si un articol scris de tine in Astrele.
    Poate ne mai spui mai multe despre suitele astea de eclipse, si o bibliografie...
    Numai bine.
    Otilia

    RăspundețiȘtergere