Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

7 noiembrie 2010

Un eveniment destul de rar:

Pluto conjunct cu Nodul Nord
              Cum spune şi titlul, Pluto va începe săptămâna cu o conjuncţie destul de rară, cu Nodul Nord, conjuncţie care va continua şi săptămâna următoare. Ultima asemenea întâlnire a avut loc în 1946.
Am mai spus şi în alte articole, de asemenea, că Pluto simbolizează Conştiinţa. Deşi astronomii s-au grăbit să descalifice această planetă în urmă cu câţiva ani, acţiune care cred că l-a cam deranjat pe Stăpânul Tenebrelor şi care, după părerea mea, a fost pripită, în ceea ce priveşte capacitatea sa transformatoare rămâne tot...Pluto!
Pluto nu este o planetă sau, altfel spus, un personaj care să umble cu jumătăţi de măsură. Pentru el lucrurile sunt clare, deoarece tranformarea este finală, ele trebuie să fie albe, fie neagre, niciodată gri. Dacă simte, sesizează, că nu suntem suficient de conştienţi în ceea ce priveşte acţiunile noastre, atitudinile, mentalitatea, ezitarea, vine şi taxează urgent. Iar ceea ce urmează este greu de descris, seamănă întrucâtva cu Purgatoriul dantesc. Iată de ce noi şi nu doar noi, ci întreaga omenire, în prezent, trăieşte acut senzaţia de disoluţie, de topire.
Ca să facem o comparaţie, mă gândesc că Pluto poate fi vrăjitoarea rea din basmele noastre care nu a fost invitată la banchetul lumii aşa cum au fost invitaţi toţi ceilalţi asemeni lui, este cel care îşi clamează nu prezenţa, ci recunoaşterea! Pluto reprezintă umbrele din sufletul fiecăruia, părţi pe care refuzăm să le recunoaştem sau să ni le amintim şi care întotdeauna ne bântuie.
Cum Pluto este conjunct cu Nodul Nord se pare că avem de făcut o alegere, iar România bâjbâie după o alegere tranşantă de mai bine de doi ani. Această alegere reprezintă ambele părţi: poporul şi conducătorul între care exită un culoar stăpânit de Pluto şi care nu poate fi traversat într-o parte sau alta decât dacă ne-am scuturat de îndoieli şi am luat o decizie clară în ceea ce ne priveşte. Ce fel de decizie vom lua, vom vedea şi fiţi siguri că o vom simţi pe pielea noastră toţi, cu vârf şi îndesat.
            Cu alte cuvinte Pluto reprezintă mutaţia – energia nucleară de la părţile ei pune până la părţile sale rele, de exemplu, precum şi alegerea pe care ne-o oferă dacă nu vrem să cunoaşte încă din viaţă Infernul. Iar ca să facem ceea ce el ne cere, trebuie să fim dispuşi să renunţăm la ceva, problema este care e acel ceva şi cine va face primul pas – nu v-aţi întrebat de ce oare previziunile catastrofice bântuie culoarele televiziunilor de vreo doi ani încoace, de ce toată lumea şi-a adus aminte de Vanga, ba chiar au dat o dată precisă pentru izbucnirea celui de-al treilea război mondial?! Este în fapt, teama subconştientă pentru ce va urma după ce facem alegerea sau poate teama că nu facem alegerea corectă. Pentru că după această alegere, lucrurile nu vor mai fi niciodată ca înainte!
Ei bine, aici este intră şi jocul în culori terne al climatului politic românesc care trebuie să se scuture de ceea ce este vechi, să o ia pe un drum nou dacă vrem să mai existăm. Această disonanţă dintre populaţie şi guvernare este un mesaj foarte clar că părţile nu mai vor să funcţioneze cum au făcut-o până acum, iar aceste moment l-am anticipat cu vreo 3 ani în urmă, atunci când şi Urania a spus că dacă nu vom avea grijă România se va dezintegra şi ne-am repezit toţi să o sfâşiem. Acum este clar că trebuie să se producă şi o schimbare de viziune în politică, în niciun caz să ne întoarcem înapoi, iar saltul se va produce că vrem, că nu vrem noi, ca indivizi. Fie că suntem de acord cu platforma unui partid sau a altuia, indicatorul arată clar: mutaţie, nu să regretăm un regim trecut! Iar dacă atunci când am ales, în iarnă, am văzut o alternativă la ceea ce ni se oferea, poate mai mult decât văzusem înainte, Pluto dă un ultimatum: Ori alegeţi să faceţi schimbarea şi să mergeţi mai departe ori dispăreţi! Cale de mijloc nu există. Da, ori e alb, ori e negru, ne scufundăm sau înotăm. Alegerile vor fi atât personale, cât şi profesionale şi economice şi politice. Să reţinem că tot ce vom face în săptămânile următoare implică riscuri majore!


PS - Întotdeauna am emoţii când vorbesc despre aspectele, bune sau rele, pe care le face Pluto. Motivele sunt întemeiate: este o planetă lentă, are semnificaţiile cele mai profunde şi cele mai tranşante, întotdeauna aspectele armonioase ascund Ceva, de fapt, avertizează. Şi nu numai el, ci şi Saturn, Uranus şi Neptun. Întodeauna trebuie să desluşeşti ce se ascunde în spatele lor. Din păcate nu realizăm schimbările decât după ce ele s-au produs. Aspectele bune duc doar la incetinirea unor procese, istoric vorbind.  Iata un exemplu:
1946, 6 Martie instalarea primului regimn socialist în România, regimul Dr. Groza, Pluto in Leu este in aspecte asa zis armonice cu Uranus (spasmul, schimbarea, surpriza) şi cu Neptun (disoluţia care se apropie), plus un aspect separant cu Mercur, atacat acesta din urmă însă, de opoziţia cu Neptun (decizii deloc placute, pe care am putea sa le regretam. În tema natala a Romaniei, Pluto este in Rac la 6 gr 07, in Casa a 5-a (1 dece 1918). In 1946, Pluto este în Leu la 9 gr 53. Nodul Nord era în Gemeni la 26 gr 03 făcea un semi-patrat cu Pluto şi, nu în ultimul rând, Pluto în tranzit trecea peste Neptun natal al Romaniei. 
 1956 - 1963 - marea colectivizare din România. Pluto era în Fecioară. 
 1965 - moartea lui Gheorghiu Dej, alegerea lui Ceauşescu în fruntea PCR, schimbarea numelui din Republica Populară Română în Republica Socialistă Romania. Conceptul de popular translatat în cel de socialist presupunea o evoluţie pentru susţinătorii regimului comunist. La aceasta se adăuga o nouă constituţie. Să fi fost comuniştii cunoscători într-ale astrologiei, nu ştiu...Pluto era în Fecioară.
 1970 - cultura şi mişcarea culturală din România începea să fie îngrădită. Pluto era în Fecioară. Ştim, în toate aceste situaţii ce au însemnat aceste convulsii pentru populaţie.
În perioada 1762-1778, când Pluto era în Capricorn - au loc convulsii în toată Europa, cât şi în coloniile noi din America şi din Australia, dar s-au plantat şi primii germeni ai relaţiilor de tip capitalist. Deci, din punct de vedere social şi economic s-a produs un salt, a fost o evoluţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu