Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

24 ianuarie 2012

Marte navighează cu toate pânzele sus - 1-


Impulsiv, mai puțin cumpănitor dar dotat cu o energie și cu o forță ieșită din comun, Marte era Zeul Războiului la vechii elini. Resimțim aceste carcateristici cei cu un puternic marcaj marțian, mai ales, din 18 noiembrie când a început ciclul retrogradării (atenție, nu retrogradarea!) și le vom mai simți, cu vârf și îndesat, până pe 19 iunie când se va încheia acest ciclu.
Pe de altă parte, Marte are una din cele mai lungi perioade de retrogradare, în ultimii 500 de ani doar de 4 ori s-a produs acest lucru, iar în Fecioarăe nu a mai stat opt luni de aproape 900 de ani. Este un eveniment, dar poate ceea ce îl face fascinant este strălucirea lui pe boltă, toată noaptea, o strălucire atipică și destul de ușor de confundat pentru un novice, cu Venus.
Dacă privim mareele cosmice pe care le provoacă dar și nava pe care o conduce, de un roșu aprins şi care are la bord, din plin, impuls, inițiativă și curaj, așteptați-vă ca viața voastră de-acum încolo să funcționeze într-un ritm ameţitor, uneori incontrolabil, care să vă ducă spre noi orizonturi. Marte a ridicat steagul de abordare a semnului Fecioară pe 7 noiembrie 2011, imprimând acestui comis voiajor al flotei cosmice, un  impuls mai puţin raţional, mai puţin pământesc.
 Fecioara este semnul raţiunii, un cerinţelor şi a criticilor perfecţioniste, care aspiră să fie în serviciul cuiva sau a ceva, aspiră la utilitate şi rutină şi are geniul adaptării, cu toate acestea este un semn care are nevoie să fie pus în mişcare de forţe exterioare. În acelaşi timp, însă, este şi un semn care poate cădea cu uşurinţă pradă cârcotelii, grijilor, anxietăţii şi tensiuii nervoase. Acţiunea lui Marte este instantanee, vulcanică, marchează cu furie şi părăseşte teritoriul fără să-l fi explorat, Fecioară dimpotrivă, este complexă, completă, meticuloasă şi dubitativă până îşi va finaliza sarcinile cu care a fost îndrituită. Dacă Marte lasă totul baltă când este vorba despre sex, Fecioara îşi termină treaba la timp pentru a savura interludiile şi a prelungi preludiul înainte de a ajunge în pat.
În timp ce Marte urmăreşte confruntarea sau îşi provoacă adversarii la luptă, Fecioara  preferă să lucreze dimcolo de forţă şi ostilitate preferând să-şi facă treaba indiferent de preţul plătit. Marte se află în fruntea, conduce, energic, sare amănuntele în ideea că el trebuie să facă lucruri măreţe, în timp ce Fecioara preferă cuminte anonimatul şi de multe ori câştigă prin accentul pe care îl pune pe detaliu, necesităţi minore care dau farmec întregului. Marte poate fi berbecul de sacrificiu, renunţarea la dorinţa personală pentru un vis măreţ, pe când Fecioara va spune prezent la nevoile altora, chiar dacă veţi surprinde peste umăr o şoaptă critică. Marte nu caută întotdeauna să câştige prin război alte idealuri (deşi ar putea face asta), dar cu siguranţă va dori să fie primul care ajunge acolo. Fecioara urmăreşte permanent să-şi îmbunătăţească situaţia, aspiră la standardele uneori idealiste şi de aceea nu pot fi realizabile.
Felul de a fi a  Fecioarei nu este o poziţie confortabilă pentru dinamicul Marte şi nici să o suporte ca şi cum ar fi bătălia viaţii lui nu are chef deoarece perfecţionismul, idealismul sau fundamentalismul pot reprezenta lumea în care aceasta trăieşte. Totuşi, critica Fecioarei îl va salva de la o examinare dintre cele mai stricte ale ale celor din jur iar un proces cu un Marte războinic nu se suportă cu uşurinţă, deoarece poate induce nu doar tensiuni interioare ci agitaţie la nivelul vieţii personale, lucruri destul de greu de suportat de către Fecioară. Bunătatea şi compasiunea sunt lecţii bune pentru Marte în Fecioară pentru că Marte este capabil şi de asemenea sentimente şi asta poate da strălucire atât lui însuşi cât şi semnului în care se află. Să ne amintim doar că Marte este un neînfricat luptător dar că poate fi şi un chirurg excelent, un inventator sau un militar de excepţie, paleta cuvintelor cheie este destul de largă – foc, oţel arme, cuţite, instrumente contondente, asociate şi cu o mare dragostea de libertate. Pe de altă parte însă şi Fecioara după depăşirea problemelor personale, este capabilă să organizeze de la un simplu birou operaţional la o armată şi chiar o naţiune,ba chiar să strălucească în domniul ştiinţelor exacte, ale artei sau ale psihologiei cognitiv-comportamentale. Totuşi cu Marte în Fecioară, nimic nu este uşor dar este incintant pentru că traseul acestei planete prin semnul stricteţii, a logicii şi sănătăţii are proporţii columbiene, semn că se merge spre descoperirea de noi teritorii ca apoi să se revină la cele cunoscute dar cu un plus de ştiinţă care să-i călăuzească paşii incandescentului Marte spre Viitor.
Pe 25 ianuarie, la ora 03.53, ora Bucureştiului, Marte va începe retrogradarea propriu-zisă. Vă propun ca pe parcursul câtorva numere să pătrundem în tainele planetei roşii, altefel decât este ea cunoscută. Motoul acestei incursiuni va fi: analizaţi ce acţiuni duc la perfecţiunea dorită!
- va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu