Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

1 februarie 2012

Analizaţi ce acţiuni duc la perfecţiunea dorită - 2

Marte iubeşte înainte de toate mişcarea şi acţiunea imediată, iar retrogradarea într-un semn de pământ nu este confortabilă pentru el. Cu Marte mergând aparent în sens invers, vor exista obstacole, întârzieri sau frustrări deoarece energia rezultată de pe urma retrogradării îl împinge spre interiorizare şi revizuire mai degrabă, decât spre externalizare şi acțiune. Este obligat să activeze pe profilul Fecioarei, adică să se adapteze la maniera de lucru a acesteia, să analizeze nu doar ceea ce face ci şi modul în care o face.
Cu Marte în ipostaza celui care o lasă mai moale, ne putem trezi în situații că am făcut prea multe lucruri superficial presați de timp, pe ultima sută de metri, fie că nu ne-am planificat cum trebuia acțiunile, fie că le-am făcut doar pentru că trebuiau făcute, dar cine comentează ordinele superiorilor?! Să nu uităm că lucrurile făcute în ultima clipă sunt tipice pentru Berbec. Toate acestea acum pot deveni obstructive, pot contesta funcția și poziția și pot bloca ascensiunea profesională. Vom simți pe pielea noastră ce înseamnă lucrurile făcute de mântuială.
Dacă ați intrat în impas, nu mai aveți idei și vă simțiți secătuiți de energie, recurgeți la o abordare alternativă, care să pună sub lupă orice decizie veți lua, mergeți la esența problemei. Și nu uitați, minciuna sau orice alt subterfugiu nu-și au loc acum! Este unul dintre momentele numai bune pentru un upgrade a strategiei și a stilului de muncă. Avem de ales între a ne îmbunătăţi modul de lucru și de a ne revizui capacitatea de decizie, de bună voie, altfel vom fi obligați să facem acest upgrade. Selectivitatea și calitatea sunt două dintre caracteristicile de bază ale Fecioarei. De exemplu, semnarea aproape pe ascuns a tratatului ACTA, în Japonia, care îngrădește libertatea Internetului, poate fi o foarte mare greșeală dar poate fi, în același timp, un act deliberat, proiectat cu foarte mult timp în urmă și atunci perspectiva se schimbă, înseamnă că doar trebuia să fie semnat. Dar din punct de vedere a libertății de comunicare este însă o mare mârșăvie a celor de la putere. Înseamnă că le este FRICĂ. Și atunci să ieșim în agora și să arătăm cu degetul spre cei care ne-au furat acest drept. Cel de a COMUNICA liber și fără teamă. A nu se crede însă că sunt de acord cu pirateria pe Internet, care este o altă poveste!
Revenind la Marte retrograd, a gândi înainte de a acționa nu înseamnă că trebuie să luăm chiar totul de la zero. Se poate promova cu ușurință dar la fel de repede proaspătul promovat se va izbi de lucruri și situații neaștetate ori vor intra în conflict cu persoane cu care altă dată colaborau foarte bine - este valabil mai ales pentru bărbați - deoarece nu au fost atenți la ce ascundea această promoare la care poate visau demult dar nu știau cu ce se vor confruntă.
Apoi ne vom confrunta cu o predispoziție crescută spre accidente deoarece toate energia marțiană acumulată în noi se poate transforma într-un butoi de pulbere în care am adunat irascibilitate, frustrare și furie. Cu Marte retrograd este mai greu decât de obicei să vedem ce se ascunde în spatele lucrurilor, ce este dincolo de sentimentele noastre sau care sunt sentimentele reale ale celor din jur și de aici o nevoie interioară crescândă de a stăpâni lucrurile, de a le controla iar efectele să fie taman cele de care fugim.
O planetă retrogradă maifestă și un potențial agresiv pe măsură, deoarece energia curge pe tiparul configurației EU-lui interior mai degrabă decât să se exprime deschis, să țâșnească spre exterior, aşa cum se întâmplă când este în mers normal. Încă din primele ore ale retrogradării, Marte în marşarier devine ca o bombă cu ceas, va atrage ca un magnet situațiile explozive care implică nu doar anumite persoane, ci și evenimente și experienţe vechi, adunate de-a lungul timpului și care acum vor răbufni la cea mai mică stare de iritare, așa că încercați pe cât posibil să evitați situațiile limită. Cheia situației sunt relațiile cu celelale planete. Aspectul armonic cu Mercur din Capricorn, poate transforma frustrare şi emoţiile negative în bule de aer care vor ieși la suprafata cu ușurință şi la fel se vor sparge, dar să nu uităm că trigonul, prin însăși natura sa, duce totul la limita minimei rezistenţe chiar dacă aspectul este considerat ca fiind armonios. 
Sexul şi sexualitatea pot deveni o problemă în timpul lui Marte retrograd, în special dacă sunt implicate componenta tensiuni la locul de muncă, probleme de sănătate sau de rutina de zi cu zi în condiţiile în care Fecioara implică aceste probleme. De asemenea, acumularea sarcinilor de serviciu, senzaţia de presiune asupra propriei persoane, pot declanşa reacţii acolo unde se aşteaptă mai puţin.  Vă puteţi trezi că viaţa sexuală nu vă mai satisface şi în loc să încercaţi, fără succes, tehnici noi sau alte poziţii mai bine recurgeţi la o perioadă de abstinenţă. Dacă ne lăsăm duşi de val vom avea numai probleme, cel mai bun lucru, vorba unui prieten, daţi-vă un pas înapoi şi priviţi atent nu doar imaginea de ansamblu ci şi părţile componente. Conservarea energiei sexuale este o idee excelentă. O vâlvătaie pe cale se să stingă poate fi reaţâţată astfel apoi, pentru destul de multă vreme!
Şoferi! Autoturismele ţin într-adevăr de Mercur dar condusul acestora eminamente de Marte. Arta de a şofa, verificarea în oglinda retrovizoare, încetinirea sau oprirea atunci când situaţia o cere, rularea cu viteză mică, mai ales acum când drumurile ascund adevărate capcane de gheaţă. Eu am derapat pe o bucată de gheaţă cât o nucă, noroc că nu am avut nicio maşină în spate şi eram pe drum cu sens unic. M-am învârtit pe loc şi apoi m-am redresat. Şi astăzi mă întreb ce se întâmpla dacă aveam viteză, nu aveam decât vreo 30 km la oră pentru că urcam!? Atenţie, cu Marte retrograd şi în Fecioară, tentaţia sau provocare, spuneţi-le cum vreţi, se ascund în detalii. Dacă vedeţi că cel din spate conduce agresiv, vă provoacă să acceleraţi, lăsaţi-l să treacă; în apropierea trecerilor semnalizate, încetiniţi pentru că acum parcă mai mult ca niciodată pietonii vor trece strada la 2 – 3 m de ele nicidecum pe unde trebuie; dacă izbucneşte vreun conflict, cum se întâmplă din ce în ce mai frecvent, nu vă implicaţi, lăsaţi-l să înjure şi vedeţi-vă de ale voastre, evitaţi scăparea situaţiei de sub control astfel. Mantra de moment să vă fie – Sunt calm, ma relaxez, nu reacţionez!
            Să nu uităm Luna Plină din 7 februarie, (cu Soarele în Vărsător şi Luna în Leu), care toarnă şi ea din licorile cosmice, în cazanul mistic din Vărsător. Ea va media careul în T (tensiune, conflict) între Jupiter din Taur şi Saturn din Balanţă, eveniment care sugerează fie nori în paradis, acumulare de tensiuni şi rupturi neaşteptate, fie găsirea unei punţi, refacerea unor relaţii rupte din te miri ce. Toate acestea vor fi puse sub lupă de către raţionala Fecioară.  Aspecte care ţin de relaţie şi de sănătatea cuplului cum ar fi fertilitatea, de exemplu, vor fi văzute într-o lumină nouă, ar putea aduce suprize: un tratament neaşteptat, schimbarea anumitor mentalităţi, ceva ce a fost întrerupt se poate reînnoda. Surprinzător, nu, pentru un Marte retrograd?! E, nu ar trebui să fie dacă ne gândim că Uranus, independent şi impetuos navighează nestingherit prin Berbec, semn stăpânit de Marte. Regândirea unor acţiuni precum şi reorientarea unor proiecte în desfăşurare sunt, de asemenea, necesare.
- va urma - 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu