Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

27 decembrie 2011

Uranus şi Pluto - o combinaţie explozivă

Între Profeție și Viitor stă doar...Realitatea  - 4 -

Având în vedere natura uraniană şi cea plutoniană, vă puteţi imagina ce cocktail iese atunci când aceste două planete sunt împreună și într-un aspect dinamic. Dacă privim puțin înapoi, în istorie, la ciclul Uranus / Pluton, trebuie să remarcăm că acesta este unul mai special.
Ciclul a debutat în 1960 cu conjuncţia celor două în semnul Fecioarei. Conjuncţia dintre două planete grele seamănă întrucâtva cu seminţele care germinează în timp şi când energiile celor două se ciocnesc asemeni unei fuziunii nucleare la rece, ca să nască lucruri noi.
Privind la ce se petrece acuma în lume, sunt indiciile clare ale unui potenţial urieşesc ale acestor seminţe cosmice, atât în bine cât şi în rău pentru ca cilul să ajungă în echilibru la maturitate undeva în vara lui 2012. Să ne amintim de mişcarea hippie de la mijlocul anilor 60, de revoltele împotriva războiului din Vietnam, de Revoluţia Culturală din China sau de debutul războiului rece capitalism - comunism. A fost, de asemenea, vremea în care se experimentau drogurile psihedelice, când s-a produs revoluţia sexuală (Pluto – sex, Uranus – revoltele de stradă împotriva guvernelor), ridicarea împotriva a tot ce a însemnat norme sociale tentativa omenirii de a se dezinhiba şi de a renunţa la mentalităţi, tradiţii şi obiceiuri învechite, relaţii ajunse anacronice şi demodate.
În 2012, Uranus si Pluto au de gând, prin aspectul care îl fac, să fie o provocare pentru fiecare dintre noi, o presiune mai mare ca în anii 60 cu o acumulare greu de dimensionat, ceva de proporţii vulcanice. Tensiunea ar putea fi detonatorul unor revoluţii, a răzvrătirilor de tot felul şi chiar a unor cutremure la nivel geoplanetar ceea ce ar putea duce la prăbuşirea unor instituţii internaţionale, la disoluţia unor decizii stabilite ărin structuri politice. Faţă de 1960, potenţialul de agresivitate este imens, Uranus se află în Berbec, semn marţian prin excelenţă iar Pluto în Capricorn, tot semne de pământ ca şi Fecioara, doar că este vorba despre semnul care semnifică autoritatea, structurile bine stabilite cum sunt guvernul sau ordinea instituţionalizată. Şi cum libertăţile noastre sunt deja erodate cu Pluto ptoaspăt mutat în Capricorn de vreo 3 ani, controlul din partea statului ar putea deveni extrem iar Uranus care este în Berbec nu va mai tolera să-i fie redusă libertatea de mişcare şi am putea asista la revolte bruşte şi violente.
            Cu toate acestea, pătratul Uranus – Pluto este promotorul unui alt tip de opoertunitate pentru dezvoltare. Cum procesul în sine poate fi unul dureros sau traumatic va depinde foarte mult de ceea ce se va întâmpla în cele câteva luni până la 22 decembrie 2012. Oricum deja ne confruntăm cu aspecte variate ale aşa zisei crize economice; privind în jurul nostru vedem cum se luptă semenii să supravieţuiască, cum se confruntă cu probleme extrem de dificile -  degradarea nivelului de trai de la o zi la alta, sărăcirrea populaţiei, scăderea dramatică a salariilor şi creşterea taxelor, rata dobânzilor. Dar se va ajunge la pragul sensibil dincolo de cale nu poate exista umilinţă mai mare şi ce vom face? Chiar dacă acceptăm aceste probleme nu cred că avem, cel puţin nu în acest moment, conştiinţa a ceea ce se petrece acel...aşa trebuie să se întâmple! Unii pot traversa această perioadă mai lejer, alţii crispaţi, cocoşaţi de probleme, însă pentru cei mai mulţi dintre noi este un proces lent şi restrictiv, dureros şi abraziv, umilitor şi degradant care implică schimbarea din interior spre exterior, renunţarea la ceea ce este vechi şi anacronic, care nu mai dă soluţiile scontate, este vorba despre remodelarea lumii noastre interioare pentru a putea merge mai departe.
            Aş vrea să cred că putem dobândi conştiinţa de sine necesară pentru o schimbare pozitivă, dar pentru foarte mulţi ar putea fi un ideal greu de atins, nu de alta dar sunt demoralizaţi, depresivi, indiferenţi şi nu cred că mai pot spera în sau la ceva. Greşit, dragii mei. Puterea de a ne schimba stă în fiecare!
            Cum Soarele va fi conjunct cu Centru Galatic, unii suntem mai receptivi la energiile cosmice care pulsează asemeni unor valuri. Această activitate cosmică poate activa glanda pineală care, la rândul ei, poate ridica frecenţa nivelului propriei vibraţii interioare la un nivel atât de înalt încât ar aduce posibilitatea de a fi, să nu zâmbiţi, translataţi într-o altă dimensiune, una  cu totul nouă.
            Uranus este asociat cu mitul lui Prometeu, care a avut o afinitate specială cu omenirea pentru că el le-a făcut daruri civilizatoare – focul, în primul rând, cu mâinile, geniul şi lacrimile sale. Zeus/Jupiter nu a vrut omenirea să devină conştientă de valoarea sa prin descoperirea focului, pentru că atunci aceştia ar fi realizat că au un statut divin şi ar fost un pericol pentru Zei. Cu toate acestea, Prometeu a încălcat porunca divină şi deşi ştia ce preţ va plăti, a furat focul de la Hephaistos şi l-a dat omenirii, astfel aducându-le lumina conştiinţei. Zeus pedepsit sever pe Prometeu înlănţudu-l de vârful Muntelui Elbrus, în Caucaz. În fiecare zi, un vultur cobora şi îi ciugulea ficatul care se refăcea în fiecare noapte producându-i astfel o suferinţă continuă. Pentru mine acest lucru este analog cu oamenii aflaţi în căutarea Adevărului Absolut care încearcă să destrame vălurile ipocriziei, ale minciunii şi ale înşelăciunii  în speranţa că va fi mai bine şi care sunt "pedepsiţi" cu ignoranţa. Dar uneori acesta este sacrificiul care trebuie făcut pentru binele omenirii. După 30 de ani (deşi unii spun că după 3000 ani!), Prometeu a fost în cele din urmă eliberat din suferinţa lui.
Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să lucrăm cu noi înşine pentru a ne îmbunătăţi propriile convingeri, integritatea, onestitatea, discernământul şi, mai presus de toate, compasiunea pentru celălalt în această luptă. Atunci, şi numai atunci, vom putem câştiga înţelepciunea necesară pentru a fi un exemplu pentru societate, şi în special, pentru copiii noştri. 
            Şi tot mitologia este cea care ne dă câteva repede despre ce avem de făcut. Atunci când Geea/Gaia (Mama Pământ) obosită ca Uranus să-şi tot respingă progeniturile îl ajută pe cel mai mic dintre fii, pe Saturn să-l castreze în timp ce dormea el dormea. Saturn a aruncat organele genitale sângerânde în valurile mării, numai că acestea au mai avut puterea să procreeze şi astfel, din spuma apelor sărate s-a născut Afrodita/Venus, cea mai frumoasă femeie asociată cu principiul iubirii. Această poveste sugerează că trebuie să acceptăm să trăim într-o lume imperfectă cu viziunea uraniana de perfectiune, asa cum se vede ea prin ochii nesimţitor de reci ai logicii masculine, şi pe care trebuie să o echilibrăm cu înţelepciunea pământului Geea/Gaia - în caz contrar, partea intunecata a femeii se va ridica şi se va răzbuna cu brutalitate.
         Interesant pentru mine este faptul că Venus care este produsul final al acestei poveşti, insinuează că doar iubirea  oferă rezoluţia în cele din urmă. Este demn de remarcat modul în care ar putea exista consecinţe grave prin neglijarea arhetipul feminin în toate speranţele şi temerile noastre pentru prejudiciul care s-ar putea aduce în 2012, atât bărbaţilor, cât şi femeilor aşa că am face bine să ţinem seama de acest lucru. Se spune că Prometeu a cerut doar două lucruri pentru oameni de la Zeul Zeilor - şi acestea au fost  înscrise timp de milenii pe frontispiciul Oracolului din Delphi: primul este "Omul cunoaşte-te pe tine însuţi", iar cel de-al doilea este "Nimic în exces". Meditaţi câteva minute la aceste două sintagme şi veţi rămâne suprinşi atât de profunzimea gândirii antice dar te poţi şi întreba oare cât de bine crezi că s-au descurcat omenirea în această privinţă?! 
            Ciclul Uranus - Pluto are o durată de 127,5 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu