Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

17 august 2011

Femeile preiau puterea

            Ca orice aspect cosmic şi retrogradarea lui Mercur afectează oamenii în mod diferit, în funcţie de poziţia astrelor din tema natală. Unii, pot prospera pe Mercur retrograd, mai ales dacă au planeta retrogradă şi în tema natală, alţii pot excele la jocurile de noroc sau la ruletă. Este cunoscut cazul acelor jucători care nu se pun la masa de joc decât atunci când Mercur este retrograd. Or fi ştiind ei de ce pentru că şi câştigă! Problemele care dădeau bătăi de cap la retrogradările anterioare acum pot reapărea. Deciziile şi hotărârile luate pe când buclucaşul Mercur era în mers normal se pot materializa prin punere în aplicare în această perioadă.
            Când Mercur este retrograd devenim mai introspectivi, avem tendinţa de a analiza acele probleme la care se referă semnul în care el retrogradează (Fecioară – Leu). Cu Mercur retrograd în Fecioară, nativii acestui semn dar şi cei care au planete în Fecioară, devin mai atenţi la ceea ce aleg, la aspectul intelectual al relaţiilor, devin mai selectivi nu doar cu anturajul ci şi cu preocupările lor. Fecioara este domiciliul nocturn dar şi semnul exacltării lui Mercur, deci acesta este deosebit de puternic. Fiind vorba despre un semn mutabil şi celelalte semne – Gemeni, Săgetător şi Peşti – vor experimenta starea conflictuală dintre raţiune şi simţire.
            Momentul în care Mercur, pe 3 august, a intrat în retrogradarea propriu-zisă, cerul astral era marcat de apecte puternice. Una dintre cele mai notabile a fost opoziţia strânsă (aspect aplicant) dintre înşelătorului Neptun conjunct cu Chiron, Tămăduitorul rănit, aflat în vizită în sensibilii Peşti şi Mercur retrograd, în condiţiile în care atât Neptun cât şi Chiron. Aspectul sugerează să nu încercăm să facem nimic din ce necesită o gândire logică şi clară până când nu avem toate informaţiile, pentru că dacă acestea din urmă sunt trunchiate totul devine problematic şi grav, iar deciziile vor întârzia sau putem rata anumite lucruri pe care le considerăm importante pentru evoluţia noastră ulterioară. Este o perioadă în  care nu sunt indicate deplăsările pe apă (să ne gândim doar la accidentul nautic căruia i-a căzut victimă Gheorghe Naghi, patronul Aldis!), tranzacţii cu fotografii compromiţătoare sau doveditoare – în special, cele care implică apa, drogurile, produsele petroliere sau încălcarea proprietăţii sau studii şi activităţi spirituale (să ne gândim numai în ce s-a transformat sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau scandalul din Parcul Herăstrău când a fost vorba despre plimbarea gratis cu vaporul!). Tot acum stări de tipul disperării sau plângerii proprii de milă pot fi mai acute aşa că încercaţi să vă canalizaţi atenţia în altă parte. Evitaţi angajamanetele financiare de orice fel.
            Alte aspecte planetare sunt Marea Cruce în semne cardinale care este deosebită de agresivă datorită lui Marte care tocmai a trecut în primul grad din Rac, de pătratul Lunii aproape de primul grad din Balanta şi Uranus retrograd în pătrat în Berbec. Marte este conjunct steaua fixă Menkalian şi în aspect aplicant (opoziţie) cu Pluto retrograd din Capricorn. Ceres retrogradă este în primul grad din Berbec
şi se opune Junonei din Balanţă. Adesea, Ceres într-o temă astrală poate semnifica dezastrul mai ales că este conjunctă cu steaua fixă Scheat. Pe de altă parte, Mercur care răspunde de comerţ, de tranzacţii bursiere de piaţă, este conjunct cu steaua fixă Phecta, stea de natură saturniano-marţiană care semnifică printre altele, lovituri dure date pieţii bursiere şi ştim foarte bine ce s-a întâmplat pe Wall Streed la scurt timp după intrarea lui Mercur în retrogradare.   
            Junona/Hera soţia lui Jupiter/Zeus şi stăpâna panteonului elen este în creştere, în Balanţă, se transformă asemeni lui Mercur şi se alătură Lunii, trezirea spirituală prin aceste aspecte pentru Lună are efect de declanşare a evenimentelor la scară cosmică. De asemenea, o vom regăsi pe Venus cu doar câteva zile înainte de Luna Nouă din 30 august, în Leu, în mijlocul constelaţiei Măgăruşii (Asslli) un cluster nebulos despre care am mai vorbit. Este o poziţie dificlă pentru capricioasa, pofticioasa şi senzuala Venus mai ales că aceasta este conjunctă cu Praesepe o stea fixă de pe spatele Crabului din Constelaţia Racului. Praesepe este o stea cu caracter marţian - mai este cunoscută şi sub numele de Ieslea, flancată de cei doi Asseli, asinii care se spune că au vegheat naşterea lui Iisus -  stimulează unitatea interioară, replierea Sinelui şi la fel ca celelalte nebuloase, în mod tradiţional răspunde de orbire, crimă, tragedie, incendii, homosexualitate şi moarte violentă. Două cazuri mi-au rămas în minte prin dimensiunea tragică şi karmică în acelaşi timp - accidentul în care au decedat patru fraţi, un băiat şi trei fete, undeva lângă Cluj, şi decesul muncitorului strivit de blocuri de beton în ziua Adormirii Maicii Domnului. Sau cazul directorului OTV Doru Iuga acuzat de proxenetism şi relaţii homosexuale cu minori.
Dar Praesepe mai este cunoscută şi sub numele de Poarta Sufletului , prin care sufletele intră în lumea materială şi se întrupează şi de aici cealată faţetă a medaliei – noroc în afaceri dar şi pierderi şi oprobiu, ruşine publică. Fără îndoială că relele asociate acestui sector zodiacal vor fi atenuate oarecum de prezenţa lui Venus care poate însemna ardoare şi smerenie dar şi senzualitate exacerbată dar şi avariţie! Nu uitaţi că Venus înseamnă banii cash. Constelaţia Aselli în sine este destul de sumbră ca semnificaţie pentru că ea este asociată cu schimbările şi provocările sociale masive produse prin violenţă – uitaţi-vă ce se petrece în Anglia sau nu mai departe dementul norvegian care credea că este salvatorul societăţii şi a împuşcat 73 de persoane sau restricţionarea accesului la muncă a imigranţilor în Spania.Venus era încă în conjuncţie cu Soarele în Leu dar şi cu Mercur ceea ce singularizează aspectul pentru că Venus conjunct cu Soarele, în momentul retrogradării lui Mercur, era în opoziţia şi cu Pallas Atena, înţelepciunea războinicului femeie şi cu Vesta, focul divin, aflate în Vărsător. Surpriza este că asteroizii sunt foarte activi în această perioadă. Se pare că femeile şi ceea ce ar putea caracteriza ideea de feminin ies la rampă, ies în evidenţă, preiau puterea. Este un lucru notabil dat fiindcă în lume, la ora actuală, nu există decât 20 de lideri femei dar numărul lor creşte dacă ne gândim la regine şi vice-regine. Dacă comparăm cu poziţia femeii de acum două milenii este remarcabil. Femeile conduc unele dintre cele mai puternice ţări – Germania, Argentina, Australia, Brazilia ş.a.
Pe urmă, să nu uităm că aspectele dintr-o temă natală sunt foarte importante după cum la fel de importantă este plasarea planetelor în aceasta. Ei bine, Luna în ultimul grad din Fecioară este conjunctă cu Ascendentul UE, la o diferenţă de un minut. Dacă ne gândim la poziţia lui Marte, faţă în faţă cu Mercur, mai mult ca sigur tema astrală a UE este extrem de activă, destul de energică de exemplu ca să creeze confuzie generală, o perturbare atât de caracteristică lui Mercur retrograd cu un efect profund asupra Europei, în general. Pentru depăşirea restricţiilor şi dificultăţilor provocate de autoritatea tradiţională presiunea karmică va fi imensă după cum o arată şi conjuncţia Nodului Nord în tranzit cu Saturn natal din tema UE. Marte pe Mijlocul Cerului din aceeaşi hartă, este foarte important dar mai ales, puternic afectat de aspectele descrise mai sus. Şi cum este războinic calat pe violenţă, furia şi cruzimea sunt susceptibile să prevaleze lucrur care, de altfel, se vede şi în prezent şi fac din nou referire la ce se petrece în Anglia, la atentatele din Norvegia sau Danemarca. De la Uranus conjuncz su Soarele natal din tema UE nu ne putem aştepta decât la dezastre – se intensifică activitatea seismică, Etna a început să erupă. Soarele în tranzit este în inconjuncţie cu Soarele natal al UE şi fac împreună situaţia şi mai inconfortabilă. De asemenea, Soarele este în pătrat cu Casa a 8-a din tema UE  unde se află Luna ceea ce ar putea semnifica faptul că spiritul UE se află sub o mare presiune financiară care poate duce la un colaps neaşteptat. Liderii UE se vor pomeni în plin conflict hamletian dintre ce ar trebui să facă şi ceea ce fac în realitate. Insensibili şi aroganţi vor veni cu tot felul de idei fără să se aplece prea atent la costurile financiare, emoţionale sau de ce natură ori fi ele. Soluţia ar fi ca raţiunea să domine stările afective şi iritarea. Şi Jupiter în tranzit  în pătrat cu Soarele şi Uranus din tema UE sugerează că dacă se vor arunca pe piaţă sume imense, incontrolabile şi fără măsură, problemele UE vor deveni copleşitoare şi lucrurile pot scăpa de sub control.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu