Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

3 august 2011

Suntem importanţi prin ceea ce facem şi nu prin ceea ce credem

Aseară, la 21.44 pm, ora României, prietenul nostru Mercur a intrat în retrogradare la 1 gr 12 Fecioară şi va reveni în mers normal pe 26 august, la scut timp după ce va intra în retrogrdare o altă planetă importantă, Jupiter, Marele Benefic. De fapt, ştim, pentru că am mai vorbit despre asta, Mercur şi-a început marşul aparentului mers înapoi, cu câteva zile înainte - perioada de staţionare, de unde îşi pregăteşte de cotitura în retrogradare. Pe 9 septembrie va trece peste punctul din care a început să se pregătescă pentru această schimbare.
De asemenea, mai ştim că Mercur – Mesagerul Zeilor cum i se spunea în antichitate, este cel care răspunde nu doar de comunicare, dar se pare că este îndrăgostit lulea de tehnica de ultimă oră aşa că le va face viaţa un calvar celor din domeniul IT. Când vedeţi că ceva nu funcţionează la calculator sau vreo fruncţie o ia raza fiţi siguri că acolo şi-a băgat coada şi Mercur. Un alt lucrur importanta pe care trebuie să îl ştiţi despre Mercur este că deşi e cea mai apropiată planetă de Soare, el nu intră întotdeauna în mişcare de retrogradare din acelaşi semn cu Luminarul cel mai important. Acum, el a început paşii de cha-cha-cha din semnul Fecioarei, în timp ce Soarele este în Leu la 10 gr 11, ca pe 8 septembrie să revină şi el în acelaşi semn, deci, pe 26 august, Mercur va reveni în mers normal din Leu.
Nu trebuie să uităm că acum, problemele nerezolvate din Trecut tind să capete noi faţete şi se cer rezolvateacum. Problemele greu de controlat şi care trebuie rezolvate ţin de natura semnului în care Mercur şi-a început retrogradarea, adică de Fecioară, aşa că atenţie la capacitatea de analiză şi predispoziţia spre critica exagerată mai ales a acestor nativi. În momentul în care va intra în Leu lucrurile vor tinde să ia o turnură dramatică care să vizeze egoismul sau generozitatea fiecăruia dintre noi, influenţaţi mai mult sau mai puţin de semnul Leului.
În general, Mercur vizează gândirea normele şi percepţia, prelucrarea şi difuzarea informaţiilor şi precum şi toate mijloacele de comunicare, comerţ, educaţie şi transport. Prin extensie, Mercur îi atinge pe oamenii care lucrează în aceste domenii, în special cei care au o muncă intelectuală -  scriitori, dascăli, negociatori, medicii (în sepcial cei care lucrează în domeniile chirurgie, trumatologie-urgenţă, ortopedie) dar sporeşte inventivitatea dar şi prostia hoţilor. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că Mercur are şi  o latura ocultă, de vindecare, astrologia şi transmiterea de cunoştinţe spirituale fiind sub patronajul său.
Nu este înţelept să luăm decizii importante în timp ce Mercur este retrograd, deoarece mai ca probabil aceste decizii vor fi umbrite de dezinformare, comunicare proastă şi de o gândire suăerficială. Mercur relevă totul despre claritatea mentală şi puterea minţii, dar atunci când este retrograd aceste caracteristici intelectuale tind să fie mai puţin evidente deoarece o serie din calităţile care face din această planetă un Zeu sunt estompate iar defectele au tendinţa de a ieşi în evidenţă cumva cu...plăcere.
            Pe de altă parte, faza de retrogradare a lui Mercur tinde să aducă schimbări neprevăzute şi blocaje, agravarea unor situaţii şi frustrări astfel că mulţi dintre noi experientează în timpul acestor perioade exact lucrurile de care se feresc cel mai mult sau le este teamă – dotinţa de a schimba locul de muncă, nelinişte, nevoia de a acţiona dar fără să poate explica ce anume ne împinge la acţiune ş.a.
De fapt, din această poziţie Mercur îşi propune să restructureze procesele noastre de gândire şi pentru foarte mulţi dintre noi acest lucru este dureros si frustrant. Cum spuneam, problemele nerezolvate din trecut tind să se ducă mai departe. Mai mult decât atât, aceste experienţe vor scoate la lumină  deficienţe în organizarea noastră internă, precum şi planificarea altor lucruri, ceea ce poate face să ne simţim prost şi să parcurgem faza aceea că nu suntem potriviţi pentru poziţia sau funcţia pe care o avem, ba chiar să ne considerăm nişte rataţi.
-               va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu