Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

8 august 2011

Sfaturi practice pentru Mercur retrograd


 De ce ne era teamă nu am scăpat, de fapt de ce le era teamă analiștilor financiari! Mercur retrograd și-a arătat colții. Deși a retrogradat într-un semn pe care îl patronează a atins exact punctul sensibil al economiei mondiale: finanțele. Indicele Dow Jones a pierdut ceva mai puţin decât în 2008, dar substanţial, 5300 de puncte. Ce va urma?
Tradițional Mercur are în grijă tot ce înseamnă comerț și industrie. Dacă însă cunoaștem regulile jocului se poate evita stresul financiar, în sensul că în cele trei săptămâni care urmează trebuie să fim atenți mai ales la buget și la felul în care îl administrăm. Iată câteva sfaturi care ţin de partea financiară.
·         Nu ...iniţiaţi noi investiţii, angajamente financiare sau parteneriate de afaceri! Porniţi de la ipoteza că nu aveţi informaţii suficiente ca să faceţi acest pas şi că mental nu sunteţi pregătiţi pentru un asemenea pas deşi ceva, nu ştiţi ce, vă îmboldeşte să acţionaţi. Aventura financiară pe Mercur retrograd duce mai mult decât probabil la pierderi financiare, ca să nu mai spun de întârzieri neprevăzute, complicaţii care ţin în mare parte de blocaje financiare şi bineînţeles, de frustrare. Veţi vedea, după revenire lui Mercur în mers normal, o serie de amănunte pe care nu le-aţi observat când retrograda!
·         Nu ...încercaţi să reconsideraţi şi să restructuraţi abgajamentele financiare existente...nu vă reevaluaţi tocmai acum portofoliul de investiţii, nu renegociaţi contracte de afaceri şi nu reevaluaţi politicile de asigurări. De asemenea, nu vă gândiţi la creditare - reeşalonări, refinanţări ş.a. pentru că precis veţi face greşeli. Dacă revin chestiuni stringente din trecut care trebuie completate sau rezolvate, încercaţi să le amânaţi până după 26 august.
·         Nu ...faceţi nicio o achiziţie majoră, este una din regulile fundamentale ale lui Mercur retrograd. Reţelele de calculatoare pot cădea când vă aşteptaţi mai puţin, transmiterea e-mail-urilor şi a informaţiiolor pot fi eronate, trunchiate sau mesajul acestora este derutant ori prost înţeles. Achiziţionarea de electronice într-un asemenea moment vă pot crea probleme. Cumpărarea unui laptop pe un pătrat (aspect stresant) Mercur natal – Mercur tranzit,  la nici o lună după achiziţie a fost trimis în service pentru că avea o problemă de hard, vă daţi seama ce se poate întâmpla dacă îl cumpăram pe mercur retrograd? Probabil aş fi alergat cu ele din service în service. Dacă este musai totuşi să cumpăraţi un bun electronic sau electrocasnic în această perioadă, asiguraţi-vă că v-aţi luat măsuri de siguranţă – garanţie, factură, bon de casă.
·         Nu ...faceţi împrumuturi şi credite. Acestea din urmă implică contracte iar semnarea contractelor este un punct sensibil pentru Mercur retrograd. Mergeţi pe ideea că aveţi nevoie de ceva mai multe informaţii înainte de a purcede la un asemenea pas. Dacă reuşiţi să suportaţi cele 3 săptămâni de retrogradare veţi constat că de fapt, aveaţi nevoie de o sumă mult mai mică decât eraţi pregătiţi să luaţi. Dacă însă actele au fost semnate înainte ca Mercur să intre în staţionare, deci cu 3 zile înainte de a intra retrogradarea propriu-zisă, şi aţi fost programaţi acum să luaţi banii, veţi vedea că fel de fel de piedici până veţi intra în posesia lor -  cozi interminabile, cineva numără banii la ghişeu sau insistă pe anumite informaţii, masinile de numărat bani funcţionează aiurea sau sunt blocate şi numărătoarea o fac 2 – 3 funcţionare, nu mai există hârtie în imprimantă şi trebuie să aşteptaţi ca să se aducă etc.
·         Nu...încercaţi să restructuraţi creditele existente şi nici să renegociaţi termenele de plată. După 26 august veţi vedea că situaţia financiară se va schimba, ba este posibil să găsiţi o nouă modalitate de a vă plăti datoriile.
·         Nu ...vă apucaţi să vă ordonaţi taxele tocmai  acum! Sunt şi aşa destul de complicate, nu faceţi altceva decât să sporiţi şansa pentru întârzieri, erori sau confuzii dintre cele mai banale. Cine a mai trecut prin aşa ceva ştie la ce mă refer.
·         Nu ...vă apucaţi să faceţi depozite bancare, nici măcar depuneri! În schimb puteţi revizui cum staţi cu plăţile, puteţi ordona chitanţele şi facturile, puteţi trece în revistă ce plăţi mai aveţi de făcut şi atât. Mercur retrograd este excelent pentru a reorganiza fişiere şi a restructura sisteme de contabilitate.
·         Nu...vă asumaţi riscuri financiare inutile. Amânările de plată sunt capacane ale lui Mercur ca să vă complice viaţa. Banii se strâng cu greutate, greşiţi ordinele de plată, puteţi greşi şi contul, taman acum vreţi să cumpăraţi o nouă imprimantă sau un nou xerox la firmă, ia fiţi atenţi ce faceţi să nu regretaţi. Este bine să fiţi foarte atenţi cum faceţi plătiţele. Cel mai bun lucru este să maximizaţi tot ce ţine de circuitul financiar şi să nu mai faceţi nici o cheltuială.
Important! Faceţi-vă timp să vă revizuiţi relaţia cu banul dar şi cu ideile despre câştig. Intuiţia funcţionează ceas acum, bazaţi-vă pe puterea ei şi puteţi avea o perspectivă mai adâncă a oricărei probleme care are legătură cu situaţia voastră financiară. Tot acum este un moment favorabil pentru lectură sau pentru woek shop-uri  de specialitate, şansa de a conştintizua elementele de bază pentru propria prosperitate este foarte mare. 

PS - sper sa am timp pentru o analiză asupra economiei Statelor Unite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu