Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

28 ianuarie 2011

Capricorn 2011


22.12 – 20.01
               2011 este anul care le va permite acestor nativi să trăiască plenar şi să cultive seninătatea. Posibil să-şi diversifice preocupările şi aceast fapt să le aducă noi oportunităţi. Vor avea multe ocazii să petreacă timpul liber, prin urmare, dacă se va ivi o facilitate vor învăţa cum să o manipuleze în favoarea lor, vor simţi cu staisfacţie că situaţiile se detensionează şi că o relaţie pe care o credeau pierdută se revitalizează. Vor fi mai toleranţi şi mai înţelegători, vor aborda noi domenii de activitate ceea ce le va aduce acea pace interioară pe care atât au căutat-o în 2010 şi care va fi un devărat balsam pentru moralul lor. Stelele deschid drum posibilităţilor materiale lucru care va frâu liber capacităţilor şi resurselor care zac într-un Capricorn.

În 2011 vor lucra mult mai bine, în colectiv, echipa în care va munci îi va da certitudinea de siguranţă şi astfel va fi destul de greu să evite ceea ce numim clasic, succes. Pe de altă parte, marea majoritate a eforturile i se datorează, fără însă a-i implica şi pe ceilalţi. Cum ideea îi aparţine, inovaţia nu poate fi pusă la punct decât de el. Uşurinţa însă, cu care vede veriga lipsă, este perturbatoare pentru ceilalţi care încep să-l invidieze şi să fie geloşi pe succesul său, aşa că nu rare vor fi momentele în care se va întreba unde am greşit sau unde greşesc. Ca să păstreze ordinea firească a lucrurilor aceste lucruri nu le va discuta cu nimeni ci se vor petrece în sufletul său pentru că sunt îndoielile sale. Scopurile profesionale vor trebui să rămână pentru Capricorn punctul forte dar şi un test aproape permanent. Posibilităţile de reuşită sunt reale şi la-ndemână. Influenţele plutoniene şi ale Soarelui dau uşurinţă spre materializarea proiectelor personale. În cazul unor litigii de muncă, 2011 este momentul pentru a finaliza anuite etape juridice.

Viaţa financiară a Capricornilor va cunoaşte, în acest an, îmbunătăţiri semnificative, mai ales dacă sunt în căutarea de noi şi noi modalităţi de ale creşte standardul de viaţă. Dacă coroborîm aspectele dintre Pluto şi Saturn, în acest domeniu, chiar dacă sunte tensionate, ele anunţă din punct de vedere material o serie de facilităţi care pot avea legătură cu schimbarea unor date de rambursare a ratelor pentru un credit sau leasing, pentru luarea unui credit de nevoie personale fie pentru a pleca în concediu, fie pentru a crea o linie comercială de produse de consum, rezultatele favorabile ale unui proces de pe urma căruia se va alege cu o sumă de bani. Vor bâjbâi mai puţin, ca anul trecut, pentru a lua decizii radicale. De fapt, acestea au ajuns la scadenţă de prea mult timp ca să nu le lămurească odată pentru totdeauna. Se vor lansa imperativ în tranzacţii financiare care vor fi o sursă de schimbare completă a modului lor de viaţă. Succesul va veni de aici, nu trebuie decât să acorde atenţia cuvenită.
După succesul de anul trecut, în antamarea relaţiilor care îi sunt de folos, vor fi mai mult decât interesaţi să se tempereze şi să aducă în viaţa lor o anumită relaxare mai ales că vor conştientiza că au nevoie de aceste momente dacă vor să-şi păstreze poziţia financiară şi standardul social pe care l-au atins. Se pare că influxurile saturniene către semnul pe care îl stăpânesc sunt destul de stresate dar noroc cu bonomul Jupiter care, ajuns într-un semn prieten, în Taur, îi va face pe Capricorni să vadă în ce punct al drumului au ajuns şi să conştientizeze dace este nevoie de mai mult ca să meargă mai departe. Vor profita de această ocazie ca să scape de sentimentul de vinovăţie care i-a bântuit ceva timp şi sunt o povară care le încetineşte evoluţia ceea ce nu este bine nici pentru el, nici pentru ceilalţi. Deşi pare alarmant, aceste trăiri sunt doar în mintea lui, aşa că nu are decât să profite de anturaj, să iasă, să fie înconjurat de prieteni şi, fiţi siguri, aceste idei vor dispărea.
Cu siguranţă că în 2011 vor dori linişte din punct de vedere sentimental mai ales că este inflaţie la capitolul echilibru şi linişte interioară. Circumstanţele însă pot fi de asemenea natură încât să fie obligaţi, încurajaţi să îşi pună viaţa sentimentală în ordine şi care nu are nimic cu dorinţa lor de liniştire, de calmare a situaţiei. Pe de altă parte, Capricornii sunt susceptibili, că prin felul lor de a fi, atrag partenere/i care caută protecţie. Chiar dacă este măgulitor ce se petrece le-aş sugera să fie atenţi, pe termen lung, această poziţie de protector poate deveni o povară pentru ei. Februarie şi aprilie vor fi lunile în care vor avea cele mai mari satisfacţii personale, dorinţele lor vor fi afişate vizibil, de la cele mai banale gesturi până la cele mai tandre din intimitate. Unii Capricorni vor trăi pentru prima oară acest sentiment de împlinire. Dacă sunt căsătoriţi partenera/ul vor fi mai înclinaţi să-ţi înţeleagă sensibilitatea şi nevoia de exprimare a acvestei în clipele în care vor fi doar ei doi, discuţiile din intimitate fiind mai pasionale şi mai pline de căldură ca altădată. Răbdarea lor va impresiona şi va da o nuanţă de gingăşie relaţiilor. Va fi de remarcat armonia dintre ei, încrederea reciprocă, ceea ce îi va ajuta pe Capricorni să păstreze echilibrul şi calmul chiar şi momentele mai tensionate dintre ei. Dacă tentaţia unei vieţi duble sau de separare este mai mare, această nevoie de dedublare şi de singurătate le va aduce, în primul rând, debusolare şi neîncredere, deci atenţie la ce vor face, mai ales, în primăvară.  Spiritul lor analitic le va permite să vadă exact care este situaţia, înainte de a lua decizia definitivă. Asta nu înseamnă să tergiverseze sau să ezite dacă lucrurile în doi, nu mai merg!
Energia lor este anul acesta destul de precară şi nu se întrevede perspectiva recuperării. Vor simţi spontan că trebuie să încetinească ritmul dacă vor să reziste cât mai mult! Impulsurile tensionate ale lui Marte şi ale lui Saturn îi va agresa obligându-i să suporte prezenţa tuturor, agitaţia mulţimii, întâlniri sau festivităţi. Vor fi pregătiţi pentru acest tip de contacte în mod special, în octombrie, când vor fi plini de pasiune şi de energie. Mai apoi, Soarele şi Marte le vor susţine pasiunea, dar aglomerarea de dosare sau de proiecte îi poate face să recurgă la obiceiuri dăunătoare pentru sănătatea lor.

            Pentru Capricorni, prezenţa lui Jupiter în Casa a 3-a, a comunicării – verbale sau scrise, telecomunicaţii sau calculatoare ş.a. a activităţilor comerciale – vânzări, achiziţii, negocieri, contracte, înţelegeri, întâlniri de afaceri, a micilor drumuri şi întâlniri – vecinii, fraţii, cunoştinţe, în semnul Peştilor la trecerea în 2011 este un semn bun. Sunt avantajaţi cei care lucrează în transporturile locale -  metrou, tramvai, trolebuz, microbuz sau care au propriul mijpc de locomoţie cum sunt motocicletele, bicicletele ş.a. Cei care au afaceri în acest domeniu acestea se vor desfăşura în condiţii bune, fără prea mari probleme. De exemplu cei care lucrează în vânzări pot avea un număr sporit de clienţi. De asemenea, avantajaţi de această poziţie a lui Jupiter sunt şi scriitorii, dascălii din ciclul gimanzial, sau cei din industria automobilistică. Jupiter face posibil un contact mai amical cu vecinii, evenimente în sânul familiei de la care Capricornii să nu lipsească, relaţiile dintre fraţi să fie mai apropiate. Vor simţi o reală plăcere să petreacă mai mult timp în mijlocul familiei, dar dacă aceştia nu au niciun ţel, nici o viziune constructivă asupra viitorului, ba au tendinţe autodistricutive, sunt ultimii oaemni cu care un Capricorn va dori să se întâlnească. Dacă aspectele lui Jupiter sunt armonioase, la nivel de comunitate nu vor fi probleme relaţionale, dar dacă acestea sunt tensionate atunci se vor reflecta şi la nivelul relaţiilor cu cei din jur, ceea ce pentru un capricorn este deosebit de stresant.
            Odată cu trecerea în semnul Berbecului, pe 22 ianuarie, spiritul antreprenorial, entuziasmul şi dorinţa de a face ceva constructiv al Capricornilor va fi stimulat. Berbecul îi va împinge deodată să-şi dorească să fie primii, să intre în competiţie şi să acţioneze în consecinţă. În această poziţie, Jupiter le conferă nu doar generozitate ci şi farmec şi exaltare ca atunci când în copilărie, de Paşte se băteau pe ouăle roşii şi când reuşeau să prindă câte unul li se spunea că este ultimul din coş.
            Pentru Capricorn, totul se petrece la nivelul Casei a 4-a, casa familiei şi a antreprenoriatului, a afacerilor imobiliare, a problemelor casnice, a copilăriei, a părinţilor este cât se poate de grăitor, sunt aspecte pe care Jupiter le va susţine în trecerea lui prin această casă. Să nu vi se pară neoibişnuită dorinţa bruscă a unui Capricorn de a se muta într-o casă mai mare sau că vrea să mai construiască o cameră în plus sau că vrea să cumpere şi garsoniera goală de alături, că îşi invită nepoţii sau verişorii să locuiască o perioadă cu el, că vrea să citească, totul este marcat de energie jupiteriană care înseamnă înainte de toate expansiune, curajul de a împărţi ceea ce au cu celălalt, sentimentul de altruism care transcede cu uşurinţă în viaţa privată.
            În Taur, Jupiter contribuie la acumularea de finanţe din muncă proprie, la asigurarea securităţii materiale, la comfort, statutul social şi consolidarea încrederii în sine. După o înfierbântată trecere prin Berbec, este normal ca Jupiter  să se mute într-un semn puternic dar ceva mai stăpânit, cu un apetit grozav însă şi cu tendinţa de a acumula şi la propriu şi la figurat.
Pentru Capricorn, Jupiter se va afla în casa a 5-a a iubirii, a bucuriei, a romantismului, dar şi a creativităţii, a luxului şi a copiilor. Este ştiută capacitatea acestor nativi de a lucra din greu şi a lua tot ce face în serios, cu multă responsabilitate.  Ceea ce se ştie mai puţin despre Capricorn este că îi place să iubească şi vrea să iubească, are un simţ al umorului extrem de dezvoltat şi are tendinţa de a aduce toate acestea în viaţa personal. Prezenţa lui Jupiter în Casa a 5-a poate fi extrem de incitantă pentru ei. Și s-ar putea să ca vechi pasiuni uitate, în cine ştie ce colţ al memoriei, pot reveni în forţă, chiar să le impulsioneze cariera deoarece Jupiter le aduce linişte interioară, inspiraţie şi noroc.

            Cât timp Saturn se va afla în Balanţă, el va fi concentrat asupra relaţiilor de orice fel, ştim asta deja. Pentru Capricorni, Saturn se află în Casa a 10-a, Casa puterii şi a imaginii sociale, a reputaţiei, a aspiraţiilor, a datoriei civile, a integrităţii şi a ascensiunii sociale. Pentru Capricorni, poate fi o poziţie dură, stresantă dar mai ales tot ce se întâmplă la nivelul acestei case trebuie luat ca pe un dat personal.
            Este dificil pentru oricare dintre noi să îşi atingă prin muncă asiduă, scopurile profesionale sau personale, cu atât mai mult cu cât rezultatele nu se vă imediat. Vor avea de învăţat lecţii despre cum trebuie să se comporte pentru ca imaginea lor să nu aibă de suferit, cum să-şi atingă standardul profesional, cum să conducă sau care sunt căile pe care pot atinge succesul scontat. Altfel spus. Când eşti Capricorn şi ştii foarte bine ce vrei, devine deja o provocare personală şi o vei lua ca atare. Norocoşi sau mai puţin norocoşi, cu un stăpân planetar cum este Saturn şi cu o legătură sufletească puternică cu părinţii, aceşti nativi au învăţat de mici cum să suporte cu stoicism vicisitudinile vieţii şi să nu se dea bătuţi atunci când greşesc sau pierd o şansă, să se ridice şi să meargă mai departe atunci când viaţa îi îngenunchează. Ca o noutate pe înţelesul tuturor, să nu surprindă pe nimeni dacă şansă de a promova sau de a-şi schimb profesia, de a achiziţiona o casă sau un bun material de valoare, se produce atunci când Saturn se apropie sau trece peste Mijlocul Cerului. Iar eu o spun în cunoştinţă de cauza. De exemplu, Saturn în tranzit în tema mea astrală (Ascendentul este în Capricorn), a revenit în aceeaşi poziţie de acum 28 de ani, în Balanţă. Atunci mi-am cumpărat o garsonieră. Acum, mi-am cumpărat un apartament cu două camere.

Uranus va sta în Peşti, în 2011, până pe 12 martie când se va muta în Berbec. Pentru nativii Capricorn,  Uranus este în Casa a 3-a, Casa Comunicării, a cmoerţului şi a micilor drumuri, a întâlnirilor cu apropiaţii şi cunoştinţele. Îi va avantaja pe cei care lucrează în telecomunicaţii, în domeniul calculatoarelor, a tehnologiilor ecologice, siteme de electrificare sau de exploatare a anergiei electrice, a vânzărilor High-Tech. De asemenea, sunt avantajaţi cei care lucrează în echipă, în reţele sociale sau în asociaţii non-profit. Vor simţi că parcă niciodată nu s-au înţeles atât de bine cu colegii, cu fraţii sau cu vecinii. Pot avea speranţe exaltate, surprieze plăcute, introspecţii neaşteptate, care vor alterna cu debusolare ideatică, stări de agitaţie şi de nelinişte pe care nu şi le pot explica, trebuie dpar să găsească modalitatea de a canaliza constructiv aceste energii uraniene.
            Odată cu trecerea lui Uranus în Berbec, planeta se va muta în Casa a 4-a, a familiei, a copilăriei, dar şi a afacerilor imobiliare şi a construcţiilor. Viaţa de familie a Capricornilor va fi bulversată de evenimente neaşteptate, dată peste cap de cele mai ciudate situaţii sau dimpotrivă, în funcţie de tema astrală a fiecăruia, va fi mai echilibrată, mai luminoasă, trăită cu generozitatea momentului. Dacă au copii adolescenţi se vor confrunta cu accesele de rebeliune ale acestora şi cu tentative de a aduce liniştea şi stabilitatea în viaţa de zi cu zi a familiei, mai ales când ajunge şi Jupiter pe acolo. În acelaşi timp, pot simţi nevoia să se apropie mai mult de cei din familie, vor dori să îi ajute iar flacăra pasiunii se poate reaprinde. Întoarcerea la rădăcini uneori poate fi dramatică, alteori îi va ajuta să depăşească momente care până acum păreau de nedepăşit prin înţelegerea sensurilor ascunse. Posibil însă, ca pe aceast tranzit Capricornii, să-şi piardă unul din părinţi. Faptul că vor fi aproape tot timpul în mişcare îi poate dezechilibra afectiv; vor pierde destul timp hoinărind printre amintirile din copilărie, cel mai adesea reevaluând traumele şi vor găsi tăria să reteze răul din rădăcină, să se ridice şi meargă mai departe.

La începutul lui 2011, Neptun se va afla în Casa a 2-a, a câştigurilor din muncă proprie şi a averii personale. Chiar dacă Neptun stăpâneşte extazul dar şi tulbură totul în jur, nativii Capricorn vor trece frecvent, cel puţin până în martie, prin momente de genul acum au bani, acum nu-i mai au. Capricornii s-au lovit frecvent de asemenea situaţii în ultimii ani. Întotdeauna, banii i-au învăluit cu un soi magie proprie pe Capricorni, şi anul acesta vor reveni, în acelaşi mod, în buzunarele lor. Iar dacă Neptun stăpâneşte şi spiritualitatea şi bolile mentale, intuiţia şi generozitatea, să nu surprindă pe nimeni că foarte mulţi Capricorni lucrează în aceste domenii, ei având o idee proprie asupra a tot ceea ce înseamnă să le fie mai bine tuturor. Orice profesie care implică dezvoltare emoţională, caompasiune, dragoste şi preţuirea vieţii poate deveni pentru ei o adevărată sursă de venit. Nu se pot plânge că nu au bani, Neptun le dă linişte interioară dar şi o percepţie proprie noţiunii de mândrie care trece şi peste bariera inimii şi peste cea a averii. În plus, cât timp Neptun lucrează pe căi magice şi subtile, şi Capricornii pot apela la aceleaşi căi, în mare parte, să scape de problemele materiale dacă cumva contul lor din bancă se subţiază. Marte parte a acestor nativi nu se îmbogăţesc de pe urma generozităţii lor dar asta nu-i împiedică să doneze sume generoase organizaţiilor de caritate. Iar aces lucru se va face simţit mai ales la sfârşitul lui 2011 şi  începutul lui 2012 când Neptun se va mai afla aici.
            În vară, Neptun va da o fugă până în propriul domiciliu, în Peşti şi în Casa a 3-a a nativilor Capricorn, Casa comunicării, a comerţului şi a drumurilor scurte. În această poziţie, el le va amplifica acestora intuiţia, spiritul de compasiune, latura spirituală a vieţii, le va aduce linişte interioară şi un soi de armonie în relaţii pe care n-au prea avut-o în ultimii ani. Vor comunica mai deschis şi mai liber cu cei din familiei, cu partenerii de afaceri dar şi cu puţinii prieteni şi cunoscuţii. În temele astrale în care Neptun este stresat, el poate afecta nu doar activităţile cotidiene dar poate induce o serie de depresii, sentemente de vinovăţie şi de inutilitate, incapacitate de concentrare ş.a. În zilele bune, Neptun îi ajută să cunoască lucrurile intuitiv şi să reacţioneze cu promptitudine, în zilele mai puiţin bune, Capricornilor le va fi foarte greu să comunice. În aceste zile să fie atenţi, dacă sunt la masa tratativelor sau în negocieri cu o firmă străină, cum vorbesc pentru că engleza, franceza  sau orice altă limbă ar vorbi, va părea neinteligibilă, participanţii la discuţii vor ânţelege foarte greu ceea ce vor să spună chiar dacă ei stăpânesc foarte bine limba respectivă. La fel se poate întâmplă şi când îşi negociază salariul sau orice alt contract financiar.

Pluto, în schimb, se va afla în Casa 1, Casa personalităţii, a propriei imagini, a vitalităţii.  Mai ştim că acesta stăpâneşte încrederea, fidelitatea, împărţirea câştigului, intimitatea, finanaţele şi investiţiile, micile comisioane, banii care se adună în conturi, banii care vin din asigurări, taxele, loteriile de orice fel precum şi alte surse de venit. De asemenea, el stăpâneşte acea parte a Scorpionului care înseamnă pasiune, secrete foarte bine ascunse, adevăruri foarte bine ascunse, cele mai întunecate laturi ale personalităţii umane, renaşterea personală precum şi credinţa că mâine va fi mai bine decât azi. Toate acestea pot fi adevărate daruri pentru nativii Capricorn mai ales că Pluto este în semnul lor. Integrarea celor mai banale lucruri în viaţa Capricornilor  se va face cu ajutorul acestor calităţi plutoniene care le dă nativilor o foarte mare încredere în forţele proprii.  Vor împrumuta tenacitatea şi rezistenţa Scorpionului până în 2024 când planeta va părăsi semnul lor, ceea ce cred eu că îi poate face pe Capricorni să concepă planuri cu bătaie lungă, vor putea să folosească aceste calităţi scorpionice pentru a controla mediul de afaceri, în dragoste, să asceadă în funcţii de conducere, în aplicarea terapiilor complementare dar şi pentru a ajuta evoluţia lumii într-o direcţie mai bună şi spre lumină. Acum au şansa să facă schimbări remarcabile în viaţa lor şi în a celor pe care îi au în grijă. Vor avea sex-apelul Scorpionilor dar şi aura de mister a acestora, se vor simţi atraşi să lege priteneii şi parteneriate cu Scorpionii, cu care vor fi pe aceeaşi lungime de undă în următorii ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu