Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

25 ianuarie 2011

Saturn este retrograd 26 ianuarie şi 12 iunie 2011:


            Perioadele de retrogradare sunt momente de reflecţie şi de constientizare sporită a lumii noastre interioare, mai ales când este vorba despre Saturn. Spune asta deoarece el simbolizează structurile vechi, limitele, îmbătrânirea şi karma iar perioada de retrogradare va scoate în evidenţă, în funcţie de casa şi semnul în care se află, problemele pe care le-am evitat, le-am ascuns foarte bine în sufletul nostru, probleme la care trebuie să medităm şi să le rezolvăm.
Saturn retrogradea circa patru luni şi jumătate pe an, ultima s-a produs anul trecut între 13 ianuarie şi 30 mai. Ciclul retrogradării din acest an a lui Saturn acoperă perioada 26 ianuarie – 12 iunie, timp în care el călătoreşte de la 17 gr 13 la 10 gr 26 Balanţă. Nimeni nu va scăpa de introspecţiile saturniene, toţi vom simţi energia lui Saturn retrograd, iar dacă aveţi planete sau puncte pivot – Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului sau Fundul Cerului, în acest interval sau în celelalte semne cardinale Berbec, Rac, Capricorn, pregătiţi-vă să daţi examene importante de conştiinţă şi atitudine.
Saturn retrograd ne poate permite să vedem perspectiva pe care o avem noi asupra ideii de autoritate, că este ea socială – relaţiile pe care le avem cu instituţiile statului, profesională – directorat, patron sau şef sau personală – părinţii, în special tatăl, şi modul în care ne raportăm noi la ea. Aşa că să nu vă mire dacă vă pomeniţi meditând la idei ca ce autoritatea au unele persoane sau instituţii în raport cu noi, oare avem resursele necesare să facem alegeri eficiente pentru a conserva bunăstarea personală pe termen lung, putem păstra nealterată poziţia personală dar şi capacitatea de selecţie ca să luăm ce avem nevoie şi bun, ca sfat, de la cei din jurul nostru şi care să se plieze foarte bine nevoile noastre şi să rezoneze cu propria cunoaştere, suntem proprii noştri creatori sau am cedat acest rol Divinităţii ori autorilor de ficţiune care să poată broda diverse situaţii pe ceea ce noi numim prozaic viaţa noastră?!
            De asemenea, putem folosi eficient energia saturniană ca să reflectăm asupra a ceea ce am construit până acum şi care este locul nostru în arhitectura acesteia. Iar dacă proiectele şi relaţiile pe care le presupune activitatea noastră şi resursele din investiţii, pe care le presupune, sunt bune, poate fi vorba despre o activitate eficientă.
            Pentru că Saturn este legat de fundaţie şi de protecţie reprezintă mecanismele noastre de apărare. Acestea sunt structuri psihologice ale subconştientului care ne fac vulnerabili şi să ne fie teamă de acţiunile din exteriorul nostru. Când Saturn intră în mişcare retrogradă putem privi mai atent în noi, putem descifra şi înţelege mai multe despre aceste mecanisme, să le sesizăm pe cele de susţinere şi să le identificăm pe cele care pot inhiba capacităţile propri de exprimare şi de afirmare a propriului Eu.
            În momentul în care avem o viziune asupra relaţiilor noastre din perspectivă saturniană, dacă ne concentrăm şi reflectăm la ele, în perioada de retrogradare, bine ar fi ca decizia vis-a-vis de acestea să nu o luăm decât după ce Saturn intră în mişcare directă, pe 12 iunie.
            Balanţa este imparţială, tânjeşte după pace, echilibru şi armonie relaţională. Saturn este echitabil deşi activitatea sub semnul lui va fi întotdeauna susţinută de eforti care să dovedească temeinicia lecţiei pe care am învăţat-o. Dar Saturn în Balanţă este exaltat. Asta nu înseamnă că trebuie să ne aşteptă la lucruri uşoare sau că totul va fi uşor, nu, dimpotrivă vom avea ceva de lucru pentru că Balanţa ca să poată păstra echilibrul are nevoie de puţin conflict şi dizarmonie, de o negociere, un acord de încheiat, o relaţie sau un compromis care urmează să fie mediat iar Saturn oferă cadrul, structura şi autoritate de care are nevoie Balanţa ca să fie eficientă.
            Pe de altă parte, când totul este spus şi făcut, Saturn în Balanţă va începe să ne supună testului karmic, ne depunctează dacă abandonăm sau ignorăm, ne dă puncte dacă depunem eforturi susţinute pentru a termina ceea ce am început şi ne oferă tot suportul de care avem nevoie ca să mergem până la capăt.
            Deocamdată atât. Promit că voi reveni cu amănunte asupra lui Saturn retrograd, în măsura în care timpul ne-o va permite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu