Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

4 februarie 2011

Vărsător 201120.02 – 19.02
Climatul lui 2011 se anunţă în general senin pentru nativii acestui semn. De fapt, Saturn, Marte şi Uranus, prin aspectele dinamice care le fac cu semnul lor, vor atenua din forţa obligaţiilor pe care şi le-au asumat. Nu înseamnă că vor abandona, ci că va urma o perioadă mai relaxată în care îşi vor permite să mai facă şi altceva. Vor fi înţelegători în măsura în care şi ceilalţi vor fi înţelegători cu ei. Vor culege roadele eforturilor de anul trecut, nu vor mai putea să se autoizoleze cum le place lor atunci când nu au chef de nimic şi îşi vor fructifica şansele, până la ultima centimă, graţie noilor relaţii pe care şi le-au creat la sfârşitul lui 2010, se vor mai uşura, în ciuda faptului că se vor confrunta destul de frecvent cu ei înşişi, pot depăşi momentele grele prin detaşarea şi calmul cu care ne-au obişnuit.
2011 va fi un an aiuritor, aşa cum este felul Vărsătorilor, cu relaţii, oferte de muncă şi bani frumoşi pe care, măcar, de-ar învăţa să îi drămuie. Vor întâlni oameni şi situaţii care le vor permite accesul în domenii care le par de neatins dar le vor crea şi anumite obligaţii. 2011 este un an de sfârşit de ciclu care le va permite să pună capăt unor situaţii de nesuportat, unora instabile dar şi celor care nu mai au ce să le aducă. În mai vor avea posibilitatea să extindă cam tot ceea ce se referă la extinderea activităţii şi dezvoltării lor sau pentru a demara un nou proiect. Relaţiile cu colaboratorii vor fi mai liniştite, iar ei vor da dovadă de mai multă aplecare spre reconsiliere. Interesant este că vor da dovadă de talent diplomatic, poate şi pentru că Saturn în Balanţă le dă acea înţelepciune care le cenzurează ieşirile temperamentale, şi care se va dovedi benefic pentru ei. Din toamnă, să nu le fie teamă de munca în echipă, dacă este vorba doar despre locul de muncă atunci acesta le va da dsatisfacţia recunoaşterii şi afirmării pe termen lung.
            Vor căuta să facă mai multă ordine în afaceri, îşi vor administra conturile cumpătat şi numai atunci când va fi nevoie să achite taxe, impozite sau facturi. Din păcate, Neptun aflat foarte aproape de sectorul banilor proveniţi in muncă proprie, îi va face doar să viseze la ce sume ar putea să le intre în cont, în realitate, eforturile pentru un ban în plus vor fi mari şi uneori supraomeneşti. Părerea mea este că, Saturn va asigura echilibrul necesar şi va permite rectificarea bugetului când şi unde trebuie, la momentul oportun. Din fericire, vor da dovadă de realism şi pragmatism fapt care îi transformă pe şturlubaticii Vărsători, în oameni cu picioarele pe pământ. De fapt, nu fac altceva decât să pregătească terenul în sensul să pună capăt cheltuielilor inutile şi să meargă direct la obiect.
            I-aş sfătui, aşa cum fac de fiecare dată, să aibă răbdare, să nu caute cu diandinsul să ajungă la cineva anume, să lase lucrurile să curgă de la sine, pentru că forţând lucrurile ar putea pierde şi sprijinul pe care îl au şi atunci scapă totul de sub control. Îngrijoprarea lor nu este întemeiată, ba dimpotrivă, aş spune că nerăbdarea şi uneori, stările de disperare, nu au făcut altceva decât să le bage beţe în roate. Au mari şanse, dacă urmăresc reflexul acţiunilor lor, ar avea ocazia să vadă ce anvergură are răspunsul primit! Totuşi, înclin să cred, că Saturn le potoleşte acestă tendinţă anul acesta, dar atenţie, le atenuează şi momentele de plăcere sau de fericire. Neptun în semnul lor, îi îndeamnă să lase deoparte considerentele materiale care nu odată le vor crea stări de angoasă. Să nu caute ci să lase lucrurile să curgă pentru că punctele de echilibru care le va permite să acţioneze vor apărea pe negândite, se vor elibera de tensiuni şi se îşi vor conserva ideile pentru momente mai bune.
            Stabilitatea relaţiei pe care o au sau pe care o vor iniţia în 2011, va fi una din prieorităţile lor absolute. Într-adevăr, coroborat cu influxurile neptuniene, vor fi mai calmi, eliberaţi de tensiuni iar reacţiile de apărare vor fi constructive vis-a-vis de partener/ă. Venus frumos aspectată de Soare, îi va sprijini în eforturile lor de a da o expresie mai profundă şi mai plină de sensuri conceptelor de iubire şi de dragoste. În plus, schimbările pe care le-au făcut în ultimele luni ale lui 2010 vor începe să de roade. Începutul lui 2011 va fi pentru ei asemeni unei licitaţii, pentru a achiziţiona cât mai mult afectiv şi emoţional, nu de alta dar se simte nuanţa schimbării deja la nivel afectiv, vor avea mai multe resurse pentru aş consolida poziţia în relaţie sau pentru a provoca evenimentul dorit, fără a pierde însă din intensitatea trăirii momentului respectiv.
            Dacă nu au nicio relaţie, ar fi bine să privească mai atent în jurul lor, chiar dacă li se pare imposibil, mai ales în primăvară, pentru că iubirea le va bate la fereastră, iar reacţiile lor vor fi spontane şi dense emoţional. Iar virtualul partener/ă nu va fi surprins/ă că este demn/ă de atenţia lor pentru că felul în care o vor afirma Vărsătorii, va fi unul plin de tact şi de sensibilitate, care va merge direct la inima celuilalt, mai ales că vor avea numeroase ocazii să întâlnească pe cineva care să fie pe placul lor.  De altfel, vor constata pe propria piele că dragostea la prima vedere nu este doar un mit. Şi ce este mai surprinzător, Vărsătorii vor fi timizii din acest joc. Dacă nu în primăvară, atunci în toamnă, sigur vor fi forţaţi să lase timiditatea deoparte, nu de alta dar atracţia va fi atât de puternică încât ar putea să-şi piardă capul. Pe moment! Au darul să atragă oameni cărora nu le va fi greu să le descopere punctele slabe şi cele mai ascunse secrete.
            Vitalitatea lor va fi liniară, fără efluviile de energie jupiteriană de anul trecut şi care în 2011 se vor atenua treptat. Încetul cu încetul, vor înregistra creşterea nivelului de energie, în preajma oamenilor alături de care se simt bine şi vor remarca asta, fie cunoştinţe de o viaţă, fie unele noi şi vor căuta să se afle în preajma acestora cât mai mult timp.
Influxurile Soarelui şi ale lui Venus le va da carismă, jovialitate, drăgălăşenie ceea ce le va aduce numeroase satisfacţii relaţionale, care îi va stimula mental şi îi va face să meargă mai departe în explorarea vieţii. În iunie, să fie atenţi la alimentaţie pentru că au ignorat prea mult timp semnalele organismului şi s-ar putea să-şi declanşeze datorită lipsei de respect faţă de propria sănătate, fie un diabet, fie o altă boală de care să tragă apoi, toată viaţa.

            La începutul anului, Jupiter va fi în Peşti încă, în Casa a 2-a a banilor munciţi, a averii câştigate prin muncă, a stabilităţii materiale. Din păcate va mai sta aici doar 3 săptămâni apoi va trece în Berbec, în Casa a 3-a. Cât timp Jupiter a fost în Peşti, energiile sale au foct centrate pe rezolvarea problemelor sufleteşti, pe generozitate, pe stimularea compasiunii, a sensibilităţii, a intuiţiei, a spiritualităţii, a descoperirii în noi a ceea ce numim atât de prozaic, magia vieţii.
            Cât Jupiter a fost în Casa a 2-a, Vărsătorii au adunat bani din toate direcţiile de se mirau şi ei de felul în care vin, numai că, aşa cum au venit, aceştia au şi plecat. Cu toate acestea, Jupiter a adus mult noroc financiar, le-a sporit veniturile şi i-au făcut pe unii Vărsători să înţeleagă cu adevărat sensul ideii de mult. Pentru cei care îşi cunosc tema natală, atunci când Jupiter a fost stresat de diverse aspecte, Vărsătorii au simţit, oare pentru a câta oară, pe pielea lor ce înseamnă criză financiară, cheltuieli nesăbuite sau pur şi simplu achiziţia de nimicuri care fagocitează financiar şi i-a lăsat cu buzunarele goale. Cu toate acestea, Jupiter le-a mai servit o lecţie Vărsătorilor. I-a învăţat, în ritm propriu, cum să îşi administreze bugetul şi cum să lucreze, organizat, în două trei locuri, ca să dispună de finanţele pe care le doresc.
            În momentul în care jupiter a trecut în Casa a 3-a, atenţia nativilor Vărsător s-a îndreptat spre afaceri care ţin de comerţ - unii de exemplu, în perioadă de criză, au achiziţionat un bun de valoare cum ar fi un apartament, o casă sau un autoturism. Casa a 3-a însă mai înseamnă şi Casa comunicării, a fraţilor şi vecinilor, a drumurilor scurte. Spiritul lor neliniştit a fost atras de inovaţie, de găsirea a noi căi şi modalităţi de dezvoltare proprie. Astfel, totă primăvara vor avea idei despre cum să-şi investească banii, cum să-şi sporească veniturile, cum să-i implice în aceste activităţi pe cei din familie, mai ales fraţii sau vecinii cu care se înţeleg mai bine, dar mai ales cum să-şi negocieze interesele ca să scoată un  profit frumos. Telentul de negociator va fi pus în evidenţă mai ales în perioada martie-aprilie. Vor fi fermecători, maeştri oratori iar limba lor va ştii să articuleze şi să accentueze acele fraze menite să le pună talentul în valoare.
            Dar cu toate lucrurile bune din Berbec, Vărsătorii nu trebuie să scape din vedere faptul că semnul Berbec este un semn al Luptătorului, al Războinicului prin excelenţă, care se simte excelent când negociază contracte şi doreşte să negocieze un preţ cât mai avantajos, dar poate deveni agresiv, chiar violent atunci când nu îşi atinge obiectivele. De aceea, le sugerez Vărsătorilor, să fie atenţi cum vorbesc şi cum negociază, cel puţin până în mai, pentru că ar putea să închidă uşi pe care să nu le mai deschidă niciodată. Să fie atenţi mai ales în perioadele în care aud că Jupiter este atacat sau incomodat de o serie de aspecte.
            În 4 iunie, când Jupiter va trece în Taur şi în Casa a 4-a a familiei, lucrurile se vor schimba. Interesul Vărsătorilor pentru afaceri imobiliare va spori, dar în acelaşi timp vor deveni extrem de interesaţi de tot ceea ce înseamnă casă, de la casa părinţilor la amintirile din copilărie care acum, îi vor năpădi parcă mai mult ca niciodată, poate şi pentru că vor simţi o mai acută nevoie de siguranţă şi de securitate emoţională alături de familie, îi vor năpădi dorul de propriile rădăcini, vor face excursii interioare deosebit de interesante şi ceea ce vor descoperi, vor folosi pentru a se apropia mai mult de cei dragi, pentru a-i face pe aceştia să ştie că îi iubesac şi se pot baza pe ei.
            Practic vor simţi nevoia să se mute într-o casă sau apartament mai mare, vor dori să renoveze casa părinţilor, să îi ajute pe aceştia să facă o serie de îmbunătăţiri necesare, să schimbe o parte din mobilier, să mai trieze amintirile de care au nevoie de cele de care nu au, vor renunţa la nimicurile adunate în ultimii zece ani să spunem, în favoarea unora din copilărie şi de care simt că nu se pot dispensa. De asemenea, periodic vor simţi nevoia să fie mai mult timp în aproprierea părinţilor şi a fraţilor, nevoia să petreacă mai mult timp alături de ei, să le fie alături când au probleme, să îi ajute să obţină lucrurile de care au nevoie şi să-şi rezolve problemele personale. Cu mintea lor mobilă şi deschisă vor rezona cu problemele omenirii, dar ce este mai important, este că în 2011 vor avea timp şi pentru viaţa personală.

            Pentru Vărsători, Saturn este în Balanţă în Casa a 9-a, Casa studiilor aprofundate, a drumurilor lungi, a ideilor filosofice, a doctrinelor religioase, a mass-media. Acum, Vărsătorii pot experimenta provocări de tipul aprofundării unei limbi străine, studiul diverselor religii şi curente filosofice, vor cunoaşte oameni foarte diferiţi pe care îi va accepta în viaţa lor cu acea deschidere uraniană, tipică acestor nativi.
            Studenţi Vărsător vor da dovadă de aplecare spre studiu, propria educaţie fiind un lucru mai serios decât se gândeau şi chiar vor fi surprinşi de câtă râvnă pot da dovadă pentru învăţat din dorinţa de a afla lucruri noi, de cât timp vor petrece în biblioteci şi nu li se va părea nici o clipă că pierd timpul. Îşi vor permite uşor să fie autocritici pentru că au convingerea că inteligenţa fără studiu nu înseamnă mare lucru mai ales atunci când doreşti să demosntrezi ceva.
Să nu uităm însă că scopul lui Saturn, care este coguvernator al Vărsătorului alături de Uranus, este nu de a le pune piedici în drum ci de a le înfrânge îndărătnicia şi graba pentru a-i face să aprofundeze ceea ce ştiu, mai ales dacă vor să fie respectaţi de comunitate dar şi de cei de la locul de muncă, în special când doresc să promoveze. Deci, să lase orice temere deoparte şi să pună mâna pe carte dacă asta simt, să se specializeze, să devină puternici prin informaţia care o deţin, dar mai ales să lupte pentru dreptate aşa cum îşi doresc.
Pe de altă parte, să nu uităm că Balanţa are în stăpânire justiţia, echitatea şi legea iar Casa a 9-a stăpâneşte şi peste aceste lucruri. Prin urmare,  ar putea fi vizate tocmai aspectele juridice din viaţa Vărsătorilor dacă ne gândim la vizita lui Saturn prin această casă. Dacă unii dintre Vărsători activează în domenii care au de a face cu etica, diplomaţia, sistemul coercitiv atunci vor munci mult şi cu spor.

Uranus, ştim cu toţi că va fi încă în Pşeti pînă pe 12 Martie când va intra în Berbec unde va sta până în 2018.
Pentru Vărsători, Jupiter se va afla în Casa a 2-a, Casa banilor munciţi şi a bunăstării personale. Prezenţa lui Uranus în această casă poate fi destul de provocatoare, mai ales că nu se simte bine într-un semn de apă. Totuşi să nu uităm forţa uraniană poate aduce geniu şi plăcerea de a muncii în echipă, alături de prieteni, pentru a câştiga bani frumoşi de pe urma calculatoarelor şi a aplicaţiilor pe Internet. Şi Uranus s-a aflat în această poziţie de ceva timp. Când vremurile au fost bune, a se citi aspectele, Uranus le-a dat Vărsătorilor idei fantastice şi entuziasm care le-au adus bani frumoşi, iar când nu a mai fost aşa, aceştia au început să se confrunte cu blocaje, cu defazări şi cu un adevărat haos financiar, pe toate planurile. Totuși, stăpânul semnului acestor nativi în Pești, le-a adus şi surprize plăcute mai ales din punct de vedere financiar şi profesional, în sensul că s-au dovedit, nu odată, oamenii potriviţi la locul sau momentul potrivit.
Odată cu intrarea lui Uranus în Berbec lucrurile se pot precipita, devin mai intense şi mai incandescente. Afinitatea dintre semnul dinamicului Berbec şi planeta albastră este binecunoscută şi se poate manifesta prin efluvii cosmico-sentimentale însoţite de mari descărcări de energie care pot avea un impact negativ asupra multora dintre noi, în funcţie de configuraţia astrală din tema natală a fiecăruia. Berbecul este novator, întreprinzător, iubeşte competiţia şi îi place să fie în fruntea eşalonului, Uranus iubeste noile tehnologii, munca în echipă, face să se simtă componentă unică în ansablul astral care este Universul şi împreună pot aduce scânteia geniului în tot ceea ce ating. Amândoi, şi semn şi planetă, sunt extravertiţi, socializează cu uşurinţă, sunt agitaţi şi neliniştiţi. Ambii sunt inteligenţi, rapizi şi mândri de unicitatea lor.
Pentru Vărsător această minune se produce la nivelul Casei a 3-a, a comunicării, a dumurilor scurte, a fraţilor şi vecinilor, a comunităţii în care vieţuiesc.
Extinzând acest tip de relaţii de la cele de familie la comunitate, este posibil ca activităţile comerciale care implică munca de grup, cercetarea, industria calculatoarelor şi Internetul să suporte schimbări dintre cele mai ingenioase în care scânteia uraniană să poată fi identificată cu rapiditate. Totuşi, în acelaşi domeniu, se pot confrunta cu haosul, încăpăţânarea şi excentricitatea dacă nu sunt atenâi. Cu toate acestea, Uranus, de regulă, revigorează comunicarea inter-personală, activitatea comercială dar şi cea din sânul comunităţii în care trăim.

Neptun se va găsi pentru Vărsătoti, la începutul anului în Casa 1 – casa personalităţii, a vitalităţii, apoi între 4 aprilie şi 4 august va da o fuguţă în Peşti, semnul lor de domiciliu şi deci va trece în Casa a 2-a a banilor proveniţi din muncă proprie şi a securităţii materiale.
Pe de altă parte, să nu uităm că el fiind în semnul patronat de Uranus, iar Uranus în semnul patronat de Neptun, ani buni, această recepţie mutuală fie i-a ajutat, fie i-a provocat pe Vărsători.
Neptun în Casa 1 le-a sporit nativilor Vărsător intuiţia, aplecarea spre spiritualitate, adâncirea propriei spiritualităţi, compasiune, creativitate şi le-a amplificat sentimentul de unicitate dar şi de uniune profundă cu lumea, cu omenirea, cu Universul. În cea mai mare parte a timpului le-a adus reuşite la acest nivel dar şi uşurinţă în a-şi atinge scopurile spirituale. Când însă Neptun a fost contrat de o planetă în tranzit, le-a dat unor Vărsători tendinţe mai puţin oneste, i-a predispus la vicii ca alcoolul sau drogurile şi bineânţeles, i-a împins pe cale autodistrugerii, au devenit iresponsabili deşi toată lumea ştia ce fel de oameni sunt şi ca prin natura lor, erau veritabili jucători de echipă.
Poziţia lui Neptun în Casa Eu-lui a fost destul de grea pentru mulţi nativi Vărsător, mai ales acum vreo doi ani când Saturn în Casa a 7-a, a parteneriatelor de orice fel, a supus cuplurile şi parteneriatele de afaceri la tot felul de teste, mai mult a făcut opoziţie şi cu Neptun din Casa 1, asta aşa ca să îi facă să şi sufere puţin.
Acum că Neptun a fost oarecum lăsat singur, Vărsătorii au simţit o anumită uşurare. Iar acum ar trebui să se concentreze pe darurile pe care le face Neptun, mai ales că a dispărut şi nesiguranta, şi să nu uitîm că anul acesta, el va dansa efectiv între Casa 1 şi Casa a 2-a. În Peşti, de exemplu, el este literalmente acasă!
Numai că intrând în Peşti, Neptun trece şi în Casa a 2-a a banilor munciţi şi a siguranţi materiale. Şi cum Neptun stăpâneşte peste iluziile de tot felul, lucrurile vor avea tendinţa să denatureze şi să afecteze sectorul financiar, adică îi va face pe Vărsători să se întindă mai mult decât le permite plapuma. Banii vor dispare ca prin magie din buzunarele acestora, dar tot parcă prin magie se reântorc în buzunarele lor, nu pentru multă vreme însă.
Şi cum Neptun stăpâneşte şi spiritualitatea, şi sănătatea mintală, intuiţia şi caritatea, să nu fiţi suprinşi dacă îi veţi găsi pe Vărsători activând excat în domenii conexe cu aceste caracteristici şi vor fi capabili ca prin ceea ce vor face să-şi facă şi lor un pustiu de bine. Orice muncă care are ca substrat starea de bine, sănătatea, compasiunea, dragostea, ajutorul pentru celălalt poate aduce în buzunarele Vărsătorilor sume considerabile. Şi nu este vorba despre faptul că Vărsătorii nu au bani, nu, ci despre faptul că Neptun în această poziţie le va da, înainte de toate, linişte interioară care va face ca munca pentru starea de bine a tuturor să o ia înaintea problemelor sentimentale. În plus, pentru că Neptun nu funcţionează nici prin magie, nici prin supranatural, Vărsătorii vor conştientiza mai de grabă rolul lor fundamental, acela că ceilalţi au nevoie de ei, grija va fi la bunăstarea celor din jur chiar dacă conturile lor nu vor fi chiar atât de impresionante.

            Pluto va fi încă pentru mulţi ani în Capricorn şi în Casa a 12-a pentru majoritatea Vărsătorilor. Aici, Pluto se concentrează să-i aducă pe Vărsători pe drumul cel bun, îi provoacă să renunţe la tot ce nu le mai este de folos, nici ca relaţie şi nici ca venit, să pună capăt unor suferinţe interioare prin dorinţa de a merge la medic şi a rezolva problemele de sănătate, prin conştientizarea înainte de toate că drumul duce mereu înainte, niciodată înapoi.
            Apoi Casa a 12-a este o casă subtilă, grea şi obositoare, răspunde de restricţionări de tot felul, de vicii, de boli ascunse, duşmanii neştiuţi se regăsesc tot aici, de intuiţie şi naivitate. Dar tot aici se regăsesc activităţile aşa zise paranormale, misterele spirituale şi forţele spirituale ascunse în fiecare.
            Material, Pluto este în Casa care răspunde de repartizarea profitului, mulţi Vărsători care au fost asociaţi realizează că singurii care au muncit pentru acest parteneriat au fost ei şi vor face totul să pună capăt acestuia. Comisioane, redevenţe, acţiunile financiare, veniturile conjugale, profitul din afaceri şi participarea la profit par să se materializeze parcă de nicăieri. Spun doar „vreau” şi apar oportunităţile. De asemenea, poziţia lui Pluto în această Casă astrologică este un moment excelent pentru ca aceşti nativi să se regăsească întru credinţă, să-şi regăsească sensul spiritual, să se vindece de răni sentimentale care în mare parte li s-au datorat, se vor redescoperi şi prin iubire, vor explora faţetele acesteia iar energia pe care le-o dă acest diriguitor al lumii subpământene îi va face să sape, să scormonească, să caute şi să aducă la lumină adevăruri mai mult sau mai puţin plăcute şi în următorii ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu