Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

15 ianuarie 2011

Scorpion 2011


23.10 – 22.11

Reluarea proiectelor esenţiale continuă intens, şi în acest an. Vor intra în 2011 cu o cohortă de impulsuri planetare care le aduc un potenţial uriaş de a provoca schimbări radicale în plan social, cu întreagul sistem de relaţii care rezultă de aici. Şi, paradoxal, testul lor de viaţa va consta în nevoia de a se retrage, chiar nevoia de izolare faţă de schimbarea pe care au provocat-o şi care v-a lăsa urme adânci în sufletul lor.
  Impulsurile jupiteriene sunt prezente pentru a le oferi direcţii de acţiune ca să impulsioneze fundamentul ambiţiilor şi pentru a le reactiva creativitatea. Vor trăi intens, alternanţa meditaţie – contacte, fazele de muncă istovitoare cu momentele de relaxare totală şi cu iubire, agrementate toate cu multă, foarte multă iubire.
Viaţa lor va cunoaşte recunoaştere şi se va desfăşura cu uşurinţă pe tot parcursul anului. Cu toate astea vor lucra ceva mai retras în comparaţie cu proiectele lor. Aceasta le va permite să aibă o imagine de ansamblu, corectă şi cuprinzătoare, ca o extensie a activtăţii lor în afară. Este bine dacă se întâmplă aşa mai ales dacă lucrează într-o instituţie publică în relaţiile publice.
Dialogul cu subordonaţii sau cu colegii va trezi în ei dorinţa de a crea, a gândi strategii, a pune la punct planuri care se vor dovedi fertile pentru viitor. Ultimele impulsuri ale lui Jupiter va acţiona ca o otravă care li se răspândeşte în trup, şi cu dureri şi cu dificultăţi, vor reuşi să termine în timp util ceea ce au de făcut. Ar fi bine, ca toate lucrările, chiar dacă sunt în întârziere, să le încheie fără să plece urechea la sugestiile unor şi altora, chiar dacă presiunea acestora va fi la un moment dat de nesuportat. Vor dovedi că o pot face!
Din punct de vedere economic vor trebui să acţioneze urgent, imperativ, pentru a pune la punct problema banilor. Lipsa de timp îi poate face să îi tensioneze şi să inducă teama că nu vor termina lucrarea încredinţată, dar dacă vor ştii să-şi planifice cheltuielile, bugetul lor nu va fi în primejdie. Rigoarea şi profesionalismul îi va face să lucreze peste program. Odată trecute aceste hopuri, vor privi mai liniştit spre contul din bancă. Nu vor ezita să compare, să evalueze, nu vor ceda impulsului de a achiziţiona, au făcut odată greşeala de a cumpăra cu ochii închişi şi au plătit mai mult decât făcea aşa că a doua oară nu se va mai repeta. Nu vor risca, vor fi foarte atenţi cu banii lor, vor verifica fiecare detaliu înainte de a scoate un ban din buzunar.
Un soi de deceleraţie interioară îi va face să acţioneze mai lent, să nu se grăbească să cunoască pe cineva anume, cel puţin nu înainte de a analiza ce le poate aduce noua relaţie. Nu au încredere în impresiile subiective date de primul moment, poate şi din cauza lui Saturn, deşi acestea vin spre ei cu duiumul. Într-adevăr această stăpânire a impulsurilor interioare, le va permite să împuşte mai mulţi iepuri dintr-o lovitură, atunci când vor decide să se angajeze într-o relaţie sau să dea curs unor invitaţii. Eu le-aş sugera să nu se gândească prea mult pentru că viaţa lor va trebui să ia o anumită turnură. E drept, uneori aşteptarea vă poate aduce şansa de a trăi relaţia ideală. Pot cântări situaţiile fără să fie nevoiţi să se izoleze.
Vor avea parte şi de pasiune şi de iubiri fulgerătoare în acest an. Adevărul este că anul acesta Scorpionii se află la finalul unui ciclu sentimental şi vor avea puterea să vadă clar ce anume a dus la spulberarea iubirii. Pot reveni iubiri din trecut, atenţie! Au un fel aparte de a-şi clasa poveştile de dragoste, le consideră importane pe cele din prezent, dar următoarele iubiri va fi cu siguranţă mai promiţătoare. Maturizarea afectivă le va deschide noi perspective, fără a schimba partenerul ci schimbându-se pe sine începând de la atitudine şi comportament. Întrebări cruciale legate de cuplu vor apărea în prima parte a anului. Se vor trezi în imposibilitatea de a le ocoli, cum aveau obiceiul, şi răspunsurile rapide pe care le vor da vor durea, dar ei sunt obişnuiţi să-şi rezolve problemele fără complicaţii, direct, fără jumătăţi de măsură. De data aceasta le va fi mai dificil, vor trebui să-şi mobilizeze un întreg arsenal reflexiv dacă nu vor să piardă controlul. Trebuie doar să aibă încredere şi rezultatele nu vor întârzia să apară. Vor vedea cum starea de bine şi plăcerea se vor retrezi şi fericirea în cuplu va reveni. La fel, magnetismul lor va acţiona asemeni unei plase, anturajul şi persoana sedusă se vor face luntre şi punte să ajungă la ei. Astfel vor putea să deguste reîntoarcerea la viaţa afectivă şi o vor face pentru un timp destul de îndelungat.
               Sănătatea nu este un capitol care să funcţioneze excelent, mai ales la începutul lui 2011. Eforturile şi acţiunea perpetuă se vor reflecta curând la nivelul sănătăţii. Faptul că vor încerca să nu mai ia lucrurile hei rupist este semn că simt că se întâmplă ceva cu organismul lor, mai ales după acţiunile în forţă de anul trecut. Saturn din Balanţă este cel care aruncă buzduganul şi avertizează că trebuie să încetinească ritmul dacă vor să nu aibă probleme de sănătate, mai ales să evite suprasolicitarea psihică. Ar fi ideal, un concediu sau un week-end prelungit  încă de la începutul anului, care să le dea permisiunea să respire degajat. Somnul este esenţial pentru redresare nervoasă şi emoţională. Au newvoie de o alimentaţie raţională, naturală şi sănătoasă. În toamnă, vor vedea beneficiile unui asemenea mod de viaţă.

Ştim deja că Jupiter este încă în Peşti la începutul lui 2011, în Casa a 5-a-Casa iubirii, a creativităţii, a copiilor,  până pe 22 ianuarie când va trece în Berbec şi imediat în Casa a 6-a – Casa muncii, a colegilor de serviciu, a rutinei de fiecare zi, ca în 4 iunie să treacă în Taur în Casa a 7-a – Casa parteneriatelor de orice fel, a asocierilor, a terapiilor pe care le alegem.
 Pentru Scorpion, Jupiter în Casa a 5-a, ar trebui să aducă ceva mai multă seninătate pe chipul acestor nativi, mai mult chef de viaţă şi un simţ al umorului ceva mai crescut. Jupiter este promotorul veseliei, a glumelor, a romantismului, a jocului cu copiii şi cu animalele mici şi le aduce acestor nativi materializarea unor pasiuni vechi. Tot acum, Scorpionii încă mai au timp să demonstreze că ştiu să fie romantici, să se angajeze în locuri care să le aducă liniştea sufletească, că ştiu să fie alături de cei neajutoraţi şi de problemele lor, că au timp şi pentru lucruri mărunte, lumeşti şi, de asemenea, pentru cei care scriu, pictează, dansează, într-un cuvânt sunt iubitori şi creatori de artă, creativitatea va funcţiona la cote maxime. Felul lor meditativ, înţelept de a judeca lucrurile îi va face extrem de seducători. Pacea interioară, liniştea şi starea de emotivitate echilibrată va aduce lumină, soare şi zâmbet în viaţa lor, atitudini care au cam lipsit cel puţin în ultimul an şi jumătate.
            Trecerea în Casa a 6-a a lui Jupiter şi implicit, în Berbec, amplifică dorinţa de a face lucruri noi, nefăcute de alţii, îndeamnă spre acţiuni de pionierat, pasiune înfocată şi stârneşte spiritul de competiţie pentru o virtuală promovare. Dacă în Vărsător au experimentat munca în echipă, în Berbec vor face totul să devină numărul unu. Berbecul este generos, impetuos şi fermecător. Natura sa competitivă nu este una egoistă sau doar pură energie, dci una care vine de departe, din copilăria lor atunci când se bucurau pentru fiecare bomboană care o primeau, ca de un dar de preţ. Jupiter îi dă mai mult optimism şi îl implică emergetic în rezolvarea problemelor colective.
Pentru Scorpioni, prezenţa lui Jupiter în Casa a 6-a, a muncii de zi cu zi dar şi a sănătăţii le poate aduce pe lângă inventivitate şi dorinţa de competiţie care îi va face să se înscrie în adevărate curse aventuroase, care îi va stârni emoţional mai mult ca de obicei. Vor face confesiuni, vor fi motivaţi şi gata să depăşească orice obstacol profesional care se va ivi în drumul lor către vârf. Urcuşul către vârf va cu atât mai exicitant cu cât va fi mai greu.
 Pentru Scorpionii care practică diverse forme de sport – de la atletism la fitness, acum vor fi acum mai mult decât motivaţi să participe la concursuri, ar putea ca prin întreceri sportive să îşi atingă scopurile pe care şi le propun şi vor munci din greu ca să atingă performanţa.
  Vor înţelege că numai lucrând împreună vor avea mai mulţi clienţi, productivitatea va spori, vor asimila lucruri şi obiceiuri care până mai ieri le erau străine, lucruri şi fapte menite să dea mai multă culoare vieţii lor profesionale. Jupiter însă, le-ar putea aduce unor Scorpioni pe lângă bonomie şi câteva kilograme bune, în plus, deoarece planeta abundenţei este, în acelaşi timp, în casa sănătăţii, deci vor trebui să fie atenţi. Ca să evite acest lucru, cel mai bine ar fi să practice un sport la-ndemână, dar să fie atenţi, nu cumva teama de a nu asimila mai mult decât le trebuie să-şi creeze reale probleme de sănătate prin înfometare, mai ales. Moderaţia, în tot şi toate este modalitate prin care pot evita neajunsurile bunăstării jupiteriene.
 În Taur, Jupiter le exacerbează dorinţa de a face bani, de a-şi asigura stabilitatea materială şi financiară şi să lucreze, să adune mai mult pentru ei. Cum Casa a 7-a a parteneriatelor de orice fel cade în acest semn, Jupiter va aduce valul său de mulţumire asupra Scorpionilor, investind cu noroc atât mariajul acestora cât şi afacerile sau parteneriatele sociale. 
În cuplurile în care unul din parteneri este Scorpion ar trebui să se strecoare bucuria, dorinţa, nevoia de aventură în doi, plăcerea în cel mai pur sens al cuvântului. Dacă îşi caută un partener, perioada din 4 iunie până la sfârşitul anului va fi numai bună pentru a întâlni persoana dorită, pentru a-şi forma un grup de prieteni iar aceştia să îi prezinte pe cineva care să îi stârnească interesul. De asemenea, cu semnul Taurului implicat, în 2011 ar putea înheia un parteneriat rodnic din punct de vedere financiar, nimic nu poate da stabilitate afacerilor sale, poziţiei sale, nevoii de parteneriat ca această perioadă a anului. Atenţie însă, cei care îşi cunosc harta astrală, la aspectele stresante ale lui Jupiter pentru că stârnirea de duşmănii şi inaimici neştiuţi creşte exponenţial cu reuşitele lor.

Şi în 2011, Saturn ia startul din Balanţă de unde va pleca abia în 2012. Cât va fi în Balanţă atenţia lui va fi focalizată pe tot ceea ce înseamnă relaţie. Cât va sta aici ne va obliga să dăm o mai mare atenţie relaţiilor şi partenereului de suflet, ne obligă să învăţăm să vieţuim în cuplu, să vedem pe cine ne-am ales partener de viaţă sau de afaceri, ce fel de partener ne-ar place să avem alături. Nu este un lucru neobişnuit ca într-un mariaj să existe şi momente de criză şi suferinţă, să se rupă prietenii pe negândite sau parteneriatul de afaceri să se ducă de râpă. Rivalii sau concurenţii în afaceri pot deveni vivioşi, mai ales dacă ei lovesc sub centură şi nu joacă cinstit. Balanţa stăpâneşte tot ceea ce înseamnă diplomaţie, justiţie, cinste, onestitate sau negociere.
 Pentru Scorpioni, Saturn se află în Casa a 12-a, Casa duşmanilor, a bolilor ascunse, a misterelor spiritului, a secretelor şi a forţelor latente ale psihicului. Cât Saturn va fi acolo sporeşte predispoziţia spre depresie, gânduri negre şi urezeli de tot soiul. Parte din acestea datorită faptului ca Saturn îi obligă pe Scorpioni să se vadă aşa cum sunt în realitate, să realizeze care este atitudinea lor faţă de ceilalţi, că atitudinea lor este un sistem de autoapărare faţă de atacurile din exterior, la ceea ce au adunat în jurul lor, la probleme de sănătate care implică sistemul osos şi glandular, la felul în care se autodistrug prin obiceiurile vicioase care le au, dar mai ales faptul că nu joacă întotdeauna cinstit. Birocraţia, uneori şantajul, politica stupidă de firmă şi altele sunt cauza multor probleme cu care se vor confrunta acum şi va fi foarte greu să găsească soluţii minime şi rapide care să le soluţioneze. Lecţiile de viaţă implică toate acestea şi ei pot simţi disperarea de a bu putea face nimic şi dacă acestea nu vor fi oprite în priuma parte a anului, vor reveni în toamnă, când Saturn va intra în retrogradare. Nu va fi întâmplător dacă persoane care au Saturn în Casa a 12-a temei astrale, vor ajunge în pragul sinuciderii sau, la un moment dat, să înţeleagă că aceasta este singura realitate care îi poate scăpa de suferinţă. Ceea ce nu este deloc aşa, vor trebui să facă scufundări şi ascensiuni în ei, să se înţeleagă pe sine. Dorinţa de a nu suferie este o motivaţie extraordinar de puternică ca să îi facă să caute soluţii, dacă nu o vor face să nu surprindă pe nimeni dacă vor auzi că unii Scorpioni s-au sinucis, s-au apucat de droguri sau de alcool ori au deprins alte vicii care să îi facă să uite de durere. Să sperăm că trecerea lui Jupiter prin Casa muncii şi a parteneriatelor va echilibra balanţa şi îi va feri de depresie şi de tristeţe, de melancolie. Au nevoie de sprijin sufletesc, să varieze lucrurile şi evenimentele din viaţa lor. Scorpionii care nu se vor confrunta cu asemenea probleme, a căror carieră şi viaţa personală este în regulă, vor putea să facă planuri cu bătaie lungă.

Şi Uranus va fi încă în Peşti, în Casa a 5-a pînă pe 12 martie când se va muta pentru următorii 7 ani în Berbec în Casa a 6-a.
Pentru Scorpioni, Uranus în Casa a 5-a, Casa plăcerilor carnale, a iubirii, a romantismului, a copiilor, a luxului, a creativităţii, este o prezenţă electrizantă, surprinzătoare, plină de surprize plăcute, care le dă acestor nativi spontaneitate şi o bucurie aparte în a împărtăşi momentele intime cu persoana iubită. Dar atenţie, că în aceeaşi măsură poate aduce şi haos şi schimbare pe nepusă masă. Copiii sunt o bucurie nemăsurată dar pot fi, în acelaşi timp, şi sursa unor drame. Iubirea poate veni la fel de uşor precum poate pleca în acelaşi fel din varii motive care adesea par non sens. Concediile lor pot fi extraordinare sau un dezastru. Prietenii pot aduce bucurie în viaţa lor şi tot ei pot fi sursa dezamăgirilor, ei pot fi împlinirea dar şi lipitorile care profită de ajutorul lor atât cât lasă un Scorpion să fie folosit. Muza creativităţii se va afla alături de ei oricum s-ar mişca prin această casă.
  Odată cu mutarea lui Uranus în Berbec, Scorpionii par să se mai liniştească şi această poziţie chiar să dea culoare vieţii lor. Berbec înseamnă inovaţie, spirit întreprinzător, competiţie şi dragostea va fi prima care îşi va reclama poziţia şi nevoia de pasiune, dar mai este şi Casa rutinei cotidiene la locul de muncă, a colegilor de muncă, a sănătăţii fizice şi a sentimentului că sunt folosiţi. Prezenţa lui Uranus aici le poate aduce voie bună şi starea interioară de bine. Dacă Scorpionii lucrează în domenii cum sunt telelcomunicaţiile, tehnologiile computerizate, Internet, ştiinţă sau afaceri on-line, se ocupă de componente electronice sau de telefonia mobilă, 2011 va fi o perioadă excelentă şi dinamică, munca nu va mai însemna rutină şi îi va motiva să continue. Dacă profesia lor reclamă muncă de echipă, acţiuni cu caracter social, activităţi de grup, întâlniri de afaceri sau asocieri profesionale, le va fi mult mai uşor să se achide de sarcini şi prin aceasta să atingă performanţele visate.
   Se poate întâmpla însă ca nivelul productivităţii, colegii de muncă, sarcinile de serviciu sau sănătatea să pară că o ia razna sau să pară incerte, dar ca orice lucrur care dă pe dinafară, se datorează faptului că entuziasmul lor a fost fie prea mare şi s-au plictisit repede, fie că soluţiile găsite au părut mai uşoare decât erau în realitate şi asta le-a adus dureri de cap. De asemenea, s-ar putea confrunta în această periopadă cu dorinţa de a-şi schimba locul de munca şi să înceapă să dea telefoane şi să întrebe pe la toţi prietenii dacă nu ştiu de vreun loc de muncă vacant.
   Uranus în sectorul rutinei cotidiene îi împinge să caute profesia care li se potriveşte cel mai bine cu personalitatea lor. Un extravertit nu poate fi obligat să lucreze în singurătate. Un inventiv, un inovator sau un creator nu va putea niciodată să creeze într-un mediu stăpânit de birocraţie. Ei au nevoie de spaţiu, de un mediu care să le pună în valoare talentul, şi abia apoi de un loc în care să îşi tragă sufletul. Dacă conduc un grup, o secţie, o echipă, sunt capabili să îi conducă spre performanţe de invidiat, nu prin forţă şi nici prin exploatare brută ci cu acea aplecare naturală de a găsi locul lucrurilor în schema universală. Când va intra şi Jupiter în Casa a 6-a, Scorpionii vor fi cu adevărat motivaţi înnoiască, să inventeze, să creeze, să-şi asume idei originale, să pună în aplicare proiecte de investiţii care să arate lumii că, dacă îşi pun mintea la contribuţie, pot fi leaderi în orice domeniu.

 La începutul lui 2011, Neptun se va afla în Casa a 4-a şi încă în Vărsător. Apoi, între 4 aprilie şi 4 august va face prima vizită în Peşti şi va da şi o raită prin Casa a 5-a.
În Vărsător, Neptun va rezona cu energia lui Uranus. Uranus este încă în semnul stăpânit de Neptun iar Neptun în semnul stăpânit de Uranus. Ei se sprijină reciproc, dar fiecare trage pentru interesul său. Dacă Uranus a creat frăţia on-line, Neptun va crea modalitatea de materializare a acesteia, făcând ca atât mental, cât şi spiritual, oamenii să muncească unul pentru celălalt.
  Pentru Scorpion prezenţa lui Neptun în Casa a 4-a este o adevărată binecuvântare să fie în casa familiei, a rădăcinilor familiale, a copilăriei, a afacerilor imobiliare, a replierii, a pustniciei,a sihăstriei, a abandonului dar şi a întoarcerii acasă, a moştenirilor patrimoniale dar şi spirituale şi ereditare. În funcţie de aspectele pe care le face, Neptun poate aduce însă şi amăgire, visare, irealism, decepţii, sentimentul de vinovăţie şi deziluzii legată de familie. Părinţii pot da primele semne de senilitate, vor observa că aceştia vor dori să se ascundă în casă, departe de realităţile lumii exterioare sau ar putea observa ca partenera/ul de viaţă se comportă ciudat, labil, ezitant şi bizar.
Tot acum Scorpionii ar putea descoperi că preţurile de pe piaţa imobiliară sunt ascund destul de multe probleme prin lacunele contractuale. Alteori, Neptun în Casa a 4-a poate semnifica că şi tentativa de a păstra acoeprişul desupra capului poate fi o provocare şi aceasta îi va stimula să lupte pentru stabilitatea familiei. Pe de altă parte, Neptun în Casa a 4-a poate semnifica tulburările de sănătate mentală, spiritualitate şi pacea, liniştea mentală, compasiunea. Poziţia lui poate aduce lumină asupra unor probleme de ordin psihologic care ţin de părinţii unor Scorpioni precum şi modul de manifestare a acestora.
Deoarece Neptun este o planetă de apă care domneşte peste un semn de apă (Peşti) ar putea însemna pentru Scorpioni o provocare în sensul de a-şi găsi locul ideal de casă undeva pe malul unei ape sau într-un oraş traversat de o apă ori  clădit pe ţărmul mării. Există o anumită relaxare şi o energie calmă, paşnică care vine dinspre apă, poate amintirea vieţii intrauterine când lichidul amniotic îi proteja şi îi hrănea. Atenţie, însă, că mai poate semnifica pentru Scorpionii care au Casa a 4-a în Vărsător şi Peşti pagube legate de apă -  inundaţii sau incendii prin trăsnet. În general însă, Neptun atunci când este în casa a 4-a aruncă o rază de lumină  asupra relaţiei cu părinţii, dorinţa de retragere la vârsta pensionării acolo unde sunt rădăcinile, felul în care s-a petrecut copilăria, cum a fost acceptat nativul ca şi copil în sânul familiei.
 În Peşti, Neptun este, literar vorbind în domiciliu. Stăpân al Peştilor, în această calitate este domeneşte peste ceea ce înseamnă boală psihică, atitudini, auto-distrugere, vinovăţie, vicii ascunse, necinste, stare afectivă, linişte interioară, intuiţie, secrete ascunse, misterele spiritualui, activităţile paranormale, caritate, spitale, închisori, corporaţii, birocraţiei, forţele ascunse ale psihicului. Neptun este foarte puternic în acest loc unde va poposi pentru destul de multă vreme.
  Pentru Scorpion, Neptun va fi în Casa a 5-a, casa romantismului, a plăcerilor carnale, a iubirii, a copiilor, a creativităţii, a teatrului, a artei, a luxului şi a bucuriei. Scorpionii sunt gata să abordeze toate acestea printr-o credinţă care îi apropie de spiritual. Ai ajuta pe alţii, găsirea liniştii interioare se dovedesc acum mult mai uşor de găsit mai ales că ei au o dispoziţie sufletească care îi îndeamnă spre generozitate şi compasiune. Pentru ei idealul şi iubirea aproapelui se va încadra de-acum în categoria concepte umanitare. Ei nu ar putea fi fericiţi în detrimentul altora. Dragostea de viaţă şi iubirea vor fi daruri magice şi minunate, de o asemenea intensitate şi concentrate pe ideea de suflet pereche încât vor fi incapabili să păstreze o relaţie de dragoste reală.

Pluto va fi pe tot parcursul anului 2011 în Capricorn şi în Casa a 3-a, Casa fraţilor, vecinilor, drumurilor scurte, a studiilor medii şi a comunicării. Aici el se concentrează să facă lucrurile bine. Capricornul reprezintă profesionistul, conducătorul, scopul, aspiraţiile, succesul, datoria civică, recunoaşterea publică şi respectul colegilor.
Pentru Scorpion, Pluto se află în Casa a 3 –a, casa comunicării, a comerţului şi a lucrurilor comune. La majoritatea Scorpionilor ar trebui să le fie uşor să-şi impună punctul de vedere şi să negocieze, la fel de uşor, tot ce are nevoie. Această poziţie le dă o deoesebită energie ca să se implice până peste cap în activităţi comerciale şi o aplecarea aparte pentru negociere ceea ce le-ar putea aduce contracte neaşteptate şi profitabile. Pentru că este implicat semnul Capricornului este clar că banii nu vor veni din moşteniri sau din câştigurile de la jocurile de noroc, ci din muncă proprie. Cu toate acestea planeta pasiunii şi a resurselor ascunse aflată în sectorul comunicării ar trebui să le orienteze cariera spre un curs ascendent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu