Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

5 septembrie 2010

Venus începe azi, 5 septembrie, ciclul retrogradării








Perioada de umbră sau ciclul retrogradării lui Venus, planeta iubirii şi a supravieţuirii materiale, este un soi de repetiţie redivivus, dacă vreţi, pentru momentul intrării în mişcare aparent retrogradă (se va petrece abia pe 8 octombrie) şi revenirea în mers normal (pe 18 noiembrie) cu extensiile de rigoare .
Ciclul retrogradării venusiene cuprinde momentul în care planeta trece peste gradul în care va reveni în mers direct după perioada de retrogradare şi momentul în care va trece peste gradul din care ea a intrat în mers aparent retrograd.  
           Acest proces cuprinde trei faze distincte:
- pre-retrogradarea – planeta trece peste gradul în care, mai târziu, va schimba direcţia revenind în mers direct.  Evenimentele şi situaţiile din timpul acestei faze adesea se vor petrece altfel decât în perioada retrogradării. Este posibil să să trăim experienţele în aceleaşi circumstanţe ca şi în timpul retrogradării dar dinamica şi finalitatea acestora să fie altfel decât dacă s-ar produce în perioada de retrogradare, dar şi să iniţiem acţiuni care se vor finaliza în timpul retrogradării.
- retrogradarea – etapă în care putem să ne reconsiderăm poziţia vis-a-vis de o serie de acţiuni sau de decizii luate în faza de pre-retrogradare ori ne pomenim cu un Trecut care revine brusc în viaţa noastră şi în care ne vom confrunta cu situaţii tensionate, vom trăi experienţe frustrante, sentimente de furie, de temă, de vinovăţie sau de descurajare faţă de fialitatea întâmplărilor sau soluţiilor pe care le-am dat atunci. Iară măcar un motiv să considerăm retrogradarea o cale de a găsi noi soluţii sau de a descoperi în potenţialul neexplorat noi idei. De aceea se spune că retrogradarea unei planete este favorabilă cercetării, reflecţiei, reevaluării, dar mai ales să învăţăm să ne evaluăm resursele, atât materiale cât şi spirituale.
- post-retrogradarea – planeta trece peste gradul în care, din nou schimbă direcţia, pentru a intra în mers aparent retrograd. Acum vom aplica ceea ce am învăţat în perioada de retrogradare. În căutările noastre de a materializa ideile ne ajută foarte mult perioada de meditaţia, reflecţia asupra a ceea ce ni se întamplă, întrebări de tipul ce ştim acum şi nu ştiam atunci, cum ne va ajuta ceea ce ştim să ne schimbăm percepţia asupra modului în care găseam soluţiile pe atunci, cum putem schimba direcţia în viaţa pe măsură ce informaţiile se adună sau, dimpotrivă, de ce să schimbăm ceva în viaţa noastră?!           
            Pe 5 septembrie, Venus se va afla în gradul 27 Balanţă, gradul la care se va întoarce din Scorpion(13 gr 14 ) pe 8 octombrie. Venus va parcurge cele 13 grade în doar două săptămâni, apoi va staţiona două zile la gradul 0, grad peste care va mai trece abia pe 28 noiembrie, de această dată în mers normal, iar la 13 gr 14 Scorpion va ajunge pe 21 decembrie când se va încheia întreg ciclul retrogradării.
            Aş vrea să vă aruncaţi ochii, o clipă, asupra momentului cu Venus retrogradă la 0 grade Scorpion şi să reflectaţi anticipat la ce ar putea să activeze acest punct în tema astrală a fiecăruia, pe 6  - 7 noiembrie, aspect care a mai avut loc în aceleaşi condiţii, şi în 2003.
            Aspectele formate între Uranus, Neptun, Chiron şi Jupiter la debutul ciclului venusian, vorbesc despe linişte, despre creaţie şi dinamism dar şi despre atracţia faţă de o persoană sau lucruri care fac să dispară siguranţa de sine. Va fi foarte greu să distingem între drumul pe care îl avem de urmat în realitate şi cel pe care ni l-am dori. Această influenţă poate să revigoreze relaţia de suflet şi, de asemenea, să ducă la relaţii romantice neaşteptate, la adevărate poveşti de dragoste, mai ales că îl avem în spate şi pe Mercur retrograd. Putem avea o nouă atitudine vis-a-vis de relaţie, cum spuneam, ceea ce poate duce chiar la un mariaj. Atenţie însă, sentimele sunt intense şi proiectează o imaginea nerealistă asupra a ceea ce ar putea însemna o căsătorie. Riscul de a face greşeli şi a ne răni sufleteşte profund, în perioada 19 septembrie – 17 octombrie, este cu atât mai mare cu cât Luna Neagră din Peşti este în trigon cu Venus.