Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

7 septembrie 2010

Mâine este Lună Nouă


 Atenţie la ce spuneţi sau
ce faceţi că totul este răstălmăcit

Mâine, 08 Septembrie,  la ora 13.29, are loc fenomenul de Lună Nouă, cu Soarele şi Luna conjuncte la 15 gr 40 Fecioară, în decanul lui Saturn.



Serviţi, vă rog, nu este doar genericul unei îndrăgite emisiuni de televiziune ci poate deveni şi leit-motivul a tot ceea ce aduce Luna Nouă în Fecioară. Ştiind că semnul Fecioarei este un semn al compasiunii dar şi de prevenire, nativii acestui semn fiind foarte atenţi la tot ceea ce înseamnă sănătate, astfel că ziua este benefică pentru a-i ajuta pe ceilalţi, demonstrând dacă mai era nevoie că sunteţi alături de aceştia în momentele, prin care trec. Ajutându-i pe ceilalţi,  implicit ne ajutăm pe noi înşine.
Energia zilei este concentrată pe tot ceea ce însemnă artă manufacturieră. Dacă lucraţi la un proiect care implică creativitate, va trebui să fiţi atenţi, odată în plus, la detaliile necesare  cizelării creaţiei voastre. Dacă v-aţi gândit să vă aventuraţi pe tărâmul unei noi pasiuni – tricotat, gătit, creaţia de bijuterii sau orice altceva menit să aducă noutatea în munca voastră, ei bine, această Lună Nouă poate să vă ofere mijloacele şi motivaţia de care aveţi nevoie pentru a porni într-o nouă aventură personală.
Ştiută fiind aplecarea nativilor Fecioară sau a celor cu Ascendentul ori cu un puternic marcaj de Fecioară în tema natală, spre meticulozitate şi perfecţiune , atenţie la tendinţa spre hipercriticism. Este posibil ca aceasta să fie talonată strâns de către Saturn stăpânul decanului în care are loc Luna Nouă, dar în acelaşi timp, îi poate supune pe aceşti nativi la un serios test de autoevaluare, calm şi toleranţă, faţă de ceilalţi dar şi faţă de sine însuşi. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, Mercur retrograd este şi el implicat (este tot în Fecioară, e drept la 6 gr 50, în decanul lui Mercur însă) iar vecinătatea aceasta poate aduce un potenţial crescut de răstălmăcire a lucrurilor care poate conduce la interpretări total eronate ale unor gesturi, cuvinte ‚ fapte.
Adăugaţi la aceasta, faptul că tot astăzi Venus trece în Scorpion iar Jupiter aflat la Punctul Aries revine în Peşti. O cale de a folosi cât mai constructiv energia mercuriană, cea venusiană şi cea jupiteriană este de a scormoni prin cotloanele minţii şi ale inimii , intuitiv, pentru a găsi căile prin care să rezolvăm problemele cu care ne confruntăm ori ca să aplanăm conflictele.
Pentru România, Luna Nouă se produce la nivelul Casei a 7-a, a parteneriatelor, relaţiilor externe şi a diplomaţiei.  Posibil ca o serie de negocieri să se blocheze datorită dizarmoniei dintre Mercur (mentalul) şi Venus (sistem de valori), axa valorilor morale fiind viciată. Ea mai poate aduce atacuri la adresa imaginii României, mai ales, de către ţările învecinate.
În plan personal va trebui să fim atenţi la relaţiile noastre, fie ele parteneriale sau de căsătorie. Crucea în semne cardinale acţionează încă şi influenţele sale sunt destul de puternice.
            Ascendentul Lunii Noi este în Săgetător, în decanul stăpânit de Jupiter. Interesant este că între Mijlocul Cerului din tema natală a României (10 gr 53  Săgetător) şi Ascendentul Lunii Noi (1 gr  31 Săgetător) se formează un septil, aspect minor, dizarmonic după unii astrologi, karmic după alţii şi de aici relaţia cu spiritualitatea, misticismul sau înţelepciunea şi succesul. Din păcate septilul ete asociat sintagmei – dă-mi timp de gândire, ori,dacă omenirea suferă de ceva atunci suferă din lipsa de timp. Mă gândesc că acest aspect mai sugerează şi un moment în care credinţa ne va fi pusă la încercare, iar pe de altă parte, poate fi vorba despre o chestiune de arbitraj în care organismele instituţionale din România vor trebui să găsească o cale de mijloc ca să îşi armonizeze activitatea.

Jupiter redeschide poarta oportunităţilor
 Spuneam, ceva mai sus, că, tot astăzi, alte două planete schimbă semnul. Este vorba despre Jupiter şi despre Venus. 
În fiecare an, Jupiter – planeta bunăstării, a norocului, a expansiunii, a educaţiei elevate şi a filosofiei – se mută într-un nou semn, manifestându-se intens şi incandescent în domeniul reprezentat de casa şi semnul în care se mută. Locul în care poposeşte el reprezintă o zonă a iluminării în care acumulăm experienţă şi în urma căreia dobândim înţelegerea. 
            Astăzi, Jupiter se  mută din energicul şi individualistul Berbec (în care a intrat pe 6 iunie 2010) în muncitorul şi visătorul Peşti, unde va sta până pe 22 ianuarie 2011 când va reveni în Berbec. Jupiter se afla în Peşti la începutul anului, din 17 ianuarie până în 6 iunie.
            Iată că Jupiter păşeşte din nou în semnul generoşilor Peşti, atinge acel tărâm abisal care este străfundul fiinţei noastre şi duce la conştientizarea calităţilor caracteristice acestui semn care sunt asemenea unui ocean în care se amalgamează arta, misticul, farmecul, fascinaţia, strălucirea, voga, cinematografia, compasiunea dând sens ideii că totul este una şi unul este totul. Semnul Peşti reprezintă idealul, spaţiul în care toţi suntem interconectaţi şi în care regăsim iubirea universală şi necondiţionată.
Vom face eforturi în acest sens, pentru că adesea aceste relaţii nu reflectă realitatea. Când energia semnului devine intensă – cum se întâmplă atunci când se manifestă puternic afinitatea dintre palentă şi semn, mai ales că Jupiter în Peşti este în al doilea său domiciliu – există riscul ca şi deziluzia să fie la fel de mare şi suntem la un pas de depresie. Şi atunci unii apelează la– droguri, alcool, fumat sau consumul exagerat de alimente, pe când alţii nu se mai desprind din faţa televizorului sau se grăbesc să golească cardurile, cumpărând în neştire. Este foarte important să fim foarte atenţi în acestă perioadă mai ales atunci când realizăm că există riscul să scăpm lucrurile de sub control atentând la sănătatea noastră, la relaţia pe care o avem şi, în general, la viaţa noastră.
            Pentru alţi Peşti  această energie intensă este calea spre marea inspiraţie, putem găsi în această ajutorul de care avem nevoie şi ca să stăpânim confuzia, sentimentul de nesiguranţă, regretele, dezamăgirea cu care ne putem confrunta în această perioadă. De exmplu, există nativi Peşti care canalizează aceste trăiri spre domeniul care îl stăpânesc cel mai bine, cum este arta şi aceste momente de inspiraţie îi poate transforma, peste noapte, în celebrităţi. Dacă până acum nu s-a ţinut seamă de aceste semnale – vrem să pictăm, să fotografiem, să fim poeţi, muzicieni ş.a. – acum Jupiter în Peşti va concretiza aceste energii în creativitate care poate hrăni şi vindeca, în acelaşi timp.
            Cu Peştii, fiinţa intră pe tărâmul misticului şi a fuzionării tuturor lucrurilor, fluxul spirtualităţii atinge cote de nebănuit, devenind mai accesibil şi mult mai pregnant. Rugăciunea, meditaţia, exerciţiile yoga, dansul extatic, gimnasticile orientale, în special, t’ai chi,  sunt însemnele trecerii lui Jupiter prin Peşti.
            Cum Jupiter trece iar peste ultimele grade din Peşti, intervalul 23 – 30 grade, va fi deosebit de activ, şi toţi cei care au planete sau puncte importante ca Ascendentul/Descendentul, Mijlocul Cerului/Fundul Cerului în acest interval pot experimenta exaltat această plimbare a lui Jupiter. Şi norocul va fi de partea noastră acum. Întâlnim oportunităţi interesante, în funcţie de regiunea care va fi activată de trecerea lui Jupiter. Impotant este să reţinem că tot ceea ce ni se va întâmpla acum să le privim ca pe un dar, un potenţial efemer care poate să lucreze în favoarea noastră.

Venus în Scoprion – pasiune, bani, putere 
 Venus va trece prin Scorpion în două etape: 8 septembrie – 8 noiembrie şi 30 noiembrie – 7 ianuarie 2011. Când Venus tranzitează semnul Scoprionului, dorinţa fizică şi pasiunea cresc exponenţial şi este vizată mai ales viaţa intimă. Dacă simţiţi că viaţa intimă scârţâie şi dorinţa s-a mai potolit , atunci trecerea lui Venus prin semnul Scorpionului nu va fi deloc uşoară. Caracteristicile planetei care simbolizează afecţiunea, frumuseţea şi valoarea, în semnul fix al Scorpionului acţionaează mult mai intens şi mai profund decât în celelalte semne.
Destul de interesant este că în ciuda intensităţii cu care acţionează, părem mult  mai interiorizaţi, mai introvertiţi şi mai distanţi până simţim că putem avea încredere.
Pe de altă parte, Scorpionul este asociat cu finanţele, dar care are legătură mai mult cu împrumuturile, cu încrederea în acest instrument bancar decât cu câştigurile. De altfel, Scorpionul este mai bine cunoscut pentru viaţa sa ascunsă, misterioasă, aparent întunecată. Se spune că Venus în Scorpion dă un anumit sens...intrigii! Această asociere, superficială, nu va fi niciodată satisfăcătoare dacă ne gândim că politica şi influenţa sunt asociate de multe ori cu Venus în Scorpion. Aceasta datorită puterii şi a controlului asupra acesteia exercitat de Scorpion care ştie cum să tenteze şi să şantajeze când este vorba despre politică. De aceea sunt sigură că vom mai auzi de scandaluri cu substrat politic nu doar în România.
            Fiţi atenţi, că tot acum vă puteţi confrunta cu crize de gelozie şi cu miniciuna din partea partenerilor dar şi cu o dorinţă nestăvilită de a vă lua revansa, un scut de protecţie pentru sensibilitatea voastră. Atâta timp cât loialitatea şi integritatea sunt pe primul loc, aşteptările vor fi pe măsură.
            Cei născuţi cu Venus în Scorpion în schimb, vor fi romantici şi pasionali. În acelaşi timp însă, vor ţine foarte mult la sinceritate şi la adevărul sentimentelor care îi implică într-o relaţie. Vor avea tendinţa să pară autotştiutori atunci când antamenază teme de discuţie care au ca subiect dragostea, relaţia, iubirea. Vor fi deosebit de interesaţi de latura psihologică a relaţiei deoarece au o intuiţie deosebit de dezvoltată atunci când se pune problema să îl analizeze pe celălalt. În schimb, pot avea dificultăţi financiare atâta timp cât nu înţeleg că banii sunt nu doar o sursă de circulaţie ci şi una de acumulare şi că cel mai inteligent lucru pe care îl pot face este să-şi stabilească o strategie de administrare a tuturor resurselor de acest fel.