Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

23 august 2010

România, ori la bal ori la spital

Luna Plină din 24 august, va avea loc la ora 20:04, pe axa Peşti – Fecioară, cu Luna la 1 gr 25 Peşti şi Soarele la 1 gr 25 Fecioară. Ascendentul Lunii Pline este în Peşti la 2 gr 23. Cum fiecare fenomen de Lună Plină sau de Lună Nouă are o anumită carcateristică şi aceasta o are pe a ei, de fapt deschide o poartă şi o cale care să ne ajute să depăşim momentele critice în care ne implică nu doar Careul în T în semne cardinale, între Uranus (Peşti) conjunct cu Jupiter (Berbec) – Saturn (Balanţă) – Pluto ( Capricorn) fiind focarul acestei configuraţii, ci şi influxurile Crucii Cardinale care încă nu s-au disipat.


            Luna Plină sugerează de regulă sfârşitul unor lucruri sau stări de fapte şi fiind vorba şi despre ultimul semn zodiacala, Luna Plină ne ajută să ne clarificăm şi să ne edificăm asupra unor fapte, acţiuni şi oameni, asupra evenimentelor care se produc apoi trec rapid în uitare, urmând alte şi alte evenimente care le vor estompa pe cele care ne-au focalizat atenţie, suntem într-o anticameră care ne pregăteşte pentru evenimentele care vor urma.
            Pentru România, Luna Plină se produce pe axa 1 – 7, în care se formează şi unul din braţele Crucii Cardinale care acţionează la acest nivel implicând Casa identităţii naţionale şi Casa raporturilor diplomatice , extrem de tensionate, convulsii sociale, nemulţumiri pe fondul degradării vieţii de zi cu zi, scăderea alarmantă a încrederii în Guvern şi instituţiile statului, scăderea alarmantă a credibilităţii României dincolo,  de parcă aceasta este o noutate, pe de o parte, iar pe de alta,   diplomatul român expulzat de ruşi sau acţiunea de repratriere forţată a rromilor din taberele franceze. La unul din capetele braţului acţionează Uranus retrograd – 29 gr 40 Peşti R (deosebit de virulent în gradul 29, grad anaretic care nu aduce nimic bun – aş spune că a fost scânteia care a declanşat tragedia de la Maternitatea Giuleşti dar şi decizia guvernului rus de a ne atenţiona că Guvernul nostru a luat-o razna) conjunct cu Jupiter retrograd – 1 gr 45 Berbec, aspect aplicant, (vom mai avea parte de scandaluri mediatice, vom mai afla despre fapte de corupţie dar şi despre faptul că fundul sacului naţional este ciuruit rău ş.a) în opoziţie, aspect separant, cu Saturn în tranzit – 3 gr 17 Balanţă (diplomaţia românească şi credibilitatea Români ei este supusă la o serie de teste de anduranţă care pot îmbrăca aura dramei naționale, chiar a disoluţiei naţionale, pe fondul acţiunii principiului dominoului). Celălalt braţ este format din axa 5 – 11, Jupiter natal retrograd – 14 gr 33 Rac,  conjunct cu Pluto natal retrograd – 6 gr 07  Rac, în Casa copiilor (tragedia de la Maternitatea Giuleşti) şi a creativităţii (deciziile haotice ale Guvernului şi senzaţia de bâiguială naţională, ca şi cum guvernanţii ar căuta soluţii să ne demomstreze că noi suntem cei care nu vrem să le înţelegem acţiunile) în opoziţie cu Pluto în tranzit  retrograd – 2 gr 53 Capricorn, mai decis ca niciodată să nu ne lase să ne construim speranţele pe iluzia ajutorului şi protecţiei din afară atâta timp cât nu ne ajutăm înşine, de fapt, încearcă să ne arate că puterea de a ne ridica şi a merge mai departe stă în noi, doar că trebuie să mai punem şi dorinţa şi mintea la muncă nu doar să cerşim de la stat. 




              Adăugaţi la această opoziţie şi alăturarea axei Nodurilor Lunare, 10 gr 54 pe axa Rac - Capricorn, în aspect separant, e drept, cu Nodul Nord în Casa a 11-a, încă conjunct cu Pluto în tranzit, semn că mai avem de primit încă câteva palme până ne trezim la realitate iar Nodul Sud în Casa a 5-a, moartea pruncilor abia născuţi este semnul disoluţiei lente ca naţie, a pedepsei că nu suntem capabili să ne adunăm şi să mergem mai departe ca şi cum am fi prizonierii unei dimensiuni aleatorii şi nu mai ştim să activăm poarta de revenire la realitate, este pedeapsa pentru zecile de mii de avorturi dar şi pentru că încercăm să ne jucăm de-a divinitatea.
Iată în ce context se produce Luna Plină din 24 august!
În plan personal, influxurile Lunei Pline sunt resimțite de câteva zile asemeni unei ușoare amețeli, nu datorită lui Mercur retrograd, dar nu vom fi atât de buimaci încât să nu sesizăm oportunitățile sau să nu fim capabili să abandonăm deprinderile învechite în favoarea altora noi sau să ieşim dintr-o relaţie care nu ne mai oferă nimic.
            Limitările şi provocările cu care se vor confrunta mulţi dintre noi pot fi legate de configuraţiile amintite – careul în T. Mulţi vor resimţi aceste influxuri ca pe nişte situaţii fără ieşire sau, pur şi simplu, că pe moment nu găsesc soluţii de rezolvare fie că este vorba despre probleme profesionale, fie despre cele relaţionale. Senzaţia că ar fi la răscurce de drumuri sau că sunt prinşi într-o capcană de foc din care nu pot evada este senzaţia cea mai profund resimţită. Alţii cu o temă astrală bine susţinută pot trăi experienţe inedite dar cu impresia acută că totul se petrece parcă prea rapid.
Aminteam, la începutul materialului, că focarul Careului în T , din harta ridicată pentru Luna Plină, este Pluto. Prinţul Nopţii simbolizează moartea, renaşterea, transformarea, dar acum energia plutoniană este contrată de cea saturniană, uraniană şi jupiteriană sau energia oricărei planete strâns legate de Luna Plină. În altă ordine de idei, aceasta va fi starea de spirit pe toată durata acestui Careu în T. Am spus şi în alte materiale şi o repet acum, o cale de ieşire din impas este de aceea de a vedea ce planetă se află în semnul opozabil semnului în care se află Pluto, de regulă aceasta dă calea de ieşire din impas. Pe de altă parte, această Lună Plină implică un puternic trigon în semne de pământ între Pluto din Capricorn şi Soarele în Fecioară şi, pe de altă parte, sextilul dintre Pluto şi Luna din Peşti.
Cu cât se apropie Luna Plină, cu atât devenim mai tensionaţi, în schimb, brusc, deodată putem vedea care este sursa problemelor noastre şi odată eliberaţi de stres să dăm totul la spate. Pur şi simplu toate limitările şi constrângerile pe care le simţiţi pot dispărea iar eliberarea de Trecut poate fi trambulina spre transformarea pe care o cere forţa plutoniană. În unele situaţii, dorinţa imperioasă de eliberare poate fi domolită de o nouă abordare a problemei şi soluţia să fie cea care va venit cu două săptămâni în urmă, pe când avea loc Luna Nouă în Leu!
            Neptun este stăpânul acestei Luni Pline şi se află la 27 gr 11 Vărsător, îl plasează la locul faptei destul de aproape de Luna aflată la 1 gr 26 Peşti ca să putem vorbi despre o conjuncţie. De asemenea, este într-o cojuncţie strânsă cu Chiron aflat la 28 gr 20 în Vărsător, o configuraţie cu efecte curative colective, mai ales acolo unde vechile răni nu se pot închide. Ea trimite un mesaj clar că aceste piedici trebuie depăşite dacă vrem să evoluăm (cei care suntem pregătiţi pentru asta) sub presiunea Careului în T care acţionează în background.
            Mercur retrograd în Fecioară, semnul polar al Peştilor, pare să fie beneficiarul momentului dacă stăm să ne uităm bine. Combinaţia cu Luna Plină din Peşti este un moment ideal pentru a ne ridica la nivelul conştiinţei colective prin servicii în slujba oamenilor, prin exerciţii şi meditaţie, conştienţi că suntem pe drumul care trebuie să fim. Când mintea noastră nu mai este frământată de probleme, se deschid canale subtile prin care primim răspunsurile, asemni unei ferestre care se deschide ca să ne arate lumea în plenitudinea sa multicoloră şi gălăgioasă şi să ne facă şi pe noi părtaşii acestei bucurii.
            Marte şi Venus sunt încă în conjuncţia are s-a format exact pe 20 august, cu câteva ore înainte ca Mercur să intre în mişcare aparent retrogradă. Ceea ce sugerează ideea că talerele balanţei în ceea ce priveşte cooperarea şi buna înţelegere vizând relaţia intimă au nevoie de o oarecare reechilibrare. Conjuncţia celor două planete în Balanţă, semn stăpânit de Venus, sugerează că, în aspect, energia feminină era mai puternică.
            În acelaşi timp, Venus este în aspect aplicant cu Ceres, urmând să intre în sextil cu cea care stăpâneşte ciclul naturii. Mulţi dintre noi vor simţi nevoia să se preocupe de sănătate şi de reevaluare a modului de alimentaţie dar şi a regimului de viaţă. Ceres la rândul ei, se apropie vertiginos de a treia şi ultima conjuncţie cu Pluto ceea ce ar fi o invitaţie, să mai coborâm odată în noi şi să ne înfruntăm demonii şi temerile noastre ca să putem merge mai departe.
            Apoi, Luna Plină pe axa Fecioară – Peşti poate fi un moment potrivit să ne ocupăm şi de sănătate. Această Lună Plină vine pe fondul unor drame şi tragedii care ameninţă să transforme sistemul sanitar din România într-un culoar al Morţii. Nu ne rămâne decât să ne ajutăm singuri, să ne analizăm conduita faţă de sănătate, din toate punctele de vedere (Fecioară) ajutându-ne de intuiţie, să corectăm ceea ce se mai poate corecta (Peşti). Dacă dispunem de o sănătate de fier, Luna Plină ne va infuza energetic, vom fi mai vioi şi vom avea timp să sesizăm ce anume trebuie schimbat sau corijat pentru a ne păstra sănătatea, cât mai mult timp, în parametri optimi. Atenţie însă, energiile combinate ale Fecioarei şi ale Peştilor sunt deosebit de puternice şi din dorinţa de a corecta un aspect infim al metabolismului de viaţă nu cumva să îmbolnăvim în altă parte.
            De asemenea, trebuie avut grijă ca în următoarele zile ne pot încerca sentimente contradictorii,melancolia să ne dea târcoale pentru că suntem extrem de sensibili la orice reacţie din jurul nostru şi orice refuz, oricât de motivat ar fi el, se poate transforma în dezamăgire. Să nu uităm că atât Fecioara cât şi Peştii sunt perfecţionişti şi idealişti, în acelaşi timp, iar realitatea ajunge de foarte multe ori să îi buimăcească.
            Vor fi mai afectaţi cei care au planete în Fecioară sau Peşti în preajma gradului 2 şi 25, cei care au unul din punctele importante – Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului sau Fundul Cerului la acest grad, precum şi nativii din celelalte semne mutabile, Săgetător şi Gemeni.
            Să nu uităm că Fecioara este asociată cu sistemul digestiv şi intestinul subţire iar Peşti cu sistemul imunitar şi limfatic, deci atenţie la alergii de tot felul – de la cele alimentare, la înţepăturile de insecte, de la razele soarelui la urticaria provocată de atingerea unor plante, la intoxicaţiile alimentare şi la indigestii, dar şi la micile accidente care pot surveni la nivelul tălpilor de care răspund...Peşti. Alimentele uşoare, legumele şi fructele proaspete, consumul de lichide pot fi un adjuvant excelent în aceste zile.