Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

3 august 2010

Cum acţionează Degetul lui Dumnezeu

      Dacă zilele trecute încercam să explic în câteva cuvinte, lucruri elementare legate de această configuraţie, să revenim acum şi asupra altor aspecte. Ceea ce voi expune astăzi are mai de grabă un caracter tehnic, dar să nu uităm că astrologia, în general, se bazează pe matematică, geometrie în spaţiu, trigonometrie, fizică ş.a. Mă voi referi la un tranzit care a avut şi are impact asupra generaţiilopr născute între 1944 şi 2010.
            Ştim deja că yod-ul se formează între două planete aflate în sextil şi o treia, numită planetă focar, cu care formează un quincunx. Să presupunem că această configuraţie acum, lucrează în timpul tranzitelor zilnice sau a progresiilor. Aminteam, tot în materialul anterior, că planeta focar acţionează ca un punct mijlociu polar atunci când intră în aspecte cu planetele şi punctele importante ale unei teme astrale cum este Ascendentul, Mijlocul Cerului, Descendentul şi Fundul Cerului.
            Mergem cu exemplul mai departe. Avem parte de zile calme şi liniştite. La un moment dat începe să se configureze Yod-ul iar cele două planete aflate în sextil, prin planeta focar, activează un domeniu care cere renunţarea la ceva ca să putem merge mai departe. Brusc lucrurile din jurul nostru încep să nu mai fie cum le ştiam, relaţiile se tensionează, atmosfera se încarcă, ni se cere imperios să ne schimbăm o opinie, să alegem o altă cale de soluţionare a problemelor, chiar dacă în zona activată nu există nicio planetă. Energia pe care o implică planeta focar a Yodului, prin opoziţie devine punctul care acţionează polar.  
            În timpul perioadei 1944 – 2010 interval în care Neptun şi Pluto sunt în sextil, s-a format de multe ori un asemenea aspect, cel mai recent a fost Yod-ul din februarie a.c. Pe când Neptun era în Balanţă şi Pluto în Leu, între 1944 – 1955, punctul focar se găsea în Peşti. Cînd Neptun a fost în Scorpion şi Pluto în Fecioară, acest punct focar s-a mutat în Berbec, cu Neptun în Săgetător şi Pluto în Balanţă, punctul focar s-a aflat în Taur, cu Neptun în Capricorn şi Pluto în Scorpion punctul focar a fost în Gemeni, cu Neptun în Vărsător şi Pluto în Săgetător punctul focar era în Rac, cu Neptun în Peşti şi Pluto în Capricorn acest punct se va muta în Leu. Dacă ne gândim că Neptun se află în ultimele 3 grade din Vărsător iar Pluto în primele 3 grade din Capricorn, iată că Neptun îşi pregăteşte trecerea destul de zgomotos – priviţi ce se petrece în jurul nostru – urmând să încheie concertul intempestiv, tensionat şi electrizant pe care l-a dat trecerea lui Uranus în Berbec şi intrarea definitivă a lui Pluto în Capricorn. Cum spuneam şi în alte materiale, trecerea unei planete lente dintr-un semn într-altul se face cu destul de mult dramatism.
Fiecare generaţie, din intervalul amintit, a simţit Degetul lui Dumnezeu în felul său, când centrul focar a trecut din Peşti în Berbec, apoi în Taur, Gemeni, Rac şi urmează să se mute în Leu. Fiecare generaţie a trăit experienţa sa în timpul acestor tranzite, au fost nevoite, nu odată, să renunţe la sine sau la lucruri care însemnau multe pentru ele –mişcarea de eliberare a negrilor din deceniul 6, apariţia firmei Microsoft la mijlocul deceniului 7 , mişcarea pentru egalitate între sexe din deceniul 8 sau apariţia Internetului la sfârşitul secolului trecut, schimbarea mentalităţii, trecerea de la mediul rural la cel urban, elevarea prin studiu etc. Aceste schimbări s-au declanşat atunci când punctul focar era conjunct (durata aspectului -  de la câteva ore la câteva zile) cu planetele personale care îl tranzitau şi acţiona după caracteristicile casei şi a semnului în care se afla casa respectivă.
            Când Uranus, Neptun sau Pluto se aflau în conjuncţie cu oricare dintre cele trei picioare ale Yodului, energia transpersonală a acţionat asupra conştientului colectiv şi ne-a forţat să jucăm după cum ne cânta, uneori să acţionăm în sensul descoperii de sine, a propriilor forţe, să readucem în actualitate ştiinţe demult uitate cum sunt terapiile alternative, sau ne împingea spre evoluţia colectivă, să ne gândim numai ce a însemnat apariţia calculatorului personal pentru fiecare dintre noi, în primul rând comunicarea, care a căpătat noi valenţe, a eliminat tocul şi cerneala prin apariţia poştei electronice scurtând astfel distanţele şi reducând la un mijloc social banal telefonul, dar ceea ce cred eu că este mai important, ne-a obligat să ne concentrăm atenţia asupra spiritului, asupra lumii spirituale, asupra propriilor puteri construind astfel o punte între ceea ce era considerat imanent şi ceea ce era transcendent. Pe de altă parte, aspectele implicate au dus şi la curăţare din punct de vedere karmic, la echilibrarea balanţei cosmice reflectate în fiecare dintre noi, legând Trecutul de Prezent şi dând consistenţă continuumului spiritual până la purificarea absolută.
Acolo unde sextilul implică şi planetele lente personale, în funcţie de casa şi de semnul în care cade punctul focar, ni se oferă şansa de a schimba ceva, dar mai ales de a evolua spiritual. Când aspectul este perfect, energia focarului acţionează în forţă, iar atunci când aspectul nu este grad la grad, energia lui va acţiona mai puţin intens, ceea ce nu exclude însă participarea la eveniment. Renunţarea personală este o reflexie a sacrificiului colectiv la un moment dat.
Să mai spun că anii următori vor fi foarte importanţi pentru generaţiile de după 1944. Aceasta deoarece Jupiter va tranzita semnele Peşti, Berbec, Taur, Gemni şi Rac în perioada 2010 – 2014, formând succesiv câte un Yod în temele astrale ale generaţiilor amintite. Dacă vă cunoaşteţi tema astrală, localizaţi în ce casă sunt Neptun şi Pluto, vedeţi unde cade punctul focar şi pregătiţi-vă de schimbări importante.

-         va urma -