Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

16 august 2010

Mercur va intra pe 20 august, ora 14.00, în retrogradare


Umbra lui Mercur pândeşte– 2-
            
În general, Mercur stăpâneşte gândirea şi percepţia, procesarea şi transmiterea informaţiei şi tot ceea ce înseamnă comunicare, comerţ, educaţie şi transporturi. Prin extensie, Mercur stăpâneşte şi activitatea celor care lucrează în aceste domenii, în special cei a căror muncă se bazează pe judecăţi de valoare, raţiune şi idei proprii cum sunt scriitorii şi oratorii, comentatorii şi criticii, avocaţii, moderatorii tv, profesorii, comis voiajorii, dar şi a trişorilor, hoţilor şi mincinoşilor.
            Mercur retrograd aduce după sine, atât în plan relaţional, cât şi individual şi colectiv, neînţelegeri. Comunicarea este compromisă prin scurtciurcuitări fără motiv, este greoaie şi apar blocaje, mai ales în tratativele comerciale, diplomatice sau în negocieri; cad liniile telefonice, reţelele de calculatoare, motoarele autoturismelor se defectează, transporturile urbane par haotice, trenurile au întârziere, bordul computerizat al avioanelor se blochează ori turnul de control nu mai poate controla zborurile, sateliţii nu mai transmit informaţii sau dacă transmit fie sunt trunchiate, fie eronate. Şi toate acestea se produc de regulă, deoarece o parte conotativă a informaţiei, mică dar importantă, se pierde aiurea.
Nu este recomandat să luăm decizii importante când Mercur este retrograd, cu excepţia situaţiilor în care aceste decizii sunt necesare, deoarece atât modul de gândire cât comunicarea sunt viciate. Mercur înseamnă, înainte de toate, claritate mentală, viteză de reacţie şi putere mentală, deci când este retrograd aceste caractetistici tind să fie mai lente decât deobicei şi sunt diminuate. Trebuie să fim atenţi mai ales la detalii căci ele sunt cele care ne pot băga în bucluc.
Ideea este că atunci când Mercur este retrograd să luăm lucrurile pe rând, să evităm să ne gândim la mai multe probleme deodată pentru că el aduce schimbări imprevizibile şi blocajele de care aminteam, dar tindem să experimentăm ceva mai mult irascibilitatea, să tensionăm relaţiile dintre noi şi frustrările să crească pe măsură.
Oare să fie asta doar o vorbă în vânt? Mercur provoacă, în această perioadă, restrucutarea proceselor de gândire şi mulţi dintre noi intră, parcă din senin, în panică, vor să spună un lucrur şi iese altceva, senzaţia că nu pot spune ceea ce gândesc se acutizează şi logic, toate acestea, devin frustrante.
            Apoi, colac peste pupăză, problemele nerezolvate din trecut încep să ne frământe, ba chiar să ne pună în situaţii neplăcute. Mai mult, aceste lucruri, precum şi reacţia noastră vis-a-vis de ele, ne pot face să ne simţim prost ca să nu mai spun de felul în care ne vor privi prietenii sau colegii noştri.
            Mercur retrograd, ca orice aspect astral afectează difert omaneii, în funcţie de tema natală a fiecăruia. Unii prosperează în perioada acestor tranzite, mai ales dacă au Mercur retrograd şi în tema natală. De exemplu, eu, în perioadele de retrogradare ale lui Mercur scriu mult mai uşor decât o fac în celelalte zile. Cunosc pe cineva care nu merge la cazinou decât atunci când Mercur este retrograd. Şi câştigă! De asemenea, Mercur retro poate fi o perioadă benefică pentru firmele care se confruntă cu probleme financiare. Am observat că firmele care şi-au început activitatea pe Mercur retrograd îşi revin spectaculos numai în perioadele de retrogradare ale acestuia. Anul acesta, pentru aceste firme poate fi un an foarte bun deşi majoritatea experimentează din plin aşa numita criză, care culemea, nu este economică, căderea economieie se datorează incapacităţii unora de a pricepe că traversăm o criză morală şi că oricât am nega acest lucru, acolo în cer lucrurile sunt bine stabilite.
            Totuşi ni se întâmplă şi câteva lucruri bune pe Mercur retrograd. Devenim mai interiorizaţi, mai introspectivi, medităm mai mult asupra evenimentelor din jurul nostru, suntem preocupaţi de lucruri care ţin de semnul implicat în retrogradare. Acum însă, Mercur va retrograda în critica, discriminativa, pretenţioasa şi intelectuala Fecioară, aşa că persoanele născute sub puterea acestui semn, au Ascendentul în Fecioară sau au planete bine susţinute în Fecioară, vor fi înclinate să devină mai tăcute, mai interiorizate, mai raţionale.
Pe de altă parte, Fecioara este semnul exaltării lui Mercur aşa că cei care au din naştere Mercur în Fecioară sau firmele deschise pe un asemenea aspect, această retrogradare poate fi semnificativă şi potentă. Vibraţional, Fecioara este un semn mutabil ca şi celălalt semn stăpânit de Mercur, Gemeni (alături de Săgetător şi Peşti) şi ca orice semn mutabil se confruntă cu clasicul conflict dintre raţiune şi simţire.


 Caracteristica retrogradării
             Mercur se va afla la 19 gr 03 Fecioară în momentul când va intra în retrogradare, pe 20 august. Va fi o zi a emoţiilor contradictorii şi a limitării percepţiilor noastre care pot duce la izbucniri violente. Va fi dramatic! Pasionalul Marte şi senzuala Venus vor fi în conjuncţie perfectă, la 13 gr Balanţă, am spune că trăiesc un moment de intimitate incandescent dacă ne gândim că împreună răspund de pasiunea fizică în acţiune, dorinţă şi fertilitate, doar că din timp în timp vor fi periodic înghiontiţi de taciturna Lună aflată la 10 gr în Capricorn.
            În acest timp, dincolo de conotaţia senzuală şi picanteriile întâlnirii dintre Marte şi Venus, să fim atenţi la reacţia lui Neptun, care deşi pare distrat şi pus pe şotii, se află sub controlul sever al Soarelui, un vanitos fără pereche, şi a glacialei Luni, deci dezamăgirile pot fi la ordinea zilei după 20 august.
            Înţelepciunea întruchipată care este Chiron, retrograd la rândul său, recepţionează cu irascibilitate aspectele unui Marte dezlănţuit în tăvăleala lui cu Venus. Speranţa prevenirii unei sexualităţi debordante a unora – gândiţi-vă numai câte VIP uri se internează în sanatorii private pentru...dependenţa de sex (David Duschovny, Gillian Anderson, Mick Jagger) nu se va fructifica, cel puţin nu pe 20 şi nici pe 21 august, minciunile lumii se ascund în umbra unui pătrat pe cât de rar pe atât de stresant dintre Saturn, Domnul karmei şi Pluto, Prinţul Întunericului, iar furiosul în vâlvătăi care este Soarele nu se va da în lături să-l contreze pe Chiron şi el cu o opoziţie enervantă.
- va urma -