Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

17 mai 2011

Întâlnirea cu noi înşine - Lună Plină


  Luna Plină de astăzi, 17 mai, se petrece pe axa Taur – Scorpion,  la 26 gr 13. Surpriza este yodul pe care Luna din Scorpion îl activează. Yodul este o configuraţie complicată, uneori asociată cu misticul, alteori dovedindu-se de o virulenţă ieşită din comun, dar indiferent cum este, el semnifică faptul că nu ne putem sustrage evenimentelor pe care le generează – vezi moartea Mădălinei Manole, câştigarea alegerilor în Polonia de către sindicatul Solidaritatea, revolta din piaţa Tian-Nan-Men s.a. Aspectul este format din 2 inconjuncţii (quincunx), la un cap Nodul Sud, la celălalt Jupiter. Şi cum inconjuncţia este un aspect de continuitate karmică iar Jupiter are în subordine sistemul juridic este posibil să asistăm obiectivarea justiţiei pentru a reyolva unele dificultăţi. Luna va aduce la suprafaţă emoţii sporite dar şi speranţe în mai bine datorită influxurilor neptuniene.
 Mercur (2 gr 02 Berbec) conjunct cu Venus (1 gr 52 Berbec) sugerează naşterea a ceva frumos, sentimental vorbind, la care se adaugă sextilul cu Neptun – se poate naşte o idilă frumoasă.
Cea de-a doua surpriză este conjuncţia Soarelui cu steaua fixă Algol, stea fixă extrem de rea. De fapt, în fiecare an are loc acest eveniment, ce nu se petrece în fiecare an este fenomenul de Luna Plină în poziţia respectivă. Am putea asista la înlăturarea unui şef de stat sau a unui leader religios, posibil să asistăm la abandonarea unor dogme religioase sau la abolirea unor legi care nu se mai obiectivează. În plan personal, poate semnifica trierea propriilor convingeri şi valori vis-a-vis de religie şi justiţie. Cred că Algol ar putea semnifica înlocuirea unui sistem de convingeri cu un altul, ca atunci când păgânismul a fost anatemizat pentru a se face loc creştinismului. Se poate naşte un basm modern pe această Lună Plină, speranţa este ultima cursă atunci când lucrurile ameninţă să scape de sub control. Dar cum Jupiter influenţează această Lună Plina vom fi plini de speranţă, poate speranţele multora sunt exagerate dar asta se datorează sextilului Venus – Neptun.  
Scorpionul, ca experienţă, este asociat cu intensitatea în exprimare, şi, de asemenea, de comportamente extreme. Este un semn prea complex ca să îl expediem în câteva cuvinte. Stăpânul modern al Scorpionului este Pluto recunoscut pentru felul tranşant în care acţionează. Când Luna este în Scorpion, se amplifică starea afectivă interioară, devinim mai pătimaşi, mai pasionali şi prin urmare avem tendinţa să reacţionăm mai intens. Din păcate izbucnirile nu ne sunt întotdeauna benefice şi dacă nu ne stăpânim, Luna scorpionică ne face numai deservicii. Gelozia şi posesivitatea sunt, două probleme cu care mulţi dintre noi se vor lupta în următoarele zile.
Pe de altă parte, să nu uităm că Scorpionul este semnul zodiacal care stăpâneşte subconştientul colectiv, dar şi intimitatea şi sexul... dar unde este Luna? În Scorpion. Ce stăpâneşte Scorpionul? Sexualitatea prin excelenţă. Cine este Dominique Strass-Khan? Capul FMI. Putem considera Fondul Monetar Internaţional un stat de factură financiară? Da. Vedeţi legătura? Eu, da. Exact, decapitarea FMI. Uite, o posibilă legătură.
Prin polaritate cu Taurul, posesiunile şi banii, resursele materiale, conturile bancare comune, adică tot ce se ascunde în spatele uşilor inchise. Din moment ce Scorpionul stăpâneşte moartea sau dizolvarea ca formă, şi renaşterea, poate fi conectat atunci şi cu probleme care ţin de asigurări şi de imobiliare. Tot el este cel care reglementează normele de impozitare, dar şi tehnicile de vindecare regenerative şi tehnicile chirurgicale. Scorpionul mai este legat de dezvoltarea psihică, lumea spiritelor şi de problemele metafizice, în general. Abordarea sa intrinsecă este întotdeauna de a "merge mai adânc" şi de a medita la mistere oriunde aţi fi. Ce mai ,cu Luna Plină în Scorpion, unul sau mai multe din domeniile amintite pot fi mai active acum. De asemenea, suntem conştienţi parcă mai mult de profunzimea trăirilor noastre, că dorinţele noastre sunt mai năvalnice ca altă dată sau că trăirile noastre intime devin mai arzătoare.
Unii pot avea probleme cu unele umbre din Trecutul lor care brusc, ameninţă să iasă la suprafaţă ori se confruntăm cu realitatea sau adevărul lucrurilor pe care le-au evitat până acum. Pot avea comportamente exagerate şi pot deveni chiar insistenţi, sau pot să nu se recunoască în felul în care reacţionează la varii momente. Luna Plină în Scorpion poate marca, de asemenea, tranziţia, încheierea unor lururi ori puncte de cotitură în existenţa lor. Luna face şi un pătrat cu Neptun în Peşti care poate provoca deziluzii, dezorientare, nelinişte. Inconjuncţia cu Jupiter ne poate face excesivi, lăudăroşi, impulsivi, mai ales pe cei care poartă uniformă de stat, cum spun eu şi este un avertisment serios să fim atenţi nu cumva să sărim calul.
Datorită lui Neptun creşte şi doza de naivitate din fiecare de aceea este înţelept să nu ne aventurăm în tranzacţii sau achiziţii care pe moment ne fură privirea pentru că acestea pot ascunde vicii de procedură şi pot masca adevărate excrocherii.
Dar cum spuneam undeva mai sus, nota pozitivă a acestei Luni Pline o aduce conjuncţia Mercur – mentalul şi Venus – frumuseţea, iubirea alăturate în blândul Taur, un semn foarte creativ şi atât de armonios legat de Neptun care îi dă un plus de compasiune şi imaginaţie. Este singurul moment excelent pentru a achiziţiona obiecte de artă, dar şi obiecte care ţin de fashion – pantofi, bijuterii, poşete, haine. Cum Luna în Scorpion vine şi cu o infuzie de tinereţe este momentul ideal pentru cei care sfidează vârsta să apeleze la tratamente cosmetice de întinerire şi înfrumuseţare. Neptun, răspunde şi el, printre altele, de produsele cosmetice.
Uranus şi Luna Neagră rămân încă împreună pentru a ne ghida îmbunătăţirea acelor domenii ale vieţii care au fost nedrepte cu noi sau părtinitoare. Cu pătratul dintre Luna Neagră şi Pluto încă în joc, responsabilizarea se face acum nu prin schimbare ci prin ajustare.
Pe urmă Luna este conjunctă cu mai mulţi asteroizi. Trebuie amintită conjuncţia cu Honoria. Legenda ne spune că Honoria a fost o prinţesă ambiţioasă care nu şi-a acceptat condiţia de femeie şi a vrut musai să urce pe tron aşa că a complotat să-şi ucidă fratele împreună cu seducătoarea Chamberlain. Dar ca orice complot şi al lor a fost descoperit şi Honoria închisă într-o mânăstire. Numai că Honoria a continuat să pună la cale tot felul de intrigi, una l-a avut drept ţintă pe Atilla şi din care a scăpat cu viaţă ca prin urechile cului şi atunci familia, furioasă că este făcută de râs, a obligat-o să se căsătorească cu un bogat senator roman. Ei bine, se pare că energia acestui asteroid îndreptăţeşte pe fiecare să-şi poarte coroana. Avem de a face cu Arhetipul Soarelui cu Monarhul, cu mândria leonină de a face lucrurile cum trebuie şi ambiţia de a pune capăt oricăror intrigi şi comploturi, deci în următoarele două săptămâno s-ar putea să ne confruntăm frecvent cu grija pentru propria independenţă, propria afirmare.
Apoi, conjuncţia cu Latona (639) sau Leto cum o găsim în mitologia greacă, mama gemenilor Apollo şi Diana. Curtată şi urmărită cu asiduitate de Zeus/Jupiter aceasta va sfârşi prin a-i cădea în braţe numai bine să afle Hera/Junona şi de aici începe povestea. Hera/Junona leagă Pământul printr-o vrajă ca Leto, însărcinată să nu poată naşte niciunde. La rugămintea lui Zeus/Jupiter, Neptun aduce la lumină insula Delos, care nu era legată în niciun fel de pământ şi astfel Leto să-şi nască pruncii. Regăsim aici numeroase emoţii, ne putem confrunta cu invidia celorlalţi sau să ne simţim confruntaţi cu o nevoie imperioasă de a ne izola ca să ne putem putem gândi acţiunile. Putem privi această nevoie de recluziune interioară ca pe o idee care prinde să se materializeze în momentul în care găseşte o modalitatea de exprimare.
O altă conjuncţie se face cu 69 Hesperia, una din nimfele care aveau în grijă grădina cu merele de aur care asigurau zeilor nemurirea. Cunoscută şi ca Luceafărul de Noapte sau fiica zeiţei nopţii Nyx, Hesperia este Zeiţa Amurgului. Aşa cum Eos, Zeul Zorilor, semnifica dragostea de tinereţe şi vestea noile începuturi, Hesperia semnifica sfârşitul zilei. Suntem încurajaţi să ne exprimăm gândurile şi emoţiile într-un loc unde nu există tensiuni, nu există ardoare şi intensitate în manifestare. În Întuneric, Zeiţa nopţii Nyx, în opoziţie cu Uranus, arată tentativa subconştientului de a călători spre Începuturi. Noile atitudini, noile abordări şi noile dorinţele vor rodi cu condiţia să le dăm timp.
Qvintilul dintre Lună şi Pluto este marcat de conjuncţia cu asteroizii  Psiche 16 şi 88 Thisbe, doi asteroizi care poartă numele zeiţelor care semnifică influenţele feminine care făc totul pentru dragostea lor.  Mitologic, Psyche, marea dragoste a lui Eros, zeul care venea sub acoperirea Întunericului să-şi vadă iubita, vezi asemănările tulburătoare cu Mitul Zburătorului din folclorul românesc, iar aceasta exasperată de interdicţia de a-i vedea chipul, calcă interdicţia. Eros se vede nevoit să plece iar Psyche, hotărâtă să regăsească dragostea pierdută,  va porni în căutarea ei. Folosindu-se de inteligenţă şi ştiinţa vastă pentru acea vreme pe care o poseda, reuşeşte să surmonteze toate obstacolele pe care i le ridică în cale Afrodita/Venus mama lui Eros. Nu recunoaşteţi conflictul soacră – noră? În cele din urmă Zeus/Jupiter  îi va reuni şi au rămas să trăiască fericiţi în Olimp.
Pentru Thisbe, se pare că nu a fost de ajuns dragostea pe care i-o purta vecinului său Priam. Dragostea lor fiind una interzisă, tinerii se vedeau şi vorbeau printr-o gaură făcută în zidul care împrejumuia casa lui Thisbe. Descoperiţi de familii, tinerii decid să fugă împreună şi-şi dau întâlnire la copacul secular din marginea satului, numai că ajungând mai repede, Thisbe dă nas în nas cu un Leu şi o ia la fugă, moment în care îşi pierde eşarfa. Când Priamus ajunge la locul de întâlnire găseşte eşarfa murdară şi sfâşiată şi convins că Thisbe a fost devorată îţi ia viaţa cu sabia. Revenind la copac, Thisbe îl găseşte pe Priamus mort şi devastată îşi ia viaţa la rândul ei. Cum asteroidul Priamus este conjunct cu Ceres există posibilitatea ca familia sau diferenţele culturale dintre doi oameni care se plac să fie tocmai liantul de care aveau nevoie, dar poate reprezenta şi aspiraţiile în carieră.
Pluto influenţează şi asteroidul 273 Atropos, Zeul soartei şi a destinului, care este retrograd. Iniţial, rolul lui Atropos era de a reteza firul vieţii cuiva. Mai târziu sub domnia lui Zeus, rolul său se extinde primid ţi atributele finalizării lucrurilor de orice fel. Nu este vorba de energie karmică aici ci faptul că această conjuncţie repune pe tapet lecţii din trecut. Este imperativ să conştientizăm că totul este în mâinile noastre, că totul este aşa cum este destinat să fie. Deci rezultatele karmice nu sunt pedepse, ci propriul drum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu